10.3.10

AYAT EMPAT - Ijazah Umum

Dah sampai masanya Umat Islam mengamal apa2 yg memang dari khazanah para ulama dahulukala..Seperti yang DEN cakap sebelum ini..ayat 4 ini asalnya standalone...Simpan lamo 2 kat dado pun buek berat otak dan tanggungjawab...So DEN turunkan amalan ini beserta Ijazahnya sekali...

Namun ada perguruan menjadikan ianya salah satu dari 4 tahap. Kalau mengikut kaedah DEN, ayat 4 ini hendaklah diamalkan 4x sahaja dalam sehari..sekali2 lobih tu apo lak salahnya...

Niat hendaklah dijaga agar tidak memohon khadam atau apa2 yang sewaktu dengannya..Mohonlah menjadi Khadam Allah s.w.t.

Pemakainnya apabila sudah sebati...boleh sahaja di baca 5x sebelum pergi bertempur. Kenapa 5x ? Sebab ada 4 kat kiri kanan depan belakang kita dan termasuk diri kita jadilah 5...

Amallah dengan istiqomah..betulkan niat...Insyaallah orang kebal ke hapa ..rembat je..menyembur darah...

Pengamal yang mantap zikir Allah..Allah dihati...muleh mengaplikasikan jurus ini tanpa ayat...boleh disertakan dengan Lam Jalalah atau yg lebih tinggi lagi.

Dalam rawatan, mereka yg telah jazam..boleh menggunakannya dalam merawat. U will see the difference..Letak telapak tangan anda pada belakang pesakit yg ada gangguan Jin..dan larutkan diri sampai terasa kita dah tiada ...bila tiada maksudnya tiadalah daya upaya lagi...menafikan diri yang ada hanya lah ALLAH s.w.t....sambil membaca ayat 4 ini berulang2 atau pun just pick up any 1 out of 4 tu...

198 comments:

  1. saya terima ijazah ini zahir dan batin dengan ikhlas. alhamdulillah, terima kasih Tok.

    ReplyDelete
  2. bagaimana nak dapatkan ijazah ni tok
    kena jumpa tok dulu ke

    ReplyDelete
  3. salam..tok.nape tok kata nk bagi ijazat doa n anything.tapi tok tak bagi pon kat blog.!? sedih wo..

    ReplyDelete
  4. DEN tak reti nak upload..ha..ha...ha...DEN kan bangang tahap gaban...

    ReplyDelete
  5. Salam TGTB, mohon diijazahkan disini. wassalam, terima kasih.

    ReplyDelete
  6. AlhamduLILLAH Wa SyukruLILLAH.. Qabiltu..Al Fatihah.

    ReplyDelete
  7. InsyaALLAH, dengan izinNYA, kalau tiada lagi yang upload akan sy upload.

    ReplyDelete
  8. boleh Tok taip bacaan ayat ke-3 tu pasal macam ada lain2 versi.ayat 3 tu baca 'ya hayyu ya qoyyumu ya ilahana ilahan wahidan la ilaha illa anta' cukup ker Tok?

    ReplyDelete
  9. Salamun Alaik Terangwulan,

    Ada versi yang tiada Asma Ul Husna Ya Hayyu Ya Qayyum, ada yang ada.. Tetapi ayat 3, sudah pasti ada isim doa Asif Burkhiya tersebut.

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah...
    Saya terima ijazahnya Tok, terima kasih

    ReplyDelete
  11. salam TGTB,
    saya mohon ijazah ayat 4 ni,
    supaya jadi Khadam Allah s.w.t.
    amin.

    ReplyDelete
  12. maaf saya terima ijazah ayat 4 ni supaya jadi Khadam Allah s.w.t.
    amin.

    ReplyDelete
  13. Saya terima ijazah ayat empat ini muga benar2 diri ini menjadi khadam Allah s.w.t kehendakNya. Smg Allah merahmati dan memberkati Tok sekeluarga. Amin....

    ReplyDelete
  14. ayat ini lagi power jika ngam kaedah nafasnya....musuh boleh tumbang dari jauh...paling mujarab bagi musuh yang mengamuk menerpa kita secara membabi buta...senang tumbang sebab dah di rasuk setan...dah lupa tuhan...

    ReplyDelete
  15. Saya terima ijazahnya. Terima Kasih Tok

    ReplyDelete

  16. tok bila nak balas email saya tok ;) setiap jam seya menunggu ..

    ReplyDelete
  17. Mana Ayatnya..mohon di kongsi TQ

    ReplyDelete
  18. Saya mohon untuk menerima ijazah ini. Terima kasih tok

    ReplyDelete
  19. Terangwulan, den punyo ayat ke 3 samo mcm yg kamu tulih tu.

    Memang betul tok cakap tu....orang kebal habis dgn ilmu ni, insyaAllah.

    Den pun nak minta dan terima degree ni sekali lg dgn abang Belagak.
    Alhamdulillah.

    TQVM

    ReplyDelete
  20. Assalam,
    ambo terima ijazah ayat4 ni dr sifuDEN..lillahitaala..amin

    ReplyDelete
  21. Salam..

    Teman terima ijazahnya ayat 4 ni Tok.. TQ

    ReplyDelete
  22. Akhi Wan Asrul: wa alaik salaman.
    Akhi Ismail: tq.

    ReplyDelete
  23. salam tok...mana nak dapat ayat 4 versi darul saka ?Den tak tau apo ni...

    ReplyDelete
  24. saya pun nak terima ijazah juga ni . trima kasih tok belagak

    ReplyDelete
  25. sys terima ijazahnya tok.tima kasih

    ReplyDelete
  26. salam.. biasanya setiap satu ayat tu dibaca berapa x ya?

