28.9.09

Puteri Mayang Mengurai dan Puteri Gunung Ledang

Lawa siot...tangkap leleh...Puteri Mayang Mengurai ( PMM )...bosar batu DELIMA Merah kebal umum kat kalung dio...yang kocik2 keliling...Kodokut taik hidung masin tu...

Puteri Gunung Ledang ( PGL ) ni pun tahap kodokut gak....Dah le kodokut...asal orang bawak barang berkhadam melalui Melaka...mesti dia nak rembat...Sib baik dio ni lawa...

Peristiwa bermula bila Mini DEN dapat mimpi bertemu PMM...di awal2 pengajian kami..DEn refer pada Sifu...biasalah..mereka yang meningkat memang rajin mende2 camni nak dekat...Kalau Jin tanda meningkat sikit..kalau Dewi...banyak sikit...So sifu kata ko nak jumpa boleh..nanti dia arrange kan...Sifu kata..kalau dia panggil sure PMM tunduk takmau menentang mata....So Sifu pun mintalah akak seguru DEN..tolong...Setelah semuanya di set....kami pun bergerak ke MESJID DATO'KLANA di AMPANGAN SEREMBAN....ini tempat Syeikh Faiz mursyid Ahmadiah...masa tu dah nak waktu asar...

Sampai je...DEN amik wuduk dan buek le solat masuk Madrasah...Orait gak madrasah ni...ado kubur wali seorang...sonyum jo duk berzikir...Ini cerita lain...DIA ni scan guna cahaya hijau....( kenabian ). Sempat gak DEN tanyo dari mana...katanya masa hidup dia dari sumatera seorang pendakwah...Maso tu DEN tengok mini DEN tengah borak dgn akak seguru...DEN pun datang join the club...Alang2 baik panggil sekali PGL kata DEN....Akak seguru... kata...bereh...

Dalam sembang-sembang...DEN nampak kelibat pompuan2 pakai Kain telekung putih melalui anak mata DEN yang kuyu...Ramai gadis2 tertarik dengan mata kuyu DEN ni..itu pengakuan ikhlas dari dorang..Nak buek camno...takan DEN nak kufur nikmat ? DEn toleh belakang...nampak 2 pompuan tengah Solat...cuma dorang tak amik tempat belakang yang disediakan..dorang amik tempat utama tetapi dibelakang le...DEN pun buat DEKle..tak nak tengok bontot orang...kang ketulahan kata orang Peranchis...So DEN pun kembali sembang2 kosong...

Last2 DEN menanyakan soalan CEPU EMAS kepad akak seguru...mana dia PMM dan PGL ni...? Akak tu jawab..tu yg sedang solat tahiyatul mesjid...Alamak...patutlah DEN raso lain jo.. sebab kami duduk dekat pintu pagar bahagian belakang..nak masuk mesjid pasti kena lalu pagar tu...Bila DEN toleh belakang...Depa dah takda...DEN dengar akak seguru menjawab salam. DEN pun toleh ke depan balik...PERGHH lawa siot..Mengerlip Kalung Delima Merah kebal Umum Si PMM...Dia menyatakan nak jadikan Mini DEN anak angkat...( banyak la ko punya anak angkat..silap2 ko kawin dengan DEN ..bisik hati muda DEN ). Akak seguru pun cakap...pesan sifu...tak yah lah...kami beramal bukan ini tujuannya, dan satu lagi..tak mau masuk dalam mimpi lagi..kalau tak sifu hantar balik kampung.....cukuplah saling kenal mengenal..( he..he..ada can le DEN..lawa ..wa cakap lu, yang PGL pun cun giler ). Sempat DEN menyampuk...Alang2 dah kenal..kasi le batu delima kebal umum tu satu kat mini DEN..Dasar taik Hidung Masin...

Azan Asar berkumandang...Oleh kerana masih berwuduk kami pun bersiap le ke saf depan...DEN perhati kedua-dua DEWI jelitawan bersize 38 24 36 tu bersiap ikut nak solat...masuk je kawasan solat..pakaian mereka berubah menjadi telekung...rupa...DAH TUA SIOT...takdelah menyeramkan macam rupa JIN...tapi rupa manusia tua le..korang bayangkan...kalau tak mengenangkan dalam mesjid mau muntah DEN...Dorang pun berdiri di belakang kaum perempuan..maka teringatlah pesan sifu DEN...walau tahap apa pun mereka...kalau datang secara ghaib..tiadalah boleh kita berimamkan mereka...petang itu terbukti...walau setinggi mana pun ilmu mereka...tetap mereka di saf belakang...Pada mereka yang mengambil jalan Kerohanian...perkara begini biasa aje..cuma kena ingat dan patuhlah petua2 Guru....

