8.8.16

Ilmu Juga Tahu Memilih Tuan

Ramai betul yang dewasa ini menjual ilmu.

Den tahu ramai juga yang so call Mahaguru, Tok Guru, Muallij, Prof Dr dan entah ke hapa gelaran duk jaja jaja ilmu. Harap Janggut je lebat.

Cerita come come ..last last .. tulis tidak dibenarkan mengamal tanpa Ijazah Guru.
Mesti Transfer Duit dulu baru ada Ijazahnya. Opah ko.

Sampai Yasin 40 yang Den punya Group buat PDF pun ada yang jual Rm 300. Agak agak le bro. Yang beri Ijazah pada Ibu Den tu lama dah meninggal. Free aje.

Risau plak Den nak kongsi Amalan. Kang ada Geng asal ada ayat semua nak jual plagiat tambah sana sini sikit. Tak pasal pasal Wali Songo punya nama kena petik.

Aruah Mursyid Den takda pernah jual apa apa Amalan pun. Murid sendiri je le kena fikir sendiri.

Kalau nak jual ilmu .. kaya le. Satu Amalan Rm 200 pun dah cukup kaya.

Akhirnya Murid pun jaja ilmu. Murid atas murid pun jaja ilmu juga. Guru plak ciplak amalan orang pi jual. Ramai ciplak dari Web Indonesia.

Amik amalan , dia sendiri tak amal. Pastu jual , olah sedikit sana sini.

Sendiri mau ingat. Ilmu yang bermanafaat panjang faedahnya ... sampai dah alam barzah sana pun dapek pahalo. Kalau dah berbayar ... Push Stop.

Den tak citer soal ilmu Matematik, sains ke hapa. Faham ajelah blog apa ni kan.

Waima berguru biar berlaga lutut. Baru ada Ummph.

Balik balik soal kos dia belajar. Aik mengungkit ke ? Tak nampak Pahala yang Allah sediakan untuk penuntut ilmu ke ? Apakah kos dia belajar nak pindah pada murid murid ? Membongak jo.
Cakap ajelah nak cari makan, kan senang. Allah lebih tahu apa yang ada dalam sanubari.

Ingat Kos Syeikh Abdul Qadir Jilani..masa kecik aje dah 40 Dinar. Kalau SAQJ tu cas pada murid murid dia camtu rasa rasa patut ke ?

Pada Den, lupakan aja Guru camni. Lebih lebih yang main transfer transfer energy ke hapa. Ada jaminan tak di Cilok baik punya oleh Jan Jin Jun ?

Alang alang nak jual ilmu baik yang ado prepaid. Boleh Top Up ma.

Orang dulu nak cari Guru .. Berpuasa, Solat Hajat biar di Tunjukan Allah siapa Guru untuk kita. Baru ada Barokah.

Citernya BAROKAH atau Berkat aje .. Itu Aje.




3.7.16

Rahsia Huruf Nun - 1

Sambungan dari Pengenalan Huruf Nun.

Kaedah asas di guna pakai ialah Geluk Air.
Biasanya Geluk dari Tembikar putih. Air putih di isi dalam 3 / 4 Geluk.

Ada juga menggunakan Saputangan atau Kain Saprah putih dalam size 1-1/2 kaki x 1-1/2 kaki.

Tujuan hampir sama cuma ada sedikit perbezaan.

Kaedah ini hampir pupus dikeranakan banyaknya tohmahan dari Perubatan Perubatan Islam yang sempit dan Jumud. Tuduhan Khurafat dan sewaktu dengannya adalah suatu yang lumrah.

Nasihat Den pada so Call Ustaz Segera ...

Andai anda menuduh orang syirik .. jika salah ia berbalik pada anda.
Di takdirkan betul tuduhan anda .. anda tidak dapat pahala pun atau gaji dari tugas Mopti tiada Phd.

Maka ramai yang mahir kaedah ini just simpan ia sebagai khazanah ilmu.

Ada juga perawat menggabungkan dengan Badik untuk merawat. Biasanya Badik ini untuk mengocak air atau di guna untuk memotong limau.

Lapar lak dah pukul 4 ptg bulan Ramadhan.

Nanti ada Izin Allah.. Den sambung.




Whatsup only 012-3623594 Untuk Pertanyaan Rawatan samada Appointment atau Rawata  Jarak Jauh.  Bayaran Ikhlas.




1.7.16

ZIKIR - Suatu ANOLOGI

Dalam menghuraikan  tahapan zikir dan perbezaannya boleh terbahagi kepada 4 peringkat.....

