8.2.10

Selamat Hari Jadi Untuk DEN

9.Feb.......bertambah mudalah DEN...bertambah Ganteng...

Ado yg tanyo DEN, Apo nak kasi hadiah....DEN kata...Kasilah Nokia E72 ko...Sony Xpreia ko, HTC ko...takdolah sampai nak mintak ALPHARD !

140 comments:

  1. Walaupun aku pembangkang tapi bab ni aku kena ucap...Selamat Hari Lahir Tok Belagak.... biasalah Anwar Ibrahin dgn Najib pun boleh dok semeja at tea time......saja je nak nyakat tok ni....

    ReplyDelete
  2. slamat hari jadi tok sifu yang ESE hormati...Semoga panjang umur,murah rezeki slamat,rahmat dan redha Allah untuk Tok sifu di dunia Hingga Akhirat...

    ReplyDelete
  3. HEHE biasalah tu Ahli...Ado BN ado gak ler DAP...Ado pas ado lah Keadilan...

    ReplyDelete
  4. Korang mana tau entah2 ahli tu DEN...????

    ReplyDelete
  5. selamat hari jadi... tok
    semoga bertambah sihat, muda dan ganteng aja...:)
    tq tok.

    ReplyDelete
  6. Happy B'dy in advance Tok...uish....Tahun Pak Belang ler....garang ler....hehe

    ReplyDelete
  7. Selamat Hari Ulang Tahun. Semoga murah rezeki, panjang umor dan sihat selalu.....errr...yang keberapa Tok? Semlm saya nengok mcm dlm linkungan 25 ke 27 tahun aje...hehe(jack arrr sikit) mana tau, kang kalu Tok hepi, dia bagi lagi ilmu, ya tak Tok?

    ReplyDelete
  8. Selamat Hari Lahir dan semoga bertambah ilmu!

    ReplyDelete
  9. haha...tok blagak bertambah usia...slmt ari lahir..

    klu la ahli tu=tok blagak...ap slhnyer..ha3

    ReplyDelete
  10. Insyaallah Ada hadiah harijadi...

    ReplyDelete
  11. Apo lg ahli..ajust le kot dpt buang sakee pree..

    Selamat ulang tahun Tok...semoga pnjg umur dan sentiasa d dlm rahmat dan kasih sayang Allah..Aminn

    ReplyDelete
  12. tok belagak... selahat hari lahir, semoga panjang umur dan sentiasa di dalam rahmat Allah, kata orang jawa sanah helwa ya gamil...

    ReplyDelete
  13. SELAMAT HARI LAHIR DIUCAPKAN PADA bangBLAGAK .. SEMOGA DIPANJANGKAN UMUR, DIBERIKAN KESIHATAN YG BAIK & JUGA DIMURAHKAN REZEKI SENTIASA OLEH NYA.

    ReplyDelete
  14. (ya mari ramai2...put your hands on the air..)

    Allah selamatkan kamu..Allah selamatkan kamuuu.....Allah selamatkan Tokkk Belagak..Allah selamat kan kamu..Hapi Birthday...tok...

    ReplyDelete
  15. Alah korang ni, tok tu mana le boleh nak scan aku...kalau dia hebat sgt boleh scan, kasi tau aku pakai baju warna apa hari ni...ye lah kan kalau takat scan dia jalan kasyaf dan boleh nampak benda yg kita tak nampak, saka lah, jin lah, takkan tak leh scan benda yg kita nampak, kalau tak leh scan, apa kelas punya scan.

    Aku saja je layan tok n korang yg kata ayat ada kat keliling aku lah, keja JAIS lah....hek eleh.. dan macam2 lagi, aku saja je nak test tok ni betul ke dia leh scan.....aku temberang keja kat JAIS pun tok leh caya, camana le dia leh kata scan dia mantop....haiii tolong lah tok, berhenti drp menipu org....aku bg tok hint lagi sikit, aku ni antara org yg datang ke majlis bacaan yasin 7 mubin....ha carik le sendiri...kata scan hebat sgt.....kalau hebat betul, aku pun nak belajar...he he he

    Kalau tok nak jumpa aku, meh mlm ni kita jumpa di langit ke 2 tingkat ke 2116...ada berani n ada kekuatan utk sampai....aku tunggu kat sana jam 12 mlm.....jgn buat2 lupa lak tok....JUMPA DI SANA, DI SANA, DI SANA.

    APA PUN MOGA PANJANG UMUR N TULIH LAGI, SERONOK GAK BACA TOK PUNYA TEMBERANG......

    ReplyDelete
  16. MAHAL KITA...murah rezki panjang umur

    ReplyDelete
  17. Ahli klau ko dtg Tok pkai baju kaler aper hrtu...

    ReplyDelete
  18. ahli...

    hari ni ko pakai spender bunga2 ala2 hippies..tul tak ? tul tak ?...haaaa...

    ReplyDelete
  19. ASSALAMUALAIKUM TOK

    SELAMAT HARI LAHIR,PANJANG UMUR, MURAH REZEKI TN GURU DARI SAYA SEKELUARGA
    DAN MOHON KEBERKATAN ATAS ILMU YANG DIAMANAHKAN
    KEPADA SAYA,
    ALLAH,ALLAH,ALLAH.......

    ReplyDelete
  20. selamat hari jadi tok... semoga panjang umur..murah rezeki... amin..

    ReplyDelete
  21. Tok, kita tukar tradisi la kali ni.
    Apa kata kali ni Tok lak bagi hadiah kat pembaca blog ni?

    barula break the iceberg.

    p/s: sah2 ahli menipu besor. Tok tak menipu, hang yang tipu dia. Dah hang yang habaq hang sekian2... So what?

    Syok giler hang menipu na.

    ReplyDelete

  22. alamak meeting br habis ,dah ketinggalan lak liley nak ucap Selamat Hari Lahir tok yg ke xx :)
    Semoga di limpah kurnia segala rahmat dan usia yg d beri di hias iman bersulam taqwa ;)


    ReplyDelete
  23. yer ker ahli boleh tgk2 baju warna apa ye, kalau camtu liley pun nak tanya tok liley pakai kereta warna apa ;)

    ReplyDelete
  24. Tok, semoga panjang umur, murah rezeki, bertambah ketaatan.

    Hmm...selang sehari jer harijadi kita. Tok 9hb Feb, saya 10hb Feb.

