27.1.10

Penternak Saka Yang Berjaya

Ada patient yang sudah dibuang saka...kemudian ada balik..buang ada balik..kekadang sama species kekadang lain...

Antara tanda2 datang yang baru ialah...di beri baby...kita pulak pi dukung..atau di kelilingi binatang dan budak kecil...konfirm dapat yang baru...Untungnya Nasib...

Ada gak yang kata keluarga dia Alim..maka mana logik ada saka...He..he..keluarga Alim le banyak saka...Mana nak cari 7 keturunan yang alim semuanya...ada gak yang ditengah2 yg bocor..Biasalah orang Alim dulu...Quota nikah 4 sentiasa penuh...hilang satu ganti satu...Yang Alim mungkin Atuknya...nenek-neneknya ? Pastu Saka 2 tu mungkin tak dapat nak masuk pasal keluarga tu Alim...so Depa wait and see...Keturunan yang sekarang pulak semua Alim Play Station...So mereka datang le menghurung ..mampus...

Ramai Tok Moh tahu macam yang DEN tahu..tapi Ustaz ramai tak tahu sebab takde belajar bab ini...yg dorang belajar pun bila mendapat tahu sukarnya membuang saka dan karenah2 membuang saka...Cuma Tok Moh selalu dilabel syirik dan khurafat...sampai mereka pun terpaksa pi kursus RAWATAN ISLAM...KALAU TAK MEREKA akan tertinggal arus perdana...maka dari perkenalan sesama peserta...ilmu tentang saka akan bertambah pada Ustaz2...Banyak kaedah buang saka yang tidak salah dari segi syarak...misalnya kalau menyuruh saka jaga padi yg di goreng untuk membuah...Itu semua pengalaman dan petua2 yang berguna..

137 comments:

  1. alamak....macam mana ni. Klu dah buang datang balik, koyak la poket....ye la sekali buang RM 3 angka.. 10 kali buang bapa dah? .....

    ReplyDelete
  2. jom semuo belajor kat tok belagok... belajor kaut dan buang sendiri...
    bilo ada kursus lagi tok...bi'iznilLah

    ReplyDelete
  3. hmm..betul tu...kena pakat adik beradik kongsi ramai2 bayar duit buang saka..

    ReplyDelete
  4. kalau adik beradik jenis percaya ley share2, tp kalo x percaya camne.

    ReplyDelete
  5. hmmm...betul jugak tu...mane yg percaya senang sikit nk kumpul dana tapi yg tak percaya tu yg berat tu..hmmm...kalau aku, ada duit lebih aku tolong tambah mana yg kurang..yg penting aku nk ahli keluarga aku bebas saka ni..mudah-mudah mereka semua ni senang nk beramal dan dan selamat dunia dan akhirat..kata org italy..Said NO to SAKA...

    ReplyDelete
  6. bukan setakat takpercaya..tapi siap kena marah balik kata nanti di akhirat sapa nak tuntu..sedangkan pesakit tu tak pernah pun minta dirinya jadi macam tu

    ReplyDelete
  7. sy biasa da dgr perkataan syirik ngan fitnah2 sedara mara ni..tp apa nk wat diri depe sendiri kene juge tp x pecaya.

    ReplyDelete
  8. susah tu adik-beradik sendiri tak percaya diri sendiri ada saka .. :)

    ReplyDelete
  9. sabor kengkawan sekalian... buang sikit2 lama abis kot he he ujian tu... berat kawan membaca berat lagi bahu memikul saka, yang penting jangan biarkan diri anda diselungi..saka.....

    ReplyDelete
  10. salam tok belagak, dekat setengah bulan follow blog ni, hampir nak abis dah rasa semua artikel hamba baca. di malam yg mulia ni hamba nak mintak kebenaran pada sifu untuk amalkan semua amalan dan ilmu yang diriwayatkan di dalam blog ni, insyaAllah satu masa nanti kalau dah puas, hamba pi panjat gunong redah hutan cari tok belagak untuk mintak ijazah pulak. mudah-mudahan redho Allah bersamaku.

    ReplyDelete
  11. apo lai..kalau dah banyak bona diternak..eksport.

    ReplyDelete
  12. umaiya, udet ekau nak import ke... ekau amiklah... import FREE je... ekau amik ye...

    ReplyDelete
  13. Salam tn. dan semua pembaca..

    Antara tanda2 datang yang baru ialah...di beri baby...kita pulak pi dukung..atau di kelilingi binatang dan budak kecil...konfirm dapat yang baru...Untungnya Nasib...

    sy maseh kurang paham maksud diatas...boleh dijelaskan kene mengena saka dgn baby dan binatang...rumah sy ada banyak kucing peliharaan...dan sy mmg suka manjakan kucing2 sy...

    syukran jazilan.

    ReplyDelete
  14. Dapat baby atau dikelilingi binatang atau budak kecil.....maksudnya yg diatas, dalam bentuk mimpi agaknya.

    ReplyDelete
  15. Depa ni pandai...macam mini DEN selalu mimpi budak kecik nak mai..semua dia jurus...akhirnya suatu malam tengah kayuh perahu...nampak baby dihanyutkan ditengah laut dalam kotak..siap nangis lagi..Dia pun kesian nak amik...Tiba2 melintas kapal besar..lalu tak dapek le dia nak ambik...Sifu DEN kata itulah rahmat Allah atas amalan dia...kalau tak terpedaya gak...

    ReplyDelete
  16. Memang benar apa tok belagak bgtau. klu mcm saya, dalam mimpi, komfom sya akn dukung baby, ingatkan anak sedara kita ke apa, tambah2 lagi klu dia nangis. dah le kita suka budak2, dan biasa dukung budak klu dia nangis. biasa la dalam mimpi, bukan kita ingat, mamai. ropanya, spesis dia lagi. Saya rasa orang lain pun ramai yang begitu..

    ReplyDelete
  17. kalau mimpi lahirkan baby camno lak tuh

    ReplyDelete
  18. amal aje doa akasah setiap hari....iman meningkat, rezeki murah...saka ca bo liaw

    ReplyDelete
  19. assalamualaikum Tok ,

    mohon ijazah doa akasah Tok

    TQVM

    ReplyDelete
  20. biasalah tu, dah dok gerenti buang 10 detik, jaminan 6 bulan lagik....pastu patient kata masih ada, mestilah kena carik alasan utk menyenangkan hati pesakit kalau tak bengang le patient duit dah bayar....biasalah tu tok, doktor pun wat camtu...nak buat camana, penyembuhan drp Allah swt, dengan izin Allah swt jua....tu pasal kita dilarang cakap besar. org gi darul syifa tu, belum tentu sembuh dan dia pun tak jamin sembuh, kita berusaha yg menentukan kesembuhan hanyalah Allah swt. Dan itu le pasal jgn letak bayaran, sbb kalau dah letak bayaran, pas tu tak sembuh org cari, kalau penyembuhan tu drp Allah swt, lepas sembuh suruh diorang sedekah rumah anak yatim/rumah kebajikan/masjid/surau. Tp sapa nak bg tu bagi lah cam darul syifa, letak tabung, nak masuk berapa pun masuklah...org msia ni pemurah, lagi tak mintak lagi dia bg byk......sekadar pandangan free.....

    ReplyDelete
  21. nak amalkan , tp camno nak baut rasa takut kalau dok nampak yg bukan2 ...tidur tk tutup lampu ler jawapannya ... :)

    ReplyDelete
  22. ahli , apa yg kita tahu susah nak merawat org2 yg terkena sihir nie, nak2 kalau yang masuk tu tahap dewa terbang turun dari langit berselendang kuning yg tok sami pakai tuh, kalau tk betul gaya bleh tumbang perawat .. so bayaran tu memang berpatutan pun sbb after pesakit balik, kadang2 bondo tu datang lagi d waktu malam ke, siang ke,nk serang perawat yg mengubat..jadi nak keje camno tuh.. dah kehilangan duit pada harituh sebab tk g keje dok nak fight back bondo tu td. kalau perawat tu berniaga dah tutup kedai dia sehari...camno tuh ..kesian perawat nak tlg org..tapi sendiri tk dapek cari makan ..

