23.5.10

Memang Makanan Aku

Oooo ular ooo ular kenapa ko makan aku
Macamana aku tak makan..memang makanan aku..memang makanan aku...

Sebuah senikata lagu kanak2 yang amat popular.

Ramai patient pompuan yg yg telah DEN temui. Perawat hensem kan kan kan....sakit lazim ialah datang bulan tak teratur...ada yg sekejap putus sekejap ada...ada yg terus lebih dari 15 hari...namanya darah istihadah...darah penyakit...kena solat juga sebab lebih dari 15 hari...

Ada 2 sebab...satu ketidak stabilan hormon satu lagi unsur mistik. Unsur mistik biasanya terdiri dari sihir dan maianan makhluk halus.

Kalau sihir biasanya tiada le nak makan atau hirup darah haid atau nifas...namun kekadang tok pawang yg malas nak kasi makan dan mendapat upah yg lebih akan menyuruh Jin2 sihir tu just amik je darah mangsa...maka sakit akibat sihir akan menjadi bertambah pasang...tgklah berapa byk straw dia letak...kalau sampai 4 straw...masyuk beb...kita nak marah pun ...kenapa ko hisap darah dia...pasti dia jawab memang makanan aku...

Boleh juga dikenalpasti hantu jenis apa yg menghirup darah dari tanda2 lebam di badan...kalau lebam dan ada garis halus melintang tu pasti PELESIT...Kalau just lebam besar2 di peha..lengan dll...tu POLONG.

Kalau merah di leher tu JIN takda tanduk...

Saka yang tidak berjaga, khadam keris dan barang 2 mistik tak berjaga pun kekadang tumpang sekali. Pendamping dari amalan silat, tenaga dalam suami pun kalau lama tak di latih pun akan tumpang sekaki...memang makanan aku...

Tak semestinya lebam dan berlubag sahaja tanda darah disedut...ada juga tanda seolah air liur di ibu kaki atau di puting...jgn ingat lain tau...itu toyol...tapi ada gak manusia cam toyol.


Petunjuk Mimpi Ular :

Mimpi ular ini banyak cabang..

Siapa yg kena patuk ? Perempuan atau lelaki ? Bujang atau berkahwin atau duda janda ? Suami atau Isteri ? Berapa kali patuk ? Jenis Ular ? Kena belit dan patuk atau belit membunuh atau just simpy a belit yang lembut ?

Untuk menfasir mimpi ular ini kena le pastikan...apakah ular2 tu berkawan kawan...atau melingkar mengelilingi kita sahaja dan berundur..

109 comments:

  1. wahhh .... musti ada cerita baru nih ....
    sambunglah bangBlagak .. :D

    ReplyDelete
  2. Ular tu kan perlambangan syaitan...tentulah dio nak tolan kito..Wassalam

    ReplyDelete
  3. metafora apa agaknye memang makanan aku dan lagu ular ooo ular... tak sabor pulak teman nak tau

    ReplyDelete
  4. ular dalam tongkat ke tok ? hehe

    ReplyDelete
  5. Hek eleh...copat jo nyampuk...tak tidur ko korang..den lain le, sambil cari ilham nak setel masalah patient den bukak I Pad den...

    ReplyDelete
  6. ular itu sihir... katak itu pesakit..hmm...

    ReplyDelete
  7. yg ni pun boleh cerita nii.advance dari lagu dongeng dulu dulu

    ReplyDelete
  8. tak tido lagi tengah ambik feel untuk nanti kelas pagi

    ReplyDelete
  9. ada la gak teman si nyi blorong tu nanti.

    ReplyDelete
  10. beriani yg menyelerakan.... tq tok...

    ni yg nk dtg slalu ni... hu3x...

    ReplyDelete
  11. kami ucapkan alhamdulillah tqvm atas layanan Tok, Toh Puan dan semua urus setia. Tip top punya layanan. kepada sahabat semua, ingat pesanan Tok tu, kelapa dua bijik. huhuhu

    ReplyDelete
  12. salam,

    tok nk buek/cipto lagu elbem terbaru ko.?
    tok kalu jadi kompozer pon muleh jugok.
    ado bakat..

