18.2.10

Kembara ke Negeri Kita Orang

Tika ini 11.43 pm ...Den sodang memerhati gelagat pemancing2 pantai di Mersing...18.Feb.2010.
Di pantai Medan Ikan Bakar....

Den bertolak 5 am 17.Feb hari Rabu dari Pro Darulsaka......malam pertama kami beradu di Sg Rengit Teluk Ramunia...penghujung Malaysia...

Di Mersing lepak di Hotel Seri Malaysia...teruk dah hotel ni...dah season kut...ingat nak pi Tioman...tapi mana cukup semalam disana..so hari Jumaat Den pelan2 kayuh ke JB...Boring la..jalan sesak..baik lepak KL...sama je havocnya...

Masa di Mersing Den terpandang peta menunjukan titik terselatan Benua Asia ada di Tg. Piai...Dari Jb Den inagt nak ke Melaka aje..sebab dah malam dan den pun tak tahu jalan ke Tg Piai..di tengah Highway nampak exit PTP..DEN terus keluar ikut exit tu...akhirnya sampai ke Tg. Piai 10 mlm...sambil memandu sempat gak DEN tawarkan pesakit santau dari jauh...Mini Den kata..doktor pun ada cuti...Cuti pun masih merawat dari jauh..kes2 kronik Den tolong le...kes cintan...meme Den tak hingin layan masa cuti....Den menginap di Chalet terapung...perghhh di hujung benua beb...

75 comments:

  1. tok,

    Terima kasih kerana usaha Tok Belagak untuk anak saya. Malam ini setakat sekarang masih tenang dan tidak seperti semalam.

    Tok,

    Kenapa anak saya menangis dan tak tenang semalam dan hari sebelumnya? Ketika isteri pangku anak dalam jam 3am, isteri nampak bayang pontianak mahu menerkam (mata pejam) dan bila buka mata anak menangis terkejut?

    Apa pun tok, selamat beradu..kalau pergi kat KUKUP pun lagi syok mancing..penghujung Asia.

    Tok,

    Mintak no akaun, dan brapa upahnya? Atau saya singgah di Kota Kemuning weekend ini?

    ReplyDelete
  2. Salam Abg... alang2 sampai mersing tu, singgah le kat Jb.

    ReplyDelete

  3. wah tok cuti2 malaysia kat mersing yekk ... best tuh

    ReplyDelete

  4. nasib tok ada wat sebaris dua coretan kat sini, hilang rasa rindu. Semoga anak daniel darwish tenang dan sihat.

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Tok,

    bayu datang mengadab

    ReplyDelete
  6. ah ha...captain dh kluar dr dek..ehehehe

    ReplyDelete
  7. liley,

    kalau dah santun macam tu ada sebab la tu

    ReplyDelete

  8. moga segala hajat kau berhasil ;)

    ReplyDelete
  9. Salam Tok, takkan tgk je ikan tu.. Kat sana ikan morah2. Wat kelik la brg sepeti dua, kasi kenduri ikan bakar kat PDS. Hehehe gurau je tok...

    ReplyDelete
  10. motuner, kalau bab makan......
    Selamat bersantai Tok, hantu2 semua sambung raya cina le, tok moh cuti...he...he....

    ReplyDelete
  11. Pergh Tok honeymoon..kat mersing.... best woo..

    ReplyDelete
  12. KITA ORANG dah rekomen liley di masuk kan ke mailing list... wakil kaum mak dara ...tapi tak tau lah keputusannya...setengah kata liley ni pak adam entah ler....

    ReplyDelete
  13. teguhkan imanku, tabahkan hatiku, kuatkan zahir dan batinku Ya Allah...
    Amiin...

    ReplyDelete

  14. wah saper yang cakap tuh, suka2 hati jer, nie baikk punyaaaaa maaaa,
    teringat tadi liley pergi beli baju then tanya kat saler tu nie baju lelaki ke perempuan, dia ckp perempuan sbb kat area perempuan , then saler tu ckp lagi baju ponda* pun ada kalau nak, then liley tanya mcm mana lak tuh, dia ckp g beli baju lelaki pakai jd lah baju ponda* ..muhahaha ..liley buat2 ketawa ..lawaklah kononnya tuh ..