    ReplyDelete
  25. selamat hari lahir juga pada TERANGWULAN
    semoga panjang umur, murah rezeki, bertambah ketaatan.

    ReplyDelete
  26. Selamat Ulang Tahun kelahiran tok ke Alam Buana ini

    ReplyDelete
  27. Selamat Ulang Tahun kelahiran ke???
    Semuga Tok Belagak sentiasa berolih rahmat & redho dari Allah. Aamiiiin.

    ReplyDelete
  28. Selamat Hari Lahir Tok Belagak...
    Toh Puan Belagak tahniah ye...

    ReplyDelete
  29. SELAMAT HARI JADI TOK............semoga tok sekeluarga dilimpahi rahmatNya.....

    ReplyDelete
  30. Eppy Birthday tok.moga panjang umur n dibukakan lagi segala rahsia-rahsia keTuhanan.

    ReplyDelete
  31. happy birthday Tok...semoga dipanjangkan umur,sihat walafiat dan di murahkan rezki..

    ReplyDelete
  32. selamat harijadi juga tok..mudah mudahan panjang umur dan diberikan pimpinan dan hidayah oleh Allah sentiasa..tok,boleh ceritakan sikit tentang apa maksud di sebalik logo darul saka tu?sy tengok mcm dekat nak sama dengan lambang piramid dan mata satu kat duit kertas orang putih..terima kasih tok

    ReplyDelete
  33. ha ha tadi aku dah ucap selamat kat tok.. ni nak ucap selamat kat terangwulan plak.. selamat hari lahir terangwulan semoga panjang umur murah rezeki...ada sesapa sambut besday lg..meh nak ucap selamat :-)

    ReplyDelete
  34. skuad peninjau

    p/s: sah2 ahli menipu besor. Tok tak menipu, hang yang tipu dia. Dah hang yang habaq hang sekian2... So what?

    Syok giler hang menipu na.

    hang kata camtu, aku teringat orang yg suka mintak perhatian..bior la dia skuad peninjau..takde orang mcm dia tak best plak..bior pecambahan minda berlaku..aku pegang satu je..bersangka baik terhadap guru..

    ReplyDelete
  35. salam ,semoga sentiasa diberkati Allah dan diberi petunjuk untuk membantu orang2 seperti saya yang sentiasa memerlukan bantuan tok sekeluarga

    ReplyDelete
  36. hehehe .. walau pun akak tak join sessi baru2 ni yg dikata oleh si ahli baca '7 MUBIN' (clue tuh ) hehehe

    tp akak tetap tau bangBlagak pakai baju kaler apa ari tuh .. adakah bermakna akak tau scan ??? jawapannya sama sekali tidakkkk ... :D

    ReplyDelete
  37. hepy besday tok..yang keberapa tu?

    ReplyDelete
  38. Yg ke 30 U....

    Maaf ye , perjumpaan adalah membaca Yasin 40 bukan yasin 7 Mubin...harap maklum

    ReplyDelete
  39. haaa... kan betul tu akak cakap .. walau pun akak tak datang akak tau bukan baca 7 mubin .. see posting akak kat atas tu .. alah yg akak tulih clue tuh ... : D

    jeng jeng jeng

    ReplyDelete
  40. hehehe.....Jauh bebenor bezanya Yaasin 7 Mubin dgn Yaasin 40...!!! Kot ye pun nak klentong, buat ler homework dulu wehhh..!!

    ReplyDelete
  41. uish ... baru 30 tok ... meme ganteng ... selamat hari lahir tok :D ... terus dipanjangkan umur dalam keberkatan ...

    ReplyDelete
  42. Alhamdulillah....Selamat bang...

    ReplyDelete
  43. Salam Tok,
    Selamat ulangtahun lahir ke alam buana. Trima kasih atas usaha lahirkan blog ke alam maya ni. kami dari ceruk utara Serawak ni dapat gak ilmu yang sangat menfaat. Moga ilmu yang dicurahkan utk mengajari kami biarpun takleh bersua akan jd amal soleh & jihad fisabilillah.

    ReplyDelete
  44. Salam Ulangtahun kelahiran buat Tok...semoga dipanjangkan umur, diberi kesihatan yang baik,senantiasa dimurahkan rezeki serta mendapat ilham serta ilmu berganda-ganda dari Allah swt. Harapan saya, dapatlah Tok curahkan ilmu, berkongsi pengalaman itu kepada saya dan pembaca blog ini...
    Tiada apa yg saya mampu nak hadiahkan..melainkan Al-Fatihah buat Tok...

    Terima kasih dgn pertolongan, ilmu ,cerita(pengalaman) dan panduan yg diberikan selama ini..Moga tok sekeluarga dirahmati..Amin.

    ReplyDelete
  45. selamat...selamat...selamat tok

    ReplyDelete
  46. "Ya ALLAH, perkayakan lah Tok Belagak ini dgn rezeki yg byk lg halal, Iman yg benar, Ilmu yg bermanfaat, kesihatan yg elok, kecerdikan yg tinggi, hati yg bersih dan kejayaan yg besar kerana Engkau Zat Penguasa...Amin Ya Rabbal Alamin..."

    Selamat Hari Lahir Tok !~

    ReplyDelete
  47. selamat hari ulang tahun tok...

    moga Allah swt murahkan rezeki tok dan panjangkan umur tok,amin....

    ReplyDelete
  48. SALAM....

    Sifu,Tok Puan serta anak2 Sifu sekalian..
    Ingin Hamba bersila jap..penat mengembara..terasa dahaga di tekak Hamba...rupanya Hamba kekeringan Ilmu untuk diamalkan..berjalan punya berjalan..terjumpa Ayat Nurul Nubbuwah yg Sifu Ijazahkan secara FOC..Hamba tertanya juga...barangkali Sifu sudah mendapat sesuatu dlm hidupnya??? Scan punya scan ( walaupun x buka lg le scannya..hehe..) taulah Hamba bahawa hari nie Hari Jadi SIfu rupanya....

    Hamba tiada apa yg dibawa..hanya diri..laptop,enpom Nokia,beg duit..kunci motor Kriss shj dlm sehelai sepinggang ini..mendoakan akan Kesejahteraan Kehidupan SIfu sekeluarga dan Al-Fatihah ini khas buat Sifu sekeluarga..Semoga Ilmu yg SIfu turunkan kpd Hamba & rakan2 sekalian mendapt berkat didunia & diakhirat kelak...AMIN......