    Den org pertamo boli..hehe

    ReplyDelete
  13. Politik ular. Ular macam2 ular.
    1. Ular patuk & makan mangsa
    2. Ular patuk dan tak makan mangsa, cuma buat susah mangsa aja.
    Yang mana satu ular Tok?

    ReplyDelete
  14. "tenaga dalam suami pun kalau lama tak di latih pun akan tumpang sekaki"

    Mcm mn tu..!

    ReplyDelete

  15. kalau mimpi tu kono patuk ular pun ada juga mainan syaitan kan Tok :)

    ReplyDelete
  16. kono patuk ular?? hemm.... tak lama lagi makan nasi minyak le....jgn lupa jemput yo...

    ReplyDelete
  17. Hati-hati ler liley..macam ado ajo tu...Kalo bagi Ese yang cetek ilmu ni..Ado sangkut paut dgn sihir...He..he..Biar Qiyai blagak bagi pencerahan tu...Silakan Tok qiyai untuk menjelaskannya...

    ReplyDelete
  18. mimpi tu wa suke tuu..cam best jee

    ReplyDelete
  19. Art hang bwh umo ner leh baca ni...

    ReplyDelete
  20. alamak tok apa susah suruh jo mail kacip koncingkan termuntah-muntahla ular tu hehehehehe

    ReplyDelete
  21. "Kalau merah di leher tu JIN takda tanduk..."

    Jin tu pun ada tanduk Tok. Tapi tang lain ler. huhuhu

    ReplyDelete
  22. :D SALAM...

    Sifu & The Geng....

    Tumpang lalu Sifu...emm memang menarik ceriter2 camni..kekadang ade je kesan2 kt bdn..al maklumlah..tido x der pendinding dan selalu kena hempap lak..huhuhu...

    Kpd "terangwulan" : :D hehehe...ayattts tu x memberi kesan..tapi memberi maksud gitu2 la kan.. hahaha....

    ReplyDelete
  23. nak tanya sket baru2 nih,saya dah 2 mlm mimpi isteri sy dipatuk ular, apa maksudnya ye tok.. minta penjelasan

    ReplyDelete
  24. Baru den paham bezo lobam sobab pelosit dan polong. Den ingat pelosit jo yg suko buek lobam ni.

    TQVM tok.

    ReplyDelete

  25. liley pernah di suatu ketika dahulu jalan jengkot2 selama seminggu, sakit kat ibu jari kaki, ingatkan ghout atau tersalah urat , dah nak masuk 2 minggu masih sakit lg, nie tak boleh jadi nie, pergi berubat, perawat tu kata ada jin gigit kat ibu jari , klau tk cepat berubat memang habis darah dia kata, sekejap jer dia doa, dah hilang sakit lepas tu, boleh jalan normal ...

    ReplyDelete
  26. :P oo gitu citernya liley...time tu x rasa apa2 ke..emm cam cam berdenyut2 ke..or seram sejukk je ke? time mlm2 ada x nmpk kelibat hitam ke..apa ke ?

    ReplyDelete

  27. berdenyut2? takde rasanya, sakit kat ibu jari tu macam ada tulang kat dalam daging camtu la, bygkan ada dua gigi taring tengah gigit daging kita, mcm tu la sakit dia, jalan memang jengkot2, masa tu liley kerja mengajar, jadi duduk jer la sepanjng kelas tu, takde berdiri, jalan pun control2 tak tekan bhgn ibu jari tu... :)

    ReplyDelete
  28. org skrg mmg ramai yg macam toyol.hehehe [my blog]

    ReplyDelete
  29. emmm...yg toyol tu memang licik gayanya..tapi sepandai-pandai toyol sembunyi..akhirnya terperangkap jua...

    ReplyDelete
  30. maaf, ingin bertanya. macam mana pulak kalau gatal2 di badan pulak, ada tak kaitan? bukan semua tempat ada, tapi di tempat2 tertentu je. tompok2 gatal, nak kata gigit nyamuk bukan kena gigit nyamuk, klinik bagi ubat pun tak sembuh jugak. ada kaitan jugak ke dengan makhluk halus atau sihir ni ye?

