20.6.10

Berentap Dengan Jin yg berlindung di Balik Lam Jalalah

Skrip cerito panggung wayang dah hampir siap..nak olah supaya nampak sangat kedongengannya tu yang payah..iolah cerito temberang..ingat sonang ko nak ngarang, mengarah dan berlakun...kiro all in. Kalau monang oskar..banyak siot...kayo Den...Ni cerita dah kiro 23 PLSX....semuo ado..dewa ado..Qorin ado..Jin pun ado..Puako Laut pun ado..senjata ghaib usah ceritolah...bersimpang siur...

Maka cerito ini tak sesuai untuk berfikiran budak dan jumud...ianya kena diterima dengan mata terbeliak kalau tidak ia tak sampai ke benak...untuk yg bawah umur sila dapatkan guidance dari nenek dan atuk.

Sementara menunggu pawagam dipenuhi penonton dan jualan popcorn jenama Darulsaka dijual...ada sinopsis terlebih dahulu..cerita bermula diketurunan keempat pesakit....kiro atas onyang le....ni jenis semua ilmu dunia dipelajari...putih gelap tolak tepi janji ilmu didado ponuh. Last2 menyusah waris...masih terngiang ngiang di telingo DEN bilo tibo2 jo patient menjerit..dialah Jin antah Berantah...Den kaut keluar..suasana sepi...aircon 4 hp pun tak terasa sojuk walau sudah diturunkan ke 16 centrigrade...apolah pulak yang nak masuk ni...puas dah borontap. Jenis masuk sekor sekor ni yang Den tak gomar...Pendekar2 WFH dah ready....sure dah bersiap dgn segala isi yg ado...senjata ghaib pun dah berdengung2 bergaung...memokakan telinga....

Kisah ini untuk memahaminya elok baco yg tajuk berontap dengan saka Dewa..Ni kiro dah pertengahan...habis dah mak pak Dewa Den Sosah...jadi semua duk perat dan tunggu apo yg nak mai pulak...sonyap...zap ..dio dah start kuar suaro...den tanyo siopa lak ni...akulah Qorin onyang dia...jeng jeng jeng...opsss sori dalam lift takdo line 3G...so den sambung selepas ada line 3G.

Susah beb...sekarang musim bola...sib baik ada skim wajib tayangan oleh Finas...kalau tak, tak dapeklah Darulsaka cari makan buat filem temberang...disahkan oleh member kita Karma...siapo nak isi minyak Naza Cefiro Den..

Bilo DEN dongor jo dia mengaku Qorin...lebar senyum DEN..macam dapat 18 bulan bonus ... He..he..ini kali lu mesti KO...inilah sifu segala sifu JIN yg duk buat onar...sonang cerito DEN namakan dia Karma...

Pendekar2 WFH dah bersedia..di sekeliling...tapi bilo dongar Karma mengaku Qorin...terlopong gak mulut dorang...sib baik takdo langau...memasing nengok DEN...DEN buek bodoh jo...Ko Qorin siapa...tanya DEN pada Karma...aku Qorin Onyang dio...biar botul...balas DEN..apsal ko menyibuk lak urusan anak cucu..aku nak jaga dia..biar dio jadi hebat cam onyang dio dulu...oooo sahut DEN...seperti biaso DEN mengolok ngolokan yg sebangsa dgn Karma...