    ReplyDelete
  27. Saya pun nak terima amalan ayat 4 ni juga ... terima kasih Tok.

    ReplyDelete
  28. salam tok..

    Saya terima ijazahnya amalan Ayat 4... terima kasih tok..

    ReplyDelete
  29. Dgn niat utk jadi Khadam Allah, saya trima ijazah ayat 4 dari Tok.
    Tks.

    ReplyDelete
  30. tok, saya terima ijazah nya, jadi boleh di amalkan ker sekarang nie? hehhe

    ReplyDelete
  31. apa apa pun tok nie mmg best super saiya. hahaha

    ReplyDelete
  32. saya terima ijazah dari tok,tq tok..semoga sejahtera tok sekeluarga dunia akhirat..AMIN

    ReplyDelete
  33. alhamdulilah...sy terima ijazah ini dari tok kerna allah...amin..

    ReplyDelete
  34. Ass'kum wbt saudara2. suka nak kongsi amalan ilmu Allah ni. setahu saya ayat 4 atau ada yg panggil selendang merah ni adalah amalan penghulu Salleh pt.sulong batu pahat zaman bintang 3. saya dapat dari rakannya dan juga pakcik saya Abdullah di Bt. 7 Tongkang Pechah tahun 1980. kehebatan ayat 4 menjadikan penghulu Salleh dihormati dgn panggilan "panglima". versi amalan ayat 4 panglima Salleh ialah:
    1. Doa/istigfar nabi Yunos a.s dalam perut ikan
    Nun " Lailaha ila anta subhanaka....- 33x
    2. Amalan saidina Ali r.a " Wallahu
    gholibun 'ala amri" -33x
    3. Amalan Asif Barkhiya " Ya hayyun Ya
    Qoyyum......-33x
    4. Amalan Imam Ghazali " Ya zaljalali wal ikram"
    - 100x

    Kalau nak jazamkan buat selama 7 hari tanpa qada solat. setiap lepas solat baca seperti 1-4 di atas. Bila dah tamat (hari ke 7) sebelah malamnya menyelam dalam laut/sungai/kolam/ perigi. Kalau tak ada guna kolah besar pun ok! (pastikan tahu berenang jgn lemas pulok. Masa menyelam tu baca ke empat2 ayat satu nafas baru boleh naik permukaan air. niatkan untuk tidak dilihat oleh musuh2 (dengan berkat izin Allah). sebaik2nya masa amalkan menyelam tu pada malam gerhana bulan. pastikan tiada manusia lain yg tahu perbuatan saudara. lepas edah 7 hari tu buatlah amalan hari. mudah2an Allah qobulkan amalan tersebut.

    Kelebehan ayat 4 ini semasa bintang 3 ialah pihak bintang 3 /cina banyak membunuh orang melayu di BP menyebabkan panglima Salleh bangkit dgn rakan2 dan membuat serangan balas. semasa bertempur bintang 3 menembak arah atas angin kerana mereka beritahu mereka nampak orang2 melayu tinggi2 belaka setinggi pokok kelapa. apa lagi orang2 panglima Salleh pun kebas dari bawah dan lagi mereka tak nampak ada orang2 kita ada di depan mereka.

    maaf Tok DEN saya menceritakan sikit sejarah kepada pangkat adik2 saya.wallahu 'alam.

    ReplyDelete
  35. Salam Jumaat Penuh Berkat.

    ALHAMDULILLAAHIROBBIL"AALAMIIN. Hamba dengan penuh perasaan sukacita dan gumbira jiwa bercampur riang ria, menerima ijazah Ayat4 ni dari GM Tok Belagak. Terima Kasih bnyk2 Tok, BAAROKALLAAHU WAROHMATULLAAH.

    Nanti kalo ada sesiapa yang dah succeed uploadkan Ayat4 ni Versi DS TB, plis let us all know here, TQ.

    Salam Selamat Kaya Manfaat.

    ReplyDelete
  36. Maaf saudara2 terlupa ending amalan ayat 4 ... semasa nak keluar tu gunakanlah langkah panglima... dan semasa berjalan nak berdepan/bertempur lafazkan/zikir ayat yg ke 4 tu.."Ya zaljalali wal ikrom ".... berterusan dan jangan ambil sebarang benda/barang rampasan seperti sejarah perang Uhud pulok... wallahu a'lam.

    ReplyDelete
  37. Salam Tok,
    Saya terima ijazahnya Tok. BarakALLAH, Walhamdulillah.

    ReplyDelete
  38. Salam Tok,Alhamdulilah saya terima ijazah Ayat4 ni,tqvm tok, barakAllah..muga rahmat Allah sentiasa ke atas tok sekeluarga.

    ReplyDelete
  39. salam antidevil,
    Den pun dapek amalan yg samo tahun 1989 dari Datuk Hj Baharom Kamari, sekarang ni dio guru utama persatuan selendang merah. Mesti pakcik antidevil konal datuk ni sobab sekampung. hehhe
    Trimokasih sharing dan mengingatkan kembali sejarah dan amalan ayat ni.

    ReplyDelete
  40. disebabkan rindu ngan tok, terpksa la liley masuk blog ni guna mobile sbb laptop liley tkda battery

    ReplyDelete
  41. demam budak liley ni, lama sgt rindu kat Tok.

    ReplyDelete

  42. art, memang dah demam nie.... tunggu tok bukan main lama lagi ..tp tak reply2 email liley ... ala saper la liley, anak dato' bukan, anak tan sri pun bukan.. oopss sorry tok, liley tahu tok ada byk lagi urusan penting, mlm tadi ada bacaan yasin 40 nak pulangkan dan hapuskan tok bomoh terpesong ...