    ReplyDelete
  23. sy setuju dgn liley, bukan tak leh amik bayaran, tapi tak wajib amik...tu je. ye lah kena kira masa dan tenaga.

    ReplyDelete
  24. dan lagi satu, kalau org tuh datang merangkak2 mintak tolong kerna sakit sgt buatan orang yg bersahabat dgn setan then dia lak takde duit byk nak byr , takkan sampai hati tok berlagak ;) kita nak biarkan dia macam separuh nak mati gitu2 jer , mesti ada hati dan perasaan, tgk org gak la..kalau org tu betul2 memerlukan takkan nak biarka jer mcm takde perasaan langsung, sekali Allah tarik balik segala ilmu br tahu... tp kalau tuh boleh hisap rokok jenama apa tuh "hitam itu emas" then datang2 kena sihir then nk byr rm5 jer ... agak2 la beb

    ReplyDelete
  25. pada aku kan... pendapek bodoh je nih...baik jgk kalau tak mintak bayaran jika niat nak mengelak fitnah @ kita memang berharta dan tak berhajat. (kalau kita dok sibuk takut apa yg orang kata pasal kita la) TAPI KALAU ORANG NAK MINTAK BAYARAN BIARLAH...apalagi kalau bayaran tu berpatutan dan tak membebankan..adala sebabnya yang kita taknak zahirkan..kerana tak salah pun, sahabat nabi penah tanya tentang upah yang mereka ambil kerana mereka tolong ubat orang dengan berdoa dan membaca beberapa ayat quran dan nabi tak larang pulak..(cuba tuan2 rujuk dengan ustaz pasal sejarah ni_keharusan meminta upah dalam rawatan) *aku kata:kalau g kat doktor memang takde free punya, hospital kerajaan pun kena bayar skit, swasta lg la, pakar laaagi laaa. aku pun sayang jgk kat tuan guru dr harun din tu..

    ReplyDelete
  26. Rasonyo bayaran tu takdolah membebankan. Balogak pun dah suruh bagitau status diri masing2. Mungkin dalam borang pesakit tu, dah ado semuonyo, kerjo apo, anak berapo. Jadi boleh dirundingkan. Iyolah sewo bangunan, air api, minyak kereto semuo tu duit.

    Contohnyo, kalau ibu tunggal, bagitau Balogak. Jangan malu2. Bukan Balogak nak buek bini mudo pun. Tapi kalau dah memang ado jodoh dongan Balogak, tak lari kemano hehehe...

    ReplyDelete
  27. org berbudi kita berbahasa..adat kita org melayu..tapi kalau zaman sekarang,mungkin kita kena tanya jugak nak kena bayar berapa..kalau tempat kami di pantai timur masih lagi pakai style lama kalau berubat cara kampung di kampung..hadiah je berapa pun kat pakcik/makcik yg tolong kita..biasanya diorang terima je berape pun..ada yg amik 50 sen je,ada tu dia bagi balik kat kita dan ada juga yg tak amik satu sen pun..apa apapun,masing2 ada sebab2 masing2..apa2 pun,memberi tak salah kalau sebagai hadiah dan membalas budi semampu kita terhadap mereka yg menolong..ya,hutang emas boleh dibayar..hutang budi,dibawa mati

    ReplyDelete
  28. salam otai and member sekalian...btul gak kato...ahli...Memang penyembuhan muklak daripada Allah s.w.t.(Pencipta)..Yang dio saja mengurusnya...Kan Allah penyayang sifatnya....lagi mudah pada Hambanya...Bagi perawat meme ado menetap harganya...Perlu gak berlaku...Ado sobabnya...Yang pertama..Adalah bertemu Dgn Makhluk halus...Bukan yer ado insurans pun kalo apo2 berlaku.Kalo dah ado insurans takaful leh gak kito join..Huhu.Cuma jaminan Allah adalah tawakal ajo..HEHE..Makhluk halus tu...bijak gak..Ado akal gak...Dah perawat dapek buang bendo tu dalam badan insani dio serang kpada perawat pulak...DEndam kesumat timbul...pulak dah..Bagi yang banyak cederakan mereka ni dah meme ado...musuh yang tak nampak...maner tak yer kesan luka belasah lagi masih ada ma.....Parut kat dahi masih ado..Celako punya manusia...Pedang sakti fatihah berlegar2 untuk menyerang..Masih dalam igauan mereka....Tergia2 di kepalo..Api macam dragon ball bertalu2 di kawasan sasaran....Memacar2 untuk menuju ke tempat sasaran....Makhluk halus dgn keistimewaan tersendiri akan berfikir menyerang atau tak...Terpulang pada mereka...kalo yang takut dio blah dah,Ado gak berani menyerang ado gak yang mengalah,...and mecari peluang...cukup Allah itu pelindung yang hebat...HEHE..tak kisahlah kalau perawat mintak duit...Apa2 pun perlulah mengikut kemampuan...Biasanya perawat akan bertemu tok mohnya lagi dgn makhluk halusnya lagi..dgn kerenah pesakitnyer lagi...3 dalam 1...Bahaya bro.....Tak habis pesakit kono soltok,perawat kono gak tempias mereka... ni...Bukan macam doktor hospital ma..Ado gaji...seHabis doktor beri ubat and memberi nasihat..Doktor isap rokok diberanda rumah ma dgn kakinya menjulur dipagar branda dgn glamun yer lagi...huhu.....Pesakit pulak yang sakit and makan ubat yang di nasihatkan.Hehe..Tak do pihak ketiga dalam rawatan..Cuma merawat ajo...Huhu...Ya indah itu Allah..Wasalam...

    ReplyDelete
  29. Salam tok sifu and otai2 sekalian...sedikit kongsian(sekadar membantu)...For liley..leh baca Kalimah tammah ker,(Al-falak and an-nas)angka gonap>33 atau lebih..niat..hilang raso soram...nak baik punyer cukup (ismul zat)....Kalo tak pun Qursi.(JURUS).Kalo tak tahan lagi ambik selimut and sorok lah dalam selimut ker...Atau nak baik lagi bukak radio bagi...Filing hati yang gemuruh..Yang sempurna Dari Allah..YASAlam

    ReplyDelete
  30. untuk pengetahuan saudara sekelian ada lagi tempat selain drp darul syifaa yang mengubat tak kenakan bayaran pun, bayaran nya letak dlm tabung anak yatim atau kebajikan kat tepi pintu, tak de sapa pun tahu nak masuk berapa RM....iaitu di Gombak belakang UIA Gombak. masalahnya tempat ni orgnya ramai, biasalah free, nak dtg kena dtg mlm sebelumnya mintak nombor dulu(ada nombor giliran tuh), biasanya satu mlm sampai 50 org pun ada. setiap mlm bermula lepas isya sampai ke jam 2am.

