11.4.10

Latihan Silat

Malam ini Pro DS ditutup utk memberi laluan kepada latihan silat Gerak WFH. Semalam malis pengijazahan kepada 29 pendekar WFH....suatu jawapan dan alternatif kepada silat gerak tanpa penggunaan JIN.

Latihan akan dikendalikan juga oleh Sifu Segala Sifu...
Super Saiya Grandmaster Wong Bo Hong...Malam tadi 12 hb. Wong Bo Hong pakai kain je.

Gerakan silat peserta semakin kemas dan reliable..insyaallah kalau ada kes rasukan melampau...boleh le kunci


Road tour ke East Coast - Hentian di Kuantan sedang dirancang atas permintaan sedikit orang. Jangkaan bulan May 2010....

Tiada Had Umur....Paling Muda Tingkatan satu...pompuan lak tu...

Yg hafal Doa Nurun Nubuwwah lagi best...

67 comments:


  1. Wow bestnya, latiha silat utk lelaki je ekk ;)

    ReplyDelete
  2. Sifu...bilo ado lg pengijazahan silat wfh ni? Takdo dlm mailing list pun. hehhee..

    ReplyDelete
  3. Ada yg mendepa tgn sambil menggerak jari.. lai lai!! Fuhh.. Mcm WFH.

    ReplyDelete
  4. alaaa...nasib baik jauh...kalu tak mesti join(tgk jela)hehehe

    ReplyDelete
  5. "Malam ini Pro DS ditutup utk memberi laluan kepada latihan silat Gerak WFH"

    yess yess akhirnyo berjayo jugo Darul Sako mengombangkan Silat WFH. Den ucapkan tahniah pado Balogak dan seluruh team DS.

    Den harap silat WFH ni berguno juo kepado tentora2 Imam Mahdi yang bakal zahir menjolang akhir zaman nanti.

    ReplyDelete
  6. Salam Isnin.

    Hang Bulat:

    WFH = Wong Fei Hung (Pergh). ALLAHU AKBAR!.

    Salam Zahir+Batin.

    ReplyDelete
  7. pompuan akan ada grup tersendiri...cukup 10 org satu grup...muleh start....

    ReplyDelete
  8. orang yang tak penah sertai kursus pun buleh join ke ? minat nak join nih

    ReplyDelete
  9. Silat Wong Fei Hong...
    grandmaster sifu = Wong Bo Hong

    ReplyDelete
  10. wah bestnyer....sy penah jugak amik gerak silat dulu...pastu gerak xabih²....

    ReplyDelete
  11. wohooooo ... musti ramai yg nak join ..

    bangBlagak .. org pompuan dah berapa org .. hehehe

    ReplyDelete
  12. Camna nak join... apa syarat2nye... berapa umur minima leh join..

    ReplyDelete
  13. den pun minat gak nak belajar silat WFH ni. dari dulu duk belajar silat fizikal je, nak gak belajar yang jenis gerak punya..

    ReplyDelete
  14. Tahniah Tok & 29 Pendekar DS

    Sedihnya tak dapat join silat gerak WFH for women.

    ReplyDelete
  15. hoh..besilat tok ajok kito :)

    ReplyDelete
  16. Malam ni topat jam 10 malam...den nak jumpo WFH.
    Sapo nak tengok?

    ReplyDelete
  17. Mlm ni (12 Apr) cite WFH kat TV3, 10pm.. whooaa..

    ReplyDelete
  18. He.he.he. rupa rupanya, WFH kat TV3 Pearl screen.. Tok ni memang pandai buat lawak.
    Hari ini tok buat dua lawak. 1) cium ketiak (refer mailing list) 2)WFH.

    ReplyDelete
  19. Kehkehkeh. Rupo2nyo Balogak tutup klinik sobab nak tengok cerito Wong Fei Hong. Tergolak bosar Den. Habis bersembur gigi Den. Tergolek anjing Den kek lantai rumah. Siap terkontut2 laei.

    Den harap Balogak kekalkan identiti blog ni. Biar sontiaso lawak bertaraf antarabangso. Jadi makin ramai perawat2 Wahhabi datang baco. Lambat laun, mereko akan bertukar jadi Ahli Musyahadah pulo hehehe...

    ReplyDelete

  20. alamak terlepas la tengok citor tu semalam .. :(

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. Syakirin: wsalam, awak pon jumpa WFH smlm ya......

    ReplyDelete
  23. Semalam Ada peserta Pompuan yg bersilat...pergh...mantop...Mini DEN pun power beb...DEN suruh depa minta gerak WFH...Kat TV pun pasang cerita...sib baik tak kena terajang TV 29 in DEN...TV lak cito WFH...

