30.5.10

Suatu Pengajaran Buat Den

Dalam dalam banyak2 kes yang sampai pada Den..inilah salah satu yg buek Den terasa menusuk sangat di hati......Banyak petunjuk sampai tapi Den ambil mudah sahaja sebab dah selalu sangat jumpa Kes lagi power2.....Dewa ke hapa semua Den kaut je....cuma yang ini hanya Puaka Laut sahaja..kata orang bawah telapak kaki anak Den je si Aina tu....

Petua sifu Den buek lupo...handal bonar..la katakan....sib baik tak kono lempar dek terompah....

Datang satu keluarga berjumpa Den...depa datang dari kejauhan. Terkena Sampuk katanya...

Adapun zikir itu terbahagi kepada

Zikir Lisan
Zikir Roh
Zikir Sir

Hendaklah kamu memahaminya dan meletakan ia pada tempatnya maka beralih lah kamu kepada

Zikir Muraqobah
Zikir Mukabalah
Zikir Mujahadah
Zikir Musyahadah


Maka hendaklah mereka yg mencapai tahap tersebut memegang kemas kemas rahsia Zuk itu....itulah pesan guru DEN.


Bila budak yg kesampukan puaka laut berdepan dengan DEN...terus DEN scan...mak ai penuh screen scan DEN..tibo 2 jo datang lembaga cam pari besar pintu....terlatah lak DEN....jurus..mampus...bila riak laut sudah reda...baru DEN perasan ada satu budak didalam pesakit....badan besar tapi macam terpinga-pinga.....DEN cuba tarik keluar..tak mahu dia....nak IBU...nak IBU...alamak DEN sudah make a
very big mistake....Ini jin belum mumaiyiz.....takan nak bunuh....berdosa....so den pun try pujuk....den suruh sebut kalimah allah....dia tetap jua cakap nak ibu..nak ibu....DEN tenang hati dia dalam dalam.....alamak ini budak selalu sangat tinggal solat....dalam hati tiada taman...tiada allah....susah ni beb...Den tgk keatas...ada talian ? Lagi le susah....last2 DEN panggil ibunya masuk ke tempat rawatan....Makcik, saya minta makcik ampunkanlah apa- apa dosa atau lepaskan segala yang tersimpan di hati...Makcik tu berair mata dia dan dia pun meletakan tangan
seorang ibu yg mulia diatas kepala anak...seburuk buruk anak tetap anak jua...Den dengar dgn jelas....namun DEN sengaja mengalihkan pandangan pada anak Jin....kang berair mata dongar ucapan makcik tu...hilang le macho DEN...

Den teringat rawan Aina masa dio sesat tempohari...camtulah anak JIN tu...macam budak 2 tahun yg ditinggal ibu...rasa menyesal
pulak...lama dah den tak bunuh JIN...tapi sergahan mendadak membuat DEN terjurus...mampus tak bersisa. Den minta dia dimandikan di
baru DEN benarkan balik....

2 hari kemudian DEN terima panggilan talifon dari Rompin...Pesakit mengganas dan menjerit2 kata nak ikut Ibu....Den hairan..dan call sifu...lantas Den ceritakan kes Den terbunuh omak si JIN....Sifu kata just bring him to the place where it belong..then tangkap sekor JIN...tukarkan rupa dia cam omak dio..


Maka pada hari kesesokannya..mereka membawa pesakit ke pantai Rompin....sampai je Depa calling Den. Pesakit diduduk lunjur kaki menghala ke gigi laut. den dah ready dgn Jin Laut yg Den baru tangkap....sesudah memberi amanah..Jin yg menyamar omak Jin tu pun
melambai....elok je budak tu ikut..ibu..ibu...ala korang imagine sendiri le...inikan cerita dongeng...mereka pun balik...walau pun suka ..tapi lain macam je Den punya feel...


Lusanya Den dapat call mengatakan patient merasuk kembali,,..,Aduss...silap ,dan cuai lagi Den....patutnya Den Lamkan aje...Mereka nak bawa pesakit kembali ke Darulsaka..pada malam itu memang ada bacaan Aurad Ahmadiah Fatani. Pesakit duduk bertentang mata dengan Den...mata hitamnya tiada cahaya...Den tgk dalam sikit Jin seolah dalam Cocoon hitam pekat..takan pendinding kut...fikir benak Den.
Talian bala masih ada..takan mak dio tak ikhlas ampunkan anak dio..berbagai persoalan timbul...kalau ikut Den kes anak derhaka..maleh Den nak amik...banyak kerja..


Menangani kes yang tidak diketahui setakat mana ia menguasai roh..maka terpaksalah di pecahkan kepada 4 malaikat diri dan 4 sahabat
diri...maka setelah mengemas sila...Den pun mengeluarkan 8 unsur dari badan pesakit..biar tinggal nyawa sahaja...tahap tertinggi scan ialah bila scan...nyawa je tinggal...roh keluar bersama scan....pada tahap begini apa yg dipegang zahir...

Perghh lajunya wifi kat sini...the head quarters of Celcom bangunan Naluri.....nak bayar bil ma..

Walau sudah berdiri mengelilngi tubuh adam bernama muhammad...pesakit masih keliru entah aa dicarinya...mata masih kelam tiada cahaya...pelan2 Den bisikan Allah...dia ulang 3 kali dalam nada yg teramat lemah....lepas tu masih dgn ucapan nak ibu nak ibu...ada harapan ni bisik hati Den....Dahulu lansung tak mahu sebut.....Den kemaskan duduk dan selubungi diri Den dalam Zat zikir...terus dahu ketuk dgn jari di ubun2 pesakit...Aaa Aaa Eee Uuu. Den ulang sebanyak 7 x untuk melihat reaksi pesakit...kemudian Den ucapkan Zat Alif Sifat
Afaal....3 ulang....wah no response...takan Den nak guna Zahir Muhammad Batin Muhammad Awal Muhammad dan Akhir Muhammad seperti apa yang terkandung dalam logo Darulsaka. Den tenang dalam2... Tiada izin...so Den cakap kat family elok tunggu selepas Aurad apabila Tok Imam Dragon sudah minta greenlight untuk memulakan Aurad Fatani...Den kata on....
Lets the film rolls....

Masa bacaan Aurad...Den sibuklah duduk di pintu kaca...manalah tau mamat ni tibo2 tak keruan mendengar zikir


Lailahaillallah 1000x
Lailahaillallah Muhammadarasulullah Fikulilamhatin Wanafasin Adadama Wasiahu ilmullah 400x
Lailahaillallah wallallahuakbar 400x
Ya latif 1000x



Den perhati je mamat tu dengan siap siaga...kalau dia bingkas bangkit pasti Den guna kuncian kaki....Sapik Kalo...
Dia takdelah mengganas tapi letih beb..rasa nak bagi smack down aje...dalam darul saka ada sorang pakar smack down....JAMES BOND..asal main silat gerak je nak smack down...cuba try atas lantai simen..ada berani...?

Habis aje aurad..kami pun melantak...kenyang beb...blogger datang secara Potluck...10 minit lepas tamat makan...Den panggil 6 taiko masuk bilik rawatan...Den suruh depa pegang kuat2 buatlah apa yg patut..sementara Den nak tidur....

Mulanya DEN tergerak nak guna kaedah 4 nafas..Nafas Ampas Tanafas Nupus...Kaedah ini dah tahap membunuh...biasa orang guna yg tanapas..kena tongkat lidah dan hembus nafas..DEN pula suka guna Kaedah Nupus..ia adalah rahsia segala rahsia..tiada dibawah tiada di depan ...ianya rahsia diri sebenar diri..tapi kalau guna kaedah yg ni..mengikut petua Arwah grur DEN Syeikh Anuar Wahab..hendaklah di tenang sedalam-dalamnya sehingga hijap terakhir yg mampu kita pergi di Hati Batin seseorang..Bila mengingat petua guru dan nasihat dia..Ko dah Telus Mata..lain perginya..boleh masuk terus ke lubuk ketujuh hijap hati manusia..maka peliharalah Zuk mu itu..DEN fikir2..baik DEN suruh otai2 berenam tu try setelkan mengikut kaedah2 yg depa pernah belajar dengan mana2 guru...sementara DEN nak tidur di penjuru bilik rawatan...Nyaman tidur...iolah dah dokek 1 pagi...

Pesakit merintih dan still cakap nak ibu..nak ibu...Maso tu tak teringat le pulok si Rozaimy nak guna Ultraman bertiga...DEN sembang dgn mini DEN...DEN posan DEN tidur 5 minit jo...kojut nanti..Sobab tidur ni kan sodap..DEn pun letak 2 bantal sekali...Murid DEN pun dah
tahu..bilo DEN nak fana..mesti 2 bantal..Peduli apa..orang berpuloh keliling..DEN totap nak lolap..DEN zikir ZAT Akbar..masuk 3 kali ...padam..DEN jago balik..DEN zikir 3x ..Padam....Aik...5x DEN cubo...Padam Jaga..Padam Jago..Tak pernah jadi camni...Adus...DEN bangun sendiri..tak yah mini kejut..

Den panggil le salah seorang Pendekar DS WFH...DEN letakan bantal, satu jo..Sifu jo boleh pakai 2...Mana muleh lawan tokey..kang kena DAM...DEN cakap kat dio..DEN nak tidurkan ko...lepas tidur..ko pi tengok apo yg sebenarnya berlaku..Wah Cerita Wayang ni dah sampai tahap...merapu dah...tahap DEWA punya Fiksyen...Iolah sapo nak tengok cerita benar..kisah benar..Dah main tidur2 plak..kang ado yg kato DEN sosek macamana Ustaz Harun Din kono dulu...Sekali tengok kaedah dah macam Tok Awang Ngah le pulok...Wali Allah tu baru aje meninggalkan dunia ini...Banyak bonar kaedah DEN guno..iolah..DEN kan SIFU segala SIFU a.k.a WONG BO HONG...Tak cayo ..nanti nak tidur..baca surah Al- Mulk Ayat 14..33x atau sampai tidur..amik wuduk dulu..Mohon ALLAH s.w.t tunjukan benarkah TOK BELAGAK itu Sifu Segala Sifu...Ini bukan tok bomoh ke .Ulamak..ke Ini petunjuk direct dari ALLAH s.w.t. You Can Try This At Home...Yg DEN pesan berlapang dada sahaja..sebab jawapan tu bisa menggoyang EGO anda. Nak best lagi buek je solat hajat 2 rakaat..lepas salam bacakan doa dari surah Al Mulk ayat 14.



Pelan2 kayuh..DEN mulakan dgn Istigfar...DEN suruh Pendekar tu ikut samo...DEN duduk kek belakang kepalo dio..Pelan DEN bacakan Ya aiyuhan nafsul mutmainnah sampai habis....ala...ado dalam dalam Aurad Ahmadiah Fatani tu..malam tadi lobih 90 orang datang siap mohon Palestine selamat lagi.