    Mamat ni dah kaya dah (MANAGER SECURITY COMMISSION TUH), dia tak nak pun bayaran. dia nak tolong aje tp kadang tu sian kat dia gak pasal masa dia banyak terbuang kat situ, org leh tengok astro dia lak kena ubat org setiap mlm lak tu dr hari isnin sampai hari jumaat. hari sabtu 8am dah start jejak sampai asar. ahad tutup, org pun nak rehat gak.

    nak tahu alamat dan perkara berkaitan sila layari

    http://www.syifa-alhidayah.com/index_live.asp

    no telefon dia 0193159377, dia guna ayat quran aje, nak gi bawa air mineral 2 botol. tak pun dia pun ada jual air mineral rm2 sebotol.

    kalau beruntung boleh jumpa ashraf muslim sekali kat situ kadang dia pun tolong gak....

    kat sini dia tak layan nak borak2 ngan jin, ada jin ke saka ke sihir ke terus dia buang je....no conversation....patient ramai sgt kat luar menunggu....nak borak ngan jin gi ke AKRINE.

    ALAMAT DIA:

    No. 1, Jalan Bestari Indah, Villa Bestari
    Sungai Pusu
    53100 Gombak
    Kuala Lumpur
    019 315 9377
    03 6187 3001
    NAMA : HJ. LOKMAN

    ORGNYA OK, SERIUS TP TAK BERLAGAK LAH...

    ReplyDelete
  31. bukan masalah bayaran, pasal nak bayar gi hospital/klinik pun kena bayar. masalahnya ialah janji nak buang 10 detik n jaminan 6 bulan tuh. nabi pun tak kata tak leh ambil bayaran.

    Mana patient tahu dah buang ke tidak, tapi kalau tak de perubahan mentaliti pesakit benda tak buang lagi itu aje...n perawat mulalah cari alasan, bdn dah kosong, benda lainlah pulak masuk (kira da tak salah lah pasal dia dah buang pun), saka lain lah pulak...ha cari lagi alasan lain, saka hybrid drp mak n bapak, saka dominan/ resesif, dominan dah buang resesif amik alih, tok moh top up, ....kena puaskan hati patient....tu lah pasal senang cakap, jgn berlagak semua mudah aje, islam memang boleh tapi dengan keizinan Allah jua.....sembuh tak sembuh itu bukan kerja kita, kita berusaha aje, yg gatal bagi jaminan n eksyen kalau ada boleh buang 5 detik 'den pun boleh buat' eh ni dah kira main challange2 ni. kita nak ubat org bukan nak tunjuk terer....kalau kita nak tunjuk terer, ketahuilah ada yg lebih terer drp kita....kena ada sifat tawadhu'/ rendah diri......my free opinion.

    ReplyDelete
  32. Salam,
    Kami ni orang baru kat sini. Seronok baca blog Tok Belagak ni....
    Ini first time kami respon dlm blog ni.
    Tentang buang saka ni kami pun rasa macam Tok Belagak jugak.. boleh buang Insyallah dalam masa di bawah sepuluh detik jugak... nak 5 detik pun boleh... he he he...
    Tapi bila lama bantu orang... baru faham rupanya ada jenis saka yang banyak... berlapis-lapis... buang satu ganti lagi satu...
    buang 100 .. ganti lagi 100.. entah mana datang..
    Nak tanya Tok Belagak... boleh ke kita kesan@scan saki baki saka ni... kalu kita boleh kesan kat mana dia menyorok.. senang kita tarik@tangkap semua sekali gus sahaja.
    Kami ada bantu jiran belakang rumah kami... dah beribu-ribu ekor dah kami tangkap tapi tak habis2... dalam 2-3 minggu mesti datang yang baru. Kalau ada pengalaman atau cara2 atasi bolehlah kongsi kat sini
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  33. Klau tahu nama tok moyang kita yg atas2 boleh kot jumpa punca dia..problemnya tak rami yg tahu..sbb saka ni bukannya lapis yg dekat2..great great great moyang kita besernyaa..

    Klau blh kasi nama insyaalah Tok kaut smpai habis ..

    ReplyDelete
  34. adoi teruk ler internet kat old tow restaurant nie, heh maybe liley dok luar restaurant tuh yg teruk, dulu boleh le dok dalam tp sejak dgr tak halal tu yg dok kat luar dalam kereta jer, boleh je connect internet nie.
    skuad fisabilillah,
    nak amalkan qurdsi n semua tuh kena dpt ijazah dari tok dulu ker, sbb nak beramal ni org kata kena ada guru, betul ker.

    ReplyDelete
  35. e said
    awak dah pernah dapat rawatan dgn hj lokman nie ker?
    Kat oasis tu dorang tunjuk pengalaman org2 kena sakit cam kanser, buah pinggang, ghout dan lain2 semua sembuh, tp takde pun tunjuk pasal buang saka2 nie, ada pengalaman tak sesapa yg pergi kat hj lokman buang saka ni OK.

    ReplyDelete
  36. e said
    awak dah pernah dapat rawatan dgn hj lokman nie ker?
    Kat oasis tu dorang tunjuk pengalaman org2 kena sakit cam kanser, buah pinggang, ghout dan lain2 semua sembuh, tp takde pun tunjuk pasal buang saka2 nie, ada pengalaman tak sesapa yg pergi kat hj lokman buang saka ni OK.

    ReplyDelete
  37. Aslmkm saudara sekelian..

    Biasanya manusia susah mahu menerima atau cepat dan mudah menentang sesuatu yg baru atau asing baginya kalau ia dengar sesuatu itu drp org lain yg tdk ia kenali atau percayai. Lain pula jika ia sendiri yg membuat kajian atau mencari maklumat tntang sesuatu yg ia inginkan. Bg ssiapa yg musykil dgn cerita dan pengalaman Abg Belagak dlm blog ini sebaiknya tanyalah dan diskuslah dgn beliau sendiri. Adalah salah disisi agama jika kita mahu menegur atau buat andaian negatif atau menuduh trhadap sseorg yg dikenali ramai atau tdk dikenali ramai dihadapan khalayak ramai dan didlm blog yg menjadi tatapan org ramai.
    Tntang Abg Belagak mngambil upah drp pesakitnya (setahu saya percuma bg yg benar2 tdk mampu) itu adalah wajar krn ada Hadits yg mmbolehkannya, bahkan Nabi S.A.W. seolah2 mminta bahagiannya drp sahabat tersebut akan bahagiannya sedangkn baginda S.A.W. tdk hadhir dlm rawatan itu. Bg saya, pngajaran yg boleh kita petik dr Hadits trsebut adalah afdhal, aula atau utama mngambil atau mengenakn upah yg brpatutan kpd yg mampu dlm rawatan dan juga brsesuaian dgn firman Allah Ta’ala yg menyuruh kita bertolong menolong antara satu sama lain.. mitsalnya perawat menolong pesakit dan pesakit yg brkelebihan menolong perawat pula. Brsangka baiklah kpd yg mengambil upah dlm rawatan krn mungkin wang yg trkumpul digunakan buat amal nafkah anak dan isteri, kebajikan. infak, sedekah dan lainnya. Mungkin juga yg tk mengambil upah tu kantongya dah penuh atau ia ada mmperolehi pndptan dr sumber lain. Yg benar2 ikhlas (ikhlas ni trmasuk ibadah hati dan rahasia Allah Ta’ala yg sukar utk kita nilai dr prbuatan zahir sseorg), yg tdk mahu ambil upah itu juga dipandang baik, janganlah pula.. saya biasa dengar drp ssetengah ahli peniaga yg menggunakan taktik ikhlas buat mengaut untung berlebihan dan menarik pelanggan, mitsalnya mnjual stiker bersaiz kecil dan brayat AlQur-an yg mana modalnya sedikit.
    Tntng janji Abg Belagak tu, beliau membuat penetapan adalah berdasarkan kepada ilmu dan pengalamannya, saya rasa bukan janji kosong atau tdk berdasarkan sesuatu. Tetapi jika berlaku diluar kebiasaan perlulah kita maklumi, kadangkala Allah mahu menguji atau mahu memberikan ssuatu maklumat baru kpd kita. Yg salahnya, apabila sseorg itu berjanji tdk berdasarkan dgn ilmu yang pasti.
    Marilah sama2 kita renungkan ayat dr Surah Al-Israa’ lebih kurang maksudnya, “Dan janganlah kamu mengikuti (mmbuat kesimpulan dan andaian yg tdk baik) apa yg kamu tdk mmpunyai pengetahuan tentangnya. Sesungguhnya pendengaran, penglihatan dan hati, semuanya itu akan diminta dipertanggongjawabkannya kelak. Wallaahu Ta’ala A’a-lam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kebanyakan pesakit tidak tahu menghargai apabila sudah pulih dari penderitaan tersebut atau lepas dirawat, maka berilah RM50 kepada perawat sebagai hadiah kerana telah berjaya merawat mereka pulih dari penderitaan dengan izin Allah. Ada pesakit yang lama menderita hingga dibuang kerja atau hilang keupayaan untuk berkerja, RM50 tu tidak bernilai sebenarnya akibat hilang nikmat Allah. Janganlah berkira sangat.

