18.10.09

Ayat Qursi dan Kaifiat Mengamalnya....

Oleh kerana ramai benar peminat Syeikh Kandiyas al Tambi al Banjari Al Kedahi Al Machester United....ada baiknya DEN stop kan ke bullshitan ni semua once for all...

ITU Kandiyas...DEN kasi body Slam je...Mengarut je...

Sesuai dengan kebesaran Ayatul Qursi..Khadam Ayat tersebut pastilah Kekasih Allah sendiri yakni Muhammad s.a.w

Maka kerana itu untuk menjazamkan Ayat Qursi hendaklah selawat dan salam serta di hadiahkan Al-Fatihah kepada Rsulullah s.a.w

Di sebelah Patani...Ramai tok-tok Guru menggunakan Qursi sebagai Salah Satu Cara melindung diri didalam Kaedah Lam Jalalah.

Kaedah menjazam ayat Qursi yang paling asas ialah


1) Baca Selawat..Hadiah Fatihah pada Rasulullah s.a.w dan Guru2..Niat nak jazamkan Amalan Ayatul Qursi

2) Di amal selepas Isyak sebanyak 313x tanpa putus yakni tidak boleh batal wuduk atau bercakap di pertengahan..Kalau terbatal, terkentut atau sakit perut secara tiba2..pi le toilet.takan kaifiat dalam toilet pun DEN nak ajar...Biasanya kalau jadi camtu...pasti ada unsur2 mistik...

3) Kalau dah batal...ambil wuduk balik dan buat balik dari asal yakni start 0.

4) Kalau tak larat...buat di lain malam...malam jumaat tak digalakan...takut kaum ibu merengek-rengek atau kaum bapa gelisah semacam je...Tapi nak buat apa salahnya..kalau Batal jangan cakap DEN tak pesan....Ada member yang sampai 7 malam baru dapat sukses..DEN cakap kalau ada apa2 kelebihan seperti pahala dan sebagainya untuk malam yg gagal 6 kali tu..tetap ada...sebab kita baca Al-Quran

5) Tak payah baca 9 perhentian..baca cam biasa je...Baca bismillah boleh sekali dipermulaan sahaja...


Sesudah Jazam....Bolehlah mula diamalkan untuk pakaian harian...
Pilih samada 7x, 18x, 21x, 51x, 72x, 144x sehari....Tidak perlu sekali gus...

Peringatan :

Kaedah 7x - untuk self defense
18x - sudah ada auto censor - bila berhampiran tempat angker atau orang yg bermasalah pasti kita dapat terasa sesuatu..itu bergantunglah kepada tahap kepekaan memasing...boleh di uji dengan bertanya kepda mereka yg boleh scan nampak.
51x - Boleh menjadi ancaman kepada sihir dan makhluk halus
72x dan 144x tu korang dah boleh jadi ULTRAMAN TARO...

Suatu kaifiat lain sesudah jazam ialah membaca dalam wuduk 1,000x selama 41 hari..DEN sendiri tak pernah dapat..DEN dapek buek 21 hari je....Yang ini tak yah straight cuma perlu wuduk aje....Perghhhhhhhhhhhhhh...Sifu DEN tak pernah kasi tau apa kelebihannya...DEN pun amal masa DEN form 3 dulu...

118 comments:

  1. salam tok

    tajuk yang menarik ni tok.

    kongsikan cara pengamalan ayat ni tok.
    ok tok tq.

    ReplyDelete
  2. Ye Kiyai, dipersilakan.. apa tu gelang kursi duhai Tuk Kiyai Kemuning :)

    ReplyDelete
  3. Baru perasan... Al Manchester United lol

    ReplyDelete
  4. Syeikh Kandiyas al Tambi al Banjari Al Kedahi Al Machester United....dashat nama...

    ReplyDelete
  5. ..Al-Manchester Unitedey baru betul tok..

