13.9.09

Subuh Tadi Genaplah 3000 e-mail

Umak aiii ... subuh tadi...genaplah 3,000 email DEN terima di email
darulsaka@gmail.com start bulan 6 tahun ni....itupun DEN dah delete yang e-mail berkaitan bisnes cari duit cara mudah...

So sobab tu sms memang DEN tak mau kasi...mampus...Dulu sms aje RM 400....sebulan...lainlah kalau DEN jadi Duta Celcom.....he..he...bisnes-bisnes...kalau ada jaan nak juga....Yelah DEN kan hensem...

Tujuan DEn ialah..memohon maaf sebab bukan semua e-mail DEN dapat jawab dgn cepat...cuma DEN bengang kalau ada yag tanya begini...

Bang minta scan ayah saya di kampung ? Nama tak kasi address tak kasi...SO DEN balas balik...nama ayah ko Abdullah Badawi ke..tinggal kat Sri Perdana ke ?

Ada yang tanya ..minta scan makwe saya yg dah berubah hati je nampaknya ? DEN tanya..nama makwe ko Erra Fazira ke ?

So member2 semua...tolonglah kasi detail di email yang pertama....

Ada juga yg tak carry forward email lama...terus sahaja..berkenaan dengan email saya bertarikh sekian sekian...abg boleh tolong tak....Umak ai..mano DEN nak browse thru...Screen Handphone DEN kocik jo....

Ada gak yang nak datang terus..DEN kata DEN sibuk dan selalu outstation pasal kerja...lagipun kalau DEN ambil ramai sangat patient...sampai 2 pagi...penuh parking...bengang le jiran...Dulu lain DEN lepak kat kantin sekolah...200 kereta pun boleh at one time...Tunggu le kalau ada patient Jutawan sponsor rumah dia ke atau bayar kan sewa kedai ke...baru le DEN terima berubat one to one...Murid2 DEN pun ramai dah muleh mengubat...dan muleh scan....Kalau tak muleh scan DEN tak galakan mengubat nanti jadi tukang tetek pulak...Sebenarnya mengubat tanpa scan ni le sebenar-benarnya menjurus kepada telek...Baca ruqyah..nampak badan bergetar terus cakap ada JIN..tak semestinya ada JIN..mungkin Tahi Jin atau sihir tanpa JIN...
Jangan marah ye Ustaz2....bila DEN kata begini...tapi itulah hakikatnya....

32 comments:

  1. Makin banyak Ku tahu, makain banyak lak yang tak tahu......

    ReplyDelete
  2. Betul tu, ner blh tengok getar je, manala tau handphone patient yang vibrate...hehe

    ReplyDelete
  3. kener pasang filter la tok itu email banyak spam ada dalam Gmail->Setting

    ReplyDelete
  4. Cerita ni kena kat saya juga... minta maaflah tuan ...dalam email pertama kononnya nak membuka bicara...tak lah kasi nama patient dulu..tapi saya dah dapat rasa bahang nya yang Tok belagak kurang selesa bila di dia email balik tanya... "nama pak sedara?...macam garang je...SO minta maaf ye Tok... saya ni murid baru belajar...banyak yang perlu ditegur...

    ReplyDelete
  5. tok.. bila scan tok mengambil masa dok???..ye la... mcm tok moh sebelah kampung... bersila dulu.. buka amalan dulu... tgk banyak prosidur bila nak scan.. maaf menyusahkan tok mintak scan selama nie..

    ReplyDelete
  6. Tok xberminat ke utk mengembangkn ilmu dan perguruan tok.sayang rasanya kalu tdk diwariskan.
    Takut tok dah xde, ilmu pun terkubur sama.
    Saya melihat ramai yg akan bersama tok kalu tok setuju utk bina pusat pengajian ilmu pengubatan.Kalu tok sibuk, mungkin tok buleh wakilkn murid2 tok utk mengajar..tp harapan sy kalu jdlah suatu hari nanti, jgnlah diperniagakan ilmu ni.

    ReplyDelete
  7. Ni, hamba nak endorse. Tok memang cepat, hamba tanya terus jawab e-mail. Masa buang saka nenek hamba tu, emak hamba dok tengok, apa benda la budak ni dok buat, dok depan komputer, lepaih tu cari air mineral.. tut..tut.. cakap saka dah buang. He.. he.. dia tanya hang buang ka? hamba cakap, dak.. orang lain la. Canggih sugguh. Hamba setuju, buka kelas jarak jauh dah la... zass pin jarak jauh.