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  32. tok...den suh roh(non muslim)telan ulau(bangsa jin) yang kacau murid2 sekolah den...muleh ke tok?
    den tak nampak...tapi anak murid den yg kasyaf nampak mamat roh tu makan dgn gelojohnye jin2 ulau tu...huhuhu...serem...

    ReplyDelete
  33. tok blagak ... saya mimpi terjun dlm kolam yg ade buaya ... mase nak terjun ade org tahan tak bagi terjun tp saya terjun jugak ... then bile terjun nampak buaya dah standby nak baham saya ... then terjaga .. tgk jam kul 2 pagi ... ape makna nye tok?

    ReplyDelete
  34. ALLAH suruh maye tahjud...bersyukur pada-NYA..

    ReplyDelete

  35. Salam n Morning,
    Semalamkan liley mimpi tertinggal dempet, then liley pergi la amik dompet tu balik ada sorang mamat kat situ, amik2 tengok duit kt dalam dompet tu dah berkurangan dr Rm600 tinggal dalam RM150++ gitu lah, suspect lelaki tu yg curi, check betul2 tgk ada pulak balik duit tu...hmmmm magis lak then pagi tadi bangun nak g kerja, pergi kat keta yg parking kat luar pagar, dengan kereta terlupa nak kunci, sekali tengok dompet liley ada kat dalam kereta tk perasan betul tertinggal dompet kat keta, then teringat la pasal mimpi tu, try le check duit, huh nasib ada lagi semua duit tu ... syukur

    ReplyDelete
  36. bagus tu tok buka topik ni....bab2 ular ni dulu selalu sgt masuk dalam mimpi..siap pernah mimpi dia berdiri sama paras ngan kepala saya dan sembur racun ke muka lagi....sampai skrg walau dah bertahun saya ingat lagi mimpi tu..mainan syaitan kan tu tok?

    ReplyDelete
  37. alahai liley...mimpi kita semalam hampir sama la....cuma environment dlm mimpi tu saja berlainan saja berlainan

    ReplyDelete

  38. ye ker khairon, kalau khairon lelaki ntah2 betulkot, sebab dlm mimpi tu liley sempat berbual2 dengan lelaki tu la ...

    ReplyDelete
  39. Kalau saya mimpi dipatuk ular... mesti mcm real je dia patuk sampai saya terjaga dan rasa kaki saya betul2 dipagutnya. Dok cek kaki tapi x de pape.

    Tapi selalu la ibu jari tu akan sakit .. rasa mcm tulang terseliuh padahal x de la tersepak apa2 pun atau terkehel masa berjalan. Kalau sakit gini.. urut la cam mn pun x mau jalan.. lama2 sy biar je dia hilang sendiri.. malas nak layan.

    ReplyDelete
  40. roh mana ada nafsu makan dah...sebab tiada tubuh kasar

    ReplyDelete
  41. mimpi cam azham tu petunjuk nak kena tu

    ReplyDelete
  42. paham2..maybe roh tu jin lakan tok...bangsa tiongha...macam2 makhluk Allah...subhanallah...

    ReplyDelete
  43. wahhh tok dah edit tambahan...

    pasal ular den pernah mimpi...den terbunuh atau dengan secara sengaja terbunuh anak ular...skali bapak dia bosar n hitam datang belit den..dah cakap...mahu aku bunuh ko atau jadi anak aku...hohoho...

    lagi satu...

    mimpi berubat org kena histeria scara ramey2...pastu dah ok ...then datang satu King Cobra patut tangan den dalam masa sama then juruskan dio...n nasib baek x sempat serap biso tu pado den....selepas dio kena jurus ngan den terus jadi kocik dan den kawal dia dalam jurus kkalimah Allah..tup tup den tojaga..

    hehehhe macam storm warriors la pulokkk...mainan tdo.mgkin sbb nak jd super sayan mcm Tok terus den dpt mimpi angan2 tuh..hik hik hik

    ReplyDelete
  44. Wife saya selalu kene lebam2 kekadang kat tangan...kaki. Mmg cam polong aje yg isap. Polong nie selalu tuan dia yg suh isap atau pandai2 aje dia pi isap Tok? Kalau susah nak dapat zuriat, ada kene mengena tak ngan polong nie?