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum.
    Tok, saya mengesyaki rumah sy dimasuki oleh budak kecik kepala botak. Wang dikebasnya tapi taklah semua. Tak ada kesan pencerobohan manusia. Apa pendapat tok?
    Mohon kalau ada apa-apa ikhtiar dari tok.
    email saya:hilmirindu9950@yahoo.com

    ReplyDelete
  7. apa sebenarnya kandiyas ni... ada jugak dengar disebut2 oleh ustaz kwn pasal kandiyas ni tapi x detail...entah ler... hal2 ghaib ni...

    ReplyDelete
  8. Kalo search kat google katanya khadam Ayatul Kursi.. Hmmm!

    ReplyDelete
  9. aku dah serch jmy.. kadam/jin/malaikat... entahler...

    tuan tok saka...
    mintak tunjuk ajar... kalau boleh kawan nak jadi murid...

    tq

    ReplyDelete
  10. Salam, Majlis Makan Malam dan Ceramah Asas Rawatan oleh Tok Belagak akan di adakan pada 14 Nov 2009 jam 8 malam. Dan jugak Seminar Meningkatkan Prestasi Suami jugak akan diadakan pada !4 Nov 2009 Jam 2pm oleh Dr Rashidinz. di Bdr Baru Bangi Sila klik wwww.seminarperawatcemerlang.blogspot.com atau klik pada link Seminar Perawat untuk detail dan pendaftaran. Terima kaseh

    ReplyDelete
  11. saudara ibnu adam...
    ada tak buat rakaman ceramah tersebut....klu ada boleh di jual kepada sesiapa yg x dpt hadir......sabah mali ma.....

    ReplyDelete
  12. saudara ibnu adam.

    saya dah email detail utk hadir.insyaAllah

    ReplyDelete
  13. saya pun dah email saudara ibnuadam
    insyaallah..

    ReplyDelete
  14. Kalau guna kaedah scan buleh ker kita tahu sama ada seseorg tue dah berjaya menjazamkan ayat qursi atau tidak?

    ReplyDelete
  15. Tgk tahap scan gak....kena tahap Kasyaf Kubro baru tahu

    ReplyDelete
  16. Salam Tok,

    Terima kasih kerana berkongsi kaedah amalan ayat kursi tu.

    minta izin untuk beramal dengan nya.

    Wassalam

    ReplyDelete
  17. Minta diizin sebagai amalan ye Tok

    ReplyDelete
  18. Tq Tok atas metodologi bacaan ayat kursi ni

    Pada rakan rakan semua,satu perkara yg kita kena ingat la.Baca Ayat kursi tu adalah usaha kita shj.Yang memakbulkannya adalah Allah SWT.Kena ada hubungan dgn Allah SWT ketika membacanya.Anggap ianya sebagai zikir harian kita

    ReplyDelete
  19. Tok, kalu dah dapat jazam, untuk amalan harian yg seterusnya (7x, 18x, 21x, 51x, 72x, 144x sehari) tu kena dalam wuduk jugak ke? Dan memang tak perlu baca sekaligus kan?

    ReplyDelete
  20. salam tok

    nak tanya sikit?

    ketika baca : al-laa-hu laa-elaha-ella huwal Haiyul- Qauyum.

    pas tu saya sambung : La-ela-ha-ellahur-ra-zak,

    dan sambung sampai habis : la -ta'-khu-dzu-sinatun wala naumun.............................. wa hu wal' Aliyul Adzim.

    saya tambah : La-ela-ha-ellahur-ra-zak.

    kalau tak boleh tak apa.

    tok minta izin yer ambil ilmu tok.
    tq tok.

    ReplyDelete
  21. Cammane dgn gila isim Tok?mesti kena ada petua amalan kan..?beribu2 lemon nk bc tu...

    ReplyDelete
  22. Tuan.. Harap Lepas nie leh ijazahkan plak amalan ayat 173 surah al-imran.

    ReplyDelete
  23. Salam...
    Terima kasih Tok...
    saya terima ijazahnya...