DEN pilih mamat ni sebab dio mudah fana masa baca Aurad..Asal mula Tasbih Lailahaillallah jo..dio punya tasbih dah jatuh kelantai..Fana BEB..DEN bacolah beberapa ayat..sampai DEN top Up dengan Zikir DEN...Hek eleh...dah 5 minit...buek hangin DEN jo..tak keluar dia..Walhal Kabus Putih dah jelas terbentang didepan dio untuk masuk ke Alam Ghaib..DEN kensel. Susah ma..ini mamat ada Taman Bungo dalam hati dio..siap ada Shah Rukh Khan main Biola dalam filem Mohabbatein...Patut kantoi...

Last last DEN pangil sorang lagi...untuk melalui proses Peniduran..Baru DEN buekkan Pintu Kabus Putih..Dio dah terangkat dengan badan2 sekali..DEN terus pegang Nadi dia..DEN cakap..Badan Tinggal...Roh Aje keluar...Masuk dalam Gelung cahaya tu..bisik DEN pelan2...perghhh mamat ni 2 minit je dah muleh keluar..DEN tengok dia macam terpinga2 je..terus DEN tunjuk arah tuju..Kalau tak Guide kang mahu dia naik Wheel Of Ferris di Funfare dekat Carrefour Kota Kemuning...Ini mau mintak Komisen ni..Iklan free jo...

Apakah yg terjadi selanjutnya...Jeng..jeng..jeng



Atas permintaaan ramai..bioskop dibuka kembali..ada anai2 kat player film....maaf ye...Setelah Den konfirm Pendekar WFH tu dah stabil rohnya...bayangkan terapung rapung..dan ini pengalaman pertama dia..so DEN suruh dia lepak kat kaki pesakit...siapa yg muleh nampak, nampak le...Den pesan suruh ajak keluar..dari kepompong Hitam...tapi macam ada blocking...talian hitam masih ada...Den tengok jam dah lewat..so DEN go for Final Option....DEN sendiri yg keluar....Den pimpin pendekar tu masuk balik diam2....bila dah kemas masuknya..Den pun lepaskanlah nadinya...


Den amik balik bantal tu sebab DEN nak guna 2 bantal ma...Pelan2 Den baco...Aku Haq Allah....Demi kasihMU padaku....Den pun lolap...DUSYUM kalimah IBU kedengaran..amat nyata dan jelas sekali..DEn bingkas bangun...dan kebetulan Mini DEN pun gamit DEN...budak tu ada lagi serang IBU SUSU....masayaallah...patutlah susah sangat..IBu dia sendiri cerita masa DEN fana...kedua-dua mereka memang amat kecil hati dgn sikap mamat ni....Fuhhh lega.....jumpa juga jawapannya...


Kisah anak JIN tu sebagai Asbab sahaja...dalam Allah merencanakan bala yg menimpa...

Bermula diketahui olehmu, hei salik kesempurnaan sembahyang itu makam segala abid dan mikraj segala arifbillah, munajat segala salik dan tawakal pada Allah Tuhan sekelian Alam.

Wa qurraabbi dakhilli mudkhola sidqin waakkhriji mahkhoja sidqin wajalna li min laddun kasultananasira

532 comments:


  1. wah bawah telapak kaki Aina jer... wush memang power ..

    ReplyDelete
  2. Salam Tok,

    Takpe Tok..semua tu ILMU..tandanya Allah masih kasih dan sayang pada Tok.. :)

    so..apa yg berlaku sebenarnya Tok?

    ReplyDelete

  3. kes yg mana ekk ? citer lagi Tok, nak jugak ambil pengajaran samo. :)

    ReplyDelete
  4. "inilah salah satu yg buek Den terasa menusuk sangat di hati....."

    Den sotuju bonar.

    Dulu Den selalu tengok Dramatis Airmata Azean Irdawaty kek tv. Selalu berlakun disamping Ahmad Tarmimi Serigar. Drama2 dio memang banyak menusuk hati Den.

    Tapi masih tak boleh challenge Raj Kapoor. Dio punyo menusuk hati, tangkap leleh woo.. Tak cayo tengok cerito Joker atau Sanggam.

    Dah lamo Den tak baco atau tengok cerito menusuk hati ni. Inilah jenis cerito yang Den idam2kan selamo ini...

    ReplyDelete
  5. yo la tok ceritolah tok semacam jo bunyi nyo

    ReplyDelete
  6. tok belagak tengah nak dapatkan feeling dia tu... jangan kacau woo...

    ReplyDelete
  7. terlintas juga keinginan untuk tahu kadang-kadang siapa sifu kepada Tok yang selalu tok sebut2kan. bukan apa, dengan penceritaan Tok mengenai sifunya itu rasa kagum dengan anugerah Allah... :))
    Subhanallah Alhamdulillah La Ilaha Illallah Allahu Akbar

    ReplyDelete

  8. penamaya sila ke
    http://en.wikipedia.org/wiki/Tuan_Haji_Anuar_bin_Haji_Abd._Wahab
    :)

    ReplyDelete
  9. wah ... musti cerita best nih ...

    ReplyDelete
  10. Lepas den tgk gamba baru ingat...di skolah dulu beliau ajar den pendidikan seni...patutlah ada bawa buku silat dan tunjukkan pada kitorang ni..masa tu den ingat guru silat skolah je..

    ReplyDelete
  11. kan sifu Tok ada 2,sorg arwah haji anuar,sorg lagi adalah sifu Tok yang dikatakan buta tu,tak tahu la sape gerangannya tu

    ReplyDelete
  12. Ala xyah susa2 pk la sapa guru2 Tok..x baik

    Den x pk pun..rupanya satu guru lagi dgn Tok..ngeh ngeh ;o)

    ampun Tok...

    ReplyDelete
  13. semoga TB dalam rahmat Allah SWT

    ReplyDelete
  14. salam Tok. Adalah hikmahnya di sisi Allah. harap tok cerita selanjutnya lagi...

    ReplyDelete
  15. alhamdulillah kami pun dapat belajar daripada pengajaran cerita ni, sambunglah cerita Tok...

    ReplyDelete

  16. yang kena rasuk time last aurad ke Tok?

    ReplyDelete
  17. tok kalau tok nak kono terompah tu saya sedia jadi ganti bagi pihak tok...

    ReplyDelete
  18. Tak semua kes kita leh tangani ye Tok? Talian atas juga ye Tok cuma caranya berbeza sikit seolah-olah sebab puaka laut tu mengantikan si nyamuk dalam cerita Namrud... he he ye ke Tok?

    ReplyDelete
  19. dunia tak selalu indah. ada mentari ada mendung. disebalik awan mendung tu pasti ada mentari.. itu pun kalu waktu siang laa

    ReplyDelete
  20. tulaaahhh... berlagaklah lagi!!! riak sangat dah tu! kalau dah pandang diri tu sehebat Tuhan, tu yang datang padah tu!!

    bertaubatlah!

    ReplyDelete
  21. aiik...ada tetamu menyampuk pulak.Lain kali bagilah salam dulu kat tuan rumah... barulah beradab.

    ReplyDelete
  22. aloo bro karma.. tak baik kata dia belagak mcm tuhan..dia belagak aja.. tp dia baik.. aku amat kenal dia berbanding orang lain, hatta anak murid dia.. dia tak pernah samakan diri dia dengan tuhan.. so pls hati2 cakap

    ReplyDelete
  23. ala...bio jer karma tu...bak kata org sepanyol... like a dog bark at hill,hill cannot collapse...hehehe...sekali sekala manglish daa...

    ReplyDelete
  24. sambung lagi tok Belagak......

    ReplyDelete
  25. ko orang pun...sayang guru tu bagus.. tp jgn telampau mengampu.. nt rebah guru.. hormat berpada. sayang berganda. takutkan guru, lebih takutkan Allah. Pelihara rukun islam dan iman.

    ReplyDelete
  26. laa apolah sikurma ni...eh sikarma ni...cubo ko pikir elok2 kalau boto Tok Belagak ni sombong dan angkuh dio musti tak buek tajuk "Satu Pengajaran Buat Den" baik dio sonyap jo...tu la sobab eeeekau kono paham sebonarnyo tok nak mengajar kito beringat juo pada bilo-bilo maso.......orang angkuh tak kan merendah diri dengan menceritakan kekurangan yang dihadapi....not like wahabies they said they always right...ewah den nak chelen bhumiputra cakap manglish lah ni....hehehehe

    ReplyDelete
  27. yup sokong chent...lg plak...tok x pernah berlagak mcm Tohan pon...cuma dia berlagak sbb Islam is still the best dr yg lain....kalau stakat baca 2 tiga post nak tuduh itu ini...boleh blah...bca smua post n hayati apa tersurat tersirat.

    bukan sayang guru berlebih tp itulah adab:man la adiba lahu la aqlun lahu.

    barang siapa yg x beradab maka tiada dia dr org yg berakal...itulah basic yg d ajar d dalam tarikat dan tasauf.bukannnya taat pada maksiat...

    ehh lupa...korang x terima tarikat n tasauf...kata dr ajaran buddha...tok nenek korang dlu pon pegang agama hindu ..jangan blagak x tentu pasal...tp alhmdulillah telah dtg islam baru tukar kpd Islam..d tambah pulak dengan pemurnian tasauf tarekat...

    jangan jd macam tin kosong bila berbunyi pompang2...bukak dalam xda isi...

    ReplyDelete
  28. terperasn lak puak2 wahabi ni panas ponggong dua 3 hari neh...ahahah kena asak teruk ke ha wahbai weyyy...pasni korang dah xleh glemer dah la dgn ajaran tauhid 3 srangkai korang yg mcm nasrani tuh.

    ajaran mujassimah pon korang xleh buat dah...melainkan korang merge dengan hindu kot boleh...

    ReplyDelete
  29. salam tok b, kawe tetap sokong tok walau apo pun ore lain nok royak pasal tok. sbb ore hok mengato tok tu , xsampa pd tahap nyo. n xkenal lg sapo tok b ni. main sedap royak n ngato jo. tok belagak pd tempatnyo n hok nyo.

    ReplyDelete
  30. assalamualaikum semua..

    sabriptm kata sibelagak ni tak pernah samakan diri dia dengan tuhan? dan sabriptm nasihatkan saya supaya berhati-hati bila bercakap?

    habis tu yang tulis macam ni tu siapa;

    "...handal bonar..la katakan....". kan sibelagak yang tulis kan. tidakkah ayat tu menyamakan dirinya dengan Tuhan yang serba handal?

    ReplyDelete
  31. Saya ni tak pandai bab2 ugama ni... ada belajar pun masa kat sekolah je... tapi "serba handal" tu sifat yg mana ye?

    Sebab kalau ikut kamus Dewan, Handal maknanya :
    1. dpt dipercayai atau dpt diharapkan; setia.
    2. pandai dan bijak dlm permainan dll; kenamaan (cekap dll): pemain bola yg ~. handalan yg handal: panglima ~. kehandalan keadaan atau sifat handal; kepandaian; kebijaksanaan; kegagahan: Orang ramai pun hairan melihat ~ Hang Tuah membunuh penderhaka itu dgn kapak.

    hmmm.... bayangkan.... "orang ramai pun hairan melihat kehandalan Tuhan menggelecek bola itu".....

    ReplyDelete
  32. Pala hotak hang karma.. Nampak sgt spesis org xdak akal. Gie cari guru blaja sifat 20 dulu. Itu pon kalo hang bukan wahabi ler...