    ReplyDelete
  8. apa yang ambo paham, lain perawat lain cara nya untuk "melihat" pesakit..

    ada yang perlukan

    1.nama pesakit dan nama mak..
    2.nama penuh pesakit dan umur dan kawasan bermastautin
    3.nama penuh pesakit, nama penuh mak dan bapa..
    4.ada yang mewajibkan gambar ( passport atau separuh badan)
    5.ada yang perlukan apa apa milik pesakit..kain atau baju

    dan tok belagak melalui ilmu dia perlukan hanya nama penuh sahaja..

    tapi ada yang buleh "melihat" dari nama nick kat forum atau dari email id sahaja...

    masing masing punya anugerah dan kelebihan laa..

    ReplyDelete
  9. Abg belagak...buek la copek kursus rawatan darulsaka. Ramai peminat ni...terutama belajar scan.

    ReplyDelete
  10. dulu kat forum cari,ada sorang nie scan thru nick jerkkk....

    gue pon penah mintak tlg sekali 2 n byk kali dgn tok belagak..alhamdulillahh..KPI bleh 5 lahhh...hehe...chewahh..aku plak kasi KPI....

    paling copek tok belagak reply...onthespot..pas den tekan send yo..den dapek reply...fuhh..den reply...terus tok belagak reply n setel..fuhh..alhamdulillahhh....

    ReplyDelete
  11. hmmm... letih jugak jadi dewata raya ni nampaknya... saya nak setel sendiri takut nanti ada mamat jin yang serang anak bini saya pulak. ilmu ciput. mintak tolong kat tok n forumers jer la...cita2 tu ada...kena ambik nasihat tok, sifat 20 tu kasi khatam.

    ReplyDelete
  12. SALAM.....

    ellooo sifu..anak murid yg x bertauliah ni come back..emm sengaja mencari ilham camner nk suruh sifuu nie wat kan course motivasi nie...

    Apo kato Sifuu..turunkan dlm bentuk jarak jauh punya...sebab eden tau sifu ni leh g kt mano2 ajo ajo..walaupun ke Tambak China sekali pom..cuma utamakanlah barangan buatan Malaysia ni Sifuu..hihihi....

    yang ke-2..leh wat kursus jarak doket joo..Sifu ajar ar basic2 dulu..kalau Sifu scan anak murid leh pergi jauhhhhh...naikkan KPI jadi 2 lak..sampai KPI ke 17....

    Okies Sifuuu..TQ atas cdgan kawan2 sekalian..Harapan dibulan yg Mulia ini..sejuklah hati Sifu nk wat Kursus nie...Insay'Allah..AMIN...

    ReplyDelete
  13. "Kalau tak muleh scan DEN tak galakan mengubat nanti jadi tukang tetek pulak..."

    Tok,
    tukang tetek tu macam mana pulak tu?

    ReplyDelete
  14. kengkawan,, Rasanya Tok Guru dah pun sentuh pasal nak belajar scan ni...kena jadi Ahli Maqam Musyahadah dulu...
    Ahli maqam ni tidak lagi memandang pada diri terdiri…segala gerak kerja perbuatan …dia dah tidak nampak lagi..apa yang disaksikan hanya ujud Allah pada setiap masa dan ketika...kata Syeikh Sheikh Ibnu Athoillah As-Kanddari r.a dalam kitab HIKAM nya... Ahli maqam ni ada dua kategori. satu berjalan kepadaNYA..dipanggil SALIK... satu lagi ...sampai kepadaNYA...dipanggil Wasil ilaLlah. Betul tak Tok Guru tulisan saya ni?...atau nak tahu lebih lanjut sila rujuk http://www.angelfire.com/journal/suluk/hikam.html

    ReplyDelete
  15. Den muleh scan dari ID aje...tapi DEN perlukan nama 2 tu untuk Murid2 DEN scan ..ini kelas PJJ...Sobab banyak kes pelik2 jadi DEN buat kes study untuk dorang...Masa DEN belajar Dulu..tiap2 hari wajib DEN talifon sifu DEN 30 min keatas...DEN di beri kes2 on the sport and settle on the sport..sampai kes orang tengah nazak pun Sifu DEn suruh scan..Dan ityulah pengalaman yang paling DEN tak lupakan..cukuplah DEN scan orang Nazak sekali je...DEN faham Sifu DEN nak kasi DEN lalui semua tu walau sekali..dan jika ada murid yang mampu....DEN akan tiada masalah membimbing...