    ReplyDelete
  24. Memang ada Guru yang menanmbah dengan asma ul husna...tetapi ...back to basic first....Siapa nak amal...DEN ijazahkan

    ReplyDelete
  25. kena buat semula le, hari tu dah 2 kali buat baca 313x, tetapi niat nak jazam aje, lupa pulak sedekah fatihah kat Rasul dan guru....

    dulu sebelum buat, org kata nanti akan mai
    Syeikh Kandiyas secara zahir utk tanya
    "lu nak apa?" (gaya bahaya aku le tu)

    aku akan jawap.
    "aku nak emas satu peti"

    kalau dia jawap tak boleh,

    masa tu juga aku akan terajang Tok Syeikh tu.

    itu kot, 2 kali buat, tak ada yg mai kat aku.

    ReplyDelete
  26. Salam, kena buat lepaih Isya' saja ka? Waktu lain takpa kot noo..
    Timakasih Tok atas ijazah besar ni.

    ReplyDelete
  27. Alhamdulillah...saya pun minta azin amalkan kan.

    Terimaksih sifu.

    ReplyDelete
  28. tok..mnt pnjgkan lg bab ayat qursy+doa pembuka amalan

    ReplyDelete
  29. Buat 144x jadi Ultraman Taro...rupanyer
    ader smbung 1000x...aduhhh.TQ Kiai.

    ReplyDelete
  30. En. hanyaseposen,

    ceritalah skek ayat 173 Al-Imran..nak tahu juga..atau Tok comment ke..
    TQ

    ReplyDelete
  31. Tuan guru,

    Saya minta izin untuk mengamalkannya. terima kasih.

    ReplyDelete
  32. salam tok,
    izin kan amba megamalkan..berkat guru nie..

    ReplyDelete
  33. Assalaamualaikum Tok, ambe nok mintak ijazah dan keizinan untuk amal ayat kursi 313x dan juga amalan Bismillah 1000x selama 40 hari tu. Jazakallah.

    ReplyDelete
  34. Saya pun sama mcm Cikgu Rozaimy lupa nak sedekah Fatihah masa jazamkan kursi aritue..

    En.Epal,
    Entah ler.. Dgr kate ayat "Hasbunallah wa ni'mal wakil" byk fadilatnya. Harap Tuan Belagak leh terangkan sikit..

    ReplyDelete
  35. aku baru semalam check dgn Tok Belagak, aku tak jazam lagi .. he he he.

    tu laaa niat nak kayo aje aku ni

    ReplyDelete
  36. Owh ... Tq..pasti ada kebaikan..

    ReplyDelete
  37. Aik..Bro Rozaimy kan level ultraman taro...Cam susah nak caya je ni..hehe

    ReplyDelete
  38. salam wahai syeikh ana mintak kebenaran untuk mengamalkan jazam ayat kursi

    ReplyDelete
  39. salam tok

    terima kasih banyak2
    dulu2 saya dah buat 313 sekali jalan, tapi tak ada tali.... main buat jer...

    minta sambung tali yer tok.

    saya terima ijazah dari tok...

    tq tok
    ok saya start back to basic first

    ReplyDelete
  40. saya terima ijazah daripada Tok

    ReplyDelete
  41. Ado maso DEN cerito bab Qursi sebagai pendinding...

    ReplyDelete
  42. huh ramainya peminat ilmu hikmah ...semuga istiqomah dalam amalan dan mendapat berkat...kisah saya mengamalkan ayat kursi 7 penjuru bermula 20 thn yang lalu...terpaksa amalkan sebagai ikhtiar pendinding ...sebab bawa anak bini tinggal di hutan tunggu durian...keluar U tak da kerja masa tu...tiap malam sebelum tidur amalkan...sampai mimpi pun tak ada...padahal kawasan tu orang pernah nampak hantu tinggi, hantu jamong, hantu gajah...berkat ikhtiar tersebut sampai sekarang insyaallah boleh tahu akan kehadiran makhluk dari api dan yang seumpamanya tu ...dengan syarat sensor kena on la...Terima kasih banyak Tok kerena refresh dan recharge semangat semoga beroleh berkat...

    ReplyDelete
  43. Salam Tok,

    Mohon izin mengamalkannya. Syukran jazilan.

    ReplyDelete
  44. Assalamualaikum Kpd Semua Tetamu Tok Belagak,

    Alhamdulillah semuga Allah memberi rahmat keatas keikhlasan Tok Belagak Mcm nak Mampus ni.