Den tanyo...ko boleh cerito tak pasal onyang dio...Karma diam terkaku...ai..kata qorin...wajib ko tahu sebab dari kocik duk ikut..ah...aku tak mau dia lari dari perjanjian...aikkkk perjanjian kepala hotak ko...bentak Den...camtu ko ni SAKO la...yep..i admit kata si Karma...layu jo semaso dia buat pengakuan. Mana2 dia pergi aku mesti tangkap Jin Setempat dan letak dalam badan dia...beratus..ha.ha..ha...selamba
Badak jo dio ketawa..Siot habis...kalau ikut DEN nak jo DEN masukan tapak kaki dalam mulut dio..tapi DEN sabar...apo kelobihan ko ? Aku boleh menyelam dalam laut seberapa lama pun....jawab si Karma angkuh...Jerat sudah kena....camtu ko ni Puako Laut le..tersentak kejap dio. ye aku menguasai laut cina selatan, sahut dia dengan megah. Camtu ko kerja dengan Nyi Roro Kidul lah...perli DEN. Aku lagi power dari dia...bentak si Karma...marah betul. Perawat kenalah pandai psyco bangsa2 depa ni...pantang betul kalau kita duk kata dia bawah satu satu penguasa Jin setempat. maso di Sabah ado gak, mula2 eksen semacam jo...lopeh dio gagal buek kerja baru ngaku ketidak terroron dia dan
kata grup dia kecil je, dalam 7,000 ekor je jadi tak kuat sangat. Nak hantar kat Israel ??? Belum sampai kat benua india...dah mampus semua..Berbilion Jin kafir duk intercept...

Sodang DEN interogate tiba2 berdesing telingo DEN belah kiri. Umak ai...sib baik Den bukan jenis latah...kalau tidak sure keluar oppp Pocot ...Berdesup senjata Ghaib dari sebelah kanan DEN...tak menyompek...pukul curi...menyalo nyalo aura senjata ghaib...Zup...mari pulak sebelah kiri dan belakang..bertali Arus..macam Jet Mig 29 Malaysia serang Jurusalem ( mungkin 2015...marile kita doakan )...bersimpang siur...Mammoth pun mampus camni..punya attak..Sib baik dorang tak baco Surah Al-Fil...Takdo pula dorang baca Lanarjumannakum walayamassannakum minna a'zzabun alim...Kalau tidak petir sambar menyambar...Tu belum di baca ayat semasa Jibrail a.s memusnahkan satu kaum yg engkar..inkanat illasoihatan...( dalam surah Yasin ada ). Macam cerita star Wars, Wa cakap lu...Sib baik budget kurang..kalau tak sure giga epik punya cerito temberang ni..Ada semacam shield...may the force be with you...Sudah..ini sudah pelik dan ajaib...Den biaso tgk Jin menepis atau melarikan diri dari serangan samada memecah diri ( ini bukannya Khowaful Khowah - Pemecahan 9 wajah Mukmin ), minta bantuan bomoh atau kengkawan atau Ca Alif But aje..Macam Shield Kristal...Aik...imposibble...Non mungkin...hati DEN dah tak
sodap...Karma diam jo...macam mencari petunjuk atau seolah-olah tahu dia di pukul curi...hening seketika...Pendekar2 WFH diam.....menanti
clue...Ketika Cinta Bertasbih...hek eleh..potong stim betul le...nada dering handphone DEN berbunyi lagu tema Darulsaka..." Tolong Bang ada budak histeria "...DEN cakap wait 5 minit...nanti DEN kaut...Biasolah...asal histeria jo tipun DEN...Den pun scan...ala kocik bonar Jin yg buek ngacau histeria ni..kaut setel. Kelebihan buang dari jauh...ialah Jin2 ni tak perasan...asal dia keluar jo dari badan..hisap curut le tu...terus kaut..kalau dalam badan susah beb..

Den nampak..Den tenang sekali lagi...Den imbas sekali lagi...parah ni....semua senjata ghaib seolah terhenti...terhalang...takan ura ura petrol ron 97 nak naik...terus mogok semua senjata2 ghaib..yep...terhenti...Karma tsenyum Jin...dia kaut semia senjata dan buang...perghhh mantap...sib baik senjata ghaib ni bukan dari jenis makrifat...ia dari jenis memang ada zahirnya..kalau tak...dah useless...cara karma menangkap tu seolah olah mencabut bulu kaki je...Pendekar2 WFH terkezut dan poyo je...memasing melihat DEN yg meme hensem ni...untuk berkat kut...Pendekar mana mau mengalah...Senjata di recharge balik....top up dgn NGV....serentak serangan dilancar.....DEN nampak berdesup bercahaya biru....ni dah tahap super saiya dah ni....Meluncur laju...suddenly dah jadi macam Matrix je...slow banget kata orang acheh..Korang tengok Matrix..korang faham le apa yg DEN maksudkan...semuanya slow motion..partu seolah melekat pada sesuatu macam lutsinar...Ye melekat beb...sio.sio perabih beras je...Karma dengan selamba je cabut dan buang...ah...sudah...fikir DEN...Susah mau cari makan ni...Apo lak budak2 ni lupo...Hek eleh...tak Pasang Lam pada Senjata2 Ghaib...Tgk muka Karma can jobor jo...iolah..tak lut dan tak mampan..