      Delete
  38. alangkah bagus kalau ada klinik rawatan islam then ada panel cam PM care ker apa, saper mau buat ini macam? Baru lah ramai doktor2 beralih arah ke rawatan Islam pulak yer tak? :)

    ReplyDelete
  39. cuba baca website dia di

    http://www.syifa-alhidayah.com/index_live.asp?lang=bi

    ReplyDelete
  40. Sudah baca tp biasa la kalau boleh nak dgr sendiri dari pengalaman2 org yg pergi sendiri utk membunag sihir atau saka ni. Adakah terus baik atau lain2 lagi.

    ReplyDelete
  41. Alhamdulillah Tok Belagak dah ada tempat yg dijadikan pusat rawatan. Sy dah jumpa Tok, alhamdulillah Tok dah kaut apa yg tak perlu bg diri saya. Menyibuk je duk escort aku.. Tok takde ckp brp, aku hulur je brp yg patut.. takkan RM10 jer kot? Kalau g klinik kerajaan pun kena byr RM1 utk buka file. Gaji dokter kita dah byr...income tu apa..

    Mgu lps ada sorang kwn sy kena gangguan teruk oleh sakanya yg tak puas hati. Aku story kat tok.. Fuhhh tak sampai 5 detik pun kena kaut. Dpn2 org ramai lagi...nampak mcm magic je. Aku tak puas hati, terus SMS kwn aku tu. Dia ckp2 tiba2 dah rasa ok, td bdn demam panas. Tok buat dari jauh jer.. takde byr pun..

    Korang yg duk bising2 sini sebenarnya takde telur... menaip komen mcm bagus jerk... Korang dah alim sgt ke sampai semua ilmu org lain tu tak betul.. Kalau berani gi la jumpa Tok.. tgk telur tu besar mana... Yg duk JAIS tu tlg pantau maksiat bukan nak menyibuk dgn org yg nak cari ilmu.

    Akhir kata, saya mohon maaf sekiranya tuan/puan rasa panas telinga bila baca komen ambo ni. Kalo ambo boleh jumpa Tok, korang pun boleh... cuma jodoh pertemuan ni di tangan Allah... (jgn fikir Allah ada tangan pulak)

    ReplyDelete
  42. Salam buat semua terutama (e) kau ada masalah dgn akrine ke, Kalau kau ada masalah ngan akrine kau jumpa la ustaz majid... jgn nak pelikeh kan akrine kalau ada masalah ke org dari akrine berborak ngan jin...

    Lagi satu kau ni P.A Hj. Lokman ke mcm promosi je...kau yakin hj lokman tak kenakan bayaran khas untuk pesakit yg teruk sakit...

    Dan ahli aku nak tanya apa maksud kau...suka buat kacau kat blog darul saka...dan saya nak beritau pada E n ahli aku bukan anak murid tok belagak...dan aku pernah jumpa tok aku kenal dia...orgnya mcmmana

    mcm la tok ni org jahat atau kau tak puas hati dgn tok...

    ReplyDelete
  43. salam...yang pernah dapat bantuan dari tok saja yg memahami bantuan tok...sian kat tok kekadang tgh2 meeting pon dpt call dari pesakit mcm saya..kan tok kan..thnks so much to you n yr wife..

    ReplyDelete
  44. liley yg tak pernah jumpa tok pun memahami ... ;)

    ReplyDelete
  45. Untuk pengetahuan ahli ada org lebih hebat hanya pandangan mata... jin tu dah keluar...bila benda tu bukan dari ustaz dari darul tertentu maka org tu tentu bela jin...kalau aku bole buat tentu aku d tuduh bela jin...sayang kamu tak tau tentang alam akhir zaman...

    Aku kenal tok...jadi apa perbuatan tok adakah kamu yg tangung ke ahli...aku kenal hati budi dia, sayang kau tak tau apa pasal ilmu ni... semua kehendak ALLAH la ahli...geram aku dgn kau...jika dia jahat ALLAH akan balas paham tak... kamu tak yakin pada ALLAH...kalau kamu yakin kamu pasti paham knp ALLAH mencipta SYURGA dan NERAKA...dan pengetahuan kau aku bukan pesakit dia...

    ReplyDelete
  46. klu di akrine tu, lebih kepada teknik diplomasi. ini cuma salah satu ikhtiar je. klu diplomasi gagal, bru le hantam. kadang2 tu ada jin yg tul2 bersalah dan ada yg kena paksa. cuma kaedah diplomasi ni memakan masa, tu je kelemahannya..

    ReplyDelete
  47. klu tok belagak, takyah diplomasi. sebab tok belagak terus nampak jin tu tul2 bersalah ke tidak. terus tok nampak story yang sebenar apa yang menimpa patient. takyah interogate..

    ReplyDelete
  48. masalahnya E ni tak tau apapun ilmu ni, tapi jgn nak pelekeh dah la...aku banyak belajar dari mana mana tok guru dan aku suka mengkaji kaedah rawatan untuk d guna pakai untuk d ringkas dgn izin ALLAH...

    ReplyDelete
  49. Kaedah tok pun aku tau...jadi aku tak nampak mana yg silap pun...jin jika ada pada dlm badan manusia adalah pesalah...

    harus d kenakan tindakan ha ha ha...

    ReplyDelete
  50. tamizy bole jumpa dgn kau tak... aku suka jumpa ada org ada ilmu...saya rasa kamu kenal saya...

    ReplyDelete
  51. Salam sahabat semua...Issshh...tak yah la gaduh2 atau kritik sesama kita. Kan setiap orang tu punya cara berbeza. belajar pun tak sama..guru lain2. Yg penting teknik,tujuan dan niat nya baik dan ikhlas nak bantu orang sakit/susah.

    Ok peace! semua.
    wassalam

    ReplyDelete
  52. dah agak dah mesti ada pendamai ... ;) tp bukan PBB ..eh mana tok nie ... bz di hari wilayah yek ... rindu lak ... jgn marah Tok puan berlagak

    ReplyDelete
  53. hanya jauhari mengenal manikam
    hanya tiram mengenal mutiara
    Allah hanya berikan ilham
    Jangan bicara caca marba

    Sesunguhnya akan dipertanggungjawabkan nanti

    Wallahua'lam...

    ReplyDelete
  54. saya rasa, mungkin sebab Hj kt syifa hidayah tu ada kebolehan scan cam tok belagak. sbb tu dia kurang nk interogate, sbb dah tau story.

    nak jumpa saya? tunggu la saya sihat dulu. saya bukan sapa2 n bukan ilmu tinggi pun. saya alim playstation je..

