8.7.09

Pendamping

Pendamping....Suatu gelaran yang diberi kepada Jin yang mengikuti seseorang samada diketahui atau tidak...

Jika perawat tidak dapat membezakan antara Pendamping dengan SAKA maka susahlah untuk menanganinya kerana masing-masing ada HAQnya....SAKA tidak boleh dipagar dengan kaedah Garam Kasar, Kacang Hijau, Lada Hitam, Tahi Besi dan lelain barangan yang di rukyah atau dijampi....Must keep this in mind...Ramai Ustaz2 tidak faham akan perkara ini dan ramai bomoh faham perkara ini...Bukannya Pagar yang dibuat tidak menjadi tetapi SAKA adalah sebahagian dari FAMILY member...jadi mereka memang boleh keluar masuk...Maka dalam hal ini pagar yang dibuat oleh bomoh lebih berkesan dari pagar yang di rukyah oleh Ustaz...

Ramai patient DEN mengadu setelah ditabur garam dengan lada hitam atau kacang hijau yg di goreng...tetap saka masuk...DEN jawab family member takan tak boleh, dah berpuloh tahun bahkan maybe beratus tahun mereka lepak sesama tiba2 aje korang tak kasi masuk...mana boleh...Habis tu takan Ayat Al-Quran tak leh protect...DEN jawab...Ayat tidak memberi bekas...Camtu kenapa kata Ayat Al-Quran lengkap..DEN jawap..lengkap...Cuma Ustaz yang pagar tu tak belajar habis...Dalam AQ ada dalil yang bermaksud..." bertanyalah kepada yang ahli " he..he...dorang bukan ahli...Sebab itu tak boleh jadi No 1 di Madagascar...Ada Ustaz ... sibuk mengubat orang..saka sendiri pun tak boleh buang...

Biasa DEN klasifikasikan Pendamping kepada 4 jenis....

a) Dampingan Teman - Biasa dampingan begini di beri oleh orang tua-tua semasa depa hidup..tidak dikira saka kerana mereka di amanahkan semasa hidup...macama pembahagian harta le pulok... Pemilik baru mungkin tahu atau tidak...Biasa kalau cucu ingin merantau memang selalu dibekalkan Pendamping oleh Ahli keluarga...Kalau tak percaya scan pendatang dari negara jiran...Perghhh banyak

b) Dampingan Ikutan - Dampingan begini biasa mengikut secara diam2 setelah kita melewati sesuatu daerah yang angker...Dampingan begini boleh pergi sendiri setelah beberapa lama, namaun ada juga yang nak lepak terus...Dampingan boleh juga dari sebab mereka (JIN) suka kepada seseorang yang kononnya baik dan lurus..biasa orang yang lurus bendul amat suka didampingi bunian...Biasa mereka masuk kedalam mimpi menawarkan perlindungan dan kehebatan dunia samada menjadi bomoh atau pendekar...Namun banyak pantang larangnya dan kaedah memanggilnya...

c) Dampingan Penuntutan - Dampingan dari amalan atau ritiual tidak kira untuk perubatan atau Silat. Penuntut mungkin tahu atau tidak...Yang pasti biasanya dampingan ini akan menyerupa Wali dan lazimnya Wali Songo...Maka terpedaya lah mereka...Maka mana2 bomoh atau guru yang mengaku didampingi Wali Songo...sepak aje...


d) Salah Emak Bapak - Ini kerap terjadi.......itulah ustaz kata sebelum bersama baca doa...kalau tidak nanti ada makhluk lain yang menyetubuhi isteri anda... So agak2 makhluk lain tu klimak ke tak ? Bercampur tiga benih...AYAH, IBU dan dot..dot..dot
DEN kekadang serba salah nak cakap bila patient datang cakap perawat sudah buang ada balik....walaupun dah buang permenantly atau diikat di tingkat 68 menara KLCC ( he..he... - macam dah takde tempat lain )) tetap ada juga...macam semut menghurung gula...Kalau DEN cakap nanti depa cakap memandai je...dan mungkin akan menerima malu...Cuma ada seorang Makcik tu saja sanggup terima apa yang den cakap...maka den ajarlah...mandi penyucian diri..wahdi Mani Manikam...Darah putih dari ayah darah, merah dari ibu...Tanah Air Api Angin....to be continued...


Membezakan antara keempat PENDAMPING serta SAKA dan SIHIR memerlukan kepakaran tersendiri...bukan main hentam keromo je macam seorang perawat di Paya Jaras...Pendamping dikatakan saka..last2 bini sendiri yang sedang sakit dirasuki JIN yang melompat/berpindah dari pesakit terus masuk hospital... Sepatutnya kunci le dahulu...baru JIN tak melompat merasuk orang sekeliling...

Pendamping ada yang boleh disuruh ada yang tidak dan ada yang memandai je terus buat tanpa arahan tuan......

a) Jenis yang memandai je ni yang leceh...terdiri dari jenis yang di ketahui atau tidak oleh pemiliknya...misalnya kalau pemilik tersebut menyumpah mat rempit yang2 tiba2 rammm dan whelley motor depan dia...dan dia terkejut..lantas menyumpah..jatuh ko nanti...Pasti mat rempit tu akan tergolek dog...Ramai orang ingat cakap masin...bukan...pendamping tu yang pandai2 je pi block motor tu..maka mereka yang selalu menyumpah terjadi begini...Jangan Pandang Belakang

1 comment:

  1. Assalamualaikum tok, saya nak tanya kenapa yang tok ceritakan ni macam sama aje dengan kejadian happened baru2 ni (minggu lepas)pada keluarga kami tok. Statement ni..

    "mcm perawat di Paya Jaras..pendamping dikata saka..last2 bini sendiir yang sedang sakit dirasuki JIN yang melompat/berpindah dari pesakit terus masuk hospital...."

    ReplyDelete