23.9.10

Kegagalan Perawat di TV3

Malam Khamis satu kumpulan perawat yg cuba membuang Hantu disebuah rumah telah GAGAL. Memalukam perubatan Islam. Walhal senang punya kerja ...kalau 2 Jam...baik panggil sami je....Inilah yg buat Malu perubatan Islam....

Insyaallah kalau Den...sorang je.....SETEL......insyaallah Den tak guna Wahabi punya ruqyah....

Kita tok sah bercerita bab dalil ke hapa...yg penting proven...benda yang kita tak mahir tok sah cakap...biarkan kepada yang PRO....dare to challenge ?

44 comments:

  1. salam tok..napa diulah..wagas haja kah?..

    ReplyDelete
  2. hahahha...den pon tgk gak...takde apa2 pon...

    ReplyDelete
  3. hehehehe.. kalau tok masuk TV ssh ar' org lain nk cari mkn sbb mereka dh letak fix price utk setiap rawatan bkn mcm tok yg Fleksible sampai ke tahap free.. huhuhuhuhuh

    ReplyDelete
  4. Malulah nak masuk TV...apa yg ada pada DEN....harapkan rupa yang hensem je..

    ReplyDelete
  5. thats right..tok mmg hensem(bodek2)..mmg perawat lain xleh cari makanla jawabnya..;-)

    ReplyDelete
  6. ni yang rumah kena ganggu dengan gangguan kebakaran tu eh?

    Bukan satu group tok. Dua group. Satu geng gayong ma'rifat. Satu lagi geng ustaz yang selalu masuk tivi semenjak dua menjak ni.

    Kesian pulak nampak orang tu.

    ReplyDelete
  7. Klau tv3 dtg buat style bc email kat iPad gak ..heroo kan..

    ReplyDelete
  8. mungkin depa tak sampai level lg kut nak jd perawat, kena blaja la dulu sampai betul2 mantooop, perkemas dulu segala ilmu di dada,baru boleh nak masuk tv

    ReplyDelete
  9. rupa yg hensem la ada market Tok, fotogenik .. :)

    ReplyDelete
  10. tok tanak masuk tv takpe....
    ramai leh tolong lakonkan tok...
    uhuhuuh...

    ReplyDelete
  11. sebab hensem tu lah kena masuk TV...

    org tak hensem saper nk amik berlakon..

    harap muka jer..hensem.habuk tarak pon tak leh jugek..

    saya percaya kat tok 99.9%..

    1 per cent tuh nervers....

    ReplyDelete
  12. salam tok,den setuju tok masuk tv3...tok nak ke kalau den bg tau diorang?

    ReplyDelete
  13. den ofer diri jadi pak pacak Tok masuk tv...hehehehe

    ReplyDelete
  14. den ofer diri jadi pak pacak bila Tok masuk Tv....hehehe

    ReplyDelete
  15. Alhmadulillah...
    saya pun tgk cerita tu Zainal Ariffin Ismail misteri nusantara tv3 kain terbakar.. kesian pak cik tu 10tahun kena gangu... kalau tak silap saya....

    tqvm kami tetap sokong tuan guru tok belagak..
    "Islam Wajib Boleh"

    ReplyDelete
  16. Salam Tok, Yeahhhhh!!! Saya sokong Tok Belagak.Yg penting proven...

    ReplyDelete
  17. salam tok...mohon di minta di sambung alkisah shahrukh khan tu..ibarat makan nasi sudah tersekat di kerongkong.. :)

    ReplyDelete
  18. Lukis pelan rumah kat kertas pun leh setel. Siap leh sedut masuk botol lagi...

    Nak benteng rumah pun pakai baca kat plan je, buat apa paku limau kat dinding? Dah berpeluh-peluh... kena pakai limau lagi, paku lagi, pastu panjat tangga lagi..

    ReplyDelete
  19. mcm mana nak hubungi tok berhubungan saka

    ReplyDelete
  20. hehehe den jadi bodygurad je lah jaga keta hehe

    ReplyDelete
  21. kita tunggu team proDS pula untuk menyetelkan kerja agar tak malukan perubatan islam, ok kot, kita tunggu,

    ReplyDelete

  22. den ado gak tengok sambil melayan kawan den yg dtg kek umah rayo baru2 nie..

    ReplyDelete
  23. tok.. cakap jgn takabbur. Lagi memalukan perawat Islam ni tok.. Semuanya atas ketentuan Allah nak jd ke xnak jd ke..

    ReplyDelete
  24. Salam...saya pun ada tengok....tapi x nampa ending pun..boleh x tok komen ckit...kes tu..nak tahu jugak apa masalahnya...

    ReplyDelete
  25. rawatan aliran wahabi ni menafikan mukmin sebagai dalil kekuasaan dan kehebatan Allah Ta'ala. kena gelak kat archan siam jer..

    ReplyDelete
  26. Setuju dengan Tok..yang penting proven.

    ReplyDelete
  27. terlepaih... tak tgk lak.
    Tok muat ka nak masuk TV... *Larik......

    ReplyDelete
  28. Salam, Tok kalau masuk TV abih laa patient, buat apointment pon kena q panjang laa..
    La ni apointment at least same day.