    Sifu..Ajarlah ku SIfu... :)

    ReplyDelete
  49. Selamat hari jadi pada tok ni , n enam jahanam untuk ahli...jgn marah ye...aku tak suka dgn ahli,kau suka permainan ni kan nanti tengok apa jadi dgn kau...nanti kau jadi pendek baru tau, dari kurus jadi gemuk dari cerah jadi negro baru kau tau...

    ReplyDelete
  50. Selamat Hari Jadi Tok semoga panjang umur, murah rezeki & sentiasa dirahmati ALLAH SWT

    ReplyDelete
  51. aku punyalah tunggu sampai ke sudah tok tak sampai2...at last aku balik tidur je, tok belagak tak le terer sangat...he he he,

    haa tok soalan cepu emas den tok tak jawab lagi, apa kaler baju aku pakai semalam dan hari ni? hint dia, aku pakai baju semalam....ha ha ha so kaler sama...tapi apakah kalernya? jawab jgn tak jawab tok. kata terer scan kan...ni tak yah dalil2, kalau betul aku tahu kalau salah pun aku yg tahu...so bukti utk aku, org lain takyah tahu. korang yg lain pun boleh tanya cam liley tanya dia pakai keta apa, haa jawab jgn tak jawab.

    yasin 40 aku tak mari lah, busy. yasin 7 mubin je, pusing le korang carik, bukan ramai yg datang pun 50 org lebih je. hint lagi tuh, tolak le sapa2 yg dtg yasin 40, so dah tinggal sikit dah tu boleh le agak2 sapa......aku nak test je jgn amik ati ye tok....andai betul tok boleh scan reverse ke belakang, mesti tak pening nak tolak sapa mai yasin 7mubin sapa mai yasin40. takkan benda ghaib boleh scan benda nyata tak leh scan, sedang jarum yg nyata dlm tekak anjing boleh dighaibkan, inikan pula aku yg terang2 leh nampak depan mata kalau scan reverse....jenuh lah tok belagak memikir camana nak carik...

    tak pe firus aku suka kat ko. ko ni firus aku nyakat tok pun kau sibuk....aku doakan kesejahteraan untuk kau, rezeki melimpah ruah untuk firus, ya allah rahmati dan limpahkanlah kesejahteraan utk saudara firus, moga dia sentiasa mendapat rahmatMu, kurniakanlah dia ketenangan hati dan jiwa.

    HARAP BG PELUANG TOK JAWAB. JGN JAWAB UTK DIA, KALU 12 ORG TEKA KALER MESTI LAH SALAH SORANG BETUL.......

    ReplyDelete

  52. ahli, sebenarnya hati ko dah terpaut ngan tok, masakan kau datang time y7m tu kan, cuma seketul daging yakni hati kau masih berbelah bagi, ye ke tidak ye ke tidak , was2 nie biasanya ada kaitan ngan iblis syetan, tp kalau kau betul2 nak tok scan nko, ko kasi le full name nko ngan nama ibu ...sekian

    ReplyDelete

  53. cam budak tadika lak nak tolak campur nie, sekali dapat nama+nama ibu nko tuh,silap2 duit nko dalam bank pun tok boleh scan tau ;)

    ReplyDelete
  54. bukan liley lagi hebat kira2 ke?

    alah liley saja je. aku tau ramai kat sini yg baca tapi tak komen pun pasal just syok dengar tok temberang, memang dia kata temberang pun...aku pun syok baca apa, masalahnya ialah komentor2 yg lain ni dia caya bulat2 tanpa tapis, tok pun satu cerita fantasi ke fiksyen ke nyata ke fakta ke dah jadi rojak dlm ni tak tahu mana satu salah mana satu betul. so utk membetulkan keadaaan cuba lah scan aku nih pakai baju apa, habis cerita. yg lain pun boleh try. kira kalau boleh tu memang hebatlah tok ni.

    masalahnya cerita cam ni ialah ada yg taksub gila cam si firus tu...sian kat dia. doakanlah dia moga tenang hati dia. amin

    ReplyDelete
  55. ahli ada benda nak tanya sikit but not here

    ReplyDelete
  56. SALAM....

    Sifu & The Geng...
    PInta laluan jap SIfu...
    Kpd 'Ahli"....ok gak r nickname ahli nie...kalu 'ahli' nie bijakbistari..apa nama bos saya ni..dia Head Of Section...kalau tau..bagi r tau nama dia...baru rancak perbualan dlm forum nie kan..
    :D hihihi..memandai je nk main scan2 nie.. :)

    ReplyDelete
  57. Selamat Hari Lahir Sifu, semoga panjang umur, murah rezeki, diberkati dan dirahmati ALLAH.. Amin...

    ReplyDelete
  58. Selamat hari jadi...semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki Tuk selalu...doakan untuk Teman ya..

    ReplyDelete
  59. den pun g mlm tu.. tp parking kat bawah aje.. hisap rokok sebatang.. tengok lebai mana bawah pouch selempang turun.. wa pun blah

    ReplyDelete
  60. ha dengar tu tok nak e72..sapa2 nak sponsor dtg beli kedai aku..hehehehe..tak jauh medan mara jee..