    ReplyDelete
  33. Karma,
    tu dipanggil gaya bahasa, laa.. utk menyampaikan maksud sesuatu ayat.. ayat utk fokuskan pembaca kepada pengajaran yg diperolehi..

    Karma,
    aku pelik..macam mana ko muleh samakan sifat handal manusia tu dengan sifat handal/hebat Tuhan??

    Sepatutnya, bila ko pandang sifat handal manusia, ia akan berbalik kepada Maha Hebatnya Allah.. yg tak dapat digambar dan dihitung Kehandalan/kehebatannya. Bukankah semuanya berasal daripada Allah jua?

    ReplyDelete
  34. Gaya bahasa mcm tu biasa jadi tuturan org n9..
    kadang2 nak puji seseorang pun gunakan style itu juga..
    cth:" wah.. handal bonar ekau, yo.."

    Ayat ni bukan bermaksud org yg dipuji tu handal sama sifat dgn Tuhan.

    Aku nampak, kau ni guna approach 'nak cari pasal' saja..sebab argument yg ko guna ni, org lain baca pun tau dan boleh nilai..

    Apa tujuan sebenarnya yg kau nak bgtau kat sini, karma? tak payah la pusing2..

    ReplyDelete
  35. hehehe...kawe ghoyak doh...wak dek jer karma tu...kalu ciptaan dah handal bona...apalagi Sang Pencipte...la yadurru maasmihi...fi ard was sama'...Allahu akbar...

    Patutnya karma fikirkan...kehebatan kekuasaan Sang Raja Manusia...bukan manusia itu sendiri...

    Jalan lurus?atau bengkang bengkok?

    ReplyDelete
  36. walaupun xpernah jmpe tok, tapi sy tetap yakin ngn kejujuran n kebenaran yg tok bawak, through da posts here n in forum harmoni, sy dpt agak cket2 org mcm tok ni lah yg perlu kita cari tuk jadikan pembimbing..moga Allah menuntunku untuk bertemu dgn tok.. ngidam sgt ni, rindu pon ada..

    btol tuh, handal manusia tu, skdr alas tuk Allah tunjukkan kehebatanNya.. pandanglah dgn mata hati..

    ReplyDelete
  37. Tok Guru teruk kena bantai dengan geng2 Darulsaka kiranya nak membela la tu. Biasa la orang dah terdesak segala kebatilan dia dah terserlah yang selama ni dia mengaku hanya dia jer ada ilmu haq orang lain semua batil.

    memang tepat firman Allah S.W.T :
    Wa Qul jaal haqqu wazahaqal bathil, innal bathila kana zahuqo

    ReplyDelete
  38. tok, darulsaka tak adakan sembahyang ke pasal kedurjanaan puak israel nih.

    ReplyDelete
  39. karma said...
    "tulaaahhh... berlagaklah lagi!!! riak sangat dah tu! kalau dah pandang diri tu sehebat Tuhan, tu yang datang padah tu!!

    bertaubatlah!"

    kalau orang tu betul2 eksen dan sombong lagi angkuh, takdela dia tulis artikel yg bertajuk "Suatu Pengajaran Buat Den" ni... mengong...

    eh...kenapa aku sibuk2 bela tok belagak lak ni... ooo baru aku ingat.. sama2 ASWJ ma.. yg kutuk tu aku rasa wahabi kot.

    ReplyDelete
  40. Karma baru msuk 2 hr dah panas2..agak2 ada la 3 bln skali timbul isu berlagak ni...ok gak ada satu lg lelaki sensitip mcm ahli ..tp dia sendiri pun ckp x srupa bikin...xde adab and kwang ajaq

    Tok, matikan anu dia smp dia melutut Mintak maaf... Karma Jgn lupa buat solat istikharah..minta ptunjuk dari Allah sendiri kn senang...drpd mmbodohkn diri sndiri kt sini

    ReplyDelete
  41. Kpd yg x puas hati tu korang buleh wat blog sendiri... sini tempat tok temberang. Korang kalo nak temberang jugak rajin2 lah menulis... Nanti biar pembaca nilai pulak level engkorang..

    Org dulu2 pernah ckp, nak tahu nikmat main tu mcm mana? Kena main dulu... takat dgr citer je tu tak yah nak eksyen lah.. Bila main sendiri baru tahu sedapnya mcm mana..

    Nak tahu kena lah beramal. Kalau takut bidaah, buat la solat hajat ke, solat istikharah ke minta petunjuk dari Allah direct... bypass semua makhluk lain. Tak tahu lah kalo solat hajat pun termasuk dlm kategori bidaah..

    Sori le kalu komen ambo ni 18sx... tp masih diluluskan utk siaran...
    (iklan: Jgn lupo nonton drama Arjuna kat TV3)

    ReplyDelete
  42. salam,
    hei karma ko tunggu lah hukum karma ko... samo yo dgn DVD terpanehhh tuh... bertaubat lah bersamo...
    den tak tuju ucap salam kek ko sobab eh hal keadoan ko tika ni joleh-nyato tak selamat!!!...

    tulah ko @ gengs ko sobab ko masih berpalit dgn najis-sosat-sasau faham wahabi-mujassimah jadilah ko nyamokan 'handal bonar' tok belagak dgn Tuhan yg serba handal, nau'zubillah

    cuba baco dgn niat kpd kebonaran dan yg bonar tontu dapek kefahaman yg joleh dari Tuhan, namun sobab dah dasar hati ko bonajis cek hab cik tan tandokkk laknatullah, tulah yg ko mulakan dgn sangka-mungkar-palsu ko yg tok belagak pandang dirinya sehebat Tuhan... perghhh ko ni memang gitulah sipat-laku ko memfitnah yo manjang...

    fikir lah kan sudah jelas-nyata 'kaum' penfitnah yg disebut dlm hadis ttg nejd tu, ko & gengs ko lah tu 'pembunuh' ahli baits nabi s.a.w.
    ehh ko muleh fikir ko???...

    ni den nak 'nasihat' ko sbg sesama manusia, taubat lah dan rujuk kembali kpd Allah dan rasulNya, khidmatlah akan ulama aswj waris anbiya, muga dapek rahmatNya...

    ko ko nak torus pogang kato 'pembunuh' waris nabi, memang 'banganggg' la ko...

    ReplyDelete
  43. Salam buek semuo .. esey tumpang toduh .. menganek tompek nih
    klaka² .. Karma ni oghang minang ko .. dima toboh eh .. esey ghaso bukan heehee .. meh esey nak koba an kek kau makno selalu oghang N9 guno

    "...handal bonar..la katakan....". kan sibelagak yang tulis kan..tidakkah ayat tu menyamakan dirinya dengan Tuhan yang serba handal?

    kalau dah macamtu gayo bahaso eh .. sebona eh merondah diri yo tu .. itu umpok oghang yang pahamlaa .. tompi kalau oghang yang tak paham bahaso minang ni .. sebona eh disuruh jumpo one to one baru paham .. kalau tak paham yo laei .. pokok dek kau laa

    p/s - tak sangko .. cempedak nangko .. ado baeh² samo sikit dapek dari Arwah Hj Anuar rupo eh kito yo Belagak .. tompi raso eh ekau dah jauh ningga an esey ni .. tak tokampuih dek esey .. syabas .. merenam joker hey

    ReplyDelete
  44. Tok,
    Moga dapat diteruskan penceritaannya agar kita semua dapat pengajarannya... :)

    ReplyDelete
  45. LAIN NEGERI LAIN CARA AJUKNYA...GURU SEKOLAH DULU KATA USLUBNYA SETIAP NEGERI BUAT AYAT TAK SAMA...KENA FAHAM TU EN.KARMA

    ReplyDelete

  46. best lak liley baca komen hari ini, dgn kehadiran karma riuh rendah jadinya blog nie, keluarlah taring2 masing2 yg selama ini dok diam kat belakang, diam2 berisi tu, keluar bila diperlukan...best best best .... terbahak2 liley ketawa baca komen masing2, gie layan seseorang yang entah agaknya baru berlajar nak komen kat blog org gamak nya ...her her her

    ReplyDelete
  47. meme best liley...macam2 gaya bahasa ada..hehehe..
    yang paling besh...bro rimau tunggal "merenam joker hey" teringat kek pelakon hindustan tu...hhahhahaha...

    ReplyDelete
  48. hahaha seronok gelak ye kak liley..

    ReplyDelete
  49. patut la ambo x faham td... "merenam pulop sharuk hey"

    ReplyDelete
  50. Semoga semua mendapat hidayah Allah SWT. Apa-apa pun kembali kepada Allah SWT Yang Memiliki segala-gala. Yang mengikut tidak taksub kepada hebatnya pemimpin. Yang memimpin tidak taksub kepada ramainya pengikut. Amin.

    ReplyDelete
  51. hahaha,
    Baru intro dah bertokak semua. Belum citernya lagi...bertokaklah dulu sebelum tok sambung citer.ni tgh iklan laginih...

    ReplyDelete
  52. botoo lah bhumiputra...ekau memng terrorlah den pun orghang minang juo tapi bilo bro rimau tunggal kato "merenam joker hey"....pueh den memikir eeee apokobondo eee ni...rupo-ruponyo bro rimau kito kecek hindustan gitu....hehehehehe

    ReplyDelete

  53. nasib bhumiputra copek paham apo yg ditulih , rgupo2 ramai kek sini tak paham apo eh tu ..

    ReplyDelete
  54. salam,
    yo bonar lah harapmu wahai tok jabat yg budiman yg jauh di perantauan...
    akan si karma itu harus juo diberi 'langkah-gerak-tunjuk' agar tiada barterusan barsipat tambok-bungul-bangap-banganggg taksub takkeruan-melulu-sembrono akan dakyah para 'pembunuh' waris nabi tuh...
    tu yg bersama dianjur fikir agar hadir budi yg sah & benar pada memilih yg shahih menolak yg batil...
    wassalam

    ReplyDelete
  55. Salam bro and of the geng darul saka...Kenape kecoh-kecoh nih...Macam Anjing dgn kucing ler korang nih...Ari tu saudara umar tegur Qiyai blagak...Siap berkokok plak anak ayam..Siap kata umar itu ini..Kesian plak Ese tengok mamat Umar tu....Umar tu nak tegur ajo..Tak do lain...Hanya ingin menasihat sebagai insan seumatnya..Tak jadi masalah kalau kita menegur dgn hikmahnya...Yang tu Ese terima tapi Lain plak dgn mamat karma nih...Nampak gayanya sakit hati bonar Ekau ni..Jgn lekas angin Bro....Relaks dan tenangkan diri anda...Buat slamba ajo lah yo..Tenang sempoi dan relakslah beb..Ambik rokok dan bawak air kopi mai lepak dgn Ese kat luar branda.Mai tengok ciptaan Tuhan dan loyar buruk..Apo lah Ese nih ajak budak buek kojo yang tak do manfaat langsung..He..he.....Apa-apa pun Jangan lekas melenting beb..Memang name blagak dgn caranya yang berlagak...Kalau org yang tak faham pasti akan naik angin dgn caranya..Itulah tok blagak..Apa-apa pun jgn cepat naik angin dgn caranya...Dah name penanya dalam blognya gitu..Jgn marah k nanti kono jual...