    ReplyDelete
  45. Tamar, pasal nak dpt zuriat, hang mai jumpa TB bawa air sulung

    ReplyDelete
  46. salam tok..sy selalu mimpi berdiri atas kepala ular beso dan menunggang ular sebesar naga di laut..ular tu bertanduk tapi ble kembang cam ular tedung. selalu mimpi berlawan dengan raksasa di laut. ular beso tu siap cakap "aku naga siluman.." sy keturunan anak raja bugis yg banyak ilmu di lautan. confirm saka laut ke tok.. mimpi jam 2-4 pagi.

    ReplyDelete
  47. Rozaimy..air sulung tu apa? kalau nak tolong member saya boleh pi bawakan air tak? nak buat surprise kat dia.. kasi dia hadiah air ubat..boleh tak tanpa dia tahu itu air doa.?

    ReplyDelete

  48. air sulung adalah air yang siapa anak sulung yg boleh ambil kat paip tu dan bawa ...
    hehe takder la ...
    air sulung adalah air pertama yang di ambil dari air paip. Contoh bangu n pagi2 ambil botol mineral pie tadah air kat paip (kira air paip yg pertama di ambillah). kalau sebelum awk ambil dah ada orang bukak paip tu, then baru awak bukak so tu bukan air sulung ...

    ReplyDelete
  49. hmm takyah masak ke liley? nanti sakit perut.air tapis boleh? air RO?

    ReplyDelete
  50. wah..ada nama air sulung rupanya...

    ReplyDelete
  51. ada...alhamdulillah.. dgn izin Allah..org umah saya dah 4 bulan ++ dah..berkat air sulong TB...

    ReplyDelete
  52. Apa rahsia air sulung ni yer Tok? Boleh Tok kongsi rahsianya ? :)

    ReplyDelete

  53. Sesiapa nak mandi air bunga bagi berseri2, bos tgk berseri2, client tgk berseri,interviewer tgk berseri2, kekasih tgk berseri2, sesiapa sajer tgk berseri2 ..boleh gak amik air sulung nie bawa kpd TPB .... hehe promote :)

    ReplyDelete
  54. nok jugo ghasonyo bawok air sulong utk bakal 'aaa' sulong dari bakal 'mim' bongsu... apo nak buek 'alip' den pulok kureng berseri... malu nunduk jo... kono make tolur aye kg p+ madu tualang ori gamoknya sobolum pk nok 'ta'dan'ha' baru... akekeke... aduhai napsu-napsu... kuncilah aku dalam rahmatMU...

    ReplyDelete
  55. promotion: madu tualang ori RM65.00, dijamin ori..kuantiti tak banyak...sekali keluar hutan dalam 30 botol jer..tolong kawan2 yang mencari...Sorri tok...teriklan dalam ni..ampun kan den yo...(barang org...saya tolong sampaikan jer...)

    ReplyDelete

  56. ni kena byr royalti iklan nie.. :p

    ReplyDelete
  57. bhumiputra...
    bagaimana nak beli tuh ....saya nak juga sebotol dua....power dah kurang dah ni....he..he

    ReplyDelete

  58. wah dah jadi mudah.com.my lak blog nie ... :p

    ReplyDelete
  59. Saya selalu bermimpi pasal ular sejak dari kecik lagi...cuma dua tiga tahun ni dah berkurang sangat. Dalam mimpi saya tu selalu je ular ada di mana-mana saja tempat yang saya pandang, kat atas pokok, kat dalam air, atas tanah dan sebagainya. Semuanya penuh dengan ular-ular spesis sawa san tedung..apa maknanya tu Tok Belagak? last mimpi tahun lepas ular sebesar trailer melintas laju di depan sya dan seekor harimau yang kecik.