    Alhamdulillah sejak saya mengikuti blog ni saya banyak memahami erti akidah yang betul dan erti keikhlasan hati menyayangi Illahi.

    Terima kasih Tok, saya seorang yang sentiasa bertaubat dan sentiasa dahagakan ilmu yang bermanafaat, semuga Allah sentiasa memberi ilham dan rahmat keatas keikhlasan Tok dan kpd tetamu2 terhormat disini semuga dapat melihat Keesaan Allah disebalik kelucuan dan kedirectlipatan Tok Belagak kita ni.

    Dari melihat bukti2 Keesaan Allah seperti inilah yang dapat membuat hati dan fikiran kita bertambah ikhlas menyembahNya.

    Alhamdulillah, di sini jugak saya mohon kesempatan untuk diizinkan berguru dengan Tok dengan Amalan Ayatul Qursi ini dan semuga di sisi Allah Tok mendapat status guru kepada saya.

    Alhamdulilah, Syukran, kepada yang Maha Kuasa.

    ReplyDelete
  45. Tok, trima kasih untuk ijazah

    mcm org lain, sy juga minta izin mengamalkan..semenjak kecil lg sy mmg nk menjadi ultraman taro..Tok ni mcm tau tau je..

    Qursi sbgai pendinding pn satu topic yg menarik..

    ReplyDelete
  46. Salam Jumaat Penuh Berkat.

    Shahrin:

    Ya, hamba setuju dgn pendapat Tuan. Zaman lani hamba tengok kebanyakannya dari jenis yg bermahar, susah sekali+jarang bebeno yg willing untuk menghadiahkannya secara PERCUMA, tanpa mengharapkan imbuhan dr sipenerima amalan2nya.

    Tok Guru aka GrandMaster hamba pun ada berkata pd hamba (yg mana GM hamba ini salah seorang Sahabat Close juga kpd GM Tok Belagak ni), "Amin, kalo Tokcik bisnes jual Ilmu2 Tokcik ni, dlm 6 bulan saje Tokcik dh bleh idup senang (kaya harta). Cuma pokoknye nak tak nak je."

    Sorang lagi Guru Muda hamba juga ada berpesan pd hamba, "Ilmu2 ini sebaiknya jangan dimaharkan. ALLAH bagi kita FREE saje, kenapa pula kita nak memaharkannya?"

    Walau pd hukumnya x salah (harus) kalo bermahar pun, spt mana Sirah sekumpulan rombongan Sahabat Nabi SAW, yg salah seorang darinya meruqyah Ketua Kampung (dgn Al-Fatihah) yg disengat Kala Jengking itu dgn syarat dihadiahkan sejumlah kambing sebagai hidangan untuk mereka.

    Tapi di sini, cuba kita perhalusi bersama. Sifat Hukum Harus ini adalah 'Boleh' dan di segi ganjarannya, tidak dihukum berdosa juga tidak diganjari pahala.

    Umpama membaca Surah-Surah tambahan yg lain selepas membaca Al-Fatihah dlm SOLAT pd rakaat yg ketiga dan selebihnya, hukumnya HARUS. Buat OK, x buat pun OK. Tapi yg ruginye pasai x dapek x-tra pahala, pasai bukan jatuh pd Hukum SUNAT, so better ruku' je lepas complete Al-Fatihah tu.

    Jadi di sini, jika kita memberi tanpa mengharapkan imbuhan dr sipenerima, akan lahir+timbul sifat IKHLAS pd zahiriah sipemberi dari lubuk kalbunya yg mendalam.

    Maka di kesempatan ini, hamba ingin melafazkan "Hail to SeKalian Para Mukhlisin, dari kalangan Manusia wa Jin."

    Semoga segala Kebaikan Dunia wa AKHIRAT bagi semua mereka yg setulen-tulennya berkalbu IKHLAS yg HAQ.

    Salam Selamat Kaya Manfaat.

    ReplyDelete
  47. Tok, mohon izin untuk beramal.

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  48. Salam tok,
    Mohon izin mengamalkannya. Wassalam.

