28.2.11

Kaedah Berubat - Tidur

Suatu kaedah yang pernah popular suatu ketika dahulu...lepas tu adalah tuduhan2
songsang yang mengatakan ianya menggunakan Jin..Siapakah yang mencetus tuduhan2
tersebut ? Entah entah Bomoh yang dah terpeleot atau tergolek dog. Sekarang ni pun
ada gak perawat yang kata penggunaan limau atau daun bidara sesat..siapa dia ye
si mangkuk tu ? Walhal ilmu terlalu cetek maka main borong je semua tu sesat. Allah
s.w.t Maha Kaya..semua ilmu ni tak sampai setitik dari air lautan pun. Pada makhluk
memangle nampak best dan tinggi..maka wajar kita mengambil fahaman bahawa betapa luasnya ilmu Allah.

Kaedah rawatan secara tidur ni ada beberapa jenis.

Den bahagi kepada 4.

a) Kaedah tidur dimana perawat tiba2 terlelap mata apabila berhadapan dengan pesakit. Biasanya ia terjadi apabila pesakit dipegang di kepala atau belakang. Maksudnya perawat di belakang pesakit. Perawat akan merasa amal mengantuk dan menguap tanpa dapat di tahan tahan. Seterusnya perawat akan terlelap. Apa yg berlaku ? Perawat tertidur dan tidak tahu apa2..dalam 5 minit tiba2 aja terjaga..Ketika ini perawat sudah tahu sebab sebab gangguan dan biasanya pesakit ada keserasian dengan perawat dan insyaallah sembuh.
Allahu latifun biibadihi Yarzuquman Yasyak Wahuwal Qowiyu A'ziz.

b) Kaedah tidur dimana ketika perawat memegang air botol atau limau atau bahan2 rawatan. Perawat tiba2 berada di mana punca berlaku masalah. Pada mula kaedah ini menjadi..perawat tidak dapat kontrol bahkan dia akan tersengguk2 semasa membaca doa dan akan menyebabkan pesakit dan keluarga beranggapan perawat tertidur kepenatan. Namun ianya sebagai permulaan sahaja. Bila perawat sudah biasa..ianya boleh di kontrol..Perawat akan nampak diri sendiri
bergerak laju ke tempat punca kejadian. Ini pun ada step stepnya. Namun mende2 ni eloklah di latih. Step sesudah kita boleh nampak diri kita sendiri.....biasanya kita masih terawang awangan. Perhatikan aura diri...apakah bercahaya atau just lampu 5 wat sahaja.
Untuk lampu 5 wat...just perhatikan punca permasalahan dan bak kata Aina serta Idan the Casper...Get Lost sebelum tok moh interfere.

10 comments:

  1. buleh la tok ajarkan disini..hehe

    ReplyDelete
  2. salam..
    kpdm Tuan Tok Belagak:-

    cemana kalau kita x sedar pon yg kita g merawat waktu tidor...tapi org yg sakit ckp dya mimpi kita g rawat dya...dan org tuh sembuh...sapa yg rawat tuh?....harap Tuan Tok Belagak bleh jwab yewp!

    ReplyDelete
  3. wah! macam citer Tok Awang Ngah!

    ReplyDelete
  4. macamana nak tau ada saka ker tak?

    ReplyDelete
  5. macam tok awang ngah....best kalu belajar ni

    ReplyDelete
  6. Macam dlm siri berkelahi dengan syaitan, Tok Awang Ngah ke tok?

    ReplyDelete
  7. tok~

    klau mase tok free, sambung lagi dua tok =)

    ReplyDelete