Sekali lagi Pendekar2 WFH mengisi Senjata2 Ghaib...akhirnya senjata Abad ini pun telah bersedia...Di saluti dgn Lam Jalalah...Siap le ko wahai Karma...Sib baik DEN bolum ajar yg jenis Tongkat Langit/Lidah tu...kalau tak mau terancam Jin2 sekitar kawasan....ialah ianya bila sudah ditongkatkan lidah ..tiada putus sudah aliran Hu Allah dan Allah Hu itu...Vrooommmm berdesup menggunakan Petrol V Power....Rasonya DEN dah sampai tahap melampau dalam membuat cerita dongeng ni..tak masuk dek akal dah..Wahabi dah pecah kepala dan penat mulut kata Syirik...DEN peduli apo...Tuhan dia lain Tuhan DEN lain...Tuhan dia bertempat..Tuhan DEN laisa kamithlihi...

100 comments:

  1. assalam.aik pendek jo skrip dia tok?
    lam jalalah tu di mana yer tok

    ReplyDelete
  2. all in one... apa isi dan kesudahan temberang tok kali ini..hehe

    ReplyDelete
  3. ni dah boleh lawan eddie murphy ni tok.....dia mengarah ...dio mengarang....dan dio juga pelakon eer.......teruskan tok...den ingatkan kito jo yang boleh berlindung dibalik Lam Jalalah..ni kalau silap-silap nak Lam kan Jin.....terbalik pulak poi eer Jin pulak Lam kan kito......tak ko parah dibuek nyo.....teruskan tok untuk panduan kami semuo...

    ReplyDelete
  4. cite best ni!!! sambunglah tok.

    ReplyDelete
  5. popcorn 1...ais lemon tea 1....hehehe...

    ReplyDelete
  6. ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAHIWABARAKATUH..tok..ambo hnyolah budak romajo laei..bwu2 nih shabat ambo asyik nmpak ado api kuar dri tngan ambo..n ambo x nmpok..rsa suam2 tuh ado loh..n shbat ambo pon asyik nmpak antu...pdo stu malm mso kmi ngah lepak2,dio kto ada antu kat tingkap umahnyo..lalu dio suwuh ambo zas kan jo..ambo pon dngan x taw kapla ekor trus zikir n zas kan tngan ambo ke arah antu trsbut..shbat ambo nih trus golak..katonyo antu tuh pocah kapla n melambung ke bolakang..pastuh dio nmpak ad api kuar dri tngan ambo...tok muleh tolong komen2 skit tok...please tok..wallahualam

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah cerito baru tok dah kuar....baco sinopsis pun dah gompak...

    ReplyDelete
  8. salam tok b, lama tul sy xmari tpt tok. betul benar tok royak tu. saloh 1 rukun ime percayo kpd ale ghaib. dale suroh al baqoroh pun ado ceto. kalu hok ye xcayo ale ghaib ni mako dio xcayo ime lo tok dok? apo ye tok ceto selamo ni, hok betul benar belako. bg sapo2 hok penoh laluinyo. dale quran pun ado royak, "tidak aku jadikan jin dan manusia supaya berbakti kepadaku".

    ReplyDelete
  9. hebat la mat levi's...

    dah ada power...

    den masih baru......

    apo power pon tkdak...

    hehehe...