    ReplyDelete
  49. assalamualaikum tok.. sy nk tny malam mana yang digalakkan unk mengamalkan ilmu ni.. sy br form 1 tok.. ilmu ni boleh guna masa MALAYSIA vs MU x??? hehehe.. tok mohon izin untk beramal..

    ReplyDelete
  50. salam untuk "TUAN TOK BELAGAK "...saya selalu terkemudian..apapun , seperti sahabat yang lain, saya juga mohon ijazah dari TUAN untuk mengamalkan ayat alKursi mengikut kaifiat yang TUAN nyatakan.

    ReplyDelete
  51. Alhamdulillah...malam td berjaya juga jazamkan 313x. lebih 1 1/2 jam juga.

    ReplyDelete
  52. Tok mohon izin untuk diamalkan.

    ReplyDelete
  53. TQ Tok,
    Mohon Izin untuk diamalkan

    ReplyDelete
  54. salam tok,
    masa jazam tetiba rasa sebak sesebak-sebaknye nape ye tok?

    ReplyDelete
  55. Ada beberapa sebab....biasa rasa sebak tu yg elok bila diri dalam kita terjaga...dgn keagungan Asam Allah dalam Qursi....

    ReplyDelete
  56. dari kecil tak sekolah lagi saya bercita2 nak jadi otromen.

    ReplyDelete
  57. rekod ni..
    post ni paling panjang..
    meh aku tambah lagi satu..

    ReplyDelete
  58. Assalamualaikum.
    Tok..
    harap Tok izin saya mengamalkan apa yang Tok ajar ni.
    Dah cuba buat macam yang Tok suruh.
    tapi tak tau lah jazam ke tak.
    Macam mana nak tau dah jazam ke belum ni Tok.
    Sebab masa baca tu, ade sendawa-sendawa,
    sekali tu lepas sendawa secara spontan sebut Alhamdulillah, boleh ke Tok, sebab Tok cakap tak boleh bercakap dipertengahan..huhu..
    macam kena buat lain ja ni.
    yang amalan untuk pakaian harian tu, Tok ada sebut 'tidak perlu sekaligus'..maknanye kalau saya baca yang 51x tu..boleh baca 20x, lepas tu + 20x, masa lain + 10x lagi, macam tu ka maksud Tok.. Lupa nak tanya, orang perempuan boleh amal juga ke Tok, yang bacaan untuk pakaian harian tu, time period macam mana pulak Tok, niat zikir ka..Terima kasih banyak-banyak Tok.

    ReplyDelete
  59. assalamualaikum tok...
    sy mohon izin ilmu dari tok..
    tapi ade sikit muyskil la tok.....
    nk hadiah fatihah tu kpd rasullullah n guru2,
    tapi gurunye adalah tok(tak tahu pn sape orgnye),
    cume tau nick je..
    maksud sy, kire bole la hadiah atas name tok belagak je?

    ReplyDelete
  60. saya pun mintak tok ijazah ayat kursi

    ReplyDelete
  61. Salam tok,sy terminat pulak dengan ilmu2 tok ni. mohon ijazah untuk beramal

    ReplyDelete
  62. salam tok
    saya pun mintak ijazah ayat kursi utk beramal.

    ReplyDelete
  63. Salam sahabat

    Minta tuan benarkan saya mengamalkannya dengan cara yang tuan ajarkan ini...

    ReplyDelete
  64. saya terima ijazah ayat kursi dari Tok

    terim kasih

    ReplyDelete
  65. salam Tok..

    first try - failed.. 16 Dec.. underestimated time..

    ReplyDelete
  66. salam Tok..