    Buek maso ni DEN buko pada ahli Mailing List dan pasangan Jo...Kang kalau DEN open terus ke PUBLIC..apo lak kato depa..malam tadi pompuan rasanya 7 orang....Maybe NEXT month DEN buek road tour ke Kuantan...Mengembangkan Gerak DS WFH..

    DEN meme tutup klinik...tapi ado urgent KES melibatkan JIN KANTAN...so DEN rawat gak..walau pakai KAIN jo...datang2 dah merasuk kek dalam keto lagi...DEN suruh pesilat2 WFH jo handle...berat punyo KES..Selalu maso DEN tangani kes rasuk...budak2 pi kasi makan JIN kat Mama kandar, kenyang JIN2 makan asap rokok depa...Tapi semalam..pelan2 DEN turun makan di Mama Kandar. Ceritanya DEN cakap DEN boleh buang dari jauh je..tapi kalau korang anak jantan..DEN biar jo dia merasuk...JIN kantan ni dah di test bacaaan Yasin oleh 100 orang...gelak jo..Pendekar2 WFH ni agaknya le, pantang di cabar...Dorang accept the challenge..dgn syarat..siapo2 yg dapek mengalahkan JIN kantan muleh hantar pinangan...Tu yg penuh DS malam tadi...entah nawaitu depa nak belajar Silat atau pun nak kejar anak gadis kerasukan...Yg Bujang tak kesah lah kan...Yg bujang 1 bujang 2..bujang 3 pun datang mencuba nasib..

    Ala cam citor raja2 dulu le...

    ReplyDelete
  24. DEN le Sifu segala Sifu...Super Saiya Grandmaster Wong Bo Hong ...ha..ha..

    ReplyDelete
  25. 'DEN le Sifu segala Sifu...Super Saiya Grandmaster Wong Bo Hong ...ha..ha.'

    Hahaha...aduih..

    ReplyDelete
  26. laaa... lawak rupanya:)

    Ingatkan betul tadi, sampai meremang segala bulu2 roma bila membaca komen Darulsemangka tentang tentera imam mahdi.

    ReplyDelete
  27. Maaf TB - pinta laluan.

    Kpd Ustaz Wan Asrul - Tahniah di atas kelahiran
    putera yang kedua.
    Alhamdulillah..

    ReplyDelete
  28. Salam tuan minta izin laluan /pandangan....http://maqasid.wordpress.com/2009/02/11/khurasan-signs-of-the-end-of-times/

    ReplyDelete
  29. aiseh... kak dollphinz scan time sy tgk citer WFH OUATIC ke apa.... hehe..

    ReplyDelete
  30. DarulSemangka said...

    "Den harap Balogak kekalkan identiti blog ni. Biar sontiaso lawak bertaraf antarabangso."

    aku raso tok Belagak dapat saka lawak din beramboi kot.. huhuii...

    ReplyDelete
  31. yer la tu nippon, pak wan nak dtg lagi kan mlm tut...

    ReplyDelete
  32. tok...ni cabang dari selendang merah ker tok?

    ReplyDelete
  33. salam tok belagak.Kuala terengganu masuk lam road tour dok?

    ReplyDelete
  34. pendekar2 tu ado yg ado senjato ghaib....ado yg ada ayat 4...dll

    ReplyDelete
  35. saya berminat nak sertai group silat perempuan..tunggu tahun depan.. jika diizinkan Allah..

    Tadi godek2 pasal silat gerak..saya terjumpa video pertubuhan seni silat gerak kilat kebangsaan ..demo dia siap ada letak jurus lagi..mcm cite Dragon Ball..hehe..menarik juga..

    Ni beberapa link nyer utk dikongsi..

    http://www.youtube.com/watch?v=-brzeHDveac&NR=1
    (video ni pengakhiran ada tunjuk effect jurus)

    http://www.youtube.com/watch?v=4XO10rsRm6M&feature=related
    ( video ni..dari mula smp awal..ada tunjuk effect jurus.. )

    http://www.youtube.com/watch?v=pueBtnIwwVQ&feature=related
    (yg ni..video sejarah pertubuhan silat gerak kilat..)

    Tok..kalau org yg terbuka hijab ni..boleh tgk bebola api ni yer tok..dan bola2 api ni dari bacaan2 ayat atau..memuji nama Allah dan lelain yer ?

    Tok..silat ni ada pengunaan jin tak?

    ReplyDelete
  36. SALAM...

    Buat Sifu & The Gengs...
    :D hahaha...nampak gayanya..betul la ayat yg saya gunakan dari awal...iaitu :
    Sifu..Tunjuk Ajar ku Sifu... :) ~hehehe~...maka bermulalah episode anak murid mencari Siiifuuuuuu....emm Sifu...kalau dikurniakan senjata ghaib..camner nk gunakannya ya Sifu...

