18.3.11

SEKOR LAGI PEMFITNAH DARI FORUM RUQYAH SYARIAH

Ini suatu petikan dari forum Ruqyah Syariah...Si Pemfitnah ( Shahnor ) adalah seorang Professor di salah sebuah Universiti Tempatan :

http://www.rukyahsyariah.com/lofiversion/index.php/t2948.html

Update 21.March.2011 :- Unit CSI Darulsaka sedang membuat siasatan untuk mengenal pasti siapa kah si shahnor ini...Inilah nama Prof tu..( Professor Ir. Dr. ShahNor b. Basri )

Salah seorang telah menalifon Prof ini...dan bertanya bab Banner..katanya ada..bila mamat ni memperkenalkan dirinya sebagai Ahli DS..terus letak talifon..aik...


Forum tu giler ke hapa..ada ke membuat fitnah dikatakan menegakkan kebenaran.. Siap nak buat report polis. Siap Edit tulisan dia..namun sudah di di save oleh CSI darulsaka. rof Masalahnya kenyataan dia MEMFITNAH..dan SUDAH DEN BOLD lagi di bawah.

Semalam juga ada sms kata mereka duduk di Bangi..tetapi tak pernah tengok apa 2 banner mengenai Darulsaka, apatah lagi didepan Darul Syifa..Apa sudah jadi..takan sampai tahap tu kot..DEN buek bukan full time...giler ke nak tampal banner merata2..kang siapo nak rawat..tak larat DEN...

I will talk to my lawyer today..if ada Defamation Case whatever ..maybe i will proceed with the legal action.



Nama aje perawat Islam...tapi membuat fitnah terhadap Darulsaka..




shahnor
Mar 16 2011, 04:55 PM
QUOTE (mienami @ Mar 16 2011, 05:10 PM) *
forum dlm FB? forum mana tuh?


Memang benar berita kumpulan Darul Saka ni.. Mereka juga tak segan silu letak banner di merata Bandar Baru Bangi, hatta depan Darul Syifa' untuk mempromosi rawatan 'berasaskan Islam' ala mereka...

39 comments:

  1. ada bukti ke dia buat tuduhan gitu, saya yakin tok blagak tak perlu promosi rawatan sampai ke tahap mcm tu.... lagi pun, sy agak, tok blagak punye primary job, jual beli emas....

    ape pun, tok memang cool... senyap lebih baik dari melatah tak tentu hala... nampak tok tenang...terbaik laa...

    ReplyDelete
  2. Mungkin yang gantung banner sana sini tu adalah musuh Darul Saka dan mahu mencemarkan Darul Saka.

    ReplyDelete
  3. 1 - حَدَّثَنَا عَلِيُّ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ حَدَّثَنَا بِشْرُ بْنُ السَّرِيِّ حَدَّثَنَا نَافِعُ بْنُ عُمَرَ عَنْ ابْنِ أَبِي مُلَيْكَةَ قَالَ قَالَتْ أَسْمَاءُ
    عَنْ النَّبِيِّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ أَنَا عَلَى حَوْضِي أَنْتَظِرُ مَنْ يَرِدُ عَلَيَّ فَيُؤْخَذُ بِنَاسٍ مِنْ دُونِي فَأَقُولُ أُمَّتِي فَيُقَالُ لَا تَدْرِي مَشَوْا عَلَى الْقَهْقَرَى
    قَالَ ابْنُ أَبِي مُلَيْكَةَ اللَّهُمَّ إِنَّا نَعُوذُ بِكَ أَنْ نَرْجِعَ عَلَى أَعْقَابِنَا أَوْ نُفْتَنَ

    Aku akan berada di kolamku menunggu orang yang datang kepadaku. Tiba-tiba dipegang / diambil beberapa orang dari hadapanku. Akupun berkata: Itu umatku. Maka dikatakan: Engkau tidak tahu mereka telah berundur ke belakang / berpaling tadah.

    Ibnu Mulaikah telah berkata: Ya Allah! Sesungguhnya kami berlindung denganMu daripada berpaling tadah atau kami difitnah.