    2nd try... Alhamdulillah... Allah telah memberi kekuatan.. siang saya berpuasa.. dan malamnya menjazam Al-Qursi...

    cubaan yang dialami:
    - mengantuk pada permulaan..
    - kemudian mengantuk automatic hilang tapi seperti ada gangguan yang lain.. hehe.. berdiri bulu roma..
    - tapi saat melebihi 200 gangguan dah hilang..hanya kaki saja yang dah tak larat duduk bersila..
    -bila dah selesai 313.. kentut dah nak keluar..haha.. perut pun lain macam..

    bagi saya mengabiskan 313 seperti perjuangan.. stay focus teramat payah.. berat rasanya dada.. tak seperti sebelumnya.. seminit sebelum 12 dah jazam..

    semoga sahabat2 yang lain yg belum jazam tak akan patah semangat.. ISLAM boleh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam tok & sahabat lain,

      cek pun ngantuk gak mlm mula start (14/05/2012) takat 200 camtu ja... mlm kedua masa sampai ngam2 300 tak sure telepas angin ka dak... dok control.... tp tak puas ati.... mlm ni (16/05/2012) atau mlm 17/05/2012 try lg sampai confiden tahap gaban semua 313x tu tak dak gangguan... he he he....
      dan tak lupa mintak tok halalkan ilmu ni dan saya terima ijazah ni ya Tok.....
      terima kasih
      wassalam.....

      Delete
  67. Salam Tok..

    saya mohon izin Tok utk jazam & amalkan ayat Qursi. Maaf Tok saya ada soalan sikit, bila dah jazam, Tok cakap boleh amal sbg pakaian harian. maksudnya kena amal hari2 la Tok? kalau selang sehari or kadang2 amal boleh Tok?.. Terima kasih Tok.. Salam

    ReplyDelete
  68. salam tok.... tok amalkan qursi 1000x berapa jam tok....Mau2 pun 5 jam ke tok....

    ReplyDelete
  69. Salam Tok,

    Terima kasih kerana berkongsi kaedah amalan ayat kursi tu.

    minta izin untuk beramal dengan nya.

    Wassalam

    ReplyDelete
  70. SALAM TOK BEL,

    SAYA BARU TERBACA TENTANG AYAT KURSI NE KAT CINI...DAN JAZAMKAN... SEBELUM MINTA IZIN TOK... SO DI SINI SAYA MINTA TOK IZIN DAN IJAZAHKAN...MAAF BANYAK2 TAK MINTAK IZIN DULU.

    ReplyDelete
  71. Terima kasih atas ijzah dan mohon izin untuk amalkan jazam kursi tersebut. Moga dapat pahala daripad akeikhlasan. Selebihnya bonus sahaja

    ReplyDelete
  72. saya trime ijazahnye.. tlg doakan sy smoga allah permudahkan bg sy..t kasih.

    ReplyDelete
  73. Salamualaikum Guru,
    Saya Syed Mohamad Fairus mohon izin amalkan ayat kursi ini.
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  74. Saya ingin mengamalkannya.
    Saya terima ijazah dari tok.

    ReplyDelete
  75. Tok belagak saya dah buat sekali tapi rasanya mcm x jazam je sbb terlupa plak selawat dan sedekah fatihah tu..maknanya blum jazam le tu ek. Mohon sekali lagi diijazahkan amalan ini ya tok. Moga2 dpt melepasinya..amin TQ

    ReplyDelete
  76. Salam tok.. den terima ijazahnye tok..Dengan lafaz qobiltu.. Doakan den ni hah, moga dapet disempurna ke... Barokallahu fik..

    ReplyDelete
  77. Salam Tok,

    saya terima ijazah amalan ayat qursi ini dengan rela hati dan tanpa paksaan dari sesapa ya tok , mohon barakah...

    terima kasih ya tok.

    ReplyDelete
  78. Salam tok saya sudah jazamkan cara yg tok ajar, memang banyak betul dugaannya masa nak jazam tu, tq tok sebab berkongsi ilmu.dan mitak maaf tok saya x tulis atau lisan mintak diijazahkan.mintak halal dunia akhirat

    ReplyDelete
  79. Salam tok, mintak izin diamalkan / diijazahkan ilmu ni..

    ReplyDelete
  80. Assalamualaikum w.b.t Tok,
    Spt rakan2 yg lain, sy mohon izin utk mengamalkannya.
    Tq Tok.
    Wassalam w.b.t.

    ReplyDelete
  81. salam tok... mntk izin amal tok... muah kat tok.. hu3x....

    ReplyDelete
  82. Salam tok, mohon diijazahkan @ diizin utk mengamalkannya

    ReplyDelete
  83. Askm, tumpang tanya tok..
    Adakah perlu dijazamkan semula jika amalan ditinggalkan dlm sstu tempoh?