    ReplyDelete
  55. eh ada pantun ... nie yg gomar nie ...

    hari ini hari wilayah,
    Al-hujarat ayat 12 dan 49 no surah,
    cepat2 beramal cari hidayah,
    berprasangka buruk mendapat padah

    ReplyDelete
  56. La...baru nak join gado2 dah pinish ke...bang Ismail kot ye pon tunggu ar hero masuk dlu br damaikan...aduss

    ReplyDelete
  57. Salam,
    Pada pandangan kami, bayaran upah tu tak menjadi salah dan semangnya patut pun.
    Berlawan dengan jin saka senanglah sikit sebab setakat pengalaman kami belum ada geng2 jin saka buat serangan balas sebab mereka tahu kemampuan mereka setakat mana.
    Yang menjadi berlawan ni jin2 sihir yang dihantar oleh tukang2 sihir yang tak puas hati... mereka tunggu aje peluang untuk buat serangan balas... jadi tiada nilai duit kat situ.. perawat boleh hilang nyawa jika tak cukup pendinding...
    Mcm Tok Belagak cerita pasal Tok Cha... pengalaman kami memang mereka pakai geng... geng Tumpat rujuk ke Bangkok... ramai oooo... kami pun hampir2 kecundang... terpaksa minta bantuan sifu kami... alhmdulillah Tok Cha mengaku kalah... Islam boleh!!!
    Cuma pada kami Tok Belagak ni dalam blog ni cakap mcm belagak (kena dengan namanya he he he)... itu yang orang jadi agak angin tu...
    Walaupun kami tak kenal sapa Tok Belagak, kami tahu tulisan dalam blog kekadang dalam bentuk gurau-gurau sahaja... cuma ada orang kekadang gurauan dia anggap serius.
    Sekadang temberang kosong di petang hari

    ReplyDelete
  58. sapa mau makan gado2?
    jom lepak ngan aku kt KD

    ReplyDelete
  59. bang mael hr ni g pasar malam x?

    ReplyDelete
  60. tak salah kata kita boleh buang saka dlm 10 saat. Macam juga aku boleh kata aku boleh repair masalah XP yg tak boleh boot dan keluar error NTLDR missing dlm 5 minit. Kebanyakkan org ambil masa 1 jam lebih nak settlekan. Dua-dua boleh settle masalah NTLDR. Masing-masing ada kaedahnya, cuma cara aku semudah ABC aje.
    Masukkan aje CD yg aku sudah program, terus boleh boot. Cuba cari kat Internet kaedahnya, memang ambil masa nak repair NTLDR ni.


    Kita kena beritahu org semua org yg kita terror, supaya senang membantu org.

    Hanya org yg mempunyai masalah hati sahaja terasa cakap-cakap macam tu menunjukkan kita riak. Betul tak? selagi kita melihat kata seseorg tu riak, maknanya hati kita masih tidak bersih kerana bersangka-sangka. Seperti juga bila kita melihat tok moh menggunakan kemenyan, terus kata tok moh syirik atau kasi makan jin. Tu pun ada masalah hati, syaitan sudah masuk. Ye la, kalau dia nampak jin tu tengah makan, OK le. Tetapi mengaku tak nampak jin, macam mana boleh kata jin makan asap kemenyan..

    Kpd Ahli, pergi le jumpa tok belagak face to face, baru tahu kenapa kita perlu belagak. Kita jgn jadi kufur nikmat dgn menyorok ilmu. Kita perlu beritahu bahawa ISLAM pasti boleh. Jgn rujuk pasal doa atau jampi aje.

    ReplyDelete
  61. kpd empower, benar kata anda, sapa yg terlibat memang tahu susah senang jadi perawat.

    ada ustaz tasauf di Sg Tua memberi nasihat,
    kalau kita lihat seorag penjual goreng pisang dari petang sampai mahgrib, jgn sesekali terlintas dlm hati penjual tu tak solat asar. Kalau terlintas, maknanya hati kita sudah menghukum sesuatu yg kita tidak tahu hujung pangkal. kita menghukum dgn mengunakan kaedah mata sahaja.

    begitu juga, melihat nick dan tulisan Tok Belagak yg belagak, terus jatuh hukum tok belagak ni belagak. Jumpa pun tak pernah, terus jatuh hukum.

    Macam dulu ada isu membalas sihir, disamakan kita adalah penyihir. Terus jatuh hukum. Macam teknik merawat sambil tidur, terus jatuh hukum, akibatnya Ustaz Harun din stop mengajar teknik tu. Sayang sungguh.

    Itu belum cerita kaedah doa-doa ni sebenarnya ada juga yg mengatakan syirik.... yg betul cuma kaedah moden sebab nampak dgn mata.

    ReplyDelete
  62. ade je si ahli ni nk condem kan tok? ape tok buat kt ko sampai tercalar maruah ko tu..org suh gi jumpe Tok xnk..nape ko ade bela jin ke takut Tok nampak..hehe..klu xde gi la jumpe senang abis cte..
    Pada aku name Tok Belagak tu hanye lah name pangilan die(bes ape name tu..rare tu name Tok)..dan klu ko nampak Tok tu belagak dalm blog ni hanye lah utk tarik org bace blog ni..ko fikir la klu Tok cte pengalaman die formal cam buku teks skolah ko pikir ade ke org nk baca..ko pun blom tentu nk baca..sbb die belagak tu la bape ramai org baca blog die..blom sampai setaun pun blog ni..tapi brape ramai ko tgk skng yg nk jadi anak murid die..yang aku pelik org lain ble trima apsal ko xble trima ek..adakah ko ni pun rare item jugak..hehe
    Encik Ahli,kte nk menarik pembaca esti la kne ikut time zaman skng..genarasi sudah brubah..nk cakp ngn org muda bg diorg dengar kate kte kne tukar stail ikut stail diorg..seorg guru klu die berilmu sesangat tinggi pun tapi klu xtau nk mengajar anak murid tetap bangang jgk..

    aku harap ko bukak kan minda skit..yg belagak tu hanye pelaris nk tarik pembaca2 kt blog ni..

    ReplyDelete
  63. tokk..oo..tok belagak..sonyap jo, post nie dah panjang lebar syarahnya..apakata tok buat je post baru..kot-kot terbukak minda orang yang baca, yo lah org macam eden ni tak nampak benda2 yg ghaib jd eden menghukum ikut yg zahir je, yg tersirat maka Allah jua yg Maha Tahu. sesungguhnya kunci yg ghaib itu di sisiNya.

    ReplyDelete
  64. salam .. dag lama saya cuma baca ajer blog bang Belagak ni ... saya nak komen sikit pasal bayaran ...

    cam ni lah .. kenapa nak persoalkan pasal bayaran yg dikenakan ... kalau rasa tak nak bayar carik sajalah org lain .. walau pun dikenakan batyaran kita hendaklah ikhlas membayar .. kalau tak ihklas .. rasanya sendiri pun tau kan ..

    hanya org yg betul2 pernah susah dek angkara sihir - be it saka or apa2 saja lah akan tau nak hargai usaha bang Belagak n the geng ... trust me .. tak setara usaha yg dibuat dengan harga yg dikenakan ... walau pun bang Belagak duk cakap sekejap je dia kaut .. janganlah kita nak letak nilai usaha beiau dengan sekejap itu ...

    untuk aku .. mmg aku tak pergi carik dah org lain semenjak start berubat dengan bangBelagak, anytime sos ke bang Belagak .. insyaAllah kalau mmg masalah ghaib dia bg tau .. kalau bukan pun dia bg tau ... :) .. kalau dia tak reply maknanaya tak de apa lah tu .. so kena lah paham modus operandi dia ..

    tenkiu ....