    .............................

    ketika rasullulah saw mikraj lalu membuka rahsia kepada umum(atas perintah) banyak fitnah jatuh kepada baginda sehingga di cop muhammad gila.

    ReplyDelete
  4. bodoh betul la yg beriman dengan harian metro tu....

    ReplyDelete
  5. tah ape2 tah diorang ni...da sewel agaknye...

    ReplyDelete
  6. kawe dgr psl METRO, kawe senyum ;) naik lg maqam tok..i/allah

    ReplyDelete
  7. Alamak ni bekas lecturer den pangkek propesor kat UPM la...mcmana cikgu den boleh jadi gitu..aduuhhh gawat ni

    ReplyDelete
  8. Saya duduk kat Bandar Baru Bangi...tak de pun Darul Saka punya banner around Seksyen 1-2 dekat darulsyifa'.... rasanya dia dah buat fitnah nak menyedapkan cerita...

    ReplyDelete
  9. kekeke sah prof tu dah jazam phd pingat hasad dengki tahap tertinggi siap ada ir lagi kakakaka

    ReplyDelete
  10. yg banyak poster merata2 termasuk di bandar baru bngi tu tentang buang batu karang, yang trebaru dapat duit hutang semula guna cara halus ratus2 juta pun muleh . den selalu jalan gi sana memang merata banner tu

    ReplyDelete
  11. Ini adalah hukuman bagi kamu Tok Berlagak, Kamu pun tau.

    ReplyDelete
  12. chill je tok... nk wat macam mane... zaman skung ni mmg trend dia macam ni... Rasulullah da confirm kan... zaman dimana islam sudah lupus... terlalu byk goyyim2 yg hanya islam pada ic.. zaman riba' berleluasa..pinjaman islam, pinjaman bank convensional.. semua nya same je riba' nya..

    ReplyDelete
  13. wallahualam, nickname wallahualam tapi nampak gaya statement macam kamu lebih tahu dari Allah sendiri..:-) waqul ja'al haq, wazahaqal batil, innal batila zahuqa..

    ReplyDelete
  14. syabas tok.
    moga dihindar dari segala fitnah dan penfitnah pasti kene bala dlm masa terdekat.
    moga Darul Saka dan ahlinya sentiasa dalam Rahmat Allah

    ReplyDelete
  15. Salam...aku follow blog ni start dr mule lg,xde pon dok sesat..mcm tok kate,niat kena slalu btul.bior krna Allah Taala.syukur pd Allah Taala & dgn dugaan gini moga Tok sekeluarga & ahli² DS lbh tabah.ALLAH Melindungi & Memelihara Tok Sekeluarga & Ahli² DS..ALLAH HU

    ReplyDelete
  16. Setuju dgn Terangwulan; jgn percaya fitnah, saya dah pernah jumpa TB orgnya tak belagakpun...Adakah yaasin mengundur???? Yaasin 7Mubin adalah...Ya Rabb berilah petunjuk kpd saudara2 SeIslam semua...

    ReplyDelete
  17. kepada sedara yg pakai nickname WALLAHUALAM, dan Allah telah memberitahu melaluimu bhw kamula org yg menabur fitnah itu. Tiada gunanya hasad kerna itu akan jadi bahan bakar dalam dunia ini terhadap amalan2, diri kamu juga dalam kubur serta di akhirat nanti.

    ReplyDelete
  18. nama pun dh wallahualam, memanglah Allah Yang Maha Mengetahui kamu tak tau apa2 ...JAHIL dan DUNGU. oleh itu janganlah ambil kerja Allah nak hukum orang lain, macam ko pulak Tuhan. kalau tak tahu (bodoh) pergilah berguru lagi, jangan tak tahu nak komen orang lain.

    ReplyDelete
  19. dari forum tu.. katanya si prof bertalu2 kene kol n sms smpai xtenteram.. padan la muko.. sendiri cari penyakit.. geng2 forum pn cuba menyabarkan si prof.. gilo.. pk la yg kene fitnah xdo plak perasaan sabor ka? shahnor ni ade sejarah hitam ngn TB ka.. mungkin die mmg nampak banner2 tu tp xtau la sapo yg letak.. tapi kenyataan 'mmg benar' mengiakan HM tu meme over la.. cemano la le dpt prof.. statement ikut nafsu bukn ikut fakta..