    Setiap org ada persepsi sendiri dalam menilai seseorang itu..Ada yang pandang seseorang itu sekilas pandang,ada yang pandang pada mata,ada yang pandang pada nasfu,ada yang pandang pada matahati...The better See Matahati yang tenang lagi sempoi dan slamba...Ese tak kisah kalau korang cakap qiyai blagak itu ini...Jgn lihat pada Kertasnya..Lihatlah pada isinya..Pandanglah pada yang satu pada yang banyaknya...Pandanglah yang banyaknya pada yang satu...Sebenarnya Sifu qiyai blagak itu ada matlamatnya yang tersendiri untuk menengetengahkan Ilmu-ilmu Allah dalam blognya...Ia berkait rapat dgn kisah ahli-ahli tasauf,tarikat,ahli hikmah atau seangkatan dgnnya...

    Apa yang di ketengahkan adalah berkaitan dgn perubatan gangguan makhluk halus...Kaedahnya perubatannya pula adalah Versi Musyahadah...

    Kepada yang sakit hati dgn apa yang Ese katakan ini...Jangan marah beb..kalo marah nanti kono jual...Jualan yang terhangat dipasaran...Sekarang dah kurang stok hamba-hamba Abdi..Kalo sapa-sapa ada stok...GUA NAK BEli dan jual kat saudagar Arab..Sonang sikit kojo Ese ni ek...Wasalam....

    ReplyDelete
  56. to Karma...
    Ko jangan nak mencaci sifu aku kat sini...ko x kenal dia, ko jgn cakap sebarangan. kami kenal dia siapa dan bagaimana dia sebenarnya...ko ni mesti anak didik the taik man kan?

    ReplyDelete
  57. salam semua,

    aku nk sambung sikit...apa-apa hal pon aku memang sokong depa2 membela Tok...takan depa2 bela Sifu mereka pon salah? habis korang yg bela sifu korang sampai kipas susah nak mampus (Die hard Fan) tu boleh la pulak.. :)))

    ala..jgn jadi pemalas...kalau korang tak puas hati one 2 one dengan anak murid Tok la..baru la gentleman...baru la org tahu ISLAM hebat ke atau agama korang yg hebat..

    dan sesungguhnya ISLAM is Number ONE..

    so, kekadang mata pena memang tajam dari mata pedang..tapi kekadang try la cuba penumbuk buku lima...boleh kentut berdarah...

    bukan apa...cadangan aku pada anak2 murid Tok ialah...korang pilih 2 antara satu dalam membela Tok yg kita Hormati ni..pilih sama ada cara Saidina Umar atau cara Saidina Abu Bakar..

    Nasib kau la kalau korang berdepan dengan anak murid Tok yg ikut cara Saidina Umar..Garang siot.. (Peringatan: cara gaya penulisan ini adalah cara bercakap lemah lembut sambil mengukir senyuman) :)

    ReplyDelete
  58. dahlah menyamakan diri dengan Tuhan pastu menyesatkan aqidah murid-murid pula.. hai lah belagak, bilalah ko nak insaf ni! atau agama apa yang ko dah ajar kat murid-murid ko?

    ni satu lagi bukti yang belagak dah diangkat oleh murid-muridnya sebagai Tuhan tapi kali ni sebagai Tuhan tempat bergantung pula:

    Epal tulis, "Tok, matikan anu dia smp dia melutut Mintak maaf..."

    Epal, kalau nak meminta tu minta sajalah kepada Allah dan saya nak nasihat Epal guna kata-kata Epal sendiri:

    "buat solat istikharah..minta ptunjuk dari Allah sendiri kn senang...drpd mmbodohkn diri sndiri"

    meminta sesuatu kepada selain Allah maka itu amalan pengikut agama Hindu yang meminta-minta sesuatu kepada saminya macam si saibaba tu. nampaknya ilmu sibelagak ni dah bercampur-aduk dengan amalan agama Hindu... bertaubatlah oooooii!!!

    banyak betul yang nak membela si Sami Melayu ni ye. Rasul Melayu dah letak jawatan.. nak tunggu Sami Melayu pulak.

    ReplyDelete
  59. waa tok ..celebriti paling popular abad ini.. bleh menang anugerah aim nampaknye hehee.. ini kalu masuk buat MLM ni..bukan takat diamond dah... udah King of Scorpion dah hehehe..kayo pakcik..:D

    ReplyDelete
  60. takkan tak boleh nak mintak kat manusia kot, nanti konduktur bas minta tiket, ko cakap, mintak le ngan Allah, alahai.....

    ReplyDelete
  61. en.art, aku bicara soal aqidah bukannya muamalah. yang ko nak babitkan muamalah ni apesal pulak?

    kalau tak tau bezakan aqidah dan muamalah pi ambik SPM balik.

    ReplyDelete
  62. yol karma, tak yah la ko nak dakyah tauhid-3-rangkai-wahabi yg sosat-borat-sasau tuh kek sini... tauhid itu mengesakan, ko pulak membezakan pula Tuhan pada rubbubiyah, pada uluhiyyah, pada asmak wasifat...

    tak do lah kami membela sembarangan hanya saja ko tu geng wahabi pembunuh ramai ahli bait nabi s.a.w. maka wajiblah disanggah-pangkah-punggahhh secukupnya... bi'iznillah

    maka disana ada asbab, musabbab dan musabibal asbab;
    asbabnya anu-kote ko akan 'mati'
    musabbabnya doa dr mereka yang 'hampir' dgn Tuhannya
    musabibal asbabnya adalah mutlak hak Allah Taala

    ko tunggu ajelah anu-kote ko mati... dah ko nak bukti sangattt jadi tak yah la ko nak bersangko-mungkar-palsu laie...

    yo sesamolah kito senantiosa taubat dan ruju akan Allah 'azza wa jalla...

    ehh Tuhan ko para wahabbiyah kat langittt ehh, nau'zubillah

    ReplyDelete
  63. bilo plak bab mati kote jadi bab akidah, simple je tu kalau nak buek, kalau ko nak pun boleh...
    nak ambik SPM balik? sure aku fail... dulu pun dapat agregat 11 je.... he..he... target 7.

    ReplyDelete
  64. Sila kan Bro Karma...Apo yang tak kono dgn Qiyai blagak tu..Meh torangkan kat Ese!!Rasonya apo yang Qiyai blagak tu tak ado masalah pun...Kalo pasal aqidah tu meh bicang kat Ese...Insya,Allah kalau Allah izinkan Ese untuk menjawabnya ese akan jawab..Kalau tak pun sebab Allah tak izinkan Ese bicara dalam nih...Di persilakan...Apo masalahnya???kalau salah tolong tunjukkan,kalau betul tu samo-samolah yo kita ambil kan...Jgn bertengkar plak macam anjing dgn kucing...Tak baik punya...buat malu ajo...

    ReplyDelete
  65. aku tertarik komen bro sendoh kat mamat yang "tegur" guru dia

    .. sure handal bro sendoh ni. Kalau aku muda lagi teringin gak nak peace beriadah sparing2.. tp da tua ni, badan pun da sakit2 , sure teruk kalau aku sukan2 dengan dia. apa2 pun peacelah to u all. den sesekali singgah je kat sini. rindu kawan2 lama. lagi pun den da pencen dari dunia kalian.. back to basic.. ikut pesan mak.

    ReplyDelete
  66. Hamdan tolong tolong...karma marah den...
    Ops Maaf2...den x patut minta dgn makhluk..

    Karma ko ahli ke?

    ReplyDelete
  67. puak2 wahabi ni ckp je bsr tp habuk pun xde. smua orang disesatkan. sampaikan kiyai Salleh yg mnntang komunis tu pun disesatkan sbb xkelihatan masa perang. konon2nya pakai jin. xcaye tgk laman emjb. klu nak harapkan puak2 wahabi smpai kiamat pun umat islam xkan menang perang menentang komunis dulu.

    ReplyDelete
  68. WAKAKA MACAM2 LA,XPER BIAR MERIAH SKITT.
    ANJING KALAU MENYALAK SEKALI2 PUN OK JUGAK.XDER LA SUNYI SANGAT.
    BILA ORG CAKAP MCM2 NGAN TOK.BERTAMBAH RINDU AKU NGAN TOK.HEHE
    SEMOGA TOK DAN BLOG NYA BERTAMBAH MAJU.

    ReplyDelete
  69. hehe...gua pun gumbira sangat sebab ado yang setia menjadi pembangkang dan setia dgn kerajaan...Wei...Meriah sungguh hari ni..Siap bukak bab aqidah plak dah...Meh lepak kodai kopi kito terjah ilmu Allah nih....

    ReplyDelete
  70. Klau ko asik kata org berlagak, smp kiamat pun ko x nmpk ilmu yg disampaikan...cuba baca tanpa dendam dn niat menjatuhkan org

    Tang mana sesat tu aku x nmpk lg la karma..ko je yg menuduh..

    penakut lak tu

    ReplyDelete
  71. umang Ai .. tetibo raso ramai plak woghieh esey .. heehee .. nak trobang poei utaro plak lah .. nak tonggang ghimau esey ..

    Tuan belagak .. pesan atok aKoo .. walau camana tera pon kita .. tetap ada kelalaian .. perkara penting yang dok slalu buat akan buat kita alpa .. ujian Allah tetap sampai .. atok aKoo kata tuulaa "SUDI" .. lagi tinggi kita naik .. lagi dalam sudi mai .. hat mudah kita buleh lupa nak habaq mai .. bedesup sudi sampai .. menda yang kita dok sangka buleh buat .. Allah twist sikit jaa .. menusuk qolbu sampaikan kengkadang terkelu lidah nak berkata .. terkejang badan nak balaih .. tudieeen .. biaq pilah apa depa nak kata .. tetap aKoo yakin tak lari kecekalan hati menghadapi memohon restu Ilahi .. nak habaq byk² .. Tuan Belagak pon arif .. heehee

    tu Karma .. awat hang jadi lagu ni .. awat hang busuk hati sungguh noooo .. hang kata hang cendekiawan .. suh oghang len pi amik SPM .. tapi hang cendekiawan hat bodoh piang .. bahasa negori yang simple tu pon hang tegeliat otak takleh kias .. isk isk isk .. shian kat hang nooooo .. Ariba Larasaaaa

    ReplyDelete

  72. ha tu dia semua dah kelaur, rimau dah keluar, buah dah keluar, bunga dah keluar ... mari2 saper2 lagi menyorok kang belakang jom keluar .. ultraman, naruto ..apa laie ..

    ReplyDelete
  73. Wei kito bawak karma lepak kedai kopi..Mee jawa siap..Air tongkat ali siap...Meh duduk...Meh Epal..Duduk sekali jgn lupo bawak epal bagi Ese satu ek...Macam sodap ajo tuhh..Merah delima..Jgn lupo jgk bawak lebih sikit bagi kat geng2 yang lain dan teramat mulia Bro Karma yang sedia membangkang kerusi rundingan...Meh kito bincang-bincang petang!..nanti kalo ado masalah yang sangat bosar tu...Meh tak yah kito selesaikan ...Bagi Sipencipta setelkan...Kan bereh...Ganu plak dah..