Zikir Syariat

Zikir syariat itu adalah dengan menyebut nyebut nama Allah sama ada dimulut atau dihati diulang seberapa yg mampu

Zikir Tarikat

Zikir Tarikat itu dengan menyebut nyebut nama Allah dengan mentasdikan didalam hati pada makam makam tertentu dan menilik aliran degup jantung, nadi atau nafas dengan bilangan tertentu.

Zikir Hakikat

Zikir Hakikat sudah tiada sebutan nama nama Allah atau huruf hanya menilik dan menumpu segala nafas, nadi dan deria diri dan tiada had masa. Allah sudah tidak bernama...

Zikir Makrifat

Zikir makrifat sudah tidak berhuruf dan bersuara.....ianya bermula dengan menyaksikan, dengan pandang memandang hingga tidak ada diri......kerana yg dipandang itulah yg memandang......

Hanya boleh dibincangkan dalam menuntut ilmu dan pengajian.....

Yang Merasa Aje yang Tahu

13.6.16

YASIN - Petua

Ramai yang mengikuti saranan Den dalam membaca Yasin samada untuk tujuan perubatan atau memulangkan balik sihir, membunuh penyihir dan lain lain tujuan metafizik.

Juga Den perturunkan di sini petua semasa hendak memulakan membaca Yasin.

Sediakan

1. Apa jua jenis limau 12 biji.
2. Air Mineral beberapa bekas.
3. Bedak Kompak atau bedak Sejuk.
4. Minyak Urut

Air mineral tak perlu di buka tudungnya ..kang masuk kuman TB lak.

Sediakan barang tersebut di hadapan kita setiap kali ingin membaca Yasin.

Walau apa niat kita pun biar aje barang barang tersebut di hadapan kita.

Limau di gunakan untuk mandian. Biasanya 3 biji sehari. Biasanya petua ..jika mandi di mulakan pada hari pertama itu petang maka elok di sambung pada hari kedua ketiga keempat pun petang juga. Jika pagi ..pagilah ... Jika malam ..malam lah..

Air tersebut minum segelas selepas membaca Yasin. Boleh minum bila perlu. Terutama di siang hari Ramadhan 😂😁😀

Bedak Kompak atau Bedak Sejuk ialah untuk sakit gatal kulit. Di bacakan juga 3 x ayat seribu dinar pada bedak tersebut. Sapu pada kawasan yang terlibat.

Untuk minyak urut bacakan Ayat Yasin 72 73 sebanyak 3 x.

Biasanya jika kita berniat untuk memulangkan sihir dan sebagainya biasanya akan ada tindakbalas dari pihak lawan. Maka itulah gunanya disediakan barangan tadi..

Wahai Zat Wajibal Ujud .. Dengan berkat Kalimah Suci Mu , Aku bermohon.... nyatakan hasrat anda ..

0123623594 Whatsup only

24.5.16

Voodoo JIN

Vodoo JIN - Suatu Ilmu Langka yang hampir pupus... Suatu Kesah Dongeng

Biasa kedengaran dan terlihat mangsa adalah manusia dan sesekali Bintang Ternak atau Liar...
Namun DEN di beri kesempatan bertemu seorang yang memang Pakar dalam MengVodookan JIN termasuk Pendamping Saka dan lain lain tahap Jin.

Kisah bermula semasa DEN mula merawat di Sekolah Rendah Taman Sungai Besi Indah hampir sedekad yang lepas....




Mulanya ada sahabat kenalan forum talifon menanyakan sesuatu permasalahan... Tentang Zuriat

DEN cakap datang le.. kita sembang sembang..

Member DEN tu pun citer le masalah beliau...Setiap kali Isteri dia mengandung..Anak dalam Kandungan akan meninggal dalam... SAKA katanya... DEN tanya siapa cakap..Ustaz Perawat yang cakap.. Oooo Den diam aje.. DEN tenung hek eleh mamat ni Ghupo nyer...

DEN suruh dia citer semasa dia kecil dahulu.... Maka Konfirm le... DEN suruh dia bawa Isteri dia...Kali pertama mengandung Gugur dalam Kandungan...Kali Kedua sempat lahir tapi meninggal..Kali ketiga ...Sempat dengar suara tangisan bayi tapi meninggal...Hati Ibu manakah yang boleh menahan sebak...

Suami menyalahkan Saka Isteri.... Isteri menyalahkan Saka Suami....