    ReplyDelete
  61. salam tok sifu..And saudara mukmin semua...kepada tok sifu tak yah layan Ahli nih tok....Saudara Ahli...Yang sudah tu sudah lah...Kasyaf tu anugerah Allah Ta,ala..Jika Allah mengizinkanya..Jadilah kun kata Allah..Kasyaf bukan untuk di tunjuk pada kehebatannya..Tapi untuk membuktikan kekuasaan Allah ta,ala semata2...Bukan untuk suka2 ma...Main redah ajo...Ado displin gak ler...kalo nak blajar buat cara blajar,sonang cerita...ko nih beruntung ler..Nasib baik ko nih dah jumpa tok belagak..insya,Allah Nih ESE story sikit kat ko...ado seorang sahabat ESE penah pi blajar Terengganu dgn seorang guru tasauf..Kesian gak dgn dio nih.sanggup blajar sano sini..Sampai tak penah tukar2 kereta pun dio nih..Cuma pakai kereta lamo.(ARTENATIF KATOKAN).Dio nih gumpul duit ingatkan nak beli kereta baru atau keperluan dunia ke..tapi meleset..Dio pi berguru di terengganu..Sesudah sampai di sana..Mereka bertanya khabar and berkenalan dgn guru..Guru tahu hajat mereka...HEHEHE...Guru pun temberang sikit Pasal Ilmu Allah nih....tok guru nih lain sikit...tok guru berkata>ko paham tak apa yang ku cakap..Apo lagi member ESE berkata..Tak faham guru...hmmmm....Tok guru berkata>sekarang ko ambik beg and baju ko...Sekarang ko balik...Huhu....apo lagi member ESE nih.jenuh beb..baru sampai terus balik...lopas member ESE tu tarik balik kata2 tadi tu...dan akan blajar untuk memahaminya berkaitan ilmu Allah nih...HEHE Temberang meme ado dalam tasauf..Sobab tak cukup untuk memahami...Kalo dah paham step satu barulah paham step seterusnya..kalo kito guna sebelah mata untuk blajar dgn guru meme lah tak faham..Kono ado keseluruhanya...Apo2 pun kepada Ahli..Sudah lah tu...Baik ko ambik yang baik dalam blog nih...sebab yang baik datang dari Allah dan yang serba kekurangan nih dari kito sendiri...Jika ko kurang berkenan dgn penyampaian tok sifu(tok blagak nih...ko faham2 aje lah yer..Yang kito nih tak sempurna ma...Hanya umat Muhammad S.A.W..Yang terbaik ikutan Adalah Rasullullah s.a.w..kalo ko nak blajar atau nak jumpa Nabi kito nih....Insya.Allah ESE ijazah kan kat ko and semua amalan Slawat keatas nabi S.A.W..(ALLAHUMMA SALLA ALA HABIBI NA MUHAMMAD,WA ALA A'LI HABIBI NA MUHAMMAD FI KULLI WANAFASIN BI A'DA'DI KULLA.. Sebanyak 5000x 1 hari lobih pun best lagi.. tiap hari...Malam jumaat amalan..al-kuasar 1000x slawat nabi banyak kali and buek solat hajat..Mai jumpa Insan yang hebat...mengadu padanya..Apo yang muskill..nih tak ado temberang2 lagi dah...Tengok wajahnya kekasih Allah...Insya.Allah..kebatilan akan lenyap apabila datang kebenaran..Wasalam

    ReplyDelete
  62. Salah taip plak dah...(ALLAHUMMA SALLA ALA HABIBI NA MUHAMMADIN WA'ALA'ALI HABIBI NA MUHAMMAD FI KULLI LAM HATIN WANAFASIN BI A'DA'DI KULLA MAKLU MIL LAQ)WASALAM

    ReplyDelete
  63. Aper keles scan baju..nk cabar try le suh matikan 'adik' ko tu...1minggu cukup..

    Ada bran?so klau jd ko sndiri tahu..x yah klentong..x yah buat pengakuan 'adik' ko ok ke x...

    Scan baju ko blh ngelat....

    ReplyDelete
  64. HARAP BG PELUANG TOK JAWAB. TAPI RASANYA TOK TAKKAN JAWAB LAH...SEBAB DIA TAK TAHU DAN TAK SANGGUP MENGHADAPI CABARAN.

    ok ni satu peluang lagi, sila scan aku pakai kereta apa dan apa warnanya, kereta tak leh tukar2 kaler cam tukar baju kan...tapi aku tanya utk diri aku je, kalau betul aku tahu kalau salah aku pun tahu. HARAP BG PELUANG TO JAWAB.

    Tu belum lagi aku tanya apa ada dalam tangan hamba cam cerita nujum pak belalang.

    CABARAN NI TOK, MARUAH SCAN TOK KAT SINI. KALAU TOK TAK JAWAB MANA MAU LETAK MUKA? SEMBANG KUAT.

    ReplyDelete
  65. Kabut lu ahli. nak test2 org kat sini plak. kalu betul, kau nak kasi tok keta kau. sengal.

    Apa kat kita sparring. bukak gelanggang. kau nak yg real je kan. dah pecah muka kau baru kau percaya eh kau kena tumbuk. ada bran x ?

    ReplyDelete
  66. To ahli, kalau tak suka jangan singgah... masuk fesbuk aje...

    ReplyDelete
  67. kenapa lah ada lagi makhluk Allah yg tak faham bahasa ni.....aku tanya kat TOK bukan korang. Yg korang sebok ni kenapa?

    To Amokz, bulu hidung den pun tak goyang. Aku doakan moga Allah swt berikan kau kesabaran dan menggunakan ilmu kau hanya utk kebaikan.

    ReplyDelete
  68. Ala ahli ko kan xde keter naik komuter kan..Kukuku

    ReplyDelete
  69. AHLI ni salah satu contoh manusia yg ada masalah hati. Manusia mcm ni bukan level Tok nak layan. Betul ke ko sanggup "tooot" ko mati. Benda tu mati 1 minggu cukup ke utk meyakinkan yg Tok tahu siapa kau..? Kalau mati terus naya bro... ko tu dah la belum kawen lagi.

    Baik ko selawat banyak2 kasi repair hati yg rosak tu.. For your info, ko x pyh cabar2 Tok sb dia tak akan jawab. Buang karen je..

    ReplyDelete
  70. Ha ha ha ahli kau memang org yang baik .... , aku ni pro tok la mcm kau kata mesti ada pembakang pasti ada penyokong fanatik...baru buat sikit dah melatah knp terbakar ke...mcm kau kata kau tanya tok...aku pun sakat kau... pegi la setakat org mcm kau semua nak sempurna, tapi diri tak kemana cerita mcm budak...tah tah kau ni aney tua yg kurus tu ke...

    tapi aku harus mengucapkan terima kasih krn berdoa untuk aku, tapi jgn la kamu doa untuk saya...doa sekali untuk pembaca blog sekali...

    apa pun aku dah sayang ngan kau ahli , kalau bole aku nak duduk dlm badan kau...ahli aku tanya kau, bole tak aku jadi kwn baik kau...aku dah jatuh sayang pada ahli, ni kena cari minyak dagu RM 50,000-00 up sikit minyak dagu pada tok...tok punya minyak dagu RM 30,000-00...ahli punya aku sanggup keluar duit sebanyak tu...