    ReplyDelete

  43. hari ini liley cuti tak kojo, tp tak tahu nak buek apo lak, kang liley gi terjah tok kat kota kemuning kang ...takdo kojo lak den ..ishkk ..

    Nie cuti paksa je nie ... replacement leave liley pun dah burn sebab tak sempat nak apply ...

    ReplyDelete
  44. Alhamdulillah Saya terima ijazah ayat empat ni dari Tok..Al Fatihah

    ReplyDelete
  45. saya terima ijazah tok...
    minta izin diamalkan...

    ReplyDelete
  46. saya terima dan insyaAllah akan amalkannya. terima kasih tok belagak.

    ReplyDelete
  47. Saya terima ijazah pengjazaman ayat empat dan selawat fatih... tq

    ReplyDelete
  48. Salam Tok
    Saya terima ijazah ayat empat dari Tok. TQ

    ReplyDelete
  49. sebnarnya la ni ramai dah org melayu kena sembelih...tak caya..pergi ler kedai baiki kenderaan bukan bumiputera

    ReplyDelete
  50. kwn dah lama tau ayat 4 ni... tapi x amal... so mintak izin degree ayat 4... tq

    ReplyDelete
  51. Ambo terimo ijazah amalan ayat 4 dari Tok.Terima kasih.

    ReplyDelete
  52. Atuk DEN..masa zaman dulu pun selalu kalau ditembak ke hapa...pasti depa tembak keatas...sebab dia seolah besar pokok kelapa...Namanya Hj Salleh Sungai Manik.

    Namun ayat 4 tu DEN galakan baca 4x sahaja...sebab ianya agak panas..dan DEN tak mahu terpesong niat...maksud baca tu 1 kali aje...tidak versi perang 1-3 : 33x dan yg ke empat 100x.

    ReplyDelete
  53. tq tok... saya terima ijazahnya.

    ReplyDelete
  54. Sampai masa dan ketika, akan DEN huraikan kenapa ianya 4...ia bermaksud untuk keperingkat yg lebih advance dan memang sejuk...yakni apa yg dikata orang Ilmu Malaikat 4..

    ReplyDelete
  55. salam tok..saya mohon izin mengamalkan ayat 4 ini

    ReplyDelete
  56. Terima kasih Tok ... kerana memberi penerangan yang lebih jelas ... semoga mendapat amal kebajikan dari apa yang kita amalkan ....

    ReplyDelete
  57. tqvm tok.. nak jompo tak jumpo jumpo lai tok... olun ado rezoki la tu

    ReplyDelete
  58. salam tok dan rakan-rakan..

    Memang ayat 4 nie agak panas.... rezeki pun tak mahu dekat dengan kita... especially for yang masih pengamal yang baru beramal atau belajar... itulah cakap kawan saya yang dah mahir dgn ilmu kebatinan...

    tapi bagi yang dah advance..tak jadi masalah.. so saya nasihatkan pada diri sendiri dan kawan2 supaya berhati-hati.... betulkan niat..dan ikut cara tok suruh amalkan... 1 kali sahaja dah cukup...

    terima kasih

    ReplyDelete
  59. Salam tok belagak,

    Saya terima amalan dan ijazah ayat 4,yasin 7 mubin dan segala yang tok turunkan dalam blog ini sama ada yang lepas2 mahupun yang akan datang(pakej).

    Minta halal semuanya dan terima kasih.

    ReplyDelete
  60. Asslmkm Tok Sy terima ijazahnya, cuma nk tahu ayat cmne yg sifatnye panas dan sejuk

    ReplyDelete
  61. sya terima ijazah ayat 4 dari tok...mg tok berjaya donia akhirat amin....tq

    ReplyDelete
  62. saya terima ijazah ayat 4 dari tok kerana Allah

    ReplyDelete
  63. Ismail: patut ler sama versi kita...saya kena panggil saudara Ismail ni siheng ler...

    ReplyDelete
  64. SALAM....

    SIfu,family @ The Geng...

    Sifu..masih blurrrr lg r sifu.....huhuhu..x nmpk apa yg ada...yg ada pom adakalah x nmpk..huhuuhu...

    SIfu..Ajarlah ku sifu...

    ReplyDelete
  65. Salam tok, kalu sebarkan kepada kengkawan ilmu ni boleh ke tok(sharing), one more thing, ada pantang larang ke tok. last thing, mintak tok turunkan ilmu murah rezeki. terima kasih tok sebab membaca pos sya.

    ReplyDelete
  66. Salam
    tq tok... saya terima ijazahnya.

    ReplyDelete
  67. ada tak sesapa link untuk ayat empat ni?
    tq

    ReplyDelete
  68. http://antalhaq.blogspot.com/2007/05/ayat-empat_19.html

    yang ni ke ayat 4 tu?

    ReplyDelete
  69. Terima kasih Tok, Saya terima ijazahnya. Insyaalah

    ReplyDelete
  70. Salam Tok & lain-lain...
    Alhamdulillah dgn penjelasan amalan ayat 4 nih...
    saya terima ijazah yang tok bagi ni ... insyallah mudah-mudahan semua yg terima ijazah ni akan mendapat berkat, keredhaan & rahmat ALLAH swt bila amal ayat 4 nih... insyallah

    ReplyDelete
  71. Salam Tok, AlHamdulillah...T.Kasih, Jazakallahukhairan, ambo mohon izin amalkan.

    ReplyDelete
  72. Saya terima ijazahnya. Minta halal dunia akhirat.

    ReplyDelete
  73. Salam Rabu.