    ReplyDelete
  20. Biasalah bila dia buat statement camtu...memangle orang talifon..sebab nak tahu... ramai patient DEN dan kengkawan DEN pun duduk sana...dorang heranle sebab memang takda..banner darulsaka walau satupun..So janganle gelabah prof oi...pandai Fitnah..tanggung sendiri..My lawyer said ada kes...

    ReplyDelete
  21. den keja kat ukm bangi, tak penah pun tgk banner ds kat bangi ni. buek malu jo namo prof, dia ni prof kejuruteraan...wat sibuk je, buat fitnah plak tu. SAMAN je dia tok!. dia banyak duit...alang-alang kasi bangkrap terus!

    ReplyDelete
  22. kita samaaaaaaaaaaaaaannnn
    ado lobih...nak buek perusahaan adik beradik minyak power rangers...

    ReplyDelete
  23. geng2 forum tu siap suruh repot polis pasal gangguan kol n sms..hek elehh..ngko yg sibuk fitnah org, ehh nak saman plak die...elok la saling membantu org yg mmbuat fitnah..x ker asobiyah namonyer tu..ke ambe silap..

    ReplyDelete
  24. East me zar...
    Nak join...

    ReplyDelete
  25. jangan..jangan...jangan tak saman...

    ReplyDelete
  26. InsyaAllah Tok,

    Saman jer.. kalo menang leh sponsor sekolah² pondok yang ajar fardu Ain nanti..

    InsyaAllah, Niat baik akan mendapat hasil yang baik.

    Depa ingat Internet tak leh buat kes kot.. suka-suka buat fitnah pulak.. Depa lagi jahil rupanya..

    Teruskan usaha menyaman tok.. Demi keadilan bersama Islam..

    Sekarang ni, mohon pada Allah mintak perlindungan dah tentu confirm kene buat.. Tu dari segi spritual tok.. Dari segi jasmani & emosi(mental) ni, bawak jer jumpa kat meja pengadilan.. Biar dia rasa azab dunia ni sekali..

    Mereka ni suka sangat merendahkan Akhlak pengamal sunnah² Nabi s.a.w. Biar dia rasa dan kenal erti kehidupan di dunia.. Semoha dia ni bertambah imannya..

    saya sokong Tok..

    ReplyDelete
  27. Dengan adanya tindakan TEGAS begini ... maka berkuranglah fenomena tuduh menuduh, fitnah-memfitnah (suatu adab yang tidak Islamik) antara perawat-perawat Islam ... masa untuk bertindak dan bersikap profesional ...

    ReplyDelete
  28. salam .. mari baca petikan ni

    http://qulamirulhakim.blogspot.com/2011/03/ziarah-guru-tariqat-hamba-yang-pertama.html

    Ustaz Ismail 'agak marah' dengan Ustaz-Ustaz muda hari ini yang baru balik dari Mesir dan lain-lain negara serta lulusan agama...Katanya 'baru belajar sikit dah pandai nak kata orang sesat'...'Dia yang sesat nak kata orang lain sesat'...'Belajo dulu sebelum nak pandai-pandai kata orang sesat'...'Kita tanyo sikit bab huruf pun tak boleh nak jawap, belum tanya yang lain lagi'...Hamba setuju bebenor dengan kata Ustaz Ismail tu...Orang sekarang ngaji dapat ijazah sarjanamuda dah nak eksyen, dah rasa pandai, tu yg susah tu...Kita sepatutnya semakin lama ngaji semakin rasa tak pandai, bukan semakin rasa pandai...:-)...ramai juga Ustaz-Ustaz muda yang datang dan 'disyarahkan balik' oleh Ustaz Ismail ni....