    Wallahualam

    ReplyDelete
  29. Salam

    pa yg awang timur kata memang leh TB buat..tapi jangan dipersendakan..yang usaha ustaz dan group gayong makrifat..kita mengobat nie bukan nak tunjuk hebat..saya bimbang kalo niat dihati diorang tu iklas berdosa kita mengata diaorang..tapi niat diaorong lain macam memang layak kita cakap..hahaha

    setahu saya kalo bab mengobat nie..memang benar kata TB..tak cukup ilmu jangan berani sahut cabaran..kita tak nak menghampakan orang yang diobati..

    kalau ikut awang timur..memang terdapat cara mudah..tapi kena ikut level lah..kalo awang timur leh buat tas plan ajer..TB leh buat dalam fikiran ajer kot..ikut level katakan..hahahaha

    ReplyDelete
  30. Abu Uwais...insyaalah DEN tak lari niat DEN...Kalau yg rajin nengok dan lihat sendiri hasil perawat serta KOS yg dikenakan pasti faham...

    Pada pengamatan DEN kalau Jin Berapi tak dapek di kalahkan..usahlah cerita lebih..kang satu Tok Cha mari kasi siram...hilang camna...? Malu beb bawa title perawat ISLAM...dapat buang Jin 2000 tahun le...siapa yg nilai umur tu...tanya Kat Jin merasuk ? Rentikanlah...99 % bohong je...

    Bila kita dah advertise kat TV...elokle kasi habis betul2...walau dalam shooting gagal..kan boleh repeat tanpa penggambaran..yang penting kembalikan kepercayaan Pakcik pemilik rumah..

    Bulan puasa lepas DEN dapat cabaran seorang pesakit dah tak mahu berubat di mana2 Darul sebab tak jadi apa pun...Sib baik kawan dia murid DEN cakap ko cuba dulu yang ni..sebelum nak ke SIAM...Dia naik ke Darulsaka pun berdukung mengamuk...DEN tgk mengandung 2 bulan...jari kaki patah di buat DEK suatu Darul...hangin jo DEN..takdo kerja lain..meh sini den letak pensil celah jari kaki pastu rapatkan..orang sihat pun terkencing...Ini sampai patah tulang jari..nak paksa JIN keluar camtu...
    DEN lepas kat Pendekar WFH je...keluar Jurus Kame Kameha....Setel. Alhamdulillah terpelihara iman dorang..DEN nasihat..Islam the best..jangan putus asa dalam apa hal pun.cuma doa lah biar Allah tunjukan orang yg serasi...Ado maso Then creatle cerita temberang nya nanti..tapi ni patient sendiri yg namapak segala bapak Aura keluar

    ReplyDelete
  31. sesiapa nak tengok balik semua episod nya pergi kat www.tonton.com.my :)

    ReplyDelete
  32. Yg Den tak selesa tu komen komen ustaz tu. apa teknik org lain ada terima aje. bab sembelih pun persoalkan. macam bagus. bukan setiap kaedah dapat merungkai semua sakit. walau sihir itu biasa aje. pasti ada Allah nak beri kita ilmu baru jika kita meletakan sebulat yakin pada Allah. kita munajat balik sebab apa tak clear. apakah pesakit ini dibenarkan sihir atas dosa2 silam dia semasa muda ?
    Tu belum bab Nazar tidak tertunai semasa muda2 dahulu

    ReplyDelete
  33. tok kalau bab nazar tidak tertunai muda2 dahulu macam mana tok?

    ReplyDelete
  34. Bab Nazar ni kena tgk gak..kalau yg tak selari dgn syariat..lupakan aje. Cth..kalau aku dapat Grade 1 SPM...Aku nak belanja seluruh kampung tgk Wayang citer jangan pandang belakang...

    ReplyDelete
  35. tapi kalau ada bersandar dgn syariat macam mana pulak tok...

    ReplyDelete
  36. Maaf Tok...mencelah. Jk udah Usaha pun mmg dah habis Ikhtiar, pose jer 3 hari [Niat DAM]

    Maaf jk Sey tSiLap lak...

    ReplyDelete
  37. ches.. berlari lari den pegi www.tonton.com.my ingat ada episod pengubatan DS rupa2nya hampes... tertipu dgn lee...citer wayang bisa jerrr... huhuhu

    ReplyDelete
  38. cuba bagi jawapan kat saya?saya nak tahu kebenaran tentang cerita kat metro..kalau betul lah.sy rasa tak patut lah teruskan semua ini!!!!!buat malu je perawat islam...!!!taubat la

    ReplyDelete
  39. Salaam Incik eijad,

    Saya bukan berpihak kepada Tok Belagak yer..

    Camni lah, Suruh diaorang tangkap dulu la orang yang dikatakan kat Metro tu.. Pastuh, tengok balik Web ni..

    Abis citer.. Haa, Tengok? Tok Belagak ok jer..? Tak kena reman pun? Masih berar la ni..

    Tak cam Pusat rawatan Islam yang lain pun.. Pusat rawatan yang lain siap post bebesar lagik kisah Tok Belagak ni kat web diaorang..

    Padahal benda tak tahupun lagik yang Haq atau Batil.. Lagik la buat Malu Agensi perawat Islam jeww weii..

    Saya pun taknak bagitau web dia, Semoga mamat yang mengaku hebat tu diberi hidayah Allah s.a.w.

    Amin..

    ReplyDelete
  40. Benar kata Tok Belagak!
    Kalau boleh sebelum menggunakan nama Islam untuk perubatan, make sure anda mampu melakukannya. Jangan sekadar mahu mencuba-cuba, sedang ilmu tidak sehebat mana. Jika gagal yang malu bukan anda saja, tapi Islam juga menerima tempiasnya.

    janganlah kerana mengejar pelanggan sehingga merugikan agama kita sendiri. Tatk mampu cakap tak mampu, jangan ego tak tentu pasal. Katanya ustadz dan faham agama, tapi tindak tandol seperti orang yang tidak berilmu langsung.....

    Ingatlah, jika kita berjaya menyelesaikan sesuatu perubatan dengan cara Islam, ianya merupakan satu dakwah juga.....

    ReplyDelete