    Ahli kau memang aku suka kat kau...nanti aku dapat cari kau...aku buat kau minyak dagu...ha ha ha

    ReplyDelete
  71. Aku kena cari bomoh siam nak ahli biar kena minyak dagu ni...dia sebenar tak paham...

    ReplyDelete
  72. ahli = mksdnya expert dlm bidang dia (bkn abg pert aa..)so kira dia ni mngaku power jgk la...ala2 belagak gtu..
    cuma kalu dia g Y7M aritu, nak tanya...sapa yg lead Y7M tu...kalu tau cmpem dtg tp kalu x tau, dok diam2 je ye...

    ReplyDelete
  73. Dia pakai spy..org dlm...ish ish tergamak org dlm tu besekongkol ngan ahli..
    Ahli kat blog je bekokok...ayam jantan sejati

    ReplyDelete
  74. selamat hari jadi to sifu...semoga panjang umur murah rezeki dan bertambah ilmu hehehe...boleh share skit ilmu sifu...

    ReplyDelete
  75. SALAM....

    Sifu & The Geng..
    Pinta lalu jap...

    Kpd kekawan & sahabat...cuma 1 ayat je.. :-
    'kalau "ahli" adalah SIfu/Tok Belagak..camner tu????? Jawab le....
    :P hehehe....

    ReplyDelete
  76. OK....NAMPAKNYA TOK BELAGAK TAK DAPAT PUN JAWAB SOKLAN BODOH AKU.

    1) SCAN APA WARNA BAJU AKU PAKAI
    2) SCAN APA WARNA KERETA N JENIS KERETA AKU PAKAI.

    so apa kelas scan, kalau tanya leh jawab tentang saka, jin, sihir....dll. benda tu kita tak nampak so dia kata ada ke tak de ke kita mana tahu. benda yg nyata lagi kan tak nampak....he he he maap ye tok...den gurau jo. anak murid pun kenalah test tok guru dia punya ilmu takat mana...he he he...hint lagi tuh. JGN MARE YA TOK. NANTI DEN BG PRESENT....

    ReplyDelete
  77. Ala ahli, bukan ko sorang je yg nk test itu ini..ramai la..
    Sbb tu dia mls layan ...

    Jgn amek hati la...xde org nk pujuk pon haha

    ReplyDelete
  78. tok malas nak layan org cam ko la ahli..soklan ko bodoh sangat..kalo aku jadik tok pon aku maleh nak jawab..buang karen je..kalo ko jadik tok pon ko takkan jawab punye la..

    ReplyDelete
  79. den ado soalan..

    1)cubo teka esok hari apo?

    kalu ko terer ko jawab epal..

    ReplyDelete
  80. Lor ko ank murid Tok ke, tak sangka...byk nya la hint ko ahli...syok sendiri je.. kunun dah di pihak yg bena la tuh

    ahahaha...kesiannya..perasan betul..

    Hamdan soklan esok hr apa..?
    Tya lah ahli..dia holy man

    ReplyDelete

  81. eh eh ahli dah ada gelaran,
    44 kali org baca/sebut memang holy man lah ahli tuh ;)

    ReplyDelete
  82. org tua2 cakap "lain kali nak tidur,basuh kaki dulu kalau tak ngigau plak"

    ahli,
    "44 kali org baca/sebut memang holy man lah ahli tuh ;)"

    insyaAllah kalau ko nak

    ReplyDelete
  83. ahli yang budiman,

    "Selamat Hari Jadi Untuk Den"
    tolong jangan rosakkan majlis

    pintu keluar ada d depan anda

    tqvm

    ReplyDelete
  84. ckp besar nampak ahli. mcm 'belagak' je bunyi. kalu betul la bulu idung kau pun xgoyang, aku agak teruja utk jmp kau.

    aku tau kau xminat benda2 yg xnampak. jd aku ajak buka gelanggang. benda yg real je kau buleh rasa n nampak. baru sesuai dgn jiwa kau. bila nak jmp ?

    ReplyDelete
  85. Ahli klau ko takut kaler kete ko kantoi dtg naik bas la..Kukuku~~

    aku x suh betumbuk...korang nih...ish ish

    ReplyDelete
  86. macam bani israel la. tanya macam2 tapi bukan nak caya pon. saja wat menyemak. toksah layan orang macam ni. kita jawab kang dia tanya lain pulok. mmg macam bani israel.

    ReplyDelete
  87. Jauh di sudut hati dia, dia suka gak kat Tok...ahaha

    layan je..kang xde org reply trasa hati lak

    ReplyDelete
  88. "bulu idung pun tak goyang" tu ayat tok guru kau lah dik....kalau adik kata abg ni belagak pakai ayat tu maknanya adik pun sama kata guru adik tu belagak, dan memang belagak pun, nama pun tok belagak...

    abg tak main lah nak sparring cam budak sekolah he he he. kalau berani kasi jurus sama abg, kita tengok sapa tergolek...abg tak layan budak belum grad laa...pi belajar sungguh2 sampai dpt ijazah...jgn buang masa dik, masa itu emas, penuhi dgn ilmu dunia dan akhirat, anak2 cina tak pandai buang masa, mereka gunakan masa dengan berkesan, abg doakan adik berjaya dlm pelajaran dan memajukan anak bangsa dan islam, insyaallah.

    DAH LPS NI PI MAIN JAUH2.

    Sian kat tok, ok tok, aku malas nak komen lagi kat post ni...dah confirm tok tak leh scan aku. so kesimpulan yg aku dpt ialah tok belagak ni cam jet li....dlm cerita boleh terbang2 lompat tinggi2 tapi dlm real world tara papa...so sama lah dgn tok...dlm blog cerita boleh buat macam2, real world sikit lebih kurang je dgn perawat lain....maaf ya tok, hamba mengundur diri. kalau ada salah dan silap harap dimaafkan, juga kpd yg lain yg tak puas ati dgn aku....jgn mare nanti kena jual.

    WASSALAM

    p/s: lain post aku komen lagi. jumpa di sana di sana di saaaanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

    ReplyDelete
  89. Kalu ahli dah berumur sy mtk maap bebyk jika bahasa sy xberadab. tp kalu ahli dah berumur patut ahli lebih paham soal adab dan ahlak. jgn la bdk mentah cam sy ni nak tegur.