    ReplyDelete
  15. TJ je yg rekomen sorang, he...he..... kita orang mana ada rekomen.

    ReplyDelete
  16. ye la Art ..aku sorang yang rekomen... Bang Aji smile sokong...tu yang epal ngan geng bujang DS dok jelous tu...hang nak tau liley... sampai ada yang kata hang ni jantan...takut kami ni ayat kan hang keh keh ...jelous punya pasal ler tu gamaknya ....apahal jangan ambik hatiiii...cuma suatu gurauan lah kot...

    ReplyDelete
  17. saje menyepar kat sini....smakin tertarik ngan entri tok belahak....nek belagak ade katne skang nih????

    ReplyDelete

  18. best ker mailing list korang tuh, sampai nak kena rekomen bagai, kalau liley nak liley sendiri boleh masuk tanpe rekemen ...muhaha ... jgn marah, liley pun pandai scan eh bukan hack ..hehe ... tp malas ler, tp kalau nak tahu gak liley boleh hack ke tak, kalau korang benarkan liley hack liley boleh test try tengok ...camne ada berani

    ReplyDelete
  19. Dalam mail list tu mcm kat Disco dangdut la..yg muda kena respek otai...goyang cikit cikit je..goyang lebih otai x pueh hati nnt..otai nak goyang lebih sakit pinggang, jaki pulak kat yg muda...

    So yg muda kena hurmat....kitorang diam je biar otai yg putuskan...

    Yg muda minum kopi dangdut je..dok diam2 nnt otai marah....

    Hehe...ok x contoh...

    ReplyDelete
  20. Syukur. Akhirnya Tok kembali jua...

    ReplyDelete

  21. sabtu ahad sure lengang jer blog nie, spt biasa . ;)

    ReplyDelete
  22. PDS tutop, kasi can sama hantu sakat jin jembalang tu beraya sakan.. alang-alang sampai johor singgah BP tok, kena beryani matsah kat benteng dulu

    ReplyDelete
  23. Masa lepak2 kat pantai tu tolong ler scan2 skit kat area pulau batu cawan....cuba tengok apa yg ada tuan......he he kalau boleh betul2 scan ler......

    ReplyDelete
  24. Bertuahnya liley di recommend rakan2 masuk mailing list darul saka...saya apply direct serta berterusan 3 kali kat Tok, tapi tidak dilayan....huhu tak de rezeki agaknya..ilmu lom cukup utk turut serta barangkali...lps 3 kali tiada jawapan, saya stop permohonan...kerana faham la saya..mmg saya tak layak.. :)

    ReplyDelete
  25. Tok x masuk Pahang ko kek Pulau Tioman..
    Daniel Darwish bebudak memang lebih terbuka pandangan dan pendengaran dari orang dewasa ..
    Liley ekau boleh hack yahoo mail ko ado member den email yahoo dio kono hijack..

    ReplyDelete
  26. liley bole tolong scan aku, aku ada masalah...

    ReplyDelete

  27. liley baru jengguk blog nie kejap, baru nak bfast nie, mcm2 la korang nie, liley nak pekena nescafe sat ngan nasi lemak.

    ReplyDelete
  28. bole liley kan apa tak bole...kalau dah bole scan...tolong ambo

    ReplyDelete

  29. tolong hang, apo dah jadi ngan hangpo ..meh sinih citer ;)

    ReplyDelete
  30. gunakan scanner heavy duty brand hp pun ok..hehehe

    ReplyDelete

  31. teringin nak bercuti2 spt tok, tp ngan masalah yg tk selesai camne lah nak g happy2, waiting game will be over soon .. tunggu

    ReplyDelete
  32. kene jumpa shima tuh..hahaha ;)

    ReplyDelete

  33. shima? saper itu shima, penyanyi? pelakon?

    ReplyDelete
  34. adoi markisa , aku tengah stress nie markisa...help!!!!