    ReplyDelete

  10. eden tak dapek la nan nonton tayangan perdana minggu ini ... :(

    ReplyDelete
  11. uish mat levi's,mcm ceter heroes plak...hehe....amalan tu kongsi2 kan la...hehe....masa zas tu bace zikir ape tu?hehe

    ReplyDelete
  12. salam,
    aircon 4hp 16degree C pun bolum teraso sojuk laie walau suasana sepi,
    so mat takyah lah saudara jual levi's saudara kat sinih ye...
    jual lah popcorn, ais lemon tea ke, bang malaeka nak tu... heheheh

    ReplyDelete
  13. Tiket dah habis, Tok.

    Copek bonar.

    Blackmarket ado?

    Lalalalala

    ReplyDelete
  14. mat levi ada ilmu tangan berapi nih..macam dalam game king of fighters...betuah mini ko mat...masak tak payah pakai dapur gas..demo pggang ja periuk..bereh masok nasi...hebak mu mat...(gurau2 je deh)

    ReplyDelete
  15. biler lae tok nak mula tayangan ni pop corn dah 2 bungkus abis, ice lemon tea dah 2 cup minum ni...

    ReplyDelete
  16. saya booking tiket utk 2 orang (sbb badan besar so satu seat tak cukup) hehehe popcorn extra large satu.... air ice lemon tea large cup 2... mineral yg dibaca aurad 1.... ok thats all...

    ReplyDelete
  17. Klau dalam fantastic4 ko dah jadik flame boy..

    ReplyDelete
  18. power ap nya...tah2 dmainkan oleh jin mna tah...tuh yang risau nih..shbat ambo tuh ado amal ayat dri surah al-mulk ayat 14 tuh..dya amal 33x sblom tdo n brwuduk...so..bg yg pro2 tolong ler guide kitorang..

    ReplyDelete
  19. lagi tok...

    tak stim baco skit2 ni...

    hehehe...

    ReplyDelete
  20. panjang lagi cerito tu...terus kan tok..

    ReplyDelete
  21. alamak tak dak line 3g la pulak.....tok dlm lif mana ni?baru ni saya ada p klcc kut2 la leh jumpa tok...12 dan 13 june 2010 saya ada sana...bawa family jalan-jalan..pukul 8.30pagi nak ambil tiket untuk naik keatas jambatan tak dapat la pulak..dah habis maaa.....jauh-jauh datang dari Sungai Petani...alahai kecewa la jugak...huhuhuu

    ReplyDelete
  22. Salam Tok.
    anak nak tumpang tanya. tumpang lalu. tumpang dagu.
    betul ke anak kono kumpul segala wali kecuali wali songo kalau nak buang sako keturunan kuargo ?... dan betul ke sako bako ni kalau dia mengganggu anak dan kuargo susah nak solat?
    time kaseh banyak2 tok...

    ReplyDelete
  23. perrghhh..
    ni pendekar tgn berapi, tuuuu...
    leh wat service cucuh api kat rokok, nih..
    kayo tuuuu..

    ReplyDelete
  24. opss..suda keluar ini kisah..tatot laa..

    ReplyDelete
  25. alamak .. nasib baik belum start lagi .. baru iklannnnn

    ReplyDelete
  26. Laaa.. tak habis-habis nak tipu orang ke? ish..ish..ish!

    ReplyDelete
  27. memang tunggu citer ni tok

    ReplyDelete
  28. hahha...cian karm....takde org lyn dia...pastu sibuk nak masuk sini lagi..syuh syuh...g main jauh2

    ReplyDelete
  29. cian karma..xde org layan ke...ish3..menyalak je la ko karma..rs nk dilayan masuk la sarkis..lalalala..pari

    ReplyDelete
  30. karma pun nk tgk cito gak..mai2 karma cian karma,cito dio xde sape nk tgk

    ReplyDelete
  31. Asslmk Bang Karma, kan tok kata awal-awal post

    "..nak olah supaya nampak sangat kedongengannya tu yang payah..iolah cerito temberang.."