    Saya syg guru saya n saya akan pertahankan dia kalu ada org mencemuh. ahli pesan sy jgn buang masa tp ahli buang masa mengutuk tok belagak apa cer. tok belagak ni ada ganggu ahli n keluarga ke?

    ReplyDelete
  90. Ko sorang kata mcm tu ahli...buta hati nk pimpin Tok yg celik...

    ReplyDelete
  91. tpkan kenapa gerak hati aku rasa ahli ni bukan org biasa(awam)..?

    ReplyDelete
  92. Mmg la bukan org biasa..sembang kuat ..luarbiasa

    dia berlagak takpezz

    ReplyDelete
  93. ahli ... pasal per ko dah tak naik dah motor jaguh?

    ReplyDelete
  94. Selamat hari jadi tok
    Hari jadi tok awai sehari dari hari jadi saya
    Huhuhu

    ReplyDelete
  95. Buat ahli, bgi aku kau takde apa apa hanya pandai berkata kata...kau menanggap kami seperti manusia takde masa depan kan, oh ya kamu ahli, saya rasa kamu mungkin la org suka berselindung, sebab kau tak berani krn kebenaran...kalau nak dakwah biar berdepan jgn mcm tikus, gi dapur curi mkn bila manusia dtg lari itu kerja kamu...kamu paham tak.

    cara kamu mencabar suruh jurus itu bermakna kamu yg belagak...bermakna kamu nak membukti kamu tak lut...oh sayang kamu ni hanya menunjuk kan kamu hebat kunun tiada bandingan...pegi da, lagi satu saya tak berkenaan dgn kamu adalah cara kamu kata nak tengok anak melayu maju ye, mcm kami ni cekai, untuk pengetahuan ahli rata rata nick name ada kerjaya masa depan terjamin...kamu jgn padang rendah pada kami.

    kalau berani kita buat forum ye bersama kita bincang apa yg tak betul ye...kamu rasa kamu tua ye...meh dgn saya berdialog pasal melayu, saya takde
    masalah...untuk pengetahuan ahli kebanyakan org dlm blog ada masalah pasal saka n sihir mereka terkena hati busuk manusia bergelar melayu...banyak terkena
    sihir siapa buat...melayu jugak, sebab masalah hati, kamu paham kan...saya dah tolong banyak anak melayu alih alih saya d lipat...jadi apa cadangan ahli nak bagi melayu maju.

    sebab scan aku banyak baca komen kau. kesian kau ingat aku tak paham ye apa maksud kau...cara kau lebih kpd menghancurkan dan memalukan org...adakah ini d tuntut dlm islam...cara dakwah kamu tak betul, kita tengok rasul kita siap berdarah dahi kerana dakwah...kamu apa buat mcm tikus...tak berani berdepan.

    pada saudara MR AMOKZ...jgn kamu yakin dia bukan org biasa...dia sebenar pengecut takde keistimewaan hanya pandai menaip bermain fikiran org itu kerja dia...dia rasa puas jika org kalah berkata...saya dah banyak jumpa org mcm dia...cara dia berkata dia nak berkata aku hebat sebab ilmu aku lebih tinggi dari belagak.

    kau ahli jgn mengundur diri ya kita berdialog sekarang ya...kamu kata kamu ada kwn bole zass tok ye...ahli zasss saya...takde masalah kalau tak tau mcmana, bayang kan nama sya firus zass saya insyallah sampai...pasti sya tergolekkan...biar ALLAH menentu...sebab ilmu kamu tinggikan.

    Niat kamu dah terpesong...mula kamu baik tapi dah mula lari dari niat...okla saya tunggu kamu untuk kata kata dari kamu...pasal bangsa lain jgn kamu bagi alasan...selesai d sini baru kamu bole berkata pasal melayu ye...sekian

    ReplyDelete
  96. saudara Ahli...sudah lah yer...ESE tak kisah nak kutuk sini ker sana ker...Tapi maner ekita sunnatullah yang diperdebatkan oleh ekaw...kalau nak kutuk tuh biarlah bersopan and beradap..Disini Tok sifu beri apo yang perlu untuk yang memerlukan..Cukup Allah dgn pertolongannya..Di sini Allah tentukan saudara Tok blagak(tok sifu) untuk memberi sedikit ilmu kerana Allah berkehendak kepadanya dan yang layak untuk mempertengahkan semua nih dalam blog..Internet..kepada Ahli ESE sarankan bersua muka dan komen apo yang tak berkonan di hati.. ..Kalau nak berguru tuh buek cara berguru,kalo tak pun bleh bersua muka....Ya Muhammad..KEPADA tok sifu...(TOK BLAGAK)Tak se layan ler dio nih....Apo nak cakap,cakap lah...janji amanah Allah telah kita telah laksanakan...Wasalam...

    ReplyDelete
  97. aku dah pun undur diri tapi ada yg suruh aku tulih lagi...so aku tunaikan permintaan anda.

    Kpd akhi firus, as-sabaru minal iman. sabda nabi saw,

    Daripada Abu Hurairah r.a bahawa seorang lelaki telah berkata kepada nabi SAW yang maksudnya:” Berwasiatlah kepada ku.” Sabda Rasulullah SAW: “Jangan kamu marah.” Maka lelaki itu mengulangi kata-katanya berulang kali. Sabda Rasulullah SAW:” Jangan kamu marah..”

    Sabar dik....jgn ikut perasaan, tok pun tak melenting cuma dia tak leh nak jawab je tu pasal dia diam. kalau tak tahu, diam aje cam tok. kan senang. SAYA TAK BERMINAT BERDISKUSI DGN SAUDARA yg dipenuhi dengan kemarahan yg meluap2. Kalau kira masuk gelanggang dgn kemarahan cam ni, amat mudah ditumbangkan krn pertimbangan akal sudah tiada...tak pe saya maafkan anda atas kemarahan anda kpd saya. anda betul dan amokz salah, saya org biasa aje, sembang je kuat...he he he....15 lawan 1....