    ReplyDelete
  16. Yg HJ Nazri cerita tu betulalh..tapi tu dah tahap gaban...semua kita memang akan kesana juga insyaallah...

    Sebab itu DEN masa berubat amat jarang DEN sebut Lahaulawala...Sebab pada DEN bukan DEN yang mengubat..Allah s.w.t Jua dan dia Jua yang menyembuhkan...Semua gerak dan doa DEN pada hakikatnya dari IlmuNya...DEN kono melatih diri menjazamkan..bahawa Allah s.w.t yang menyembuhkan...jadi memang DEN tidak berupaya..memang pelik kedengaran...tidak perlu di nafikan lagi..terus Isbatkan...Allahu wahdah

    ReplyDelete
  17. Terlalu jauh khayalan saya ni Tok... jadi mohon bimbingan agar tidak hanyut di lautan ilmu Allah yang tak bertepi ni...

    ReplyDelete
  18. saya antara yang bertanya dan meminta utk berubat tetapi seolah olah cam artis lak semua org kenal...maaf banyak2 tok...

    ReplyDelete
  19. saya ada masalah berkaitan saka tapi saya tak tahu untuk bertanya kepada siapa..

    ReplyDelete
  20. salam..
    ko dah masuk blog ni..email je le ngan tok belagak..:)

    ReplyDelete
  21. saya dah email tok belagak dan menunggu seharian. takpelah, mungkin dia masih lagi sibuk. nak buat macam mana.

    ReplyDelete
  22. Saya harap tok buleh pertimbangkan utk mengambil anak murid secara sistematik.tok buleh amek 10 org dulu utk jangka masa tertentu dan tok bimbing smp buleh scan.
    Mungkin kat sini ramai org lama n dah ada kebolehan tu saya mtk maap membuat cadangan yg lemah ni.

    Lps tu tok buleh bimbing utk level seterusnya dgn izin Allah.xrugi rasanya kalu kita membuat sedikit pengorbanan utk menyampaikan ilmu.sbb pengorbanan ulama dululah kita mengenal Allah n Rasulullah.kalu ulama dulu duk sibuk beramal sj n xde inisiatif utk menyampaikan ilmu, pasti kita dlm keadaan jahil.

    Kalu tok dah ada murid nanti kita buleh ke arah pembukuan ilmu2 tok.buleh kita abadikan ilmu jd tatapan anak cucu kita.

    Mtk maap tok.cadangan semata..

    ReplyDelete
  23. saya ada cadangan tok,

    apa kata tok buat satu post baru, survey berapa orang yang betul2 nak follow kursus tok?

    jadi sape yang betul2 ikhlas nak belajar, sila reply pada post tersebut. kita boleh betul2 tau berapa exact figure yang nak datang dan buat preparation.

    jadi isu-isu seperti kos kursus, tempat kursus, tempoh masa, boleh dibincangkan. mungkin mula2 kita buat di area yang ramai yang dah konpom, kemudian baru menyusur ke tempat lain.

    yuran pada saya kalau area rm 1 juta-2 juta tak jadi masalah pada yang bersungguh. kita bincang la..

    kalau sebelum ni tok guna event orang lain untuk sampaikan ilmu, apa kata sekarang tok sendiri organize event tok sendiri. kata businesman..

    tapi kami paham tok sibuk, so tok appoint mana2 pembaca blog ni/ anak murid tok utk jadi moderator dalam post tu.

    saya yakin kursus tok tu pasti mendapat sambutan hangat.

    tq tok

    ReplyDelete
  24. Sifu DEN dulu pun try amik ramai murid...Tapi pening..tak terlayan..sobab baiah aje zikri..dah memasing dapat mimpi...perghhh jenuh nak tafsir..lepas tu kena up lagi le mengikut tafsiran mimpi...Baru2 ni ada budak Kemaman..mimpi nampak jamban...( dah molek le tu kalau dalam pengajian Musyahadah ) tapi di atas tangga Jamban tu ada Al-quran....

    So DEN cakap...jalan yang DEN dah buka ni jauh sangat...kena kemaskan dulu syariat...

