7.9.09

Menangani Pasangan Curang - Suami

Ha..ha...Kes yang paling boring dalam dunia...Ada 3 kategori

a) Suami Miang - Memang pantang nampak dahi licin..semua nak di tegurnya..semua nak di Touch n Go...tapi buka semua sesudah di Touch akan dapat Let Go...Macam sticker kat kereta..U Kiss U Pay...Last2 terperangkap si Suami dalam jerat dan permainan nya sendiri...Si Minah tak nak Let Go...1) ada yang ugut...2) ada yang guna sihir mengikat...

Jenis begini - sukar juga dipulihkan kerana ia lebih keada balasan atas dosa2 yang dia sendiri lakukan..walaupun ia terkena sihir mengikat namun pada hakikatnya ia kan merosakan banyak hati..isteri ( isteri2 ? ) dan anak2...

Jenis ugutan pula....suami kenalah berterus terang dengan isteri..kerana lambat laun rahsia kan bocor jua...pandai-pandailah korang minta maaf dan menyesal....Kalau suami isteri bersatu...ugutan boleh ditumpaskan dengan mudah

b) Just terikut kawan-kawan....orang bergurau dia yang lebih...last2 jadi seperti diatas

c) Suami Mithali - Di minati oleh Awek2 diluar sana...Godaan tak jalan...Maklumlah setianya hanya pada yang satu..macam DEN la..contohnya...Awek2 guna jalan sihir..buat menambat suami dan menanam pembenci pada isteri.....

Jenis begini senang sedikit memulihkannya....


Buang sihir pada suami atau isteri atau keduanya sekali...Biasanya Tok Dukun akan offer package 2 in 1...Satu kasi Ikat Suami pada Awek..satu kasi Suami tengok Mini macam beruk.... manakala package 3 in 1 lagi parah...siap kasi Isteri pula rasa menyampah tengok suami...Rumah pula macam neraka...suami isteri tidur berasingan bilik..last2 tinggal dirumah berasingan..Yang anihnya bila berjauhan ...rasa rindu pula...dalam talifon...ucapan rindu mengalahkan Romeo dan Tipah..Bila jumpa aje..bercakaran...

Dah banyak Kes sebgini sam[pai DEN pun malas dah nak layan...namun DEN dapekle buek Standard Operating Manual yang comply to ISO 9000 dan ISo 9001...

Antara langkah pertama

a) Matikan aje kelakian suami...mengelakan dari ZINA...Jaga korang..kalau mini2 korang jumpa
DEN..siaple....
Kaedah pemati mudah aje..dan ada macam2 cara...
i) Potong dan simpan dalam Freezer...Mamat
yang bertuah tersebut akan rasa sejuk yang melampau dan ngilu last2...kering....Maso
DEN buek Kantin dulu DEN simpan dalam Freezer Aiskrim Nestle...bersama2 Hot-dog2
untuk jualan...DEN suko cara ni sobab DEN boleh Kiro dah berapo banyak DEN simpan Anu
Anu lelaki...macam2 size ada...Setakat ni takdo yang missing...thats mean still KO..
ii) Belitkan aje...pastu tarik sampai ketat...perghh cara ni sakit..kencing pun tak tos
iii) Sumbatkan aje....baru tak keluar apa2 pun....Ni kes berat beb....

b) Tawarkan sihir pada suami - kalau ada sihir la...
c) Tawarkan sihir pada isteri - Kalau ada le beb
d) Check kawasan rumah atau kereta suami....kalau ada unsur2 subversif...
e) Doakan air kasih sayang suami isteri.....
f) Titik Bomoh yang terbabit ..kalau mampu buangkan sekali ilmunya
g) Tutup atau pisahkan pasangan zina terbabit dengan kaedah memasing...

Kalau ikut pengalaman DEN la...Suami yang jenis Miang ni...kita clearkan sat7 kes..tak lamo kemudian dia kan buek lagi,,, Orang dah biaso makan Najis..tontu nak lagi...tak sorik...sobab jumpo perawat handal...macam DEN ni....Silap tu...second time DEN buek2 tak dapat nak tolong/pulihkan..DEN sendiri dengan rela hati kasi mati aje...


Walhal cara DEN buek diatas tu...kalau suami2 berkenaan Taubat Nasuha aje...terus boleh pakai....tak yah makan Viagra ke hapa..Taubat aje....

10 comments:

  1. teringat ungkapan tentang suami yang dah kena "ubat" sebab selalu curang dan berzina.Lepas makan viagra.."keras keras lembik atau lembik lembik keras"..tapi buleh la menusuk tapi tak syiok laa...

    ReplyDelete
  2. SALAM...

    Sifu...ajarlah kami nie sifuu...bila terbaca pengalaman sifuu nie..melonjak2 nk pelajari ilmu yg tidak bertepi ini..Semoga kami2 yg ingin menuntut ilmu sedemikian rupa ini bakal menjadi kenyataan..AMIN.....

    ReplyDelete
  3. Orang yang dah mencapai maqam nafsu muthmainnah dan makrifatullah sahaja yang layak mewarisi ilmu Tok Belagak ni....kalau masih lagi dok berkayoh... kena banyak mujahadah dan ikhlas kan hati lagilah...kalau tidak naiya orang beb...marah marah sikit KO barang kawan punya ... hu.. hu naiya naiya...

    ReplyDelete
  4. takan dah capai makam tu ajaaa....

    ReplyDelete
  5. salam tok

    tok pilih2 lah anak murid... orng2 muda kalau dpt ilmu tok ... takut salah guna >>>

    ReplyDelete
  6. haha..best ar tok..patut pas potong atok masuk dlm blender tros..blend skali dgn cili,bawang putih,bawang merah..secukup rasa..
    klu die nk ubat die punyer tuh,suh die minum hasil blender tadi...padan muke..

    ReplyDelete
  7. timakasih tok....skang baru saya tau....rupanya saya dlm kategori 'c'....ahaks...tp naper takde org sihir pun....emmmm

    ReplyDelete
  8. salam tok...leh ker sya buat tu untuk suami saya sehingga saya habis pantang..sbb dia penah berzina dengan bini oang dari saya dlam pantang anak pertama sehingga lah anak sya tu dah masuk 7 tahun..bila saya mengamuk kerna dapat tahu dia kata tader apa2 lagi tapi hati saya tetap tak caya..jadi saya takut dia wat lagi atau dalam diam2 mmg dia buat jadi leh ke tok tutup ke apaer jer la kaedahnya asalkan dia taubat dan menyesal untuk selama lamanya..dan tak buat balik dah..atau tok ajar saya mcm mana nak ikat dia jgn buat benda tu lagi..saya pn zura

    ReplyDelete
  9. eh luper lak nak bg tau saya tengah sarat mengandung anak no. 2 sekarang ni lapan tahun abru nak dapat no. 2 ni..

    ReplyDelete