Apa yang pasti selepas itu takdolah depa mai dalam mimpi mini DEN atau datang melintas-lintas di rumah DEN...dan tiadalah mereka berminat nak bagi apa-apa pun kat kami...memang dasar taik hidung masin...Sifu DEN cakap..gitulah...belum lagi umpanan-umpanan dari JIN-JIN..yang kalau DEN ambil dah tentu DEN jadi Tok Kiai Perang...Senjata senjata Ghaib ni berterbangan mengelilingi DEN semasa DEN berzikir. Ini suatu dokumentari temberang di lain episode...siap ada pedang yang pecah di hujung dengan kalimah..izaja anas rullah sampai habis ... agak2 pedang apa tu...DEN tipun Sifu...katanya bior je...nanti suatu masa kalau ko dah tinggi mende2 tu ko boleh rembat je..with or without concern...DEN tipun Guru..dia kata banyak lagi ko akan lalui...Ko tau apa yang patut ko buat...memang Jazbah JIN ini amat kuat ..masa tgh giler bersilat tak mau pulak depa datang..bila kita dah mula nak mmenghalusi jalan mengenal ALLAH...bersepah datang...Sesungguhnya Rahmat Allah s.w.t jua yang melindung DEN dari terpedaya......

47 comments:

  1. Tok, boleh komen pasal site ini tak

    http://mindgymkursus.blogspot.com/2008/10/kursus-pendek-spiritual.html.....

    Ada beberapa ilmu yg dikursuskan secara jarak jauh,seakan-akan ilmu yg Tok ceritakan.

    ReplyDelete
  2. salam tok ....

    kenapa PMM suka rembat barang berkhadam tok..?

    ReplyDelete
  3. Tok..camno caro nak bawak barang berkhadam ni melepasi melako atau tempat2 yg sewaktu dgn nya? Ada ayat tertentu kena baco ko?
    Ado yg kato campak duit syiling 10c ke..20c ke..?

    Puteri 7 beradik tu camno lak tok?

    ReplyDelete
  4. mamat shahrin ni mengarut aje, dok jual ilmu...
    nak cerita lebih nanti mengumpat pulak... he he he

    ReplyDelete
  5. Tok Janggut tu mengarut je...dia cut and paste and sell...budak tanya balik dia tak reti nak jawab..

    bukan PMM yg rembat tapi PGL...

    Ada orang sanggup pusing ikut jalan sebelah mersing lalu bentong untu ke utara atau bentong ke mersing kalau ke selatan...

    ReplyDelete
  6. erm..
    PMM bukan PGL la ye... Puteri Zarina atau Dayang Ilani tok kenal x? Puteri Saadong tu dewi juga ke?
    maaf la banyak soalan

    ReplyDelete
  7. Kalo saka PGL nie xnak rembat ker? Hehehe..

    ReplyDelete
  8. Puteri Zarina tu JIN..Puteri Saadong ..orang le...

    Puteri 7 tu ada ketuanya....

    ReplyDelete
  9. Tok,

    Betul ke salah satu nama PGL ialah siti zubaidah?

    ReplyDelete
  10. Bukan apa, sy prnh ke puncak gunung ledang dgn seorg hamba allah. Dia mengaku dia keturunan PGL yg mana nama betul dia siti zubaidah.

    Mcm mana dgn wali atau dewi yg bercakap melalui lidah seseorg. Boleh percaya ke? ataupun jin yg menyamar?

    ReplyDelete
  11. Saya pun ada juga berjumpa dgn orang yg mengaku mak di Puteri siti zubaidah (bukan PGL), ada juga yg ngaku pendamping dia PMM untuk perubatan, tarik barang/harta karun/duit. Saya dengar je lah..sbb tak pandai nak scan heheehhh...
    Tp hajat di hati nak juga ketemu dgn PGL dan PMM mcm abg belagak..tp kena ada orang cover kat belakng laa...hehehe..

    Sambung lg bang...suspen ni nak tau sampai ending.

    ReplyDelete
  12. ok la jugak kalau PGL datang..kalau diri kita dlm kain kapan pucat lesi tu cuak pulak..

    sy ader baca posting Tok lama2, memang akan ada benda baik atau tak baik datang.

    Boleh tanya ke, diri kain kapan dgn PGL/jin ni..yang mana satu datang dulu untuk orang yang dah meningkat tu?

    ReplyDelete
  13. Salam
    Terima kasih kerana sudi jawab... woo Puteri Zarina tu jin ek..Ramai perawat mengaku pedamping Puteri Saadong la Cik Siti Wan Kembang, Puteri Gunung Semanggo la tu tanya.. pelek deh.. Yang dengan mak penyanyi Suliza Salam tu sapa ekk PMM ko ??
    Bab pompuan ni banyak pulak soalan hamba hehe

    ReplyDelete
  14. tok kat gunung jerai tak dak puteri apa apa ke selain dari mek janda bunian..? Nak pi tangkak kat air terjun sagil nak memanjat gunung ledang dah tak lalu dah...kalau ada kat gunung jerai dekat sikit dari siam ..

    ReplyDelete
  15. bang rozaimy: tