7.1.13

Mengenal Jin - Hantu Raya

Assalamualaikum, Selamat Tahun Baru 2013. Sekali lagi DEN akan menceritakan cerita cerita temberang sebagaimana sebelumnya. Species Jin yang amat populer di Tanah Melayu dan Indonesia. Saiz lebih kurang 12 - 30 kaki tingginya. Menyerupai beruk atau big foot. Warna bulunya ada yg perang hingga hitam. Kelebihannya ialah mengikut apa yang di latih. Tidak sama Hantu Raya yang di tugas untuk menjaga kebun dengan yang menjaga rumah. Begitu juga tidak sama dengan yang di gunakan oleh Tok Bomoh serta Pendekar buat pendinding atau memberi kekuatan luarbiasa. Apabila di turunkan yakni Saka kepada seseorang maka ianya bergantung kepada apa kemahiran Hantu Raya sebelum ini. Ianya adalah species Jin yang bergerak secara berjalan sebab tiada kepak. Apabila di tugaskan membuat sihir biasanya Mamat beruk ni akan membaling pasir halus dan amat jelas kedengaran di atap rumah. Sebab tu le Kondo mahal beb takda atap. Mamat ini jenis yang suka bermain di bumbung samada kedengaran seperti orang bermain guli atau menarik barang yang berat. Jika di rumah 2 tingkat atau flat biasanya mangsa akan mendengar seolah lantai bumbung diatas seperti ada orang sibuk nak berpindah walhal tiadalah penghuni diatas berbuat apa apa. Fungsi Mamat ini tidak terhad yakni versatile. Boleh di suruh menghantar barangan sihir kepada mangsa. Kalau di kedai biasa menghantar bangkai tikus dalam bahan makanan. Mamat ini juga bernafsu tinggi. Sedia mengambil tempat Tuannya yang berjalan jauh untuk menyetubuhi isteri Tuannya. Suka menyerupai Tuannya dalam setengah setengah keadaan. Tidak sesuai sebagai pelaris kedai. Namun ada juga Den terserempak mamat ni di gunakan sebagai " Pelaris ". Siot aje punya bomoh ni. Adakah mamat berbulu jadi pelaris. Muntah hijau orang tengok. Mamat ni bukannya memanggil orang datang ke kedai tetapi menghalang orang lain masuk ke kedai Kedai yang lain macam Gangster Sarip Dol. Dia tutup kedai lain maka kedai dia ajelah yang nampak di mata pelanggan !

26.7.12

Facebook Tok Belagak Sudah Full

Den sudah lama tak update blog sebab DEN banyak update di Facebook. Friends pun dah MAXIMUM 5,000. Maka yg ada hanyalah kena LIKE addres FAN PAGE DEN http://www.facebook.com/TOKBELAGAK

5.3.12

Kenikmatan Yang Membinasakan

Suatu waktu dulu di zaman sebelum masa tercatat, Den dikunjungi seorang ayah yang kelihatan murung. Apakah pula ceriteranya kali ini ? Semuga budget untuk panggung wayang kali ini cukup agar tiada tersangkut sangkut penceritaannya.

Klasifikasi Wayang : Yg boleh Stim.

Katanya ( BP) : Anak teruna saya sudah tidak bermaya dan sakit di rumah. Pergi Hospital pun takda apa apa sakit dapat di kesan. Puas sudah berubat tapi tak dapat mengesan atau memulihkan masalahnya.

Den : Sudah lama ?

BP : Lama juga tapi bila mulanya tidak pasti, sekarang dia terbaring, hendak berjalan pun susah, kekadang menggunakan kerusi roda, mata cengkung, berat menurun

Bunyi helaan nafas kecewa yg berat dari seorang ayah.

Den : Sambil memerhati layar Mata Malaikat di depan Den di belakang Bapa Pesakit ( BP ) Wah ini sudah best. Tak boleh tengok layar lama lama. Nanti Den yg naik Syeikh !

Akhirnya Den cakap kita tengoklah malam ini macamana. Rasanya malam ini tiadalah lagi datangnya wanita misteri yang bersetubuh dengan anak pakcik tu. Terkejut si Bapa.
Ye memang anak dia setiap malam bermimpi bersetubuh dengan seorang wanita katanya.

Mula mula best le. Tapi kalau dah 3 kali mimpi main semalam dan setiap malam selama berbulan bulan bukan air mani je kering , air lutut pun kering, buku lali pun kering, tulang belakang pun kering. Last last berjalan pun tak larat. Mimpi begini di kontrol oleh si pompuan tadi, so didalam mimpi memang gagah dan lama le hubungan seks tersebut seperti si Arjuna yg amat berbeza dengan realitinya. Si mangsa akan merasa orang yg di setubuhi itu menyerupai siapa aje yg beliau minat !

Esoknya si ayah talifon anaknya sudah tak bermimpi lagi. Den suruh kasi minum air doa memulih 7 sifat maani dan mandikan dia dengan air yg lima.

Malam itu semasa mamat tu tidur, Den pun perati siapa yg datang duk nak beromen aje. Oooo rupanya si Hantu Raya menyamar. So Den kaut. Setel satu bab. Kes sihir macam ni tak sesuai dibuang dengan Ruqyah sebab ia hanya datang dalam mimpi. So pesakit sendiri yg kena mengamalkan amalan Al Quran sebagai ikhtiar mendinding.

Ramai perawat gagal sebelum ini sebab kejadian berlaku dalam mimpi sahaja. Tiada Jin di badan. Maka kaedah mudah, just kaut dan tambat aje Hantu Raya tu kat leher yg menghantarnya.

Dalam kes ini seorang wanita Indon yg terasa hati dipermainkan pemuda kacak ala hindustan. Kes setel dengan mudah sebab kena caranya walaupun sebelum ini puas dirawat. Ilmu Allah tiada tepi, maka carilah.

Ingat : Tambat aje Hantu hantaran penyihir kat leher dorang balik. Biar berat je dorang nak jalan.

P/S ini kes kedua sebenarnya - minggu lepas Den dapat kes ketiga melibatkan sepasang suami isteri berbangsa india.

DARULSAKA - Pengumuman

Mulai Jan 2012 , Darulsaka beroperasi secara sepenuh masa.

Den pun sudah berhenti kerja untuk menumpukan kepada bidang yang Den rasakan amat kurang di ceburi.

Darulsaka dibuka 11 am - 11 pm setiap hari kecuali di maklumkan.

Hanya Kes Buang Saka sahaja bayaran Rm 130 dikenakan

Kes Sihir atas Timbangrasa Pesakit.

Tok Belagak : 012-3623594

Ustaz Hamdan : 019-2798456

Segala jenis Urutan : Oleh Bekas Tabib Keluarga di Raja Perak

Pak Wan : 012-2637659

Bekam juga disediakan

Tabib Yusry : 012-7486815

Mandian Bunga :

Kak Shedah : 014-2660721

Alamat :

10a, Jalan Anggerik Vanila 31/AF Kota Kemuning Shah Alam 40460 Selangor Darul Ehsan


SMS kurang di layan sebab melibatkan kos. Sila Talifon.

20.12.11

LANCAU

Mende pulok ni. Sebagaimana biasa semua ceritera2 dan artikel2 di dalam blog ini adalah sekadar cerita penglipur lara semata mata.

Insyaallah Den akan mengarang sehingga habis kali ni. Suatu dongeng tahap biasa aje.

Den baru sahaja habis berentap dgn Jin dalan bilik rawatan dan terus melangkah keluar untuk mengambil air buat menghilang dahaga. Bila Den melangkah kembali ke bilik rawatan, tiba 2 datang sekeluarga pesakit, memapah seorang patient yg sedang merasuk. Adus belum masuk darulsaka dah merasuk. Den

tenung terus terjelepuk depan pintu.

Tu dia jurus dari mata turun ke hati. Ilmu ni lama dah den belajar dulu masa form three. Bila dah baiah aurad, Den dapek mantapkan lagi. Buek masa ni ada sorang pelatih sudah di ajar. Mak ai, sejak hari tu sampai sekarang, matahari susah nak memancar, asyik mendung aje.

Sambungan Part 2 Tulisan pertama di Tahun 2012

Patient terus mengucap dan istigfar serta berzikir. Mangkuk ayun tu kalau dengan Ustaz Ustaz lain boleh le nak tipu. Keluarga pesakit tengok Den buek selamba badak aje.
Setelah Den tenung di sudut hati nurani dan zikir jauh disudut dgn kaedah mesrakan diri , Den terus aje sergah, kepala hotak ko lah nak mengucap bagai. Kalau dah kafir tu buat le cara kafir. Banyak lah songeh ko. Karang aku terajang baru tahu. Habis segala kutukan Den lemparkan Terperanjat mereka yg disekeliling bila tengok Den bertukar jadi Power Rangers.