    ReplyDelete
  37. den..geng bunian bagi keris...den tak pandai ambik..dorang pacak kek bahu...mengong betoi...

    ReplyDelete
  38. tok..apa kelebihan org yg hafal nurun nubuwwah bile amek silat nih?

    ReplyDelete
  39. ok la tu leekoh..bahu ekau skang dah berat sbelah..

    ReplyDelete
  40. Apa keles main JIN...pijak jo...

    ReplyDelete
  41. Senjata Ghaib ni banyak kategori...yg baiknya yg ada pernah ujud dan zahir sebelum ini...barulah ia mantap...

    ReplyDelete
  42. 'yg baiknya yg ada pernah ujud dan zahir sebelum ini'. ambe ni bengap, Tok tolong perincikan. ambe jarum sepucuk pun takde.

    ReplyDelete
  43. Betuiii tu SIfu..kalau begitu..ada ke kaedah untuk men'Zahir"kan senjata Ghaib ye Sifu...emm pasti la ada kan..sebab bak kata Sifu...ISLAM WAJIB BOLEH...hehehe...pinta pencerahan nie Sifu... :)

    ReplyDelete
  44. kalau yg ini,apa pendapat tok?lebih kurang silat wfh jugak?
    http://gerakfaqir.blogspot.com/

    ReplyDelete
  45. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  46. taming sari buleh ambik lg tak?sekadar bertanye...

    ReplyDelete
  47. Tok, silat gerak silat tu ada jin ke ? saya ni..keliru skit bila Tok cakap..."Apa keles main JIN...pijak jo.." adakah rujuk pada video gerak silat yg saya kongsikan atau rujuk pada LeeKoh yang kata geng bunian dia kasi keris...

    Satu lagi, mcm mana nak beza silat tu, ada jin ke tidak..ada cara2 nyer tak tok...atau perlu scan baru leh tau? pada yg tak reti scan mcm saya ni..mcm mana nak tau ye tok?

    ReplyDelete
  48. lina,

    sje nk kongsi pendapat....tp saya ni bukan lah anak murid tok...tp sya ni just follow blog tok...

    apa yg tok pernah ckp sebelum nih..kalo kita nak tau sesiapa saja ada "barang" tak...niatkan dalam hati nk tau ada jin atau tidak orang/pertubuhan/silat tersebut sebelum tidur...pastu just baca almulk ayat 14 sampai tidur....(tido mengiring seblah kanan)

    tak gitu tok dia....kalo salah tolong betulkan....

    ReplyDelete
  49. Kuyie,
    Terima kasih....lupa plak..perkara ni tok pernah ajar..hehe..
    Takut la plak kalo ada jin2 ni...

    ReplyDelete

  50. itu la mcm pihak wahabbi kata ... mesti ada unsur2 syirik la ada guna jin, sebab dio tak dapek pk kek akal ...

    ReplyDelete
  51. ada juga pendekar WFH guna jin...
    cth spt jin LEVIS, jin LEE COOPER, jin MUSTANG dsbnya.
    yg penting tak guna jins shamsudian dgn jeans abdullah udahler

    ReplyDelete
  52. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  53. adus...kena sensor dah. OSA kot.

    ReplyDelete
  54. Terlebih dahulu minta maaf...off topic....Salam Tok Sultan Melaka ada kena dengan Kedah Lama ke sebab panggil orang bawahan "Hang" saya diberitahu Bandar Hilir di Malaka bandar Hulu di Langkawi...teringin nengok "gerak" silat Hang Tuah...dan mendengar "bahasa" pertuturan mereka....InsyaAllah ya tok...M...Boleh

    ReplyDelete
  55. Salam Tok B dan kawan2. saya ada dengar dan baca kisah bahawa kalau nak tulin punya silat Hang Tuah kenalah dapatkan ijazahnya terus dari yg empunya badan (Hang Tuah)atau dari guru Hang Tuah iaitu Adi Putra (Gunung Ledang). Tapi kalau ustaz2 kata kurafat saya tak mau komen le... because ini adalah cerita "the other side of the world' yg ustaz2 sukar nak caya dan mencarik syariat dan adat serta mencabar akal. apa komen Tok B.

    ReplyDelete
  56. heheh...sabtu lopeh den dapat tgk tok bel bersilat...dia bukak langkah tekpi..baru skit jo tu...aritu den bawak patient...maybe patient pakai kopiah..tok bel xbrapa nak melawak...yela..kang dituduh macam2...iyo tak...hehehe...jgn marah tok...den bergurau yo...

    ReplyDelete
  57. mcmne nak join ?? bile ade ag??

    ReplyDelete
  58. salam tok,

    mohon ijazah kn sy segala ilmu yg ada dlm blog ni pada diri sy tok.

    dan klau ado2 silat kat DS tu bgtau2 tok, bley join skaki~

    ReplyDelete