    ReplyDelete
  29. Cayalah lu makngah. mmg ramai ustaz2 muda yg mcm tu. padahal entah apa pengajian mereka pun lum tau. senang2 bagi hukum sesat pada ilmu yg mereka tak tau. mcm la dia tu Tuhan nak jatuhkan hukum pd manusia. ada yg ambil jurusan syariah tp dia punya komen mcm ambik pengajian bahasa arab.lulus pn cukup2 makan je. bila balik Msia tak ada kerja mula la masuk parti pembangkang. lagi2 yg belajor kat mesir fe'el pn mcm Hosni Mubarak yg pro yahudi.

    ni yg malas nak cakap. kalau cakap semua keluar. so saya stop kat sini dulu. pada TB teruskan usaha menyaman mereka2 yg punya hati macam yahudi tu. saya sokong 100%. biar padan dengan muka. dalam dunia pun dah tak tau mana nak lari lum di akhirat lagi...deyyy tambymana mau lari!!

    ReplyDelete
  30. Alamak Makngah ni pun,

    Tok guru makngah cakap kat anak murid dia jer.. Kami bukan anak murid Guru Makngah Pun..

    tak payah la nak citerkan kat sini.. Guru Makngah tu Musyrid dan Khasyaf.. Terutama pada anak murid dia.. Bukan kami pun..

    So, citer makngan tu, baik simpan jer la.. Biar je la murid yang grad dari mesir tu nak buat ape.. Patut yang tua ajar yang muda, Bukan Yang Tua men sergah yang muda jer.. Boleh plak nak tunjuk terror depan budak baru grad?? Ada betul ker Guru camni??

    Guru tu mungkin betul caranya (tak dinafikan), Cara Makngah ni citerkan kembali tu yang tak betul caranya..

    Haha.. lagi kene kutuk lagi ada la.. ahahahahah..

    ReplyDelete
  31. Mungkin juga kefahaman onlineinsurance dalam citer ni ada yg tak betul kot. nasihat saya pada onlineinsurance ialah kalau menuntut ilmu kita kena ada penapis/penyaring sendiri. kalau rasa ilmu tu tak betul kita jangan ambil atau telan, takut2 ada racun nanti mati. mana2 ilmu yg baik, kalau nak ambil boleh tak ambil pun boleh, tak siapa yg marah.kan senang hidup macam tu tak la kita sentiasa salahkan org lain.

    ReplyDelete
  32. Terimaksih atas nasihat Tn. antidevil.

    Cuma pada pandangan saya saya tu.. Jika difikir positif, jadik positiflah ia..

    p/s: macam tak sesuai plak letak kat dalam blog citer camtuh.. kerana :
    1. Ia akan memburukkan nama baik seorang yang bertaraf "Tok Guru".
    2. Ia akan memburukkan nama baik Ustaz² muda yang belajar kat Mesir tuh.
    Kesimpulan : Akan ada ramai yang kufur nanti.

    Sapa nak tanggung menda nih? Tn. Antidevil & Makngah dan Tn. RayyanZilfi?

    ReplyDelete
  33. Salam tuan online, mana ada dosa orang lain buat orang lain kena tanggung? macam sesetangah orang cakap kalau kita makan ayam yang tak disembelih secara halal, maka orang itu (penyembelih)kena tanggung dosa orang yang makan ayam tu... ada ke patut? apa kata kalau yg sembelih ayam tu Ah Chong ke Samy ke, atau mat bangla yg nama aje Islam tapi rukun sembelih pun tak tau! adakah orang tu nak tanggung dosa kita?

    Tidakkah kita yang memakan ayam tu kena bertanggung jawab atas apa yg kita makan atau buat? kan kita wajib tau soal halal atau haram setiap apa yg kita makan atau lakukan.

    Mohon penjelasan saudara2 yg ariff.

    ReplyDelete
  34. Salaam Tuan antidevil.. Saya tak ariff ya.. Segala penulisan saya hanya sangkaan saya semata².

    Tuan antidevil, "mengetahui" dan "tak tahu" mana best?

    Kalaulah saya boleh pilih, saya akan pilih yang "tak tahu". Sebab apa?

    Sebab kalau saya "tak tahu", tapi buat, Saya tak dapat dosa..