    ReplyDelete
  74. Sifu pun karma celen...den ni bwah tapk kaki Aina je....takpela tp klau ajk den jd pnonton den sggup...

    ReplyDelete
  75. kekek gugu kekek KARMA,

    baik hang pi check ade kawan2 aku kata kat ko tu dah macam2 sampai.... ade yg kat leher ade yg kat kepala, ade yg kat bahu, cuma yg kat kepalo hotak ko jee yg species lain.... yg kat tempat lain tak le gamak nak citer kat sini...

    baik hang pi check bro, tapi kalu ko "handal bonar" bukan biso bonar lagu hattan... ko tak yah la check cuma aku simpati kat kaum2 keluarga lu yg lain jeee....

    nak main dgn api kena siap fire extinguisher beb, nak main dgn air kena siap sampan kalu tak mampu siapkan life jacket pun jadi le

    but's it's never too late selagi ko kongsi udara dan air dari sumber yg sama....

    motor EGO ko tu kena tukar jadi moto KARISMA tak pun "lu pikir la sendiri"... cito lum start ko dah menyalak.. nak menyalak poee salak kat ISRAEL ado gak pekdah...

    ishk ishk ishk anak sapa ni!!!

    ReplyDelete
  76. karma...ko masih bebudak lg

    ReplyDelete
  77. Orang yang bodoh itu ialah orang yang menjawab sebelum mendengar, berdebat sebelum memahami permasalahan dan menghukumi sesuatu yang tidak diketahuinya.

    ReplyDelete
  78. "...handal bonar..la katakan....". kan sibelagak yang tulis kan. tidakkah ayat tu menyamakan dirinya dengan Tuhan yang serba handal?

    ---> Siapa yg sebenarnya menyamakan makhluk dengan Tuhan? Mcm yg aku bgtau, ayat tu adalah gaya bahasa yg diadaptasi dari tuturan orang Negeri Sembilan.

    Kalau kau peratikan, gaya bahasa yg digunakan tu sebenarnya nak menunjukkan dalam penceritaan itu yg wujudnya rasa rendah diri dan mengakui kesilapan yg dilakukan sebagai manusia. Sebab tu ada perkataan 'katakan' kat situ.

    Ko tanya la member2 org n9..mesti diorang leh explain better kat ko..

    Karma,
    Tuduhan ko kat tok belagak ni berat:

    1. Menyamakan dirinya dengan Tuhan yang serba handal
    2. belagak dah diangkat oleh murid-muridnya sebagai Tuhan tapi kali ni sebagai Tuhan tempat bergantung
    3. nampaknya ilmu sibelagak ni dah bercampur-aduk dengan amalan agama Hindu
    4. banyak betul yang nak membela si Sami Melayu ni ye

    Karma,
    No 1 tu dah tak masuk dalam list. Cadangan aku kau pergi belajar bahasa melayu kau balik. Kaji bahasa2 kat malaysia ni. Contohnya: Org semenanjung bahasakan diri 'aku' pada ibu bapa itu dikira kurang ajar. Tapi dalam bahasa Jawa, 'aku' adalah ganti nama diri yg biasa ditutur bila bercakap walaupun dengan ibu bapa, dan ia tak dikira pun sebagai kurang ajar. Apa yg aku nak sampaikan di sini ialah: jangan disebabkan kecetekan ilmu kita, kita bebas menuduh org lain salah, padahal diri sendiri yg kurang ilmu.
    Akhirnya kita juga yg malu..

    2. Kau mengaji al quran tak? Pernah dengar tak ayat yg femes dan biasa di dengar ni:
    sesungguhnya Allah sekali-kali tidak akan meubah sesuatu nikmat yang telah dianugerahkan-Nya kepada suatu kaum, hingga kaum itu meubah apa-apa yang ada pada diri mereka sendiri, dan sesungguhnya Allah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui. al Anfaal, 53

    Kat sini, Allah suruh kita berusaha. Mintak sememangnya pd Allah,yg beri pun daripada Allah jua. Usaha tu salah satu alsebab sahaja. Kalau kaki kau patah sebab eksiden, dah nak tercabut tulang2 kaki, kenapa ke hospital? kalau lapar, kenapa makan? So, sama la dgn kes ni.. disebabkan keceluparan kau, Epal suruh tok belagak matikan kote kau. Tu sebagai alsebab sahaja, tapi kalau kote kau mati, Allah lah yg sebenarnya matikan kote kau tu. Nnt, kalau kote kau mati, kalau kau tak nak usaha, tak payah lah jumpa tok belagak utk minta maaf.

    3. Perrghh.. dah tuduh ilmu tok belagak campur aduk dengan agama Hindu le pulak.. Karma, tuduhan ko dah berat ni, weh.. org yg baca tulisan kau ni pun tau yg ko ni ada masalah mental.. aku nasihatkan ko gi check dr sakit jiwa. Ehh.. tu kalo ko nak usaha lah..kalau tak nak usaha, biarkan je..

    4. Tuduh sami melayu le pulak.. refer no.3

    Karma,
    Tuduhan2 ko langsung tak berasas..banyak guna emosi daripada guna akal. Mcm budak2 pun ade..
    Org luar yg takde kaitan dengan darul saka pun, bila baca tulisan ko ni sure geleng kepala.. amende la mamat ni cakap..kalo tak caye, suh jiran ko baca tulisan ko ni..suh dia komen.. mesti pastu dia syorkan klinik psikatri yg terbaik utk ko terima rawatan..


    Yg baik itu daripada Allah, yg kurang itu daripada kelemahan diri saya sendiri, ttp pada hakikatnya daripada Allah jua.

    ReplyDelete
  79. ye en.Bayu... saya baru setahun jagung je. umur pun baru 25 tahun. en.arash007 pun betul juga sebab saya ni dari kecik memang bodoh pun.

    en.lebai slamb3r, lu punya approach memang cantik. tabik spring 3x. tapi saya nak berdepan dengan Sami Melayu je.

    ReplyDelete
  80. jgn begerak saya polis...hehehe

    ReplyDelete
  81. Dari td dok mnghindukn org.....abes islam la ko ni kurma.?...(pggl kurma brula islamic)

    ReplyDelete
  82. Salam,sesapa yang ada contact number tok belagak,plez sangat2 send kat no phone saya,saya merayu sangat pada yang berkenaan,saya dah contact guna email,tapi jarang reply..tolong send kat no ni....0193342474...semoga jasa baik tuan puan dibalas Alls s.w.t...

    ReplyDelete
  83. apa la korang aku cukup tak berkenaan cara kau orang nak menang sama lain...lagi satu bab nak mati anu aku rasa kerterlaluan...itu tempat buat zuriat...tok pakar mati kan anu ke...

    Meh aku ajak kau orang pi serang semua orang yang mengamalkan sihir lagi bagus...

    banyak orang yang sakit...bukan cara kita nak salahkan sesiapa...tuk bila nak cerita pasal alam jin ni...

    ReplyDelete
  84. paerghhh .... issue "handal bonar lah katakan" di debatekan ...

    apa lah susah nak pk ... itu maknanya bang Blagak sindir / memberi peringatan untuk diri sendiri ... tidak bermakna dia cakap dia pandai macam Tuhan .. apa lah cetek sangat mentafsir cam gitu ..

    lain lah kalau terang2 dikata cam nih ..
    EXAMPLE ya ! :
    " Aku ini handal cam Tuhan" ... haaa kalau cam tu baru lah blh clam apa yg kau dah taip tu ...

    ReplyDelete
  85. Banyaknya JIN ko ni Karma..patutlah kerek je....try le hantar kat den...bawah tapak kaki den je....Den kasi tempoh 3 hari utk ko attack DEN....lepas tu den akan kaut semua....no heart feeling

    ReplyDelete
  86. "tapi saya nak berdepan dengan Sami Melayu je"

    Hati2 bila buat permintaan.. Terlajak perahu boleh diundur.

    ReplyDelete
  87. Tok,bile tok nak reply email saya?setiap hari dok tunggu email tok untuk selesaikan masalah sy

    ReplyDelete
  88. Last week ko tak datang..buang masa den tunggu jo....kalau nak seribu dayo..inikan pula ilmu perang.

    ReplyDelete
  89. Beradab lah bila nk berguru...ko guano tok...kemah tok..

    ReplyDelete
  90. karma nie ada sanad dgn Mail T&*%# ker...marah bonar dio nie..

    ReplyDelete
  91. budak wahabi ni sobonar eh dah paneh! tombolang eh dah pocah... tak dapek nak tutup laie... err en. karma cubo jawap...siapo yg halalkan bunoh ahlul bait??? dan.. kenapo sampai sokarang ni takdo pun keturunan rasullullah s.a.w kek mokah tu...???

    ReplyDelete
  92. aku rase la KARMA ni mesti sealiran dgn Mail Kacip d taik man tuh ..

    ReplyDelete
  93. bengong bila masa plak anak murid dia angkat Tok sampai tahap tuhan.Bahkan Tok suh Esa kan tuhan...zakir pon nama Tuhan (Allah)

    ni la org kata bod** xleh nak ajar...

    ReplyDelete
  94. [[[[[akak72 said...
    paerghhh .... issue "handal bonar lah katakan" di debatekan ...

    apa lah susah nak pk ... itu maknanya bang Blagak sindir / memberi peringatan untuk diri sendiri ... tidak bermakna dia cakap dia pandai macam Tuhan .. apa lah cetek sangat mentafsir cam gitu .. ]]]]]

    budak wahabi mmg macamtu kak... kalo baca kitab, lain yg dikata, lain plak yg dipahamnya... mudah2an kita sumer sentiasa di dalam kasih sayang,rahmat dan hidayahNya..

    ReplyDelete
  95. WEII.. DarulSemangka... mana ko.... ko ni memang la.. keh..keh..keh..

    ReplyDelete
  96. Bilo DEN baca komen si Karma..tahulah dia memikir tak guna otak atas..tapi mikir guna muntut..mungkin tahik man ajar camtu kut...

    ReplyDelete
  97. tok belagak... pasal tulisan temberang tok kali ni... saje aku nak menyampuk tahap tadika tok... hehe... biasa la jin beso ke kecik ke... saka beruang ke... ops... :D sama je di sisi Allah.

    tapi kalo orang macam aku ni, tengok toyol pon mau keluar jurus seribu langkah beb... hehe..

    ReplyDelete
  98. erm ... blh tak kalau nak kata siKarma tu diibaratkan cam ni hah ...

    erm ... tafsir perkataan 'nyata' ialah nampak di mata kasar sebab dia tengok bukan dengan mata di kepala tetapi dengan kepala lutut kut ... hehehe ... alah geng siKacip lah ni sebab siKacip tu dia boleh butakan mata iblis dengan mencucuk mata iblis tuh dengan pencil .. perghhhhhhhh .....

    ReplyDelete
  99. SiKacip d taik man tu mane main cucuk2 mata iblis ... rase den dia libas je si iblis tu semua kasi mati ... dio kan pembunuh iblis terhebat .. karma ni plak ntah ape plak la kehebatan dio agaknye??

    ReplyDelete
  100. sedih plaak bila ank jin tu kata nak ibu...huhuhu...bygkanla kalu kita hilang ibu yg pimpin kita...adoi sedih sungguh pulak..sayu...walaupun dia jin...makhlukNya juga...adoi...karma...ko sedih tak kalu ko hilang ibu?