    Lebai serban putih said:
    "Di sini Allah tentukan saudara Tok blagak(tok sifu) untuk memberi sedikit ilmu kerana Allah berkehendak kepadanya dan yang layak untuk mempertengahkan semua nih dalam blog..."

    pd lebai serban putih, subhanallah kasyaf saudara teramat tinggi sampai saudara boleh tahu tentang keputusan Allah swt menentukan tok belagak menyampaikan ilmu....apa saudara dengar apa yg Allah swt cakapkan? kita biasa membuat penghakiman seolah2 kita setaraf Allah swt dan tahu apa yg Allah putuskan. Kalau terjadinya gempa di mana2 kita katakan Allah swt tlh menimpakan kecelakaan atas dosa mereka, eh kita tahu ke atau kita teka? kalau terjadinya banjir spt di makkah, kita nak kata apa? org yg kerjakan haji byk dosa? sampai ada yg kata apa yg terjadi di bosnia, albania di mana org islam disembelih, dibunuh, disiksa, gadisnya dirogol, diperkosa kita katakan ia adalah balasan kerana mereka tak ikut syariat islam.....mungkin ya mungkin tidak tapi itu bukan tugas kita utk judge org (test tak pe), tugas kita ialah berikan pertolongan kepada saudara kita yg ditimpa malapetaka...dengan memberikan penghakiman yg sedemikian maka kita akan berlepas diri drp membantu mereka sebab yg menimpakan bala kpd mereka ialah Allah swt melalui org2 kafir. so harap berhati2 dlm mengeluarkan kenyataan. Jika rumah emak saudara ditimpa kebakaran atau ditimpa pokok maka org kata mak dia byk dosa pasal tu lah kena bala, amacam saudara terima tak? kalau dah tau kena bala, tolong aje lah jgn nak cakap cerita.

    saudara boleh berkata "MUNGKIN Allah swt menentukan bla bla bla....kerana MUNGKIN Allah swt berkehendakkan bla bla bla..." itu boleh lah diterima....harap maklum. terima kasih kerana menasihati saya....

    ReplyDelete
  98. diam bukan beerti tak tau...
    berkata pn bukan beerti tau...

    lebih elok diam apabila tau(tidak mengaibkan org)

    ramai yang mempertikaikan Tok belagak..
    tapi, adakah mereka tau yang mana satu adalah hakikat kebenaran

    Tok ade tulis,
    jika nak tau, berdoalah diberi kasyaf oleh Allah..

    ape kate buat dulu, then baru cerita..

    jangan sebab kita pertikai org, kita jd hanyut..

    yang mana tak bersetuju dgn tok, ambil yang baik je..yang tak berkenan toksah pikir..

    bab penceritaan alam ghaib...
    kene rasa dulu..baru pertikai..
    jangan pertikai tak tentu hala..

    sesetengah benda mmg tiada dalil naqli..
    tapi ade pada aqli..

    adakah kita rasa kita betol, atau dia betol,
    atau mereka betol, atau semua salah..
    salahkan diri sendiri dulu sebelum menyalahkan org lain

    muhasabah...

    setitik ilmu Allah..tak tercapai akal manusia memikirkannya..

    Ahli,adakah perlu utk Tok menjawab??
    tidakkah pernah tertanya kenapa Tok berdiam??
    Tok pesan, kasyaf dl baru cerita..so......

    ReplyDelete
  99. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  100. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  101. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  102. Fuhhh...lipan bara skali berucap..terduduk tahiat akhir aku insapp..sob sob..

    ReplyDelete
  103. salam saudara ahli...alhamdulillah..thank for you kerana beri komen.Ilmu ESE bukanlah tinggi sangat,secuput dari helaian rambut tu aje..banyak lagi yang arif diluar sana..Di sini ESE bukan jadi perhakiman seperti yang Saudara Ahli ketengahkan..Jgn cakap ESE ni setaraf dgn Allah,Allah tu tetap TUHAN yang menjadikan ko,ESE dan semua.ESE hanyalah makhluk dan Allah itu adalah pencipta yang Agung..kita hidup ini atas rencana Allah sendiri...bukan kita yang berkehendak tapi Allah semata2 berkehendak kita hidup dimuka bumi ini...Sebelum dijadikan kita hidup dimuka bumi ini,Apa kita pasti kita lelaki ke perempuan,Dah tentu kita tidak tahu,melainkan dah ditentukan oleh Allah sendiri....Setiap apa yang berlaku walau baik buruk seseorang itu datang dari Allah jua...dan Allah bekalkan senjata untuk mengharungi dunia ni dgn Akal,hati supaya memilih maner yang baik dan buruk.Sobab tu lah ado para rasul2,nabi,Wali,ulama,pewaris nabi untuk memberi panduan..Tidak Allah berkehendak melainkan ado sebabnya...Allah mengetahui apo yang kito sudah ketahui..Dio (Allah) tahu kenapo ko (AHLI) adalah sebagai pembangkang dalam blog nih dan dio tahu kenapa dio pilih tok sifu(tok blagak) untuk menceritakan pengalaman dalam internet ni...(Setiap yang berlaku ado hikmahnya)....Nasib baiklah tok sifu tak cerita pasal Alam rahsia.mungkin tok simpan aje kot atau tu memang rahsia dio dan Allah..HEHE.(RAHSIA TETAP RAHSIA)Alhamdulillah ler dah ado yang cerita pasal siluman,hanuman,yang,jan jin jun,bunian,dewa dewi..Sebenarnya banyak lagi rahsia alam yang Allah rahsiakan....Cuma tok sifu(Tok blagak)story yang maner berkaitan dgn masalah alam halus dan alam nyata,berkaitan dgn gangguan makhluk halus...mudah di storykan melalui pena..Kadang2 apo yang berlaku tidak dapat di rungkai dgn kata2 dan tidak dapat di tulis dgn pena..Cuma mampu dgn pengalaman sahaja....HEHE....Berkaitan kesusahan atau bala.itu milik Allah jua...jgnlah menganggap ianya dari dosa...Tapi kadang2 ianya adalah rahmat dari Allah pada kekasih2nya..Untuk menguji keimanan seseorang itu....Kita tak dapek lari pun kalau dah datang...Cuma Allah bekalkan senjata doa sahaja untuk mengelaknya dan menghindarinya..Tu pun atas rahmat dari Allah jualah kita terlepas dari bala....Jgn lah kata mungkin kerana dosa atau sebagainya...Sebab apo yang berlaku Hanya Allah sahaja yang tahu...jgnlah berkata mungkin tapi katakanlah ia datang dari Allah..tiada kemungkinan bagi Allah kalau Allah itu berkehendak...Kalau ia inginkan sesuatu itu,dah pasti ianya akan berlaku...Dlam al-quran dah story dalam 2 last yasin kun fayakun...jadi kata Allah,maka jadilah kita....Zahirnya kuasa Allah ini pada kita sendiri ler.Dgn melihatnya,dgn mendengarnya,dgn merasanya dan sebagainya di atas anugerah Allah yang tak terkira....Yang sempurna Itu Allah.WASALAM...