    ReplyDelete
  65. SALAM SIFU..aND OTAI SEKALIAN...For liley...iyo kono ado guru...Apa kato org**ado kapal tapi tak ado nakhoda.(Tak berguru)..kalo kapal ajo ado...sesat ler.Tengok ikan ler jawapan yer ditengah laut.. sempoi plak dah di lautan yang terbentang yer..Takde pandu arah...Huhu..Macam maner nak sampai ke hawai ker,Bali ker and sebagainyer...Ese leh umpamakan guru ada lah penunjuk jalan.Iaitu nakhodanya,kita plak kapal yer...Dgn senang hati dan mudah sampai lah ketempat yang dihajati...Seperti kito nak makan angin di mekah ker jumpa ulama bosar,halimun ker and sebagainyer.....Berkaitan ijazah tok sifu nih(tok blagak)bagi yang jauh name dlm email ajo...Kalo bagus pi jumpa...Sonang lagi..sambil tu kalo tak tahu mengadu pada Sifu apo yang muskill...HEHE..Pembayaran dalam rawatan..Hebat2 ler..patut di terima tapi bukan yang berpatutan...HEHE jgn lobih2 sudah ler..Perawat umpama polis yang menangkap seorang pesalah yang bersalah dan merawat seorang pesakit yang sakit sebagai seorang doktor.bahaya Beb.Permainan disini adalah nyawa..bukan duit.Duit No2 di banding nyawa itu sendiri..Apo korang nak pilih duit ker nyawa..Dah tentu nyawa lah pilihanya.Cukuplah Allah itu menjamin keselamatannya....HEHE Ko orng nih.....Nanti Datang squad PBB...Apo nak dikato nanti....Apo2 pun jgnlah gado2...Semua kehebatan milik Allah jua..Ekau ker Oden ker samo ajo...Dio bagi tugasan pada yang mampu untuk menjalankan yer..memadailah Allah itu berkuasa dan mengetahui apa yang termampu untuk kita pikul.....Ado yang 10,5 detik mampu lakukannya,Ado yang melihat perawat ajo,saka dah blah.Tahap Bapak ultraman taro lah tu.ADo yang konyit mato ajo,Dah keluar saka...Tahap Dragon Ball super saya 99)Dia Allah mudah ma...Kira ok ler ado yang dapek buek dgn mudah...Sobab Allah itu mudah pada Hambanya...maner lah Allah ingin menyusahkan hambanya di muka bumi ni..Kito ajo yang tak guno salu susahkan diri...kan Hebat Allah tu...Kalau tahap kun ...Tak dapek lah den komen...Hak muklak dan hebat itu Allah semata2...Wasalam...

    ReplyDelete
  66. Betul Rozaimy..

    Imam AlGhazali Rahimahullaahu Ta'ala ada berkata diantara mendengar dan melihat, melihat adalah lebih baik dr mendengar. Itupun dlm erti kita mahu memastikan samada org itu bohong atau tidak.. mitsalnya si A brkata kpd si B bahawa si C sekarang ni maghrib2 tgh main dam kat kedai kopi..tapi apabila si B mahu kepastian dan brgegas kekedai kopi trnyata si C tiada disitu dan pemain dam yg adapun mengatakan bahawa si C tak pernah main dam disitu.

    Sering brlaku kalau tak disandarkan ilmu yg benar, mata kita boleh trsilap dalam bberapa perkara tntng apa yg dilihatnya.. mitsalya mata melihat suria brgerak dan terbit dr arah timur kebarat ttapi yg sebenarnya suria itu tetap, yg bergerak adalah bumi sahaja. Banyak lagi kesilapan pandangan mata yg boleh kita dapati.. tak heranlah shingga ada prmainan yg digelar 'silap mata'. Dr itu jika kita melihat sseorg masuk kedlm tandas, tdklah boleh kita simpulkan yg ia buang air besar atau kecil krn mungkin ia merokok, salin pakaian dan brmacam2 lagi.Jgnlah cepat mmbuat keputusan dan kesimpulan. Hati tempat penyudahnya maklumat itu, jika ia baik dan sihat maka ia akan mmbenarkn kebenaran (AlQur-an, Hadits, Ilmu dan pendapat yg benar dan Hikmah). Sebaliknya jika ia busok dan sakit maka kebenaran ia akan tdk mengerti, kalau mengertipun ia akan tutop, memalsukannya, menyelewengkannya disesuaikannya dgn keinginan dan kepentingan sendiri yg sempit.. Na ‘Uudzubillaahi Min Dzaalik. Wallaahu Ta'ala A'a-lam.

    ReplyDelete
  67. kepada yg betul2 igin berguru,janganlah saling berbalah di sini...tingkatkan zikir dan ceritakan pengalaman atau kesan zikir itu...ada pengalaman rohaniah yg boleh di kongsikan dan guru boleh detect tahap mana anda sudah berada...

    contohnya,ada forumer yg jazam 313 qursi sebanyak 3 kali(3 mlm)..dia mimpi berlawan dgn sekumpulan jin dan di zasss nya semua jin itu dgn pedang qursi..habis semua jin kojol...keyakinan bertambah ntk merawat org lain...

    ReplyDelete
  68. salam,
    tukang zasss,mcmmana nak hubungi tuan...ambo ado soklan nak tanyo...tq

    ReplyDelete
  69. hehehe... macam2 komen Den dah baco. Den raso Balogak tu cumo sonyum ajo. Iyolah, kalau tak ado ahli dan orang2 macam dio, jadi kurang meriah pulak blog Darul Saka ni. Maksud Den, akhirnyo cumo penuh dongan puji-pujian ajolah yo.

    Den suko blog Balogak ni, pertamo sobab dio pandai balogak.Keduo sobab dio Hensem dan Ganteng. Ketigo dio boleh elak serangan dongan duduk bersilo sambil erengkan badan.

    Cumo yang ketigo tu, Den harap Balogak jangan buek selalu. Bukan apo, takut2 nanti Penari2 Zapin terpakso tutup kodai. Tak boleh cari makan laei.

    ReplyDelete

  70. ok skuad fissiblillah

    Skrang liley nak start berlajar ilmu nie, utk benteng diri, so first thing yg liley kena buat adalah aper? zikir bismillah 1000x selama 41 hari ker? dalam keadaan wuduk hadas besar dan kecil? kalau perempuan manaleh suci 41 hari tu yg musykil tuh? aduhh malu den ...



    ReplyDelete
  71. "Cumo yang ketigo tu, Den harap Balogak jangan buek selalu. Bukan apo, takut2 nanti Penari2 Zapin terpakso tutup kodai. Tak boleh cari makan laei."

    Kehkehkeh....ado ado ajo ekau ni Darulsemangko...!!

    ReplyDelete
  72. Assalamualaikum skuad fissiblillah,

    mohon amalan yg d bg pd liley tu juga pada saya,
    saya budak br belajar, memang kurang tolong berilah panduan

    ikhlas kerana Allah

    Alhamdullilah
    tqvm

    ReplyDelete

  73. naper lak penari2 zapin terpakso tutp kodai ;) musyhkil nie ... tak cukup ngaji lagi nie