    Kenapa tak dapat dosa? kerana dosa saya tu akan ditanggung oleh orang yang tahu tu, tapi dia (orang yang tahu) tu tak beritahu kat saya..

    Sama jugak dalam kes jiran.. Jiran depan umah buat maksiat.. Kamu dok depan umah dia, kemudian kamu tak tegur dia buat maksiat.. Sapa dosa? kamu dosa.. sebab apa? sebab tak beritahu jiran kamu tu benda betol.. Orang yang buat maksiat tu dosa tak?? kalau dia tau tu salah, dia dosa lah jugak..

    Baik kamu tak payah amik tahu pasal jiran tu.. Kalau tak amik tahu pun, kene soal jugak nanti.. Macamana? itu gunanya Al-Quran & sunnah.. InsyaAllah..

    ReplyDelete
  35. Setahu saya, setiap amal yg kita nak buat kena ada ilmu terlebih dahulu. nak jadi Islam kita kena tahu syarat rukun nak jadi Islam baru boleh mengaku Islam. Amal tanpa ilmu akan ditolak.

    Satu perkara lagi mungkin saya tak terjumpa ayat Quran yg mengatakan dosa org lain buat, orang lain kena tanggung... macam konsep triniti pulak .so saya minta maaf byk2 pada online.

    ReplyDelete
  36. TOK BELAGAK
    nanti dulu tentang review Merong Mahawangsa..

    nak komen sket pasal cite muka depan Metro harini : http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/BacaYasinmengundur/Article/index_html

    terkejut gak
    sebab baru baru ni baru dengar cite pasal dia from one of his pengikut

    camni cito eh..
    my husband and i went to meet a guy coz ada urusan
    baru kenal lah ni
    then dia cite cite pasal dia salu lepak kat tempat guru nama tok belagak
    and cite tentang kehebatan tok belagak nila
    konon hebat giler la tok ni
    takde guru yang setanding dengan dia
    KONONNYA!
    my hubby ni memang terlebih peramah
    so dari satu point cite tu da jadi novel dibuatnya
    macam macam la
    tak tau nak cite kat sini
    tapi yang penting
    me as a person yang lebih kepada logic thinking memang hmm..ntah pape ntah dia ni..hehe

    memula dengar memang kitorang gelak ar coz nama dia memang belagak gile..hahaahaha
    mamat tu ada gak ajak my hubby lepak kat tempat tok belagak tu
    Pusat Rawatan Darul Saka katenye
    SEB BAIK LA LAKI AKU TAK TERJEBAK
    fuuhh!!!

    sebab dari awal lagi bini dia ni da warning
    jangan nak ikut2 bende yang ntah ape2 ni
    dengar cite pun da macam tak bape logik

    rupanya memang betul ada something wrong..fuuhhh!!!!
    scary!

    sesape yang mengamalkan logic thinking cam aku gi baca blog dia : http://darulsaka.blogspot.com/

    sesape yang agak cepat terpengaruh dengan memenda mengarut and songsang ni
    dinasihatkan jangan baca
    tapi terpulang pada jugdement individu
    saya tolong nasihat je..


    Copy dari
    http://ejanin.blogspot.com/2011/03/tok-belagak.html

    ReplyDelete
  37. tok belagak nih gila duit ka...nak saman tuh dan ini..dan rasa tok cam eksyen lelebih plak..see my lawyer //talk to my lawyer..cam lam donia commercial plak..but tak pa..as long tok tak bawa ajaran sesat..sudah..

    ReplyDelete
  38. sebab tu la bomoh siam hari ni lebih hebat dari bomoh melayu...yang x tau apa2 gi kondem kata itu ini sesat..baru nak naik da kena pancung.ingat satu telunjuk ke orang empat telunjuk ke kita...cuma pesan saya pada Tok jangan di buka sangat rahsia ilmu...seperti kita membuka sebiji durian..biar la kita saja yang tau isi di dalam..Tok memiliki ilmu yang islam kuno iaitu ilmu di zaman Rasulullah dan orang yang kondem adalah pelajar islam moden di mana semua institut islam di kuasai yahudi..baik di mesir atau di mana2.

    ReplyDelete