    ReplyDelete
  84. Salam Tok, saya terima ijazahnya. Alhamdulillah

    ReplyDelete
  85. Salam Tok, mohon untuk mengamalkannya. Terima Kasih...

    ReplyDelete
  86. aslmlkm...
    saya nak minta izin dari tok untuk mengamalkannya..
    pohon diijazahkan ilmu ini..
    trima kasih

    ReplyDelete
  87. Salamun Alaik minta perjelaskan Amalan Ayatul Kursi 10 waqaf

    ReplyDelete
  88. asalmualaikum....saya nak minta izin amalkan ilmu ALLAH ini....dan PHD dari tok.....terima kasih....Allah bersama hambanya yang ingat padaNYA...

    ReplyDelete
  89. Salam Tok. Amalan ini untuk satu hari aje satu sitting lepas isyak. Maaf saya kurang faham Tok. Mohon amal...Amin

    ReplyDelete
  90. terima kiash tok. minta diijazahkan ayat kursi ..

    ReplyDelete
  91. Salam tok , mohon ijazah amalan ni. Harap keluarga Tok dalam sejahtera sentiasa

    ReplyDelete
  92. salam buat guru, mohon ijazahnya untuk mengamalkan ayat kursi...

    ReplyDelete
  93. terima kiash tok. minta diijazahkan ayat kursi ..

    ReplyDelete
  94. salam buat guru, mohon ijazahnya untuk mengamalkan ayat kursi

    ReplyDelete
  95. saya mohon terima ijazah dari tok untuk diamalkan

    ReplyDelete
  96. Salam,

    Mohon ijazah & izin jazamkan Ayatul Qursi & beramal.

    ReplyDelete
  97. mohon diizinkan utk amalkan ilmu ni ya....saya terima ijazahnye...
    =)

    ReplyDelete
  98. alhamdulillah baru tau caranye.. mohon diijazahkan

    ReplyDelete
  99. alhamdulillah baru selesai 313x.. tok please scan pass ke tak pass.. hehe kurang konsentrasi

    ReplyDelete
  100. Salam tok,
    sya minta diijazahkan untuk saya mengamalkannya.
    terima kasih. wassalam.

    dari hanafi mohd.norman

    ReplyDelete
  101. Bisnes keluarga "Kuali Besi Enterprise" Salam ustaz minta diijazahkan untuk amalan keselamatan sekeluarga selalu ja kami kena.... alhamdulilah allah masih sayangkan kami wlaupun harta tinggal umah teres je. Roslan b.Kalil,Azizah bte Lazim,Nur Ain Nabilah bte Roslan,Muhammad Nabil b Roslan, Muhammad Nadzmi b,Roslan,Muhammad Nadzhar b.Roslan and Nur Ain Nadhirah bte Roslan

    ReplyDelete
  102. Assalamualaikum Tok,

    Faizal Bin Ahmad minta ijin mengamalkan nyer. TQ tok.

    ReplyDelete
  103. saya pun minta izin nk beramal dgn apa yg tok bagi..doakan kami..

    ReplyDelete
  104. Assalamualaikum WMT,
    Salam Tok, mohon minta izin dan ijazah untuk mengamalkan amalan yang diberikan

    Terima Kasih

    Aznam Hj Ahmad Shahibuddin

    ReplyDelete
  105. Assalamualaikum,
    Mohon minta izin dan ijazah untuk mengamalkan amalan yang diberikan

    ReplyDelete
  106. Assalamualaikum TB,
    mohon di ijazahkan amalan yg di beri

    ReplyDelete
  107. Assalamualaikum Tok,
    Mohon izin dan ijazah untuk mengamalkan amalan yang diberi...

    ReplyDelete
  108. Assallamualaikum Tok,

    saya mohon izin dan ijazah untuk amalkan amalan ini. Terimakasih

    ReplyDelete
  109. Assalamualaikum Tok Belagak,
    Saya mohon izin dan ijazah untuk mengamalkannya .
    Terima kasih Tok. .

    ReplyDelete