    NFM83:

    TK for Link tu. Ayat 1,2 & 4 Alhamdulillaah, Jelas, Faham Dan Nyata. Cuma, Besar harapan kami semua sekiranya ada yg mahir akan bacaan/tulisan jawi/arab untuk Ayat 4 yang Ayat ke-3, yakni Doa Asif Barkhiya. Kat Blog tu, Ayat dia tu takdak barih, lagu mana nak baca...??

    To All:

    Lagi satu, dengaq crita hat yg Ayat ke-3, Doa Asif Barkhiya tu, ada pelbagai jenis/versi. Nak baca+amal ikut versi yg mana satu? atau yg mana lebih baguih?

    Penjelasan dari yg Lebih Mengetahui amatlah dialu-alukan juga dihargai.

    Wallahu'alam...

    Salam Sejahtera Kalbu.

    ReplyDelete
  74. Tok,buah tiwadak diluar pagar,ambilik galah,tolong julukkan...

    ReplyDelete
  75. Salam Tok.. Saya terima ijazah ayat 4 ini... Qabiltu..

    ReplyDelete
  76. Salam tok.. saya terima akan ijazah ini.. dengan lafaz qabiltu.. Barokallahu fi kum..

    ReplyDelete
  77. Terangwulan...kito salam dulu. Tak sangko berjumpo kek blog darulsaka ek. hehehe...

    ReplyDelete
  78. Salam tok.. saya terima ijazah ini...
    Minta dihalalkan dunia dan akhirat...
    Fauzi

    ReplyDelete
  79. salam tok. saya terima ijazah ini. qabiltu. al fatihah,,,,

    ReplyDelete
  80. Salam untuk AlifMinYaNun.....
    Ayat ke-3 dalam Ayat Empat berbunyi:
    " Ya Hayyu Ya Qoyyumu Ya Ilaahana wa illaha kulli
    syai'in ilaahan waahidan lailaha illa ansyaa'"

    Maksudnya: Engkau Yang Hidup, Engkau Yang Kekal, Wahai Tuhan kami, dan Engkaulah Tuhan atas tiap-tiap sesuatu, Tiada Tuhan Melainkan Yang Esa, Tiada Tuhan melainkan Engkau tempat mengharap.

    Untuk maksud lebih yakin sila rujuk ahli bahasa arab. salam.

    ReplyDelete
  81. salam Gm tok sifu blagak...and member semua...sebelum ape2 tu..ESE trima ijazah atas segala ilmu Allah yang disampaikan dgn nama Allah...Amin..Maner ustz wan asrul nih.kato nak upload..isnya,Allah dgn izin Allah ustaz upload ler dlm blog ustz yer...HEHE..jgn marah..

    ReplyDelete
  82. Salam Jumaat Penuh Berkat.

    AntiDevil:

    Ya Syukran Jazilan Ahlan Wasahlan, Terima Kasih Tuan.

    Salam Selamat Kaya Manfaat.

    ReplyDelete
  83. Ayat ke-3 dalam Ayat Empat berbunyi:
    " Ya Hayyu Ya Qoyyumu Ya Ilaahana wa illaha kulli
    syai'in ilaahan waahidan lailaha illa ansyaa'"

    saya rasa perkataan hujung tu ansyaa' tu salah la, kan hujung huruf tu huruf TA

    so bacaan yang betul

    Ayat ke-3 dalam Ayat Empat berbunyi:
    " Ya Hayyu Ya Qoyyumu Ya Ilaahana wa illaha kulli syai'in ilaahan waahidan lailaha illa anta"

    http://ibnumukri.blogspot.com/2009/11/doa-ayat-empat.html

    harap tok belagak dapat betulkan kekeliruan ni.

    tq

    ReplyDelete
  84. Salam Ahad.

    Indeed. Last skali tu Laa ilaa ha ilaa anta, bukan ansyaa.

    Dan Barangkali, untuk hasil amalan Ayat 4 yang lebih jitu, mapan dan mantap, maka lebih afdal juga disertai juga dengan memperbanyakkan amalan membaca/mewiridkan Surah Al-Ikhlas.

    Memandangkan GMTB ada menyatakan, yang Ayat 4 ini ada sedikit sebanyak related dgn Ilmu Malaikat 4.

    Surah Al-Ikhlas: Qulhu Wallaahu Ahad (tertera di sayap Jibril as), Allaahus Somad (tertulis di sayap Mikail as), Lam Yalid Walam Yuulad (terukir di sayap Izrael as) dan Walam Yakul Lahuu Kufuwan Ahad (tercatit di sayap Israfil as).

    LAMBANG KEKUATAN “3″ MELALUI AL-QURAN.

    Di dalam kalimah:

    بسم الله الر حمن الر حيم

    terdapat lafaz ‘ilah’ yang di dalam bahasa Arab bermaksud Tuhan. Di dalam nilai geometri huruf-huruf Arab, jika nilai-nilai huruf ‘alif’, ‘lam’ dan ‘ha’ dicampurkan, ia akan memberi jumlah ‘63’; jika dikurangkan nilai ini kepada satu angka, ia akan memberikan jawapan ‘99’ di mana nombor ‘9’ membawa makna lambang kekuatan.

    Jika keseluruhan kalimah itu dijumlahkan nilainya, ia akan memberikan nilai ‘66’ dan ini juga akan memberikan jawapan ‘3’. Nilai ‘3’ juga adalah rahsia surah Al-Ikhlas apabila keseluruhan nilai bagi semua huruf surah tersebut dijumlahkan dan apabila surah Al-Ikhlas dibaca sebanyak 3 kali ,ini akan membawa kepada jumlah nilai ‘9’ apabila dijumlahkan nilai bacaan tersebut. Dalam masa yang sama, 3 malaikat akan menjaga atau memelihara sesiapa sahaja yang membaca surah Al-Ikhlas sebanyak satu kali. Telah dinyatakan di dalam sebuah hadis bahawa sesiapa yang membaca surah Al-Ikhlas sebanyak 3 kali akan menyamai pahala membaca keseluruhan Al-Quran; ini menunjukkan bahawa nombor sembilan juga boleh disembulkan sebagai rahsia Al-Quran.