    ReplyDelete
  60. pernah mimpi tengok ular dalam lubuk. masa mimpi tu, saya dari luar rumah di kampung nampak aruah abah di tepi pagar rumah senyum je, jalan terus masuk ke rumah sampai dapur ada macam lubuk yang penuh ular macam cerita anaconda tu. pastu terjaga. mimpi malam masa tu, dekat2 subuh jugak lah. lama jugak dah mimpi ni. tapi tak bleh lupa sampai sekarang

    ReplyDelete

  61. penamaya,
    tu sebab baru lepas tengok citer anaconda kot terbawa2 dalam mimpi, :p
    cam liley dulu kecik2 tgk citer toyol yang dia pangil bacuk...bachuk... tu terbawa2 dalam mimpi dan ngingau mlm tuu .... :)

    ReplyDelete
  62. salam tuan umah... dulu saya prnh scan.. just nk tau btl ker x yg saya ada saka.. ada la pawang tu tgk mmg btl kturunan saya ada saka rimau. 3 eko sumernya.. pastu tgk tang keturunan bini saya lagi hebat..jmbalang tanah rupanya... patut lah rimau saya tkt nk dtg tgk saya.. he hehe... sehingga kini saya blm di kurniakn anak.. sdh 6 tahun nikah.. blh kah tuan tlg buang saka saya?

    ReplyDelete
  63. yang den perasan..ulau kalau itam kfr..yang putih islam...wallahualam...bagi yang berminat madu tualang...emel den... bhumiputra80@gmail.com (iklan laie)

    ReplyDelete
  64. Tok,nape jarang bukak email tok?susah nak contact..beli la blackberry ke,iphone ke,senang nak on9.ni mesti tok dok berchatting,ada ipad la katakan.he3...kan bagus kalau ada perawat cyber macam tok,baru la orang yakin sikit,yela seblum ni kalau kata perawat,msti kena pakai songkok la,kopiah la,tapi tok ni lain sikit,on9 pun pakai ipad,tak nak kalah,barulah ada gaya.

    ReplyDelete
  65. mimpi sungai...
    1) dibawa menyusur sungai dalam sampan dikayuh orang
    2)mimpi jatuh sungai deras lama baru boleh naik balik

    ReplyDelete
  66. hehehe dh jd topik tafsir mimpi...kan dah penuh request mintk tok tafsir..hihih

    ReplyDelete

  67. D Kema , bapak eden ckp kalau mimpi jatuh tu biasanya suruh kita berhati2, ada sesuatu akan berlaku, solat sunat minta dijauhkan malapetaka dan perkara2 buruk. :)
    Tapi kalau mimpi air yg byk , berenang ke dan sebagainya bapak den ckp tu murah rezeki ..wallahualam ...

    ReplyDelete
  68. tq liliey..
    Mimpi naik tangga ke angkasa..
    1)sampai separuh
    2)Bila naik anak tangga makin jauh sampai la tak boleh paut dan terjatuh

    ReplyDelete

  69. oo tu angan-angan besar .... :p
    jadi pentafsir mimpi lak den nie ...

    ReplyDelete
  70. :D SALAM....

    Hehehe..cito semakin menarikk nie..emm tapi kemana peginya Sifu kito ni ekk..lamo bebenor rasanya x dapek baco bicaro2 Sifu kito nie...

    X per..liley..ko teruskanlah tafsir mimpi2 kawan2 kito nie..nanti kalau silap..Sifu kito leh adjustkan sikit2..hehehe...

    Sifu..Ajarlah ku Sifu... :)

    ReplyDelete
  71. Apa keles pakai blackberry....den update selalu guna E72..tgh morning mtg kat Klcc...DD3, SEDCO 601, NAGA 1

    Tu den ada update bab zikir Sir di tajuk mail kacip

    ReplyDelete

  72. aduh memang nak kena upgrade blackbery nicangini .... takdo kelas.... ikut Tok lah pakai E72

    ReplyDelete

  73. Tok , liley nak tengoklah siksa kubur, setan diri nie masih menebal...:|

    ReplyDelete
  74. dari sejak dulu memang rajin mimpi ular, yang mimpi tu diri saya mimpi wife kena patuk ular tedung, mimpi 1st wife sy kena patuk ular tedung selar kaler coklat sambil disaksi oleh famili saya(diorang leh tenang je tgk, sy kalut nak bawak pi hospital then terjaga) hari kedua dipatuk ular tedung kaler hitam. tapi just kena patuk gitu je, takde event2 sampingan, harap leh beri penjelasan mimpi sy niye tok, tq

    ReplyDelete
  75. "Apa keles pakai blackberry....den update selalu guna E72.."