DEN kata ini bukan saka la.... Terkezut mereka suami Isteri

Kebetulan Sahabat DEn baru je tiba..So DEN suruh mereka jumpa di di Surau Sekolah...DEN dengar aje apa yang mereka bicara

Ini bukan Saka yang makan Anak ko.. Tapi Menda yang nak mendamping... yang duk makan...

Siapa punya Pendamping ? tanya mereka serentak... DEN senyum biri biri aje kerana biar mereka dengar Second Opinion..

Sahabat DEN cakap ini lama punya citer... Menda ni Ikut laki ko sejak kecik...Ha.... Terlopong si Suami... Si isteri pun apa lagi..mencebek le.. sebab selama ini Saka dia yang di persalahkan atas gugurnya 3 Baby sebelum ini..

Habis nak buat camna tanya mereka ?

Den menyampuk ...apa lagi kita titik lak Jin Mangsat tu...

Masing masing saling pandang memandang...

Den cadangkan ikut kaedah Sahabat Den....Esoknya Mereka datang...Perkakas semua sudah di sediakan. Plastisin Tuala Good Morning Jarum Peniti Lilin dan lighter...Den pun sound kengkawan yang nak explore new Experience....

Segala kelengkapan kami sudah ada...Pukul 10 mlm kami lepak surau sekolah....Den sendiri nak tengok proses Ilmu Langka ini...

Sahabat mengambil Plastisin... Di uli uli membuat bentuk badan..kemudian membuat tangan kaki dan kepala... Dah macam budak sekolah...

Kemudian di buat bentuk Jantan... Jin tu Jantan le... Maybe minat

Setelah di buat bentuk orang maka di buat pula seolah olah mayat... Kemudian diambil Tuala Good Morning potong dua serta di buat kapan... Jarum peniti di cucuk 7 tempat....Perghh Brutal ni

Den scan... takda apa pun kena kat Jin tu...Pelik ni... Sahabat cakap pukul 2 nanti kita gerak ke tempat tersembunyi untuk meletak Patung ni...

Den call kengkawan cari tempat tersembunyi... Maka ada cadangan nak cari Kubur... Den cakap pada Sahabat... Lagi Bagus katanya... Tak da orang mengacau... Last last dapat satu tempat di Jirat Cina yg tak pakai dah....

Den tanya si Suami.. nak ikut tak? Mestilah nak ikut.. dah 3 x makan anak dia.. Den kata ok aje.. Van pun sampai untuk mengambil kami....

Ngam pukul 2 am kami bertolak membelah kabus... DEN masih pelik kenapa Jin relax je tak jadi apa apa walau sudah di cucuk jarum 7 bilah.

Akhirnya sampai le ke tempat atau Jirat Cina tersebut.. berkabus.. Kami di minta parking Van tersebut pada satu arah.. Supaya bila dah selesai senang balik.. sebab di nasihatkan JANGAN PANDANG BELAKANG

Sampai je semua senyap... Memasing tiada pengalaman... Menanti buah bicara dari leader.. Sahabat pun buka pintu Van.. Dia duduk di sebelah Driver... DEn orang kedua keluar... DEN duk Seat tengah...

Ko nampak tak apa yang aku nampak ? DEN jawab nampak... Awal lagi DEN nampak... Tapi sebab kita kena hormat Ilmu Orang dan DEN pun ikut sebagai mencari pengalaman bukan nak test ilmu orang... maka DEN diamkan apa yang DEN perhatikan semasa Van sampai dan membuat U Turn untuk memudahkan JANGAN PANDANG BELAKANG.

APAKAH MENDANYA ?

GONDORUWO !

Ya itulah Hanturaya Tanah Melayu di Indonesia di panggil Gondoruwo. Bentuk sama cuma perbezaan pada warna bulu sahaja satu coklat satu Coklat tua.

Cuma yang ini memang besar. SADO LE kata kawan Den dari Uruguay.
Biasa range dalam 10 - 12 kaki . Sebab itu kalau depa masuk rumah cam nunduk aje.
Yang ni dalam 20 kaki.

Agaknya cukup makan pakai. Asap banyak ma. Banyak persembahan. Di jirat Cina ...

17.5.16

PELESIT - Suatu kisah kelakar Bangang Abadi.

Citer ni maso Den duk kat Panchor Jaya. Maso tu baru ada jalan 6 jo.

Den kojo kek KLCC maso tengah buek le  .. jauh ulang alik tapi syiok ma.