    Duduk diam je, jangan gaduh2

    ReplyDelete
  32. huueeaarrrggghhh
    ish...ish...ish!!! ado le pulok, sorang probok api, sorang gelen ngentammm, tah apo laie nanti, yo gengsi tak yah le mencumar duli nengok pilem kek sini jiko tak suko, only u yg suke je... aircon 4hp 16dgC dah ni...

    spt mhchent, den pon nunggu baco temberang jin dibalik lam jugak, manusia ramai tak reti dan tak terima, yg tau sesikit pon banyok yg liplap2 tak cukup bateri, apo yo rahsio jin qorin levi ni, pandei botul bosolindunggg???

    jual popcorn or icelemontea ok jugak ni, laku, hehehehhh

    ReplyDelete
  33. alamak...popcorn ngn ice lemon tea dh abis...mamak sup kambing power satu...teh ais satu...lumber nalarekerqqq..(sambil gigit lidah ;P)

    eh ada tikus...syoh..syoh..eh salah la ..rupa nye karma....

    lalalalala...

    ReplyDelete
  34. karma said...
    Laaa.. tak habis-habis nak tipu orang ke? ish..ish..ish!

    lerr ko ni buta mata ke buta huruf karma.. kan awal2 lagi tok ckp cerito temberang. pegi ler ko buat citor sendiri nnti aku kasi ko star..
    ish.. ish.. ish..!

    ReplyDelete
  35. salam tok, saya ada baca laman blog tok. nampak mcm menarik so saya nak mintak izin dgn tok nak amalkan ilmu yang tok bagi dalam blog ni. tq tok belagak

    ReplyDelete
  36. salam tok, saya nk mintk kebenaran ambil ilmu dan mengamalkan apa yg tok beri dlm blog ni

    ReplyDelete
  37. Hehehe biar aja karma tu..dia sebenarnya tgh cari peminat tapi tak ada sapa minat kat dia - so di pergi la buli & fitnah org.

    Yang penting - dia[karma] ikut jalan dia, kita ikut jalan kita.

    ReplyDelete
  38. Assalamualaikum bang belagak...

    nampak nya kepakaran bang belagak diperlukan disini http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=150186

    Rgrds,
    budakbiru

    ReplyDelete
  39. lamanyeeeeee dalam lift ...dok buat pa tu dalam lip..temberang sungguh..bagi balik duit tiket..

    ReplyDelete
  40. popcorn besar satu..corneto 1...coke besar 1..

    ReplyDelete
  41. salaam, mat levi`s

    takut la pada Allah..
    kat akhirat nanti kita semua akan di hisab

    jin tu pon makhlok Allah jugek..
    dia pon tak terlepas dari dosa n pahala, mcm kita gak..

    kat akhirat nanti kalu dia dakwa ko di hadapan Allah..
    pe ko nk jawab.?

    kalu ko munuh dia sebab taak sengaje takpe ar..
    ada excuse

    tapi kalu ko nk mencuba2 ilmu.amat dilarang sekali.gunakan la ilmu tu pada tempatnya baru lah adil..

    jgn menzalimi sesama makhlok..

    sekian..harap maklom..

    ReplyDelete
  42. Karma ni dah kono tipu pun baco jugak lagi...sukolah kono tipu tu... ataupun dio yg sobona eh ponipu...? ha..ha..ha...

    ReplyDelete
  43. tu lah tu Mat Kurma ni ....cubo ekau baco boto-boto kan tok tulis cerito temberang....dio kato tok tipu lai.....jadi pado dio sobonar eer cerito ni cerito boto lah tu ....hehehehe....kurma janganla ekau tipu diri sondiri yoooooo....hehhehe. Kan dah kantoi.....

    ReplyDelete
  44. sudah ler...

    jgn dilayan karma tuh..
    nanti menjadi2 lagi perangai dia..

    kata 1 org wali Allah : jgn kerana kita,org lain dapat dosa.

    kalu dia nk wat dosa.bior dia buat 1 sorang2,jgn ada yg terlibat sama..

    kalu org takut akhirat dia takkan wat mcm tuh..

    nabi saw sabda :

    1- perkukuhkan lah bahtera kamu kerana lautan yg hendak kamu tempuhi itu sangat dalam