Last last pesakit yg kerasukan tiba tiba menukar rentak. Bercakap dalam bahasa Cina merepek repek. Hek eleh terkejut hanuman Den. Semua mata memerhati pada Den yg masih utuh dan hensem. Den terus lontarkan perkataan SAKTI ,
" LANCAU " ! tersentap perasuk. Diam dalam 1 minit kemudian merapu lagi dalam bahasa cina yg amat membingitkan telinga. Den apa lagi terpaksalah menggunakan hikmat Loceng Emas Singa . " LANCAU " ! Terus sedar patient tu.

Heran keluarga pesakit, sebelum jenuh merawat di Pusat Rawatan yg menggunakan Ruqyah tak setel. Den hanya tengking perkataan sakti LANCAU je masalah dah setel.

He he he, sebab itu mau boleh scan. Ini asyik tuduh syirik aje orang yg guna scan. Last last bila Jin tipu dengan mengucap dan mengaji kita pun percaya dan terpedaya.

So itulah cara Den, kalau Jin Kafir merapu , memang Den maki habis punya.

17.10.11

Ki Ageng Prayogo

Suatu sutradara sempena Darul Emas Perak Enterprise di lancarkan. Ceritera ini seperti semua ceritera yg lain dlm blog ini adalah rekaan semata mata untuk melapik masa duka, lara dan suka.

Ceritera bermula bila satu hari sedang Den merawat seorang pesakit terkena santau tahap gaban tiba 3 orang masuk ke Darulsaka, berbalam balam kehitaman menyelubungi. Adus apa pulak ni fikir Den. Ah biarlah dulu. apa yg datang Den takan lari punya. Waktu itu Den sedang merawat pesakit santau. Seorang aperantis Den sedang membuat latihan scan terhadap patient santau. Den tanya dia apa ko nampak?
Katanya nampak macam hirisan hirisan yang amat dalam dan kelihatan mengerlip kaca kaca.

Siot punya penyantau, setakat tabur di hati cukuple! Ini siap di toreh toreh di paru paru baru ditabur kaca. Kaedah tepuk amat tidak sesuai dan akan mendalamkan luka di paru paru. Den cek belum masuk aliran darah dan buah pinggang. Kalau masuk alamatnya bertambah satu lagi nama di papan nisan. Kasar permainan ni. Nak taknak terpaksa gak kontact secara tapak tangan. Cara ni leceh, sebab lepas 3 hari kulit tapak tangan sure jadi mengelupas sehingga nak cop jari pun tak nampak. Bila habis menggelupas cam kulit anak dara wa cakap lu.

Nak guna teknik pindah raga yg memakan tenaga pasti tak boleh, kerana pesakit yg baru masuk tadi pasti memerlukan sepenuh kekuatan kontak batin. Sekali imbas sudah tahu dalam atau tidak lautan untuk di duga. Perghhh biarin aje. Patient santau lebih memerlukan. Kenapalah 2 minggu ni asyik kena pesakit Santau aje. Yg bulu ulat berbisa pun ada dll.

Sambil menunggu TPB di Jaya Jusco Seremban 2, biarlah Den menyambung temberang. Den. Den kalau patient datang berlengang dan terbukti kes santau yg teruk, biasanya Den kasi minum air Yasin Fadhilat yg sedia ada di Darulsaka. Den suruh minum sampai kencing. Lepas tu Den nilai camna. Kalau masih banyak lagi barang dan bisanya baru Den guna telapak tangan Titanium.

Bila Den beransur ke belakang jelas satu aura hitam berbalam balam seolah olah ingin menelan Den hidup hidup. Dalam hati Den ucapkan Wa ufau widu amri ilallah. Ini mesti jadi kes rasukan lagi ni.

15.10.11

Emas Menjana Ekonomi

SESIAPA yg ingin menjadi Pengedar Negeri Selangor untuk produk berdaya maju SinarGold sila berhubung dengan Den 019-9223594 STOKIS SELANGOR.
Ianya Syarikat Milik Penuh Bumiputera.

Pengedar Negeri yg dilantik akan dilatih oleh Syarikat dan Den secara berkala. Kursus asas Manipulasi emas yg dianjurkan syarikat dari semasa ke semasa.

Kami buka setiap hari 11 am - 11 pm.