    ReplyDelete
  35. liley, apa yang hang dok stress tu...dalam blog hang, hang kata horman punya pasai,...takkan 'baik punyaaa' dah nak kaput kot....pi la tanya Dr. Arif kita@ ombak...apatah tak ingat ,..sorry doc...

    ReplyDelete
  36. lily..dah sampai masa awak gi holiday..gi destress..cheers.

    ReplyDelete
  37. apa la tok jabat nie, di sebab baik punyaa lah hormone nie dok tk stabil, ishkk apa aku merepek nie .. sorry tok , cam biasa my hormone did it not me ;)

    ReplyDelete
  38. setven65 ,
    betul kata awak dah memang time kita g holiday n honeymoon sekali.. wah hormone kacau lg nie..sorry .. memang kena g holiday nie..doa2 kan lah.. ingat nak g pulau perhentian terengganu ..ok tak?

    ReplyDelete
  39. mana2 pun bleh..asal awk senang ngan tempat tu..In search for the peace of mind..memang payah..mudah2an awk dapat cari tempat yg sesuai..

    ReplyDelete
  40. Salam Tok dan selamat bercuti.
    Terimakasih Tok kerana ipar saya dari Bintulu Sarawak baru talipon bagitau rumah dan anak nya sudah tidak ada gangguan lagi selepas saya email Tok hari tu...cuma gangguan telah berpindah ke rumah kakak ipar saya pula dan siap anak pompuan dia bermimpi seorang tua kasi warning supaya jangan melayari website Darulsaka..Minta tolong Tok sekali lagi kasi warning sama itu JIN2 ..
    Salam

    ReplyDelete
  41. Kalau raso lamo tunggu TB sambung cito boleh baco blog adik dio di http://rozaimy.komputer.com.my
    hehehe sorry ek En Jimi Asmara

    ReplyDelete
  42. apa sibuk2 nak join mailing list ni?...try jurus jarak jauh Tok tu. kalau Tok tu rasa geli2, boleh join mailing list la...ahaks

    ReplyDelete
  43. DinBeserah, aku inesen..
    kukuku~

    ReplyDelete
  44. eh tak heran lah n tak kempunan la pasal mailing list tuh, kalau TOK boleh buang saka just in 10 seconds,liley bleh crack mailing list in just below than ten seconds, ada berani, maleh nak buat jerkk... muhaha ...

    ReplyDelete
  45. Assalamualaikum
    Kepada semua, Mailing List Darul Saka apabila jadi ahli ada tanggungjawab. Bukan untuk gurau senda sahaja. Ada ilmu yang khusus Tok Belagak yang kongsikan dan ada yang diberi tugasan untuk dilaksanakan. Sekian.

    ReplyDelete

  46. Haha kan dah kena warning,jangan dok buat main. ;)

    ReplyDelete
  47. Nak tanya kawan-kawan kat sini :

    Ada kenal tak sesiapa yang boleh mengubat sakit tulang belakang a.k.a slipped disc.

    Tgk rancangan Syifa', ada tok guru boleh rawat batin kat sg pusu, gombak?

    saya slipped disc teruk nih, sapa boleh tolong?

    ReplyDelete

  48. Sekarang tok tengah bercuti, boleh refer kat anak murid tok yg 'otai' atau refer akt adik Tok bleh rujuk link kat atas ;)
    kalau nak pergi kat gombak rancangan syifa tuh, nombor dah penuh sampai bulan april, kena amik nombor sekarang utk rawatan hari yg yg masih free bulan april ke atas.
    Goog Luck ;)

    ReplyDelete

  49. ishkk ada lah couple kat depan nie,tgk gaya cam dah kawin, then tadi dia main suap2 askrim kat mulut lg sorang..ishkk nie yg rasa jealous nie ..

    ReplyDelete

  50. arghh bosan lah mengadap org couple dok makan mesra2 gitu, liley nak g swimming jom saper nak ikut,kat mana? Ha tu rahsia.bye

    ReplyDelete
  51. mahu jumpa tok dan toh puan secara suri

    ReplyDelete
  52. tok, nak jumpe tok....nak bw mak saye....mak saye x sihat..kak liley, tolong a saye...mak saye da makin besar..wat ams ni, saya n abah bc yasin 7 mubin n balot kain putih...tapi, saya nak sgt bw mak saya jumpa tok..tolong la kwn2...mak saya kene busung angin...

    iza

    ReplyDelete
  53. Email la personally kat Tok..