    (Maklumat Dicilok dari syini: http://rawatankesihatan.com/page/3

    Wallahu'alam...

    Salam Sepanjang Abad.

    ReplyDelete
  85. Salam Tok , Saya terima ijazah dan segala amalanya. Ayat2 ni juga digunakan dalam amalan Ilmu Parang Terbang.

    ReplyDelete
  86. Salam saudara Alif... sila rujuk amalan ayat empat yang diamalkan oleh para2 ulama di kelantan. mereka mengamalkan ayat no.3 yang hujungnya adalah ...ansyaa' bukan "anta". Saya dapat terus dari kawan rapat kiyai Salleh yg juga pokcik saya di Tongkang Pechah, BP. pd tahun 1980. sila rujuk ulama2 yg lain...wallahu 'alam.

    ReplyDelete
  87. saudara antidevil, tumpang bertanya pasal ayat ke-3 tu, apa makna ansyaa tu?

    ReplyDelete
  88. setahu saya makna 'ansyaa' adalah 'menjadikan'.

    ReplyDelete
  89. Salam terangwulan,saya ada jelaskan maksud perkataan itu sebelum ini. dalam ilmu saraf satu sukukata atau perkataan bahasa arab mempunyai lebih dari 7 makna/lapis yg mempunyai maksud berbeza mengikut ayat yg digunakan. oleh itu eloklah rujuk kepada pakar bahasa arab. sebagai panduan perkataan ansyaa' lahir juga dari sukukata "masyaa Allah ". cuba cari makna sukukata "masyaa",. ansyaa juga bermakna: engkau yg diharapkan;engkau yg menjadikan;engkau yg mengizinkan; engkau yg mengatasi sesuatu; dll. wallahu a'lam. kalau nak confirm sila hubungi anak kiyai Salleh iaitu Hj. Yusof sekarang ini sebagai Pengerusi Pertubuhan Peladang Negeri Johor (PPNJ) di Johor Bahru. Itu pun kalu dia ada amal ayat tersebut sbb orang zaman sekarang lain sikit. satu lagi anak tak mewarisi ilmu ayah. saya dah 10 tahun tak jumpa dia sbb saya di KL/Seremban dia di JB.

    ReplyDelete
  90. sasaaltu ashabi ala haza amri. syukran jazilan ya akhi. wa ilal liqa'.

    ReplyDelete
  91. ambo mohon ijazah ayat 4 ni tok, dan camne nak jazam ayat ni ikut kaedah tok?

    ReplyDelete
  92. Assalamualaikum wrt.saya terima ijazah ayat 4 dari tuan, JazakaLlah . Al fatihah.

    ReplyDelete
  93. Salam...saya terima ijazah ayat 4 dengan ikhlas

    ReplyDelete
  94. Salam Rabu.

    Dua-dua pun OK.

    Laa Ilaa Ha Illaa Anta.
    Mafhum:
    Tiada Tuhan Selain Engkau (ALLAH).

    Laa Ilaa Ha Illaa Ansyaa'.
    Mafhum:
    Tiada Tuhan Selain Engkau (ALLAH) Yang DiHarapkan, Yang Menjadikan, Yang MengIzinkan, Yang Mengatasi Sesuatu.

    Cuma Jika amal/baca Ansyaa' itu lebih in detail pengertiannya berbanding Anta yang lebih singkat. Namun, camnepun, IntiPokoknya sama aja, yakni meletakkan pergantungan diri dengan Sepenuhnya kepada ALLAH ROBBUL JALIL.

    kurangsilap mohon difixkan.

    Wallahu'alam...

    Salam Sejahtera Kalbu.

    ReplyDelete
  95. Salam Tok DEN, maaf jika saya sembang dgn kawan2 kat dalam forum ni. minta izin. nak kongsi sikit2 pengalaman org tua2 dulu. Tok DEN misti sonyum tengok kawan2 yg baru nak bertatih berhujah macam kami.

    Buat saudara Terangwulan rasanya bahasa arab saudara sudah mampu meneroka makna2 sastera arab yg tinggi disamping mohon terus dari Yang Maha Mengetahui makna sesuatu ayat/huruf.....

    ReplyDelete
  96. takde apa2 lah saudara antidevil, saya juga berpendirian seperti Alif dan juga Abg Bel, pokoknya bukan pokok kelapa sawit tapi pokoknya pergantungan kepada Allah semata2....:)

    ReplyDelete
  97. panjang jugak bahas ayat 4 ni ek. Bagusss......tambah lg knowledge den.
    Trimokasih kawan-kawan.
    jumpo minggu dopan. insyaAllah.

    ReplyDelete
  98. sy terima ijazah ayat4 ni dr sifu belagak..lillahitaala..aminn

    ReplyDelete
  99. salam..saya juga salah seorang pengamal ayat empat..dari prtubuhan selendang merah...Alhamdulillah..semakin ramai pemakainya...tahniah pada tok...

    ReplyDelete
  100. Tok ,den mohon/terimo ijazah ayat 4 ni,
    supaya jadi Khadam Allah s.w.t.
    amin.TQ

    ReplyDelete
  101. tok saya terima ijazah ini untuk menjadi khalifah di muka bumi. terima kasih

    ReplyDelete
  102. Salam Tok. Saya terima ijazah Ayat 4 dan semua ilmu yang diperturunkan oleh Tok di sini. Mohon keizinan mengamalkannya seikhlasnya. Qabiltu..