    ReplyDelete
  104. tqvm lebai serban putih ... tqvm juga pada tok belagak sudi mencurahkan ilmu n pengalaman ... MasyaALLAH

    ReplyDelete
  105. Salam ahli ye ke saya marah adakala kemarahan d perlu kan untuk menghalau tikus...

    ReplyDelete
  106. Salaamun 'alaik Tok.

    Segala puji bagi Allah Yang Maha Rahmat di atas nikmat hidup dalam iman, islam dan ehsan buat Tok.

    ReplyDelete
  107. saudara ahli ni ahli dalam bidang apa ek?

    ReplyDelete
  108. saya ni sebenarnya ahli akademik....lecturer bidang apa, U mana tak leh bg tau, suruh tok scan he he he, sorry le kelentong korang aku keja JAIS...saja je nak tengok tok leh tahu tak sebelum aku bukak cerita, kat sini my log in is ahli akademik, tp keluar ahli je....byk le korang kata aku ni riya' letak ahli membawa maksud 'expert' lah, specialist lah...padahal aku ni tenaga pengajar je...biasalah lecturer ni kan byk masa leh komen lebih2....kalau aku letak ahli syurga kang kata aku riya'....len kali aku letak ahli neraka lah kot....korang pun tak suka aku....

    ReplyDelete
  109. tak salah nak letak apa pun, aku pun suka layan...sebab aku layan sebab nak tau je betul ke kehebatan begitu...sebab aku tengok kau ahli mengingati perkara pernah berlaku...aku suka kau ahli nak kawan bole tak...

    ReplyDelete
  110. xpe pas ni aku letak ahli fiqir lak, leh carik makan menyanyi....

    angguk2 geleng2,
    tunduk2 ikut tunjuk,
    iya iya saya saya,
    kiri kanan ikut saja

    tak pun aku letak ahli nujum pak belalang

    boleh kawan...dlm blog tok belagak, kat luar tak leh....kau tu pemarah, kang aku masuk sepital kena bedal...he he he...jgn emosional bro....rileks.

    ReplyDelete

  111. hari jadi tok nie dah lama lepas, org dah masuk kat posting baru

    ReplyDelete
  112. takde lah ahli aku saje je...aku pun tengok dunia semakin rosak...kehebatan ALLAH d ketepikan tapi kehebatan manusia d sanjung kan ahli...aku harap kau paham maksudkan...aku nak tengok adala...tapi banyak takde pendirian...banyak bayi menyusu...keh keh jgn marah semua nak senang je...

    ReplyDelete
  113. saja tanya tanya saudara ahli ni ahli bidang mana. kalau ahli dalam sesuatu bidang tu, bolehlah kami minta tunjuk ajar. kan kita ni kena bertanya kepada yang ahli...

    ReplyDelete
  114. Korang ni feeling heart to heart la pulak...haha..

    Jaga2 si ahli pnjang akalnya..x kira la alasan ape dia bg..nk test ke hape..dulu kata dah jmpa Tok..pastu kata kawan dia yg jmpa..bkn dia..
    Pastu jais la..bla bla bla

    bkn kata jgn kawan..tp jaga2...siti muslihat tuh...

    Ha..ha

    ReplyDelete
  115. setiap kelebihan diberikan dengan izin allah so allah lebih mengetahuai apa yang apa patut ....dan setiap kelebihan seseorang tu terbatas dengan izin nyer dan so pikir lah ....klu kelebihan yg nyata blh scan wat [per scan keta ko warna apa baik aku scan apa jawapan soalan esok yang dah simpan kat peti besi ....emmm apa toto no esok keluar

    ReplyDelete
  116. amin95, ooo nak scan soalan esok, toto no esok ek? takut nanti keluar wayang siksa kubur. huhuhu. a ah, ko bagi contoh jer..

    ReplyDelete
  117. haaa.haaa...itu cth jer....kelebihan masing masing

    ReplyDelete
  118. Ada orang marah sebab DEN kata Guru dia yg disanjung di Indonesia tu ada JIN...Dah dia kasi nama suruh Scan...DEN jawab le secara terus...kalau dia kata itu Guru dia..DEN jawab berlapik le...sebab itu member hangin je...he..he..he...kalau dah Guru Indon lepas tu jual pulak ilmu Asma 7...Konfirm dah jauh menyeleweng...he..he..he...Jangan Ingat Asal diajar ilmu Asma 7 dah perasan jadi wali 7...itu khayalan je...bawah tapak kaki DEN je Guru ko tu...So ko masih marah pada DEN ke ? Dulu ko ada datang Kantin jumpa DEN ...

    ReplyDelete
  119. He..he...Korang boleh agak kan...dia kerja mengajar...cikgu...

    ReplyDelete
  120. Korang ajak dia berlawan dia ketot aje..paras ketiak DEN je...

    ReplyDelete
  121. Mengaku Wali khalifah 7..tapi nak tolong member pun tak dapat...minta DEN tolong...Terus terang cakap...seluruh perguruan ko di Indonesia dan malaysia berkumpul...masih di bawah tapak kaki DEN jo...kata orang..cubalah...he..he..

    ReplyDelete

  122. dengan penuh keyakinan ,hidup Tok Belagak

    ReplyDelete
  123. salam...bro and otai...Fuh...Wah,dah mai dah..tu...Sapo yang makan cili tu ha...podas lah beb....faham2 ler

    ReplyDelete
  124. Semua mureed bangun...!

    Selaaaamat pagi chhe gu..!

    ReplyDelete

  125. posting nie tok paling byk komen, adakah ada benda yang tok nak sangkal, ahli nko masuk posting tok yang lain2 gak .. :)

    ReplyDelete
  126. Darul Saka said:
    He..he...Korang boleh agak kan...dia kerja mengajar...cikgu...

    ni cakap tentang Ahli ke ni...??

    ReplyDelete
  127. aik senyap dah..ritu topik panas di pasaran

    ReplyDelete
  128. karang dah air sejuk...mai datang kodai lebai nih...HEHe

    ReplyDelete