    ReplyDelete
  74. salam sifu and otai sekalian...Betui kato tukang zass tuh..baik berkongsi ilmu allah daripada berbalah.apo kato org ZASS ajo lah perbalahan tu..Harap tukang Zass melaksana tugasnya dgn sempurna..HEHE...Sobab name sifu ler ko org nak gado2..semua tengok dio nick name dio tok blagak..HUHU..Kalolah Ese lihat pandangan Ese Dgn akalnya tanpa ilmu dan hatinya tanpa iman..MEME dah Ese kato Tok sifu nih berlagak....sobab lihat pada nick namenyer ajo..(Guno mato ajo).pandangan tanpa iman dan ilmu..(pandangan mata ajo tanpa penyertaan iman dan ilmu...jgn lihat pado nick name yer ajo..Meme bunyi berlagak sobab nick nyer adolah blagak...Kono pada tempo yer..HEHE..Sesuai pada temanya..Cukuplah pandangan itu disertakan pandangan (hati suci) dgn iman,pandangan akalnya(fikiran)iatu ilmunya..kalo guno mata pasti ado samarnya..Apo kato org scanner kono blog hantu momok ler...HEHE seperti dalam lagu Hijjaz...ESE BERLAGU SIKIT UNTUK KO ORG...Kalo suara ESE macam katak dibelakang longkang rumah ko org tu jgn Marahlah yo..Sobab hujan nak turun..pada abg2 tu jgn tutup telinga.Ini suara Emas..Pada yang Awek2 tu jgn menangis pulak dengar suara yang merdu ini>>.PANDANGAN MATA SELALU MENIPU,PANDANGAN AKAL SELALU TERSALAH,PANDANGAN NAFSU SELALU MELULU,PANDANGAN HATI ITU YANG HAKIKI KALAU HATI ITU BERSIH...(PANDANGAN HATI ITU YANG HAKIKI KALO HATI ITU BERSIH).....Wo..Wo...Wo...2 kali ayat tuh....HEHE...apo kato Nabil Lu pikir lah sendiri....wsalam

    ReplyDelete

  75. bayu nie koreografer dalam sehati berdansa tu ker, lelaki ke pompuan ;)

    ReplyDelete
  76. waalaikum salam....for bayu..untuk ijazah tu pada tok sifu(tok blagak itu sendiri ler..(GURU).ESE nih anak murid Ajo....mohon lah pada Allah dio memberi lagi tak kedekut pada hambanya...kalo kedekut dah lamo kurus kering kito nih....kalo Allah kedekut habis lah kito ni nak makan nasi...pun secuput...Tak ado baju lagi...Kan nampak aurat..HUHU...dio maha kayo..

    ReplyDelete

  77. bayu tanya kat skuad fisibill ...
    lebai ni tolong jawabkan pulak yer, atau lebai ni skuad ... ;)

    ReplyDelete
  78. liley

    kita berduet x salahkan ?
    tp tu pun kalau skuad fissiblillah setuju ...
    mohon d perkenankan skuad fissiblillah

    ReplyDelete

  79. wah, kalau cangitu semangat nie , ada duet2,
    biler nak start nie ... ;)

    ReplyDelete
  80. mohon kemaafan pd Tn Guru Tok Belagak,

    lebai serban putih,saya rasa Tn Guru faham maksud saya


    Wallahualam

    ReplyDelete
  81. aku heran betul laaa, setiap kali Tok Belagak temberangnya pendek, yg membalasnya mesti panjang gila-gila......

    ReplyDelete

  82. biler pendek mulalah org dok tanya itu ini nak penerangan tu bg panjang ... ;) blom masuk perdebatan perbezaan pendapat lg, bilo Tok jawab kang sumo diam jo ... :D

    ReplyDelete
  83. liley,nak tanya ..

    ok skuad fissiblillah

    Skrang liley nak start berlajar ilmu nie, utk benteng diri, so first thing yg liley kena buat adalah aper? zikir bismillah 1000x selama 41 hari ker? dalam keadaan wuduk hadas besar dan kecil? kalau perempuan manaleh suci 41 hari tu yg musykil tuh? aduhh malu den ...

    siapa yg bg,sifu(Tok Belagak)ker skuad fissiblillah ??

    ReplyDelete

  84. oh camnie bayu, kalau nak berlajar ilmu dr blog nie sifunya adalah TOK berlagak, minta izin dari Tok berlagak utk di ijazahkan ilmu yg diberikan.
    Tp boleh juga tanya pada kalau soalan sempoi2 tu kat yg dah pernah berlajar dgn Tok nie.. lain kata anak murid Tok le , tp soalan liley tanya kat skuad tu general sebenarnya ... saper2 yg ada ilmu yg tok dah turunkan boleh ler share ... itu pun kalau Tok perkenankan utk memberitahu... kadang2 ada ilmu yg Tok sendiri yg ijazahkan .. org lain cam anak murid dia tu tak tahu lah boleh ijazahkan ke tak kat org lain .. nie pun dah jd hybrid ... saper2 boleh komen lanjut ;)

    ReplyDelete
  85. liley,
    saya betul2 yakin,saya kunci lirik ini

    ReplyDelete
  86. tp nick name Tok nie memang ada kemusykilan ... Be'r'lagak atau Belagak ...
    Berlagak = errogant
    Belagak boleh jadi Bela-gak , ya ampunnnnn .....

    ReplyDelete
  87. meh den tambah kasik lagi panjang laie..

    ReplyDelete
  88. tu r...sy pun x puashati ngan Tok Belagak...awal bln baru ni dia dtg tganu....ada ke patut dia ajak sy breakfast kt hotel dia mnginap...free plk tu..

    saja je kenyang...emm x puashati sungguh....klu makan mlm ok gak....hehe..

    ReplyDelete
  89. ceritanya, tok belagak dapat nickname ni masa dia tengah berzikir. bila rasa kagum pada diri dapat zikir ribu-ribu kali, terdengar di belakangnya ada yang leh zikir lebih lagi. pastu sedar dan cakap pada diri, "aku belagak rupanya".
    Pastu buh nickname belagak untuk mengingatkan diri. rasanya dah cite dulu.
    Klu salah silap mohon betulkan..

    ReplyDelete

  90. dah agak dah mesti ada story ... ;)

    ReplyDelete
  91. masalah nickname pun xhabis-habis ,aduh boring betul la

    xde citer lain ker

    kurang bertamadun

    ReplyDelete

  92. wah , saper yg tk bertemadun nie :)

    ReplyDelete
  93. bukan untuk siapa2 ,tp untuk saya sendiri

    nabil kata "lu pikir la sendiri"

    ReplyDelete
  94. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

  95. ohh tk bertemadun rupannya...
    takpe tk bertemadun tk bermaksud tk bleh beramal ;)

    ReplyDelete
  96. mohon dipanjangkan cerita ini,
    ya Tn Guru Tok Belagak

    ReplyDelete
  97. liley ,
    bukan untuk siapa2 ,tp untuk saya sendiri.
    tiada bezanya d antara kita d sisi Allah melainkan amalan kita

    Wallahualam

    ReplyDelete
  98. start nk mengkaji

    mubin ayat 12 - 1 1 1 1 1 1 1 1 = 8x 12 =96
    mubin ayat 17 - 1 1 1 1 1 1 1 = 7x 17 =119
    mubin ayat 24 - 1 1 1 1 1 1 = 6x 24 =144
    mubin ayat 47 - 1 1 1 1 1 = 5x 47 =235
    mubin ayat 60 - 1 1 1 1 = 4x 60 =240
    mubin ayat 69 - 1 1 1 = 3x 69 =207
    mubin ayat 77 - 1 1 = 2x 77 =154
    total 1195

    mubin ayat 12 : 96 = 6 (9+6=15 (1+5=6))
    mubin ayat 17 : 119 = 2 (1+1+9=11 (1+1=2))
    mubin ayat 24 : 144 = 9 (1+4+4=9)
    mubin ayat 47 : 235 = 1 (2+3+5=10 (1+0=1))
    mubin ayat 60 : 240 = 6 (2+4+0=6)
    mubin ayat 69 : 207 = 9 (2+7=9)
    mubin ayat 77 : 154 = 1 (1+5+4=10 (1+0=1))
    Total fr atas (1195) (16) (1+6=7)7 mubin

    1195 = (1+1+9+5 = 16 (1+6 =7 mubin))

    ReplyDelete
  99. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  100. SALAM...

    Sifu & The Geng.....