    ReplyDelete
  103. Bismillah hirahman nirrahim.Assalamualaikum tok. Boleh tok ijazahkan saya Ilmu ayat 4 ini tok.Terima Kaseh. Wassalam.

    ReplyDelete
  104. Tok, saya terima ijazah tok...
    minta izin diamalkan...
    supaya jadi Khadam Allah s.w.t.
    amin.TQ

    ReplyDelete
  105. saya terima...ijazah ayat 4,selawat fatih & nurun nubuwah, ALHAMDULILLAH

    ReplyDelete
  106. terima kasih tok..sy terima ayat empat nie..alhamdulillah

    ReplyDelete
  107. saya terima, terima kasih tok.

    ReplyDelete
  108. saya terima ijazah umumnya tok.

    ReplyDelete
  109. salam tok,
    saya terima ijazah semua ilmu yg tok turunkan dlm blog ni. terima kasih tok. semoga tok dilapangkan rezki diberi kesihatan dan dipanjangkan umur, amin.....

    ReplyDelete
  110. salam...... cmne nk dpt ijazah tu... tolong......

    ReplyDelete
  111. Salam tok...saya terima ijazah semua ilmu yang tok turunkan dalam blog ini..terimakasih tok semoga tok n famili diberkati Allah

    ReplyDelete
  112. saya terima ijazah semua ilmu yg tok perturunkan.

    ReplyDelete
  113. Salam Tok,

    Saya terima ijazah untuk semua ilmu-ilmu Allah yang tok ajarkan didalam blog ini...
    Semoga Allah memberkati dan merahmati segala apa yang tok lakukan..

    Terima Kasih

    ReplyDelete
  114. Mohon ijazah dari tok belagak utk beramal

    ReplyDelete
  115. tok...saya terima ijazah umumnya...

    ReplyDelete
  116. Alhamdulillah..

    Syukran tok belagak atas ilmu yang dikongsi =)

    ReplyDelete
  117. SAYA TERIMA DAN MOHON IZIN AMALKAN..

    ReplyDelete
  118. TGTB saya mohon & terima ijazahnya.

    ReplyDelete
  119. TOK dgn rendah diri..sy terima ijazah TOK ini...
    sy nk belajar "ILMU" ALLAH yg ade...itu pon kalau rezeki d panjangkan-NYA...
    Thanks TOK..

    ReplyDelete
  120. yahaiyum ya qayyum tu adalah satu ayat yg di gunakan oleh ulamak yg telah mengalih kan istana balqis ke istana nabi sulaiman kan....mohon pencerahan.

    ReplyDelete
  121. Ia diamalkan oleh asif barkhiya seorang yg diberi Ilmu tinggi oleh Allah

    ReplyDelete
  122. terima kasih tok.saya terima ijazah umum ini.
    assalamualaikum.

    ReplyDelete
  123. terima kasih tok atas ijazah ini..mohon keizinan mengamalkannya..amiin.

    ReplyDelete
  124. Salam Tok,

    Pohon perkenan mengamalkan Ayat Empat nie

    ReplyDelete
  125. Assalamualaikum, Tok guru..

    Mohon izin amalkan ayat empat dalam kehidupan seharian saya yang agak mencabar... terima kasih..

    ReplyDelete
  126. terima kasih tuk.
    saya terima ijazah ini dn niat mahu menjadi khadam Allah.
    assalamualaikum.

    ReplyDelete
  127. salam tok,
    saya terima ijazah semua ilmu yg tok perturunkan di sini.. terima kasih

    ReplyDelete
  128. salam tok,
    saya terima ijazah semua ilmu yg tok perturunkan disini.. terima kasih

    ReplyDelete
  129. Salam Tok...
    sey khairul,
    sey mohon di ijazahkan segala amalan yg tok ijazahkan di dalam blog ini...sebagai khalifah dimuka bumi ini...terime kasih bebanyak ye tok...murah rezeki tok...amin...

    ReplyDelete
  130. Tok terima kasih diatas pengijazahan ayat empat. Say Terima

    Apis

    ReplyDelete
  131. tok, saya mohon di ijazahkan ilmu di atas tok. kat mana saya bole dapat ayat tu ?
    terima kasih banyak2 tok :)
    Assalamualaikum

    ReplyDelete
  132. salam Tok, saya terima ijazah ayat empat ini dan segala apa jua yang Tok ijazahkan disini. TQ.

    ReplyDelete
  133. salam Tok,saya terima ijazah ayat empat ini zahir dan batin.Alhamdulillah.terima kasih.

    ReplyDelete
  134. Assalamualaikum WBT,

    Saya mohon ayat ini diijazahkan kepada saya tok...terima kasih.

    ReplyDelete
  135. Assalamualaikum Tok,

    Saya terima ijazah ayat empat ini. Semoga Allah memberkati Tok. Terima kasih.

    ReplyDelete
  136. asalamualaikum tok,

    saya terima ijazah tok.terima kasih

    ReplyDelete
  137. Alhamdulillah...syukur kehadrat Allah.
    Saya terima ijazah ayat empat ini, mudah-mudahan memberi manfaat yg besar bg diri kerdil ini didunia mahupun diakhirat kehendakNya. Amin... Ya Rabbal a'lamin..

    ReplyDelete
  138. Salam Tok. Qobiltul ijazah. AlFatihah.

    ReplyDelete
  139. Alhamdulillah...syukur kehadrat Allah.
    Saya mohon izin ijazah mengamalkan ayat empat ini dari Tok TB, Amin... Ya Rabbal a'lamin..