    ReplyDelete
  101. wahhh itu ka yg tok terlupa...heheh ado gak sambungann..hehe tq tok atas nasihat tu...

    ReplyDelete
  102. ehhh..tapi tok apa kaitan anak jin tu dengan makcik tu???adkah anak jin tu anak kepada makcik tu?kurang faham lak den

    ReplyDelete
  103. Assalamualaikum....

    Kepada Encik Karma

    Kamu perlu mendalami dahulu ilmu sebelum berkata kata. Sebab kamu bukan perawat dan bukan mendalami Islam sepenuhnya. Kita ni kebanyakan Islam terletak dalam I/C sahaja. Fikirkan. Ilmu Allah luas dan Islam merupakan agama yang lengkap.

    Cara penyampaian tok belagak adalah berbeza mengikut peredaran zaman. Sekiranya ini adalah blog agama, adakah antara kita akan singgah?

    Insyallah kalau kamu berfikiran terbuka, kamu akan faham maksud tok belagak cuba sampaikan. Bergurulah kamu untuk kefahaman kerana tidak ramai orang ingin mengajar perubatan sebegini.

    ReplyDelete
  104. den dah 2 kali jupe tok secara suri...akan tau bagaimana peribadi (bukan peri peri) tok belagak ni...cuma belum nuntut jer dengan dia..(insyallah kalau ada rejeki bulan julai ni kot)

    psttt...aura tok kuek yo...hehehe...

    ReplyDelete
  105. aisehman .. bab teghamang ni laa yg slalu buek esey malu .. memang osah eh .. asa tekojut yo .. mulolaa habish sumo klua .. nak kato latah tak pulak tekincit-kincit melatah angkek kain .. tompi yang nilaa sampai sekarang buek sogan kek oghang .. tu yang maleh nak bejumpo walaupun tahu ilmu tu wajib ado .. saba yolaah ek Tuan Belagak

    megyku sudah kambang

    ReplyDelete
  106. firus said...
    apa la korang aku cukup tak berkenaan cara kau orang nak menang sama lain...lagi satu bab nak mati anu aku rasa kerterlaluan...itu tempat buat zuriat...tok pakar mati kan anu ke...

    Meh aku ajak kau orang pi serang semua orang yang mengamalkan sihir lagi bagus...

    banyak orang yang sakit...bukan cara kita nak salahkan sesiapa...tuk bila nak cerita pasal alam jin ni...

    -----------

    ahahaha lawak la ko ni...dalam blog ni mmg la tujuan khusus dia nak hentam org2 yang guna sihir dan cara merubat org kena sihir..

    scara umumnya ada juga penceritaan ttg Aqidah dan lain2 cabang ilmu...kalau baru baca satu post pastu nak melatah baek ko g ambik Qoran atau tasbih g zikir diam2...

    ReplyDelete
  107. Rupa-rupanya masalah anak jin yang belum mumaiyiz lagi ada dlm badan budak tu..Itula bahayanya kalau tak pernah ingat kat Allah dan tak sembahyang iaitu takde zikir dlam diri dan ibunya pula tak maafkan dia...Special juga kes ni ya..

    ReplyDelete
  108. Salam pak wan, minta maaf la jika aku bukan sehebat mu pak wan, aku ni tak de apa yang nak banggakan seperti dikatakan aku tak punyai ilmu sehebat ilmu pak wan apatah lagi seperti ilmu tok belagak mungkin jugak aku tak tau apapun...

    Pasal tok tu aku nak tanya pak wan molek ke mati anu orang, tok ni lama aku dah kenal adik dia pun lagi aku kenal...cabang ilmu dia orang aku tau jugak...

    Ya la pak wan, meh aku tanya wajar ke mati kan anu orang bole ke tok...

    bab ilmu aku dgn kau aku takde apa apa pun, ye la pak wan you are the great...aqidah tah la aku tak berani cerita...eeee takut...takut aku...

    ReplyDelete
  109. Bab "mematikan anu orang" pada pendapat saya, kalau ada disebut-sebut pun,mungkin itu hanya nada gertak-gertak saja atau gurauan bukannya serius..Janganlah saudara firus ambik kisah sgt dengan perkara tu...

    Buat saudara Karma, saya sudah lama ikuti gaya bahasa blog ni, dan saya boleh faham nada blog ni..pada orang yang baru baca 5-6 posting(tidak keseluruhan), mungkin mereka beranggapan Tok ni "berlagak", "lagak hebat" dll..tapi kalau direnung penulisannya betul2 itu cuma penyampaian saja..bukan nilai peribadi sebenar..nak tahu nilai peribadi sebenar, kena la berdepan...betul tak?

    Walau saya tak pernah jumpa Tok, tapi dari sudut hati saya, nilai peribadi penulis blog ni tak sama dengan nilai peribadi yg realiti..apa yg saya nampak, ianya hanya cara penyampaian saja, agar lebih menarik untuk diikuti dan dibaca..

    Wallahualam..

    ReplyDelete
  110. aku pon nak minta maaflah jugak sbb aku pon xkenal siapa si empunya diri firus nih...kalau firus dah kenal ngan Tok dah lama...firus mesti tahu cara dan kaedah tok...atas asbab apakah tok nak matikan anu...dengan cara manakah tok nak matikan anu..bukan hanya main tebas jer...maaf jugala sbb aku xkenal tok...tapi aku tahu melalui penulisan tok.dia bukan main tebas...dia mohon petunjuk dahulu...

    bab ilmu pulak...aku ni nak banding dgn Firus...alahai aku lebih jauh rendah...dan lagi...firus pon dah ada tempat perubatan sendirik...jadi rasanya firus lebih memahami...

    kalau terkasar bahasa mohon d ampun...kita sealiran no lawan2...kalau pandangan aku x betul silakan tegur.aku hanya insan biasa.baru setahun jagung...

    ReplyDelete
  111. Tok, macamana nak paham BAB zikir nie. saya tak pernah belajo bab zikir. rasanya yg saya dok selalu buat zikir lisan lerr kot.

    ReplyDelete

  112. terus liley nangis baca sambungan citer Tok, liley kalau bab ibu bapa nie memang cepat dramatis, best film Tok , macam2 emosi ada ... kalah citer hindustand .. Main shaayar to nahin, magar ae haseen Jab se dekha maine tujhko Mujhko shaayari aa gayi...

    ReplyDelete
  113. Bukanke Tok sendiri yg pesan klau ada org menabur fitnah akan mati anu dia...den rasa2 ada dlm blog lepas..kat mailing lg la ada..

    Yg si karma ni dok kata pasal hindu ni ... Bkn ke satu tuduhan berat? Marah tak bertempat..

    So firus, brani krana benar..klau karma benar x perlu takut..
    Klau kita x buat slh apa nk risau, anu karma yg kna pun..zuriat karma leh citer blk lps jin dia kna kaut..dan dia insaf dan brtaubat dgn kata2 dia..

    ReplyDelete
  114. syukran suatu ukuwah sudah terbentuk....

    ReplyDelete
  115. "berdakwah secara keras"...DarulSaka WFH style..akaka

    Tough-love utk karma, ahli dan seumpama mereka..di sudut hati Tok ttp memperbetul apa yg silap..Ada kasih utk mamat2 ni

    ReplyDelete
  116. seingat den meme mail kacip the tahik man suka kaitkan org lain dgn agama Hindu. Ntah apa la yg dio tak pueh hati kek hindu den pun tak tau. Mandi limau, mandi bunga dio kato amalan hindu. Al-Quran pun dio claim sami hindu cetak lam kuil hindu, skrang ni tuduh dan fitnah Tok Belagak plak jadi sami hindu. Ntah apo la yg di anti sangat tak tau la mungkin dulu cito2 nak jadik sami hindu tapi kono reject sobab suko main taik koncing kot

    ReplyDelete

  117. oo berdahwah secara keras ekk .. ye ye bagus3 .. berdakwah cara lembut lak camne ... ;)

    ReplyDelete
  118. Mail kacip pun kono tinggal dgn mini dia...hanya pompuan giler je sanggup bermadu kasih bergelumang dgn najis...korang bayangkan Mail French Kiss mini dia....melekat sekati taik gigi...so lepas ni tak yah dah makan ubat diet....asal nak makan je ingat kan Mail kacip kasi French Kiss sama korang

    ReplyDelete

  119. wah petua terbaik utk diet tu, tp kang hari2 ingat The Thaiek Man tak ke bahaya .. :P

    ReplyDelete
  120. alamak liley pun hisdustan juo......bobby lagi tu ha...nak mengangis den dibuat eeeeea.

    Kepada bro firus ...sebonar eeeee den pun baru dalam komuniti tok belagak ni tapi bilo den ikuti blog ni lamo-lamo den paham apo maksud dan caro penyampaian tok belagak ni dan disokong pulak bilo den sendiri dah berjumpo dongan dio....memang jauh berbezo dan apo yang kito sangko dalam blog ni.Perkaro yang paling asas sekali yang diingatkan oleh tok belagak ialah jangan sekali-kali anggap diri kito sebagai Allah.
    Tak macam Kurma tu ha...tok belum habih cerito dio dah melatah.

    ReplyDelete
  121. DEN jangka Mail guna French Style pasal dia takan ikut Kamasutra sobab Hindu ma....
    Karma, tinggal 2 hari sahaja lagi...

    ReplyDelete
  122. adi...he..he...he

    ada lagi jawatan kosong sami kat tmpt aku....
    suruh depa hantar resume dan gaji yg di mintak kat aku...
    ingatkan depa tu supaya pakai kain kuning je dtg interview....he..he...he

    ReplyDelete
  123. Itu bukan eeeea ingat "The Taik Man" liley ....tapi cuba ekau buang "The" dongan "Man" ...tingga terkonangan "taik" jo.Eeeeh busuk ya amat la jawab eeeaaa.

    ReplyDelete
  124. masa kes ni, aku ada. memang sayu gila... korang bayangkan budak kecil yg kehilangan ibu dia... mulutnya asyik berkata "nak ibu" "ibu dimana".
    Dia nak keluar dari tubuh pesakit, dia takut, yela budak lagi...

    kepada yg tak faham cerita.
    Pesakit ni memang samseng dan suka tinggal solat. Itu isu lain.. itu hal dia dgn Allah dan IBU (manusia)

    yg sedihnya adalah jin budak yg kematian ibunya (Tok Belagak terzass). Setiap saat mulutnya hanya mencari ibunya sahaja.... kita nak tolong pun tak boleh pasal mak dia dah mampus. Lepas tu ilmu jin budak tu tak ada langsung......

    ReplyDelete
  125. siap laa ekau karma Tok dah bersuaro tu...Kang ekau jadi pokok Kurma yang pertamo kek Malaysia kang...