Adolah warih maghi dari Kedah. Setelah citer ni di edit, dia merasuk la pulak. Pastu pi le jumpa Ustaz kek Taman Guru ..

Tau jelah Pelesit kalau merasuk cam siol. Memekak jo. Ustaz dah berair seluar dalam. Habis yg di hafal dio baco. Last last .. Dio amik Ubat Power. Lado Hitam. Tekan kat Ibu Kaki ..

Lagi meraung le. Sakit sakit sakit .. Aku nak balik. Ingat 800 x si pelesit kato nak balik nak balik. 

Den hangat hati .. Den kato ko nak balik naik bas ke.. tak mau .. Kurang ajar punya Pelesit. Ustaz dah terlepak. Last Den tanya ko nak balik naik kapalterbang ko.

Ia la, mesti naik kapalterbang, datang naik kapalterbang.. Letih beb. Baru ingat warih naik flight..

Pastu sonyap ... Habis ke citer 😃😄😅


4.5.16

PELESIT

Pelesit adalah species yang Liat dan Degil serta amat susah di keluarkan jika sudah merasuk.

Lebih senang mengeluarkan Hantu Raya atau Jin Rimau yang merasuk.

Kalau Pelesit .. memang berpeluh jantan le Ustaz dan Perawat .. kalau pakai kayu Nona ..konfirm lebam satu badan ... Dalam 2 jam dia keluar le ..

Esok masuk balik ...

Kalau pakai lada hitam tenyeh kat ibu kaki meraung le pesakit .... 2 3 jam juga. Keluar ...esok mai balik..

Kalau Perawat mampu setel yang ni ... Boleh cari makan la ..💪💪💪💪💪

Petua .... kalau tau pesakit kena pelesit dari Awal ... sebelum datang ..pagarkan ... biar dia duk luar.. Kalau duk dalam memang nak merasuk aje .. buang masa je ..

Korang bacale Quran dalam 2 3 jam .. camtu aje..

Korang jurusle sampai terkeluar angin kut buntut pun sama 2 3 jam juga.

Den kalau datang datang dah merasuk selalu cam tu .. ada pusat rawatan Islam .. asyik pas pesakit rasukan kat Den aje .. rugi beb tak masyuk le kalau 3 jam untuk 1 pesakit.

Den biar aje .. kurung dalam Lam .. Pastu cakap .. kalau terror keluar le .. 😂😂😂

Den rawat orang lain dulu...

Nanti mesti pelesit tu kata aku nak keluar.. Den cakap .. relax dulu dalam 5 6 jam ..lagi meraung dia merasuk. Den banyak masa ni ..😃😃😂 Saiko.

Sambil merawat patient lain kita scan sesekali .. tgk memang dia sendiri nak kuar dan dia akui dia tak leh keluar dari pagar kita .. baru kita lepaskan.. 😂😁😃

Pelesit apa aje janji dia jangan kita percaya... Dia mesti mungkir punya..😂 Ramai perawat Islam terpedaya.

Dia keluar je .. kita tengok le kalau takda tuan .. kita carikan tuan baru ke atau bunuh je ..😂😂

Tuan Baru tu maksudnya mana mana yg lorat tu kita ikatkan kat leher biar mendapat .

Kalau bertuan .. lagi best .. Masukan dalam perut tuannya dan Lamkan aje .. Mati sama sama ..😃😃😂

Ini petua Den je .. sebab tu Pelesit suspen dengan Den ..😂😂😁

No Mercy ..

Mana perawat yg dah boleh main main dengan Rasukan Pelesit ni .. jangan le paksa dia keluar ..lepas 2 3 jam dia keluar juga..😃😃😂

Tanya soalan bangang bangang je .

Tanya nama perdana menteri .
Tanya pasal matahari
Tanya no ekor 4D 6D
Tanya Perak tu kat mana.

Lama lama dia naik menyampah .. keluar gitu aje ..😃😃 suruh aje budak budak atau pembantu layan kan soalan soalan cepu mas.

JDT lawan PKNS siapa menang .. lebih kurang camtu je.

Tanya Aku dengan Mamat sebelah ni siapa hensem ..

Jerih dia beb.

Atau ..

Korang lamkan dia .. pastu Sound Direct .. Kalau terror keluar le .. 😁😂😃 mesti mau confident dan pakat ramai ramai ketawa kan dia.

Pastu tinggalkan sambil cakap ni sampai esok aku jamin ko tak kan boleh buka pagar aku .. 😃😂😁

0123623594 Whatup only