    ReplyDelete
  140. alhamdulillah, saya terima ijazahnye...
    (al-fatihah + selawat)

    ReplyDelete
  141. Assalamualaikum WBT,

    Saya mohon ayat ini diijazahkan kepada saya tok...

    ReplyDelete
  142. Assalamualaikum Tok..saya terima ijazah ayat empat nie Tok..terima kasih..

    ReplyDelete
  143. salam Tok... mohon diijazahkan amalan ayat 4. Terima kasih.

    ReplyDelete
  144. alhamdulillah..sy terima jazamnya tok..moga ALLAH murahkan rezeki tok..

    ReplyDelete
  145. Salam. Mohon saya diijazahkan dgn ayat empat dan ilmu2 lain yg Tok ijazahkan dalam blog ni. Terima kasih.

    ReplyDelete
  146. salam tok..saya mohon ijazah ilmu ini utk diamalkan..insyallah..terima kasih

    ReplyDelete
  147. Assalamualaikum Tok, Mohon terima ijazah Ayat empat ni, Halal kan ilmu ni utk saya Insyallah.

    ReplyDelete
  148. Assalamualaikum tok, Mohon terima ijazah nya terima kasih

    ReplyDelete
  149. assalamualaikum tok, saya mohon ijazahnya untuk mengamalkan. terima kasih, wassalam.

    Dari Hanafi mohd. norman

    ReplyDelete
  150. as salam tok ,mohon terima ijazahnya untuk di amalkan ,insyallah

    ReplyDelete
  151. asalamualaikum tok saya dengan ini menerima ijazahnya terima kasih moga diberkati dunia akhirat..isyallah al-fatihah

    ReplyDelete
  152. asalamualaikum saya terima ijazahnya untuk diamalkan ke jalan allah semoga diberkati dunia akhirat al fatihah

    ReplyDelete
  153. salam, minta yg lebih arif komen..

    1) menurut spt yg diterangkan sblm ini (ayat 4 panas), bolehla juga diamalkan selawat syifa'(kasi neutral).. wallahu'alam

    2) apekah/adekah signifikan diantara ayat 4 dgn 2 ayat terakhir surah at taubah (laqadjaakum) + surah lailatul qadar?

    ReplyDelete
  154. salam... saya mohon ilmu yang Allah berikan kepat TB.

    ReplyDelete
  155. as salam tok ,mohon terima ijazahnya untuk di amalkan serta melindungi keluarga saya ,insyallah

    ReplyDelete
  156. Assalamua'laikum tok..mohon terima ijazah ayat 4 dah mohon diamalkan...halalkan ilmu yg dikongsi..terima kasih

    ReplyDelete
  157. sy terima ijazahnya tok .. utk digunakan dijalan Allah

    ReplyDelete
  158. Assalamualaikum. mohon terima ijazahnya.. InsyaAllah. Moga2x apa yang mengacau saya selama ini berkurang.

    ReplyDelete
  159. Alhamdulillah Saya terima ijazah ayat empat ni dari Tok..Al Fatihah

    ReplyDelete
  160. Saya selalu sakit tok, bolehkah saya guna ayat 4 utk mengubati diri saya sendiri.

    ReplyDelete
  161. saya sering sakit sakit,seperti sakit bahu dan leher yg teruk sampai mc tiap tiap minggu. yang terbaru saya diserang sakit kulit yang teruk.

    Apakah amalan yang saya boleh buat untuk mengubati sakit ini.

    ReplyDelete
  162. Mohoh Diijazahkan Kepada saya untuk mengamalkannya. Terima kasih. wassalam.

    ReplyDelete
  163. Salam tok, saya terima ijazahnya segala yg tok ajarkan dalam blog ni. Amin Ya Rabbal A'lamin

    ReplyDelete
  164. salam tok, saya terima ijazahnya. terima kasih banyak2.

    ReplyDelete
  165. Ass'kum wbt saudara2. suka nak kongsi amalan ilmu Allah ni. setahu saya ayat 4 atau ada yg panggil selendang merah ni adalah amalan penghulu Salleh pt.sulong batu pahat zaman bintang 3. saya dapat dari rakannya dan juga pakcik saya Abdullah di Bt. 7 Tongkang Pechah tahun 1980. kehebatan ayat 4 menjadikan penghulu Salleh dihormati dgn panggilan "panglima". versi amalan ayat 4 panglima Salleh ialah:
    1. Doa/istigfar nabi Yunos a.s dalam perut ikan
    Nun " Lailaha ila anta subhanaka....- 33x
    2. Amalan saidina Ali r.a " Wallahu
    gholibun 'ala amri" -33x
    3. Amalan Asif Barkhiya " Ya hayyun Ya
    Qoyyum......-33x
    4. Amalan Imam Ghazali " Ya zaljalali wal ikram"
    - 100x

    Kalau nak jazamkan buat selama 7 hari tanpa qada solat. setiap lepas solat baca seperti 1-4 di atas. Bila dah tamat (hari ke 7) sebelah malamnya menyelam dalam laut/sungai/kolam/ perigi. Kalau tak ada guna kolah besar pun ok! (pastikan tahu berenang jgn lemas pulok. Masa menyelam tu baca ke empat2 ayat satu nafas baru boleh naik permukaan air. niatkan untuk tidak dilihat oleh musuh2 (dengan berkat izin Allah). sebaik2nya masa amalkan menyelam tu pada malam gerhana bulan. pastikan tiada manusia lain yg tahu perbuatan saudara. lepas edah 7 hari tu buatlah amalan hari. mudah2an Allah qobulkan amalan tersebut.