    ReplyDelete
  54. epal, TgTB kan dah ajar kaedah rawatan busung angin...cubalah ikhtiar tengok sementara nak tunggu dia...kesian kawan kita tu...

    ReplyDelete
  55. Maaflah.. Sy X pndai la Tok jabat..klau sy tau pun sy x buat klau Tok xde...sapo nk backing den...
    Tunggulah esok Tok ada dah..Sabarlah sekejap..
    tanda Allah syg pd ujiannya juga..

    Atau pun s.o.s Tok guna tipun..

    ReplyDelete
  56. Tok tulis 5 baris, komen dah 61...

    ReplyDelete
  57. Assalamualaikum WRTH

    Tok Belagak telah selamat sampai ke Kota Kemuning petang tadi jam 400ptg. Kenderaan dia ada masalah sikit dalam perjalanan balik dari Johor. Setelah didoakan mekanik kata tak ada masalah pulak Iswara Turbo dia. Bila sampai sahaja ke Pro DS, 5 pesakit sedang menunggu. Kita nantikan cerita cerita menarik dia sewaktu kembara di Johor. Terima kasih.

    ReplyDelete
  58. "Setelah didoakan mekanik kata tak ada masalah pulak Iswara Turbo dia."

    Terima kasih Tuan Admin, atas lintas langsung terkini mengenai selebriti kita Tok Belagak yang hensem dan ganteng tu.

    Harapan kita pada masa akan datang, Tok Belagak tidak lupa minta mekanik tu doakan bahtera dia menjadi Toyota Alphard pula.

    ReplyDelete


  59. jiGoku_sHoujO
    sabar2 tok dah balik tuh, email lagi tok hari nie,

    ReplyDelete

  60. wah ada lintas langsung, memang hi-profile betul

    ReplyDelete
  61. iswara turbo tu merajuk pasal Tok nak pakai naza ria pulak.

    ReplyDelete
  62. patutlah tok dh lama xupdate...

    ReplyDelete
  63. ketibaan tok sifu di pekarangan...siap mengadap dgn titah di junjung atas nama Allah.trima tugas selaku khalifah Allah..Diterima segala amal dunia and akhirat...HEHEE....Macam cerita pendekar...huhu...Salam sejahtera buat tok sifu,rakan2 sekalian and otai2 sekalian...wasalam

    ReplyDelete
  64. tompang tanya.....adakah hanya insan terpilih saja boleh di addkan dalam mailing list?? ermmm ermm ...apakah kreterianya utk menjadi insan terpilih tu...minta di ulas...

    ReplyDelete
  65. Kebanyakan ahli mailing list ni pernah poe kursus dengan Tok Belagak.. contoh kursus perawat cemerlang hari itu..

    ReplyDelete

  66. kepada punca7alam, kalau betul2 ada niat betul2 nak berlajar ilmu nie, pergilah meredah hutan balantara, lautan dan akhirnya nant dapat gak jumpa la Tok guru Tok belagak kat Kota kemuning tu ;), kalau nak seribu daya, taknak seribu dalih, tk perlu mailing2 list nie. Teringat zaman hang tuah lima bersaudara nak berguru bawa kantung ke gunung ledang seberapa lama ..wah nk bukak buku sejarah lak liley..

    ReplyDelete
  67. Assalamualaikum,
    Botul tu Liley, jumpo bersuri dongan TB lae best.. x soda maso dah belalu.. Silola bawa la buku tulih atau PDA salin apo yang patut dan yang memang kono bersuri macam pembuko amalan boleh la di pelajari torus..

    ReplyDelete
  68. kak liley, mekasih....tok da reply..insyaallah jumaat ni saya bw ibu saya ke pro darul saka..Alhamdulillah..mekasih semua..

    ReplyDelete
  69. jiGoku_sHoujO ,
    semoga semua berjalan dengan lancar dan sembuh dari penyakit

    ReplyDelete