    Pinta lalu jap...emm sedara & sedari sekalian..agak jauh jugak la kita menyimpang dari topik or kess yg sedang dibualcarakan ini..hrpan agar topik ini tidaklah diklafikasikan dgn campuraduk perkara2 yg tidak sepatutnya..biarlah kita baca..kita suka nk membacanya lagi..n lagi...hrp Ilmu dari sekalian bakal diterjemahkan dlm bentuk yg enak sekali dipertontonkan..

    hrp maklum...cuma pandangan hamba yg hina lg daif ini..maafkan hamba...

    Sekian...Sifu..ajarlah ku Sifu...

    ReplyDelete
  101. alamak table ada lari sket
    96+119+144+235+240+207+154
    = 1195 (1+1+9+5 = 16 (1+6=7 mubin))
    9+6 = 15
    1+1+9 = 11
    1+4+4 = 9
    2+3+5 = 10
    2+4+0 = 6
    2+0+7 = 9
    1+5+4 = 10
    total = 70 (7+0 = 7 mubin)

    SubahanAllah

    ReplyDelete
  102. Ahli, ko ni sibuk sebgai orang alim dan kerja JAIS pun masih ada saka...ko tak suruh kawan kasyaf ko buang ke...

    Nak aku buang rm 130 jaminan 6 bulan...

    ReplyDelete

  103. sorry ...sambung sket lg
    1+5 = 6
    1+1 = 2
    9 = 9
    1+0 = 1
    6 = 6
    9 = 9
    1+0 = 1
    total 34
    3+4 = 7 mubin

    ReplyDelete
  104. tukang zasss said...

    kepada yg betul2 igin berguru,janganlah saling berbalah di sini...tingkatkan zikir dan ceritakan pengalaman atau kesan zikir itu...ada pengalaman rohaniah yg boleh di kongsikan dan guru boleh detect tahap mana anda sudah berada...

    contohnya,ada forumer yg jazam 313 qursi sebanyak 3 kali(3 mlm)..dia mimpi berlawan dgn sekumpulan jin dan di zasss nya semua jin itu dgn pedang qursi..habis semua jin kojol...keyakinan bertambah ntk merawat org lain...

    Ini sudah baik....dan mantap...semuga ALLAH mengurniakan dia kelebihan yg sepadan dengannya..

    ReplyDelete
  105. liley...

    utk bismillah atau tasbih yunus mana ada stop walaupun bendera jepun mai...

    Utk AMALAN ayat Al-Quran
    kalau dah cuti..sambung le lepas cuti...

    ReplyDelete
  106. TQ tok, OOOoo jd utk posting Tok (26.6.09) kata menjazamkan bismillah dlm keadaan suci dr hadas besar dan kecil selama 41 hari tk termasuk yg tutt la ye tok ..

    TQ3

    ReplyDelete
  107. syabas tukang zass

    "Ini sudah baik....dan mantap...semuga ALLAH mengurniakan dia kelebihan yg sepadan dengannya.."

    ReplyDelete
  108. mende la yang ko kire tu liley..
    pening den..

    ReplyDelete
  109. hamdan kalau ko terror agak2 apo yg liley kira ;) wah nak berlagak gak nie

    ReplyDelete
  110. liley, ko tukar nick ler, tukar jadi siti sifir. huhuhu

    ReplyDelete
  111. tak paham den..
    dulu spm matematik nih fail..
    hehehhe

    ReplyDelete
  112. Ish ish ish kesian liley...
    calculation ala2 kira bintang ....

    liley boleh kawan dgn aku_lah_bintang_pening pasni...hoho

    ReplyDelete
  113. ishkk korang nie tak baek tau, liley tgh mengkaji yasin 7 mubin tuh, dekat yasin no.12 tu liley darab dengan berapa kali di baca jadi 12x8 kali baca = 96, sama la juga yasin mubin ayat ke 17x 7 kali baca =119 dan begituhla seterusnya..dapat total 1195 , then pecahan 1+1+9+5 ni plak jadi 16 then 1+6 jadi 7 ..so semuakan 7 mubin ... ada paham ...

    ReplyDelete

  114. tapi kalau ada permintaan lebih lanjut mengenai apa yg liley kira tuh, nant liley buat gambar rajah, cuma dapat ilham utk mengira yasin 7 mubin nie, tak sangka lepas kira , ia kembali kepada angka 7 mubin ..itu ajer


    alamak terpekat plak warna tulisan nie

    ReplyDelete
  115. Mana ahli ni..dah hanto email kat Tok tak utk buang saka..
    Concern pulak kat ahli..

    Hehe

    lor...dok kira lg ke liley.. Ingat kan dah setel dah

    ReplyDelete
  116. hehe liley dah siap buat gambarajah, tp nak tepek kat mana yekkk

    ReplyDelete
  117. hadas yg den cakap besar dan kecik itu untuk lelaki

    ReplyDelete
  118. azmay said...

    tu r...sy pun x puashati ngan Tok Belagak...awal bln baru ni dia dtg tganu....ada ke patut dia ajak sy breakfast kt hotel dia mnginap...free plk tu..

    saja je kenyang...emm x puashati sungguh....klu makan mlm ok gak....hehe..


    DEN : Habih mu nak belanja nasi ayam je..apa keles...kalau ada root beer baru keles..

    ReplyDelete
  119. salam liley...post by email la..nk jugak tahu hasil kerja lu..:)))

    ReplyDelete
  120. Sendoh, tk pandai cari yekk ...camne nak pandai scan cangini ..opss sorry dah jangkit virus celupar plak... sendoh bleh tgk gambarajah tu kat blog liley dgn klik nama liley tuh lerr .. hasil keje liley yg tk seberapa

    ReplyDelete
  121. Liley,

    Saje nak tanya, u ada belajar astronumerology ke?

    ReplyDelete

  122. raja melewar , astronumerology tu aper ekk? mana de, cuma dapat ilham nak kira jerr ... kuasa Allah.

    ReplyDelete
  123. liley.. ini buat tambahan..

    7 kali 7 = 49 tolak 7 = 42 campur 7 = 49 bahagi 7 = 7.

    ReplyDelete
  124. ala ape tuh ghaza takde thrill la, ni no surah ayat ada mubin di darab berapa kali baca tau. Cuba kalau no surah ayat ada mubin tu berbeza, tk dapat tau 7 mubin tuh diakhir pengiraan.

    ReplyDelete
  125. Tok Belagak said...

    Habih mu nak belanja nasi ayam je..apa keles...kalau ada root beer baru keles..

    sori Tok...bajek ciput...tp root beer mahal Tok...ambo x mampu...

    ReplyDelete
  126. Assalamualaikum semua, syabas tuk Tok n forumer yg sudi berkongsi ilmu, sy nk tanya weekend DS terima tak kes? kena buat appointment ke or gi dir3ect jer? ada sesiapa tau apa maknanya ni, b4 sy jumpa Tok, mimpi slalu jumpa kucing anjing,baby, lately ni kena serang lak ngan sekor ular garang, sy tepis n tendang jer, pastu mlm td mimpi kena serang ngan anjing hitam ketot, naper ek?

    ReplyDelete
  127. sihir...

    sabtu dan ahad DS di buka 11 ama sampai malam...

    ReplyDelete
  128. ayoyo! astaghfirullah..byk dosa lah ni..terima kasih Tok Belagak, oh..so 2morrow trus gi je lah ye..janji abv 11am.

    ReplyDelete
  129. Assalamualaikum tok n friends..musuh x masuk bot..
    Ape2 pun..tok hensem n muda belia serta baik orangnya..masa saya sakit..free je dia tolong..lepak dalam wad mcm separuh nyawa..hehe..thx tok..u are the best..marilah tganu..makang kepok ke..saya belanjer..cayalah

    ReplyDelete