    Kelebehan ayat 4 ini semasa bintang 3 ialah pihak bintang 3 /cina banyak membunuh orang melayu di BP menyebabkan panglima Salleh bangkit dgn rakan2 dan membuat serangan balas. semasa bertempur bintang 3 menembak arah atas angin kerana mereka beritahu mereka nampak orang2 melayu tinggi2 belaka setinggi pokok kelapa. apa lagi orang2 panglima Salleh pun kebas dari bawah dan lagi mereka tak nampak ada orang2 kita ada di depan mereka. Ass'kum wbt saudara2. suka nak kongsi amalan ilmu Allah ni. setahu saya ayat 4 atau ada yg panggil selendang merah ni adalah amalan penghulu Salleh pt.sulong batu pahat zaman bintang 3. saya dapat dari rakannya dan juga pakcik saya Abdullah di Bt. 7 Tongkang Pechah tahun 1980. kehebatan ayat 4 menjadikan penghulu Salleh dihormati dgn panggilan "panglima". versi amalan ayat 4 panglima Salleh ialah:
    1. Doa/istigfar nabi Yunos a.s dalam perut ikan
    Nun " Lailaha ila anta subhanaka....- 33x
    2. Amalan saidina Ali r.a " Wallahu
    gholibun 'ala amri" -33x
    3. Amalan Asif Barkhiya " Ya hayyun Ya
    Qoyyum......-33x
    4. Amalan Imam Ghazali " Ya zaljalali wal ikram"
    - 100x

    Kalau nak jazamkan buat selama 7 hari tanpa qada solat. setiap lepas solat baca seperti 1-4 di atas. Bila dah tamat (hari ke 7) sebelah malamnya menyelam dalam laut/sungai/kolam/ perigi. Kalau tak ada guna kolah besar pun ok! (pastikan tahu berenang jgn lemas pulok. Masa menyelam tu baca ke empat2 ayat satu nafas baru boleh naik permukaan air. niatkan untuk tidak dilihat oleh musuh2 (dengan berkat izin Allah). sebaik2nya masa amalkan menyelam tu pada malam gerhana bulan. pastikan tiada manusia lain yg tahu perbuatan saudara. lepas edah 7 hari tu buatlah amalan hari. mudah2an Allah qobulkan amalan tersebut.

    Kelebehan ayat 4 ini semasa bintang 3 ialah pihak bintang 3 /cina banyak membunuh orang melayu di BP menyebabkan panglima Salleh bangkit dgn rakan2 dan membuat serangan balas. semasa bertempur bintang 3 menembak arah atas angin kerana mereka beritahu mereka nampak orang2 melayu tinggi2 belaka setinggi pokok kelapa. apa lagi orang2 panglima Salleh pun kebas dari bawah dan lagi mereka tak nampak ada orang2 kita ada di depan mereka.


    Salam : sy nak tanye kenape setiap kali saya baca ayat diatas saya rase badan ni seram sejuk + bulu roma meremang.apa tanda nya itu.. saya cume baca sepintas lalu, blm mengamalkan nya lagi..kenape ye? sy rase badan ni mcm panas2..adakah sy ni dlm kategori org yg mempunyai masalah? minta tlg semua jelaskan serba sdkit apa yg berlaku kepada saya..

    ReplyDelete
  166. assalam tok.saya terima ijazahnya.trima ksaih banyak-banyak

    ReplyDelete
  167. Saya mohon ijazah umum untuk mengamal seluruh ilmu-ilmu yang terdapat di dalam blog Tok Belagak samada yang lepas-lepas, sekarang serta yang akan datang...Qobiltu Amin Ya Rob.

    ReplyDelete
  168. terima kasih tok..saya terima ijazahnya

    ReplyDelete
  169. salam tok..
    saya terima ijazahnya dan mohon mengamalkan ayat 4 ini...:-)
    terima kasih tok...

    ReplyDelete
  170. salam tok, saya pon terima ijazahnya. terima kasih many2
    syukran syukran

    ReplyDelete
  171. salam.. saya terima ijazah ini.. terima kasih..

    ReplyDelete
  172. Salam TB, saya dengan rendah diri menerima ijazah ayat 4 ini untuk perlindungan diri & keluarga atas dasar lillahi ta'ala. JazakAllah.

    ReplyDelete
  173. Mohon diijazahkan ayat4 ini dengan lafaz lilAllahita ala. TQ

    ReplyDelete
  174. Mohon diijazahkan dengan izin Allah ta'ala

    ReplyDelete
  175. mohon ditulis lengkap amalan ayat 4 tuan....smoga semua mendapat barakah. saya terima ijazah umumnya. salam.

    p/s: tuan, mohon d emailkan lengkap amalannya. terima kasih.
    koedrat@gmail.com

    ReplyDelete
  176. Hafiz

    Assalam Ustaz minta di ijazahkan Ayat 4 ini.

    Terima Kasih...

    ReplyDelete
  177. salam TB, saya MD FADLI bin MATALI menerima ijazah ayat empat ini, terima kasih

    ReplyDelete
  178. Salam TB, Saya MD FADLI BIN MATALI menerima ijazah ayat 4 ini tok, terima kasih, moga kita dirahmati Allah Taala

    ReplyDelete
  179. Salam tok,mohon di izinkan untuk amalan tq!

    ReplyDelete
  180. Salam tok,mohon Izin amalan Nya.

    ReplyDelete
  181. Salam..sy mohon ijazahnya ye...semoga Allah memberkatinya..Amin..

    ReplyDelete
  182. as salam tok..saya terima iijazah umumnya..qobiltu

    ReplyDelete
  183. as salam tok..sy terima ijazah umum ini..qobiltu

    ReplyDelete
  184. Salam TGTB, mohon diijazahkan disini. wassalam, terima kasih.

    ReplyDelete
  185. saya terima ijazahnya dengan izin allah

    ReplyDelete