    Bilolah Den nak jadi Orang Kayo macam Tok Balogak

    ReplyDelete
  76. lain macam je zikir nye tok... hehehehe...

    den nak boli e72 bulan depan... doa2la dapek boli..

    ReplyDelete
  77. :D hehehe...eden pon samo gak lerr..nk jadi kayo cam Sifu nie...pastu nak jadi super saiyo lak..kui3...tapi semuo tu cam angan2 kosonggg jo..huhuhu..sapo lah eden ni dimato masyarakat keliling...hihihi~..:)

    ReplyDelete

  78. jom2 ramai kita gie beli e72 lak ;)

    ReplyDelete
  79. e72 tak mahal rm1050 jee..mai la

    ReplyDelete

  80. ekk, amik e72, trade in acer boleh ker markisa? ;)

    ReplyDelete
  81. acer tak nak arr..tak leh jual..no price lileyy

    ReplyDelete

  82. adoi nyosal eden beli, siap trade in n95 lak tuh , harga nak sama iPhone ..aduh!!

    ReplyDelete
  83. better lg n95 dr acer tu..n95 punya gps pun ok lg dr acer..ehehe

    ReplyDelete
  84. tok,dah alang2 ada e72 ngan ipad,rajin2la bukak email tok,setiap ari sy dok melangut depan komputer,tunggu jawapan dari tok.kalau tak pun beli la pda ke,HTC HD 2 ke,senang sikit tok nak taip..harap2 pasni murah la rezeki tok,barulah mudah kitorng nak mintak tolong...

    ReplyDelete
  85. standard la tu... hehehehe...

    ReplyDelete

  86. markisa nak tanya, phone dorang beli kat mekah murah2 tu original ke ?

    ReplyDelete
  87. tu china phone tipus punya..nampak chanteq tapi alahai anak omak..

    ReplyDelete

  88. china ekk, tapi phone dio ada bhs arab and english yo.. china punya jugak ker ;)

    ReplyDelete
  89. yepp..bahasa leh top up masuk..mcm tok top up power kat kita..hahaha..tuu si china wong bo hong punya..

    ReplyDelete

  90. haha kelakar la awak nie ... her her her Wong The Thipu la ekk ... nasib takde Wong Mail Tahiek

    ReplyDelete
  91. ehehe....wong pang sai tuuu..isshh kotor plak..

    ReplyDelete
  92. Salam,
    Saya nak kongsi pengalaman anak sulung saya datang haid tidak teratur. Datang seminggu, seminggu rehat, datang lagi seminggu. Kekadang lama pulak lebih dari 15 hari.
    Pendek kata tak teratur... kami peringkat awal anggap horman tak stabil sebab baru 13 tahun umurnya.
    Cuma kami mula rasa pelik bila keluar darah berketul2 halus macam ketulan daging...
    Jadi kami pun scan... dapatlah tangkap seekor jin siap pegang picagar besar... dicucuk-cucuknya pada bahagian rahim... itu lah sebabnya kejap berdarah kejap berhenti... tujuannya picagari tu untuk sedut darah yang keluar dan serah bagi tuan dia (tuan dia pun jin).
    Lepas itu kami buatkan air penawar, alhamdulillah esok kering darahnya.
    Tapi serangan masih berlaku... saya pula diserangnya.. tercirit dengan tiba-tiba... isteri saya pun terkena...terkencing tiba-tiba macam tak boleh kawal.
    Untuk menyelesaikan kes ini kami menggunakan kaedah tertentu... akhirnya kami dapatlah ketuanya seekor jin bunian yang berdendam dengan kami atas sebab apa kami pun tak tahu. Kira kes selesai selepas kami dapat tangkap ketuanya.
    Sekian. Saja berkongsi

    ReplyDelete

  93. tragisnya citer Empower, byk2 le bersabar, dulu omak eden pornah sakit dek sobab kan raga2 perempuan bunian suka kek ebah eden ... cemburu ngan omak eden sampai sakit omak eden di buekknya...

    ReplyDelete
  94. agak2 cam nora danish ke rupa dia..

    ReplyDelete
  95. nora danish ekk ... a ah lawa gak kalau betul ... tp di sobabkan dio buekk omak eden sakit...eden tk kiro eden tk suko dio....