    Itu pasal DEN terus express je nak ajar...

    Ada gak murid yang jenis jumpa Rijalul Ghaib secara Zahir...nak ceritakan siapa yang dia jumpa tu kang murid jadi riak pula...bukan senang nak jumpa secara zahir walaupun secara menyamar..bila di toleh hilang begitu aje...

    Sobab tu Sifu DEN pesan...kualiti...
    tapi lepas malam lailatul Qadar baru ni...DEN dah ado ilham...Konolah DEN asingkan pengajian perubatan dengan jalan Musyahadah....Kalau tak kang..DEN sendiri yang kelam kabut...Cerita Ayat tidak memberi bekas..tapi DEN ajar tetap guna ayat Al-Quran juga sebagai kaedah perubatan...

    Insyaallah lamo dah DEN pikir hal ni..baru dapat ilham....Konolah DEN flash Back apo yang DEN belajar dari umur 12 tahun dulu....Back to basic kata orang banjar....kulaan kata orang Sepanyol...

    Tak larat dah...kalau kes2 besar okle...macam doktor gak..kalau demam biaso pun jumpa Specialist...mati kering specialist....Jadi memang DEN niat nak sebarkan ilmu...macam DEN cakap wawasan DEN satu daerah satu scanner...minima....

    Sebab tu DEN kena tentang dan betulkan dulu tanggapan salah tentang scan oleh mereka yang tidak bertanggung jawab...

    ReplyDelete
  25. rupanya lailatul qadar dah lepas...

    ReplyDelete
  26. banyak juga yg Allah ajarkan melalui Tok ni dalam membetulkan semula pegangan sebagai Muslim, khasnya perawat. alhamdulillah, arigato gozaimas tok. ada elok juga diasingkan dulu pengajian perubatan dengan jalan musyahadah. tak pasal2, terus fana. pelan2 kayuh...saya tunggu tok, insyaAllah...

    ReplyDelete
  27. SALAM....

    Morning Sifuu...
    emmm andaikata Sifu..mlm Lailatul Qadar dah lepas..sedihnya x terkira...apakan daya ..hamba insan yg hina..huhuhu...namun dlm yg Mulia ini.marilah kita bersama2 beramal n bergembira di kala tinggal beberapa hari lagi ini...

    Sifu...terima kasih byk2 kerana akhirnya terbuka kelapangan Sifuu untuk membuka class tambahan ini..anak murid Sifuu yg x bertauliah nie..nak meregister la dulu..kot2 x sempat nk klik button register lak..hehehe..

    Andaikata nak kena bayaran 1juta-2juta tu..hamba x mampu..hanya org2 yg kayo2..busnimen ajo yg sanggup..hamba hanya perlukan ilmu Allah yg dari Dia kita diciptakan..kepada NYA kita dikembalikan..bersama2 ilmu NYA yg tiada bayaran didunia mahupun diakhirat..sesungguhnya ALLAH itu MAHA KAYA lagi MAHA PENGASIH.....

    Sifuu..ajarlah ku Sifuu....

    ReplyDelete
  28. Abg belagak, Malam Lailatul Qadar hari ahad tu ko? ahad malam senin. Tak tau boto ko tak..sayo peratikan dari pagi sampai potang...malam stay up sampai 5 pagi..suasano lain mcm ajo.

    ReplyDelete
  29. Time ksh tok dgn respons yg diberikn.moga2 Allah terus membuka jalan dan semangat utk tok membuka kelas pengajian..mungkin ini satu permulaan yg cukup baik bg pengajian perubatan makrifat secara moden dan sistematik.

    Moga2 juga dgn adanya sistem pengajian secara rasmi ni akan menghilangkan salah phm masyarakat kita.ini cara yg terbaik drpd berdebat xtentu hala.betul kata pepatah "manusia takut kpd perkara yg ia xketahui".

    ReplyDelete
  30. Salam.. betul tuan syeikh nak ajarkan kami ilmu2 ni? layak ke kami ni? pertama kali jumpa org macam tuan syeikh..

    ReplyDelete
  31. sebagai manusia.. indah sungguh dunia ciptaan Allah.. yang mnguji menduga kita.. tapi bila diselami rasa takut la dengar abang2 sume ni bercerita... huhuhuh semoga selamat dr tpu daya Syaitan n jin

    ReplyDelete