    ReplyDelete
  126. hilang dah karma mangkuk hayun ni?....cuba zahirkan diri tu, jangan berlindung menyorok-yorok mcm pondan penakut...takde K***k ke?....atau kau memang takde k***k pun?. datang ke DS sendiri, jumpa TB face to face. terkoncing kau nanti...kau jugak yang malu. kalau ilmu tak cukup di dada, tak payah lah kau bising-bising kat sini...ilmu TB tak terjangkau kau nak lawan.

    try hantar jin kau kat TB...boleh tgk mcm mana hebat ke tak kau. setakat pakai jin bodo x payah la beb.

    to naqiuddin,
    adab tu jaga skit, TB terlalu sibuk. e-mail kami anak murid dia pun sometimes je dia balas, inikan pula org yg dia x kenal. kalau betul-betul serius, datang berjumpa terus, tak payah e-mail-email. beribu e-mail masuk sehari dlm mailbox dia, dia bekerja, mlm berubat plak sampai ke pagi...so wat do u think?.

    ReplyDelete
  127. salam,
    ayuhak... melayan-menyanggah-nanggani si karma & gengs nya nih maunya diakal-akalkan blogger yg kurang sedia, tak cukup tahan-filter muleh disambar dek jinjan si karma lalu muleh terbakar emosi dgn api ammarah... so tonang-relax-sonyum je lah...

    spesis si karma & gengs ini segelintirnya memang corgas otaknya tu yg terror mengelat-melicik-membelit... yo lah ibarat dio fikir 'guno' pala muntut mace tahik-ko-man???... tu yang asyik berkemut-kemut menyalak-merapek-meraban berbau busok-hanyir-pacirinan sampah sarapnya asbab dasar hati sudah sebati palitan najis cek hab cik tan tandokkk...

    jadi antara 'jawabnya' dgn hak amanah ilmu syahadah juo... dio ni nak 'bukti' nyata dopan mato palo dio mace si hindu menyombah sami-dewa diorang lah seporti jugak si wahabi menyipat-dewakan tuhan mereka kek langit!!!

    so firus utk si karma & gengs anu-kote mati ke, mulut bau busok-hanyir ke, harus jua sobagai asbab pernyataan bukti yg dipinta si karma seperti dia minta ditunjukkan bukti akan dvd terpanasss tuh... muga masih bisa insaf, taubat, ruju akan Allah 'azza wa jalla

    so sekali lagi tonang-relax-sonyum yo lah... bersamolah kito senantioso insaf, taubat dan ruju, bi'iznillah

    ReplyDelete
  128. tok, saya pernah baca yg zikir lisan - Laila haillallah makanan bagi qalbu, zikir roh- Allah.. Allah.. and zikir sirr xpasti lak..
    kalo sy amal zikir Allah.. Allah tanpa mengamalkan zikir lisan tu xpe ke tok?? dah terbiasa dgn zikir Allah.. ALlah..

    ReplyDelete
  129. hehe... hari ke 3 aura tok akan jadi umpama super saiyya tahap ke 7 ni kot... naik lagi tok sampai ke singapore... hehe...

    ReplyDelete
  130. Ya Allah, ya Karim
    Izinkan hamba-hambaMu ini berikhtiar
    Dalam batas-batas syari’at yang telah Engkau gariskan
    Dalam hembusan sejuknya iman
    Amin

    ReplyDelete
  131. adi, aku mintak mahap sebab tersalah tulis kata kau cakap macam mail tahi... dek kerana tersalah paham maksud tulisan ekau... hehe maap yek... risau jugak aku... dah la tadi kata budak wahabi baca lain, faham lain... huhu.
    ya allah, pimpinlah dakuu..

    ReplyDelete
  132. Apa ruper agaknya jin baru yg dah disolek jadi mcm mak jin pd anak jin tu ye? hehehe

    Tok - anak jin ni tengok ruper aja atau ada kombinasi lain bau ke suara ke? baru dia nak ikut?

    Kalau tambat/ikat aja kat mak angkat dia tu tak boleh ke tok?

    ReplyDelete
  133. dasyat anak murid tok belagak ni. leh buat dirty dozen. Bebudak lama digelar DBKL.. budak baru apa lah gelarannyer? Alam Flora?

    ReplyDelete
  134. mana budak2 dbkl? senyap je.. woi.. mano .. kawan2 lamo den ni..

    ReplyDelete

  135. dah ada sambungan, so camno anak jin tu nak ikut tak omak penyamaran tu ... aduh kesiannya ... tak sampai hati ... kesihan kat anak jin nie , tak tahu la org yg kat luar sana yg buang anak tu, sedangkan anak jin kita kesian, ni kan pula anak manusia durjana ...

    ReplyDelete
  136. sapa2 nak belajar teknik2 senggama kamasutra blh jumpa karma...ha..ha..ha..

    banyak jin hindu kat ko la karma....jenis kamasutra lak tu....

    ReplyDelete
  137. tok den raso takpayah tangkap jin doh tangkap jo siwahabies tu...solek ann sikit biar muko dio semacam omak jin tu dan sorahkan anak jin tu bagi dio jago.Kalau tak suruh jo karma jago sobab dio banyak simpan jin..hehehe

    ReplyDelete
  138. itu satu isu...kalau anak jin tu nak kat omak palsu dia... nak ke omak palsu dia dekat anak jin tu? kalau taknak amacam? ye la kekadang budak tu tak kiut la ..nafkah tak cukup la etc etc ..memacam la alasan... tak muleh ke hantar kat umah kebajikan atau anak2 yatim ?

    ReplyDelete
  139. Ini kna charge lebih kat mak patient..tok kna jd bomoh+mak andam..haru gak ni..

    ReplyDelete
  140. Kpd Karma,

    Sy minta maaf lah, sy tak nampak tang mana hindunya komen TOK.

    Tp sy nampak pengaruh hindu pada nick -KARMA sbb org hindu percaya pada karma.

    So, siapa yg hindu?

    Siapa tuduh sami melayu lagi... enko baca tak blog TOK selama ni? Islam No 1 tu motto utama. Klu betul nak menegakkan kebenaran, Datanglah bertemu mata dgn TOK. Jangan setakat baling batu sembunyi tangan.

    Mana Karma? Sudah Karam ka?

    ReplyDelete
  141. Epal, tu belum campur kos kaunselling lagi. Hehehe

    ReplyDelete
  142. maaf tok nak tanya...apakah zikir lisan,roh dan lisan tu berbeza-beza perkataan zikirnya atau zikir yang sama tapi berlainan tahap?

    ReplyDelete
  143. ahaaa .. teruskan Tuan Belagak .. apo jadi lpeh tu .. nih boleh esey sajes kat adik esey buat drama .. boleh solit skit² bab ugamo .. apo kato oghang mompeh .. citer thriller ugamo .. heehee .. jgn buek ending togantung dah laaa ..

    main tuka² rupo yo .. aha tringat kisah lamo .. dan kisah N.Isa kono koja .. isk bagus ilmu nih Tuan B .. kombangkan yo .. aPo Nak D Kato

    ReplyDelete
  144. salam geng darul saka group...For karma...Sudahlah yer...Nanti gua ajak engko pi memancing....Dapek ikan tu jgn makan sorang-sorang plak...Gua blanja Qiyai blagak and geng darul saka the group....Samo2lah memancing dan mendapat hasilnya..Daripada tak dapat apa2 baik dapat hasilnya....Kan sonang..Ringan samo dijinjing berat tu samo2 lah panggil abang malik noor angkat kan....

    For wan and kamin...Ese ni bukan pandai sangat pun...Masih diikhtiraf anak murid ajo...Insya,allah..Ese merapu sikit sebagai seorang anak murid..Zikir tauhid...Buek ajo zikir lidah.Zikir tauhid..Tiada kepada ada..Sehingga dalam diri tu Allah sahaja,,bismillahi,wabillahi,waminallahi..Allah yang wujud...

    Sampai ado maso macam kono tembak ajo qalbu nih....Allah,Allah,Allah...Sehinggalah...Tongkat lidah beralih kepada hati..Zikir sir...Sir sonyap lagi sempoi...Zikir pukulan lataif Allah...

    Sifu Qiyai blagak dah storykan dalam blognya...Zikir Allah,Allah pun muleh...5000x sehari..Tapi kalo hati hitam macam blakang kuali tu baik zikir tauhid ajo ma...Tembak sampai pocah istana Iblis...Sudah pocah baru dapat masuk kalimah Allah ni dgn jayanya..Datanglah nur qalbu....ese pun lom lulus lagi...Sobab banyak lepak dan buang masa kat kodai..Apo nak jadi lah budak-budak sekarang nih....org tengah Zikir kito plak Minum kopi dan makan roti canai..Siap kenyit mata kat aweks yang lalu didepan mato dan usya..lagi lah tambah dosa...He..he..

    ReplyDelete
  145. SALAM...

    Sifu & The Geng....
    Semoga Rahmat ALLAH senantiasa bersama2 dgn kita semua.AMIN...

    Sifu...kalau tiada keberatan..inginlah disampaikan cadangan sahaja ..apakata Sifu wawarkan pada Jin2 Islam sesiapa yg perlukan anak untuk dibuat sebagai 'anak angkat' lak..manalah tau..dgn Izin dari-NYA..ada yg teringin nak Anak ( kaum JIN Islam ),maka dgn penuh RAHMAT dari ALLAH SWT..akan meredakan keadaan anak JIn tersebut....ALLAHHU AKHBAR.....
    Insya'ALLAH...rasanya itulah cadangan dari anak murid yg x der tauliah ini....

    Sifu..Ajarlah ku Sifu...

    ReplyDelete
  146. Syukur akhirnya Tok dapat juga jalan nak selesaikan masalah anak jin tu.. terbayang juga kalau seorang anak manusia asyik menangis cari ibunya.!Ibu!ibu! Walhal ibu dah tiada.. sedihnya..

    ReplyDelete
  147. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  148. SALAM...

    adiputra....siapakah yg dimaksudkan dgn tuan syeikh tu...?

    ReplyDelete
  149. apo kato kalau send ja ank jin ke seambi madinah? mana tau kot2 ada mak2 @ ayah2 angkat jin yg sudi jga kt sana...bleh gak aar2 pasal Islam....

    ReplyDelete
  150. xper tuansyeikh fhm....apa yg di maksudkn...

    ReplyDelete
  151. sami melayu?imam hindu? ada apa pada nama...Allah pandang hati seseorang ajer...hanya yang kenal dirinya kenal tuhannya...carilah tuhanmu di empat penjuru dunia pun...hanya yang dikehendakinya sahajalah akan menemuiNya...janganlah hanya islam pada nama tidak bagi hati...
    Ya Allah...masukkan hati2 kami kedalam makrifatMu...

    orang yang mencari? orang yang dicari?

    ReplyDelete
  152. "lebai slamb3r said... Zikir tauhid...Buek ajo zikir lidah.Zikir tauhid..Tiada kepada ada..Sehingga dalam diri tu Allah sahaja,,bismillahi,wabillahi,waminallahi..Allah yang wujud...

    Sampai ado maso macam kono tembak ajo qalbu nih....Allah,Allah,Allah...Sehinggalah...Tongkat lidah beralih kepada hati..Zikir sir...Sir sonyap lagi sempoi...Zikir pukulan lataif Allah...

    Sifu Qiyai blagak dah storykan dalam blognya...Zikir Allah,Allah pun muleh...5000x sehari..Tapi kalo hati hitam macam blakang kuali tu baik zikir tauhid ajo ma...Tembak sampai pocah istana Iblis...Sudah pocah baru dapat masuk kalimah Allah ni dgn jayanya..Datanglah nur qalbu..."