    ReplyDelete
  96. tok blagak ... mimpi saya tu tanda nak kena ape??
    sekarang saya dah kena ke ... sbb saya mimpi tu last year bulan november ... musykil ni

    ReplyDelete
  97. Tok, saya selalu deja vu. Adakah ini manafestasi bahawa kita hidup dalam sejarah semata2? Kalau dah start deja vu tu, saya layan jer tersenyum2.

    ReplyDelete

  98. Tok sambung citer best tok, especially part tugas baru... tk sabar dah nie, teruja dgn proDS film .. :)

    ReplyDelete
  99. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  100. salam kepada tok belagak...

    pada 19/05/2010(rabu),

    saya ada mimpi TASBIH YUNUS.

    tapi tak igt apa pon dlm mimpi tu.

    sedar2 trus terpacul dari mulut "TASBIH YUNUS. Ak mmpi TASBIH YUNUS tadi."

    tapi tak dpt igt mimpi tu. dah cuba igt tp tak dpt gak... Mmg saya yakin saya mimpi tp tk dpt igt kandungan mimpi tu.

    ada apa2 ke tok..?

    mntk tlg perjelaskan...

    ReplyDelete
  101. adolah strategi tu... nak keluaq pilem baru la ni, panggong tengoh tayang princepersia, robinhood, ironman2, ip man2, nightmare elmstreet, andartu terlampau... teruja... sabor jo la... akekeke...

    ReplyDelete
  102. c20,
    bak pinjam cd andartu terlampau...he.he.he,nak buat tapisan dulu.....kih..kih..kih

    ReplyDelete

  103. lanz, cd siksa kubur taknak tgk ker :p

    ReplyDelete
  104. Cd muhammad abdul wahab laknatullah kena barbeque dekat alam kubur dan cd. Al Bani laknatullah kena jerut dengan ribuan ular kat alam kubur pasti HIT Of the century....

    ReplyDelete
  105. Salam tok,

    kobotulan dah masuk bab mimpi ular ni den nak tanyo sikit la.

    Den mimpi 3 ekor ular: 2 ekor ular warna hitam (seiras mcm kembar) lobih kurang cam spesis ular tikuih dan 1 ekor lagi ular king cobra yang agak bosa. Den amik 2 ekor ular hitam satu persatu dan masukkan dlm plastik dengan mudah. Tapi bilo amik ular king cobra, dio terus patuk tangan den, terus den campakkan ular tu. apa maksud mimpu tu tok? kejadian tu berlaku dokek sebuah pelantar dokek topi sungai/tasik.

    satu laie, den mimpi poi melawat bangunan bosa dan dokek pintu gerbang bangunan tu ado tulis "zurtum zahmartimah", dan dikatokan itu namo bagi seorang pejuang wanita yang dah meninggal dunia. Muleh komen sikit tok?

    timo kasih banyak yo...

    wassalam

    ReplyDelete
  106. divert sikit .. kalau mimpi kena telan by a creature (figure macam biawak or yg sewaktu dengannya) tetapi kemudiannya telah dimuntahkan semula ada maknaka ?

    ReplyDelete
  107. assalamulaikum...tumpang bertanya..bagaimana pula kalau mimpi di patuk ular d bahagian leher...tp ular tu x de bisa..kira ular peliharaan dlm satu kolam yang dipenuhi dengan ular..semua ular tu x de bisa..masa mamber angkt seeokr ular tibe2 dia terbang ke arah sya n patuk leher sya...ap maksudnya? dlm mimpi tu mmng sakit tp x berdarah...

    ReplyDelete
  108. assalamualaikum...boleh sya thu maksud sekiranya kita mimpi di patuk ular di bahagian leher..situasi nya ketika sya di satu taman yang asing..dn ada sebuah kolam..dlm kolam tu dipenuhi dengan beribu2 ular peliharaan..sya x pasti siapa yg pelihara...salah seorg kwn sya marah sya..katanya sya x jga ular tu dengan baik smpai ada org curi ular tu..padalhal saya x thu apa2 pun...bila kwn sya angkt salah satu ular dlm kolam tu masa tu lh ular tu terlepas n terbang patuk leher sya...sakit..tp ular tu x de bisa...cume berlubang je lh kesan gigitan...

    ReplyDelete