    2- perbanyakkanlah bekalan mu,kerana perjalanan yg akan kamu lalui sangat jauh

    3- ringankan lah bahumu ketika menuruni curam

    4- ikhlaskan lah hati mu, kerana yg hendak menilai kamu itu Amat Memahami ( walau tersembunyi )

    pohon tauhid.tv9

    ReplyDelete
  45. tok bila nak sambung citer nie. seat sy org dh sapu masa sy tegur karma tadik..saya bantai berdiri jerr nie.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  46. oncik mohamad..ambo cma wat amlan jo...tp memeng ambo x taw ap pon psai mondo2 nih...nmo pon mudo romajo laei..mno loh nk taw psi mondo2 gni...klu da ad kabel cam tok bolagak x po ler..muleh taw botul idaknyo..

    ReplyDelete
  47. karma tu dah lamo tak dapat kot...tu yang gilo merian tu...dah2...meh beli tribulus meh...

    ReplyDelete
  48. hehee..mana ada Karma sini...dia dah tak ada dah...tak ingat ke...kan kita orang semua tunggu dia hari sabtu 12/6/10 tuu...dia dah tak muncul lagi dah....tu Karma lain tu...elok juga bagi nama dia Qorin Karma.....lama dah tak melawak ni sekali sekala aje sorry ya...!

    ReplyDelete
  49. bantai berdiri? x lenguh ke kaki tu..cete temberang tok panjang lg nak habis ni...mau 3 minggu baru setel satu episod..heheh...tergelak2 bace cete temberang tok ni...qorin rupenye si name karma ni..huhuhu

    ReplyDelete
  50. salam, ahaks, tok dah keluar lif tu bang L7...
    tok,
    1.camno qorin namo karma tu buleh pandei bolindong di balik lam jalalah yo...
    2.tobal torangbondorang ko tok LAM dio, 'bateri' jenamo apo yo yg dio guno...
    3.camno nak membuko @ memocahkan LAM karma tu tok... kono guno mengolok golok-api ghaib ko... isyarat alip4hu ko... alip-ba-nun ko... zikir 66hu223 ko... ko kono momocah diri, guno sahabat malaikat4 atau melarut zat dale la ZAT, tiodo-ado-tiodo, alip-kun fayakun, mace yg tok tulis kek pilem2 box-opis yg terdahulu...

    ehhh banyok la pulok imiginasi-khayal den potang ni, ingat den 'yg muslim-mukmin' yo yg boleh dapek ilmu lam jalalah nih, bi'iznillah...

    qorin namo karma pun buleh dapek gak laa??? perghhh tak cukup 7 popcorn 7 icelemontea nih bang malaeka... bang wealo buleh la duduk kek lantai dulu, berdiri nanti kok lomah-gegel-morian lutut, kono minam tribulus pulak... hehehehhh

    ReplyDelete
  51. antara yg saya dpt bhawa semua manusia ada qarin.

    tetapi tdk semua org dpt dikuasai oleh qarinnya.

    khususnya org2 yg termasuk dlm golongan mukhlisin.

    mintak huraikan sekali dlm filem tok ni, hambe kurang jelas lg...

    ReplyDelete
  52. lam tu pun simbol kepada sesuatu ilmu.......iblis lagi dasat ilmu dia.....bukan kata lam je alip.... ba.... ta abih dia tau.....bezanya dia enggan n engkar.....he he

    ReplyDelete
  53. ish ish ish .. crito manyak iklan nih yang esey tak goma .. payah naa plak asik nak klua boli potato chips yo .. adoiYai

    ReplyDelete
  54. uiks.. dah ado yg menegur tu baek sy duduk lu kat lantai nie.. baru nk belunjur, filem dah bsambg plak.. huhuhuhu...

    ReplyDelete
  55. Salam,

    Apa maksud Lam Jalalah?

    ReplyDelete
  56. kalau den,masukkan kasut bola dalam mulut dio...biar tak boleh menyelam lg dlm laut...

    ReplyDelete
  57. lagi belagak dari tok belagak...

    ReplyDelete
  58. waahhhh sapa tuh Nyi Roro Kidul ????/try gugel sat....

    ReplyDelete
  59. alamak tok den tongah sodap melayan cerito tibo2 iklan lai.Potong steam botolah....tapi 7000 jin tu grup kocik kato eeer.Kalau hantar kat Israel tu tunggang langgang yahudi dibuek nyo....heheheh copek tok sambung laeii.......

    tukang zass den raso eko masukkan stokin bola tu lagi kaw...kaw... heheheh

    ReplyDelete
  60. tok said...
    Sodang DEN interogate tiba2 berdesing telingo DEN belah kiri.

    uiks.. suspen jer.. citor lum abis ag sy dah leh kasi 5 star.. hebat citer tok, tapi yg tak best nya, sambungannya pendek sgt... potong stim. huhuhuhu

    ReplyDelete
  61. mari kongsi pengalaman alam jin dan bunian :

    http://www.alamjin-tuankelarias.blogspot.com/

    ReplyDelete
  62. ni cito 23 PLSX.. iklan diyo lain macam skit... takpo den setio menunggu..

    ReplyDelete
  63. jin pun buleh main LAM jugak rupanya...alamak popcorn habis...fuh, panjangnya iklan...sambung lagi citer tok

    ReplyDelete
  64. السلام عليكم

    Tuan tukang zasss,

    many thanks kerana bagi links blogspot tu..
    suka baca.. isi masa petang2 Jumaat nih..
    sementara tunggu sambungan cerita dari Tok..

    ReplyDelete
  65. berdesing telinga ??? kena scan ker ...

    ReplyDelete
  66. tok blagak ... bg tau sampai ending la

    ReplyDelete
  67. alamak aaiii meleleh airliur den dibuek eerr....bunyi tepon la pulak.......adoooo jo....orang dok tongah khusyuk tengok cito tok ni haaa....alaaaahai.....sambung....lai....tok...

    ReplyDelete
  68. uik umah cat baru ...konpious jap ingat salah masuk umah..

    ReplyDelete
  69. tok biase le...teknik dia tu...bgi ponoh panggung baru continue...ni tgh intermission..hehehe...
    tok...den dah jumpe muhammad..yahoooo!!!!

    ReplyDelete
  70. salam,
    Wah Blog berwajah baruuu...

    ReplyDelete
  71. ...panggung baru renovate tu....

    ReplyDelete
  72. sabar baa...slow2 phm cerita ni...phm dalam2...

    ReplyDelete
  73. uh mak aih...warna hijau....tenang den dibueknyo....comey!!!

    ReplyDelete
  74. wah wayang da tukar skrin kale ijo...sodap mate memandang

    ReplyDelete
  75. simbolik betul skrin baru. rumput di bumi...

    ReplyDelete
  76. hehehe jambu interface.

    tok mana lambang darulsaka tok??

    kursus terbaru xda ke tok???

    ReplyDelete
  77. huih..dh tukar kaler..mcm HD pulak den tgk.

    ReplyDelete
  78. wahhh..ijaunyer...nice..mcm pdg bola..sempena world cup ni..heheee

    ReplyDelete
  79. Ada untung ma...popcorn banyak laku...itu pasal cinema muleh kasi cat baru

    ReplyDelete
  80. Montang-montang musim bola skarangni yo tok...same-same color padang jo....

    ReplyDelete
  81. Tok ,wajah baru semangat pun baru .Shabas DS

    ReplyDelete
  82. Salam
    Tahniah Tok, Cantik laman..
    Mohon scan kan kes bomoh ni. betul ke penipu?
    Baru-baru ni seorang hamba Allah telah berubat dgn seorang bomoh di Tmn...., Lunas, Kulim. Cara pengubatannya agak simple tp agak hebat kerana ramai juga yg sembuh.
    Tapi beliau agak smart orangnya kerana bila dirasakan pesakit atau keluarganya org berduit, beliau akan menjadikan pesakit atau keluarga sebagai mangsanya dgn taktiknya amat halus lg berhemah tanpa disedari oleh mangsa pada peringkat awalnya. Dlm kesempatan mengubat itu, kita tidak menyedari akan memasukkan wang ke dlm akaunnya secara berperingkat2. Anehnya penyakit yg diubati akan sembuh tetapi akan berulang pulak selepas kita tidak menurut perintahnya.
    Dlm survey saya kepada pesakit2 yg bertaraf org biasa atau org yg didapatinya kurang berduit, mereka ini bernasib baik kerana tidak dijadikan mangsa.
    Oleh itu AWAS atau berhati2 semasa mendapat khidmat pengubatan darinya!

    ReplyDelete
  83. kill.!! kill.!!
    die.!! die.!!

    salam tok,

    tok wat la kursus mase hujung2 bulan ceng-gitu.
    so..mase kursus hati pon sonang.hehe..

    ReplyDelete
  84. lamanyer iklan, den dah 5x duduk bangun, filem tak main2 ag

    ReplyDelete
  85. hek eleh cam power suruh sms nama tok moh....blah la belagak....org main dgn mini kau pun kau tak leh nak tahan.....ha ha ha

    scan pun tersasar, main serkap jarang ini nak scan org.....

    WOI ORG TUA TAK SEDAR DIRI...INSAFLAH,,,UMUR PUN DAH TAK PANJANG LAGI....NAK CARI DUIT BANYAK2 BUAT APA...DUIT HARAM LAK TU....KANG ANAK ISAP DADAH SALAHKAN ANAK....PADAHAL MAK BAPAK BAGI MAKAN DRP SUMBER HARAM.....

    ReplyDelete
  86. zikir Allah Hu Hu Allah tu zikir penamat ye tok?

    ReplyDelete
  87. Salam tok berlagak saya ingin bertanya ilmu lam lajajah yg saya pelajari ada menyuruh menolak ibu jari kanan melalui ubun2 saya sedikit keliru adakah saya perlu tekankan ibu jari saya ke bawah atau pun sebaliknya

    ReplyDelete
  88. Salam umar,
    kenapa tuan cakap bukan2 pasal scan TB. adakah tuan ingat TB belagak tu Tuhan ke yg mampu scan 100% tepat setiap masa. common sayang kalau tuan ada masalah dgn TB dan rasa tak puas hati pasal sejarah tuan dgn dia dalam perubatan, tuan bole cari perawat lain yg mampu membuat tuan puas hati.

    Dalam perubatan tak semua hajat atau penyakit kita bole beres dalam sekelip mata. berapa banyak duit yg tuan habis TB makan. saya habis berpuluh ribu nak rawat penyakit saya termasuklah kena kencing macam2 pun tak kutuk perawat macam tuan buat. mungkin belum ada jodoh nak sembuh. mungkin Allah nak kita insaf bahawa yg menyembuh bukan perawat tapi Allah.

    jika tuan yakin tuan ada Tuhan (Allah) tak perlu tuan sakit hati sebab TB tak dapat sembuhkan tuan. jika tuan marah sangat dgn TB bermakna tuan dah jadikan TB sebagai Tuhan. tuan tak malu ke pada diri sendiri serta kawan2 yg lain yg menampakan kejahilan sendiri dalam perkara ini.

    TB hanya berusaha untuk membantu, semua itu atas izin Allah jua. saya harap tuan fahami makna "La hawla wala quata illa billahil aliyil azim". jika tuan faham nescaya tuan tak akan bercakap yg tiada faedah.

    maaf kepada tuan umar, untuk makluman tuan saya bukan murid TB tapi kita kena belajar sesuatu yg baik dari siapa saja hatta dari sesiapa saja.

    ReplyDelete
  89. betul tu,saya sokong antidevil 100 percent!!janganlah disalahkan perawat jikalau x sembuh..mintalah Allah SWT beri petunjuk..Dialah yang maha berkuasa atas tiap2 sesuatu..kalau hati kita ikhlas air segelas pun boleh jadi penawar(maksud tersirat)..fikir2kanlah tuan umar..

    ReplyDelete
  90. pembongak bosar Tok Belagak ni . seswai dongan namonyo. semoga Allah memberi kebaikan kepada kita semua. Aameen.

    ado rojoki kito jumpo yo TB.

    ReplyDelete