    -----------------------------------------------

    Askm, tumpang mcelah. bagaimana pula dgn zikir Muraqobah, Mukaballah, Mujahadah dan Musyahadah. apakah pbezaan antr setiap satunya..

    ReplyDelete
  153. terima kasih lebai slamb3r, sudi bkongsi ngn saya yg tahap bawah selipar jepun je bab2 mcm ni...

    ReplyDelete
  154. smalam tercari2 n terngiang2 dlm kpala otak ni...mcm mana eh nk terangkn konsep tok nih eh...tup2 Allah gerakkan hati utk membaca:

    berkata zun nun almasri:
    1)kebaikan org awam d umpamakan kejahatan bg org yg muqarrabin(rapat dengan Allah)

    2)Riya' org yg arif billah bersamaan dengan ikhlas seorang murid (salik yg baru berjinak d dlm perjalanan tasauf)

    ReplyDelete
  155. bro razaimy:
    tq..baru la faham akan dudk letaknya cerita tok tuh...

    ReplyDelete
  156. Ingat dah selesai kisah jin budak ni. Tak lagi rupanya..Hebat..

    ReplyDelete
  157. hidup ku tiada apa melainkan Allah, hanya diriku bersama Allah bila duniawi bukan pilihan ku...pada pak wan ikhlas ku katakan aku hanya bernasib baik, apa yg d beri hanyalah pinjaman...

    ReplyDelete
  158. menitis air mata..tp macho lg...

    ReplyDelete
  159. sori...off topic jap....camne nak buat appointmet untuk ke Pusat Rawatan One DarulSaka....

    ReplyDelete
  160. sori....off topic ke 2.....tok tolong scan saya....kalau ada masalah saya ingin ke PR1DS

    ReplyDelete
  161. saya pun sama. tolong scan sy gak tok. anak2 buah tok yg mahir bab scan tu pun boleh gak tolong sy. sy pun rasa ade masalah gak

    ReplyDelete

  162. ooo dah ada sambungan ,
    so masa malam baca aurad tu, budak tu dah di keluarkan 4 unsur ke Tok, so apa endingnya ... dapat dikeluarkan ke tidak anak jin tu ..

    ReplyDelete
  163. Liley pon semakin mantap sering hadir untuk bacaan aurad tahniah. Malam sabtu tu lewat jugak pulang yer...Den ni bilo la nak pandai baco aurad pon tak tau la huhuhuhu...

    ReplyDelete
  164. map dan no hp ada kat sini
    http://www.komputer.com.my/prodsmap.jpg

    ReplyDelete
  165. jika Kita sudah kebuntuan, apa ikhtiar sudah kehabisan, maka Doa saja le jalan terakhir kita. Memohon direct kepada Allah.

    ReplyDelete
  166. salam, bang firus... maaf kan den ni ingin bertanya, adapun pernyataan tulisan bang firus yakni,
    "... hanya diriku bersama Allah bila duniawi bukan pilihan ku..."

    pernyataan dr alquran surah alhadid, yakni, "...dan Dia bersama/serta kamu dimana jua kamu berada..."

    haraf bang firus sudi berkongsi penjelas-keterangan dr sudut pandang bang firus, muga bersama insaf, taubat, ruju dgn hidayat dan rahmatNya, wassalam

    ReplyDelete
  167. Salam Tuan sudilah kiranya jemput kita ke Majlis
    zikir di DS mudah-mudahan talian hayat masih bersambung......mencari saudara se agama....

    ReplyDelete
  168. Bukan taknak...tempat sempit...paling ramai 100 orang je.....aruah guru pesan boleh untuk jemput orang awam tapi kalau dah penuh tempat..susah le..air con pun dah tak cukup sejuk walau sudah dipasang 5 aircond 2 hp setiap satu....

    ReplyDelete
  169. Karma....sudah 2 hari.....mana Jin2 anda....esok pukul 12 tghari DEN kaut je...with or without your permission.....

    ReplyDelete
  170. perghhh .. mmg blom tercapai peringkat penghayatan aKoo .. bab sahabat 4 pon masih terangkak nak faham .. adoiYai .. mmg piaulah Tuan Belagak .. hahaha .. ni boleh di subkan lagi penceritaan pasal sahabat 4 & malaikat 4 heehee .. ilmu² klu dpt teori pon jadi laa heehee .. WoW beruntung anak murid Tuan .. dlm satu dongeng byk tersembunyi .. bley laa dorg tanya apa tu talian hayat..talian bala etc, cara tuka wajah & latest ni 4 malaikat + 4 sahabat .. cair siot .. memang mendalam ilmunya dan tak terdapat pada lain kefahaman umum dan sudah tentu tak terdapat pada Wahabies nyer kurikulum heehee .. patutlaa depa jeles semacam

    p/s guys .. takyah fokus pada Karma tu buang masa korang .. nih layan isi cerita Tuan Belagak lagi masyukkk

    ReplyDelete
  171. DARUL SAKA said...
    Bukan taknak...tempat sempit...paling ramai 100 orang je.....aruah guru pesan boleh untuk jemput orang awam tapi kalau dah penuh tempat..susah le..air con pun dah tak cukup sejuk walau sudah dipasang 5 aircond 2 hp setiap satu....
    _________________________________________
    perghh.. pray la..insyaAllah ada la doner mai propose tmpt yg lebih luas dan selesa..ameen..:)..vision kena jauh.."Hospital Rohani Pro DS"

    ReplyDelete
  172. Itulah perjuangan dan pengorbanan

    ReplyDelete
  173. Malam td den dah htr business card tok 2,000pcs
    Hari tu lebih dari 500pcs rasanya...kejap je habes
    Kalo ikut sifir MLM 1 cari 5;
    2500 x 5 = 12,500 org patient Tok..

    Meme lps ni keno wat spital.. kami anak murid pun punyo masa yg amat limited dgn tok.. nasib baik ada blog, mailing list.. boleh sentiasa get in touch.. Lg best kalo dpt mimpi jumpo tok...

    ReplyDelete
  174. hah...dah ader bisnes kad...den tmpah satu...aritu den mintak tok kata dah abish...ni dah ada den nak mintak banyak2..hahahaaa...
    motuner : pssttt...pas sekali jumpe tok secara suri...jumpe plak tok dalam mimpi...serem...

    ReplyDelete
  175. antara penonton wayang pada malam itu adalah saya dan beberapa rakan muslimat yang lain... suspen masa tu, tapi tak dapat tunggu wayang sampai habis, sebab lewat sangat dah. nak kena balik, nanti tertidur kat Pro DS plak. lol... :)

    ReplyDelete
  176. Moral of the story dlm cerita ni:
    "JANGAN DERHAKA KAT MAK"

    ReplyDelete
  177. betul tu..rohani yang "suci" sbb x derhaka..

    ReplyDelete
  178. kecoh je karma ni...
    jin sendiri berlambak, sebok je kate org sami.
    buang dulu jin2 ko tu, baru la debat kat cni.
    Tahik Man betol la ko ni

    ReplyDelete
  179. Ingat karma..pukul 12tghari...
    Selamat anak mini ko.. Xyah buang saka klau ko pendek umo

    ReplyDelete
  180. cian die, tak dapek le nak MENYOMBONG laei.

    ReplyDelete
  181. Belagak tulis:
    1.Banyaknya JIN ko ni Karma..patutlah kerek je....try le hantar kat den...bawah tapak kaki den je....Den kasi tempoh 3 hari utk ko attack DEN....lepas tu den akan kaut semua....no heart feeling

    2.Bilo DEN baca komen si Karma..tahulah dia memikir tak guna otak atas..tapi mikir guna muntut..mungkin tahik man ajar camtu kut...

    3.Karma, tinggal 2 hari sahaja lagi...

    4.Karma....sudah 2 hari.....mana Jin2 anda....esok pukul 12 tghari DEN kaut je...with or without your permission.....


    Komen aku:
    1.Berdasarkan ayat ko yang kat atas tu maka ko telah pun mengaku yang ko boleh scan orang maka itu yang aku tunggu-tunggu selama ini so lepas ni ko tak boleh lari punye. Oleh sebab ko kata aku ada jin, soalan aku, jika benar ko boleh scan orang maka berapa ekorkah jin yang ada pada aku? Kalau jawapan ko tu betul, DEMI ALLAH aku akan mengaku ko betul. Kalau ko salah maka hendaklah ko bertaubat dari membohongi masyarakat.

    Ko dakwa aku banyak jin kan maka dengan ini aku izinkan ko kaut semua jin aku tapi sila kemukakan berapa ekor semuanya, apa jenisnya dan dari mana datangnya?

    2.Kompom ke aku ni murid Tahik man atau aku ini sendiri adalah Tahik man? Oleh kerana ko ada ilmu scan tahap tinggi maka silalah scan dari sekarang. Kemudian bagitau identity aku yang sebenar kat khalayak bahawa aku ni murid Tahik man atau mail kacip. DEMI ALLAH aku akan perkenalkan diri aku yang sebenar kat khalayak kalau ko salah.

    3.Ko kautlah semua jin aku tu.

    4.Ko kautlah semua jin aku tu.. dan jangan lupa ko kaut/musnah/pangkah/batalkan/padam/delete sekali ilmu-ilmu kebatinan yang ada pada aku. Kemudian, setelah ko kaut semua jin aku dan batalkan ilmu aku tentu aku dah takde jin lagi kan so aku cabar demi ketinggian ilmu ko itu maka serulah sekelian jin-jin kafir atau mukmin, puaka, saka, hantu atau apa saja agar menyerang aku dengan serangan tahap tertinggi bangsa jin. Dan lagi aku minta ko dan memurid ko dalam waktu yang sama melancarkan jurus-jurus peringkat tertinggi yang korang kuasai untuk memudaratkan aku. Dan serangan terhadap aku dibuka mulai sekarang sampailah 12 tengah malam hari sabtu ini.

    DIHARAP BELAGAK JANGAN MENGELAT DAN BUKTIKAN ANDA DIPIHAK YANG BENAR. KALAU AKU MASUK KAT BLOG NI LEPAS HARI SABTU DENGAN SIHAT WAL AFIAT MAKA ITU TANDANYA ANDA SEMUA TELAH TERTIPU DENGAN ILMU ANDA SENDIRI.

    ReplyDelete
  182. sekali dio mencabar pulak la tok....

    ReplyDelete
  183. semakin di layan semakin menjadi karma nie. ok tak per, bagi semua apa yang dimintak jgn tertinggal satu pun. sapa yang nak mula dulu....

    ReplyDelete
  184. hehehe si karma nie lama menyepi rupa rupanya pergi buat homework.. patut ler timbul2 terus mencabar..

    ReplyDelete
  185. ko ni karma, name pon cam hindu, sebok kate org sami.

    ko kata ko ni pihak yg haq (yeke?), patot ko tau bape ekor jin ko tu.. x yah ar org plak buang mase scan.

    saka sendiri pon ade, ko sendiri kecoh hal org..
    adus mental la ko ni.
    epal, dari zas die, baik g memerot, lagi nikmat..
    alhamdulillah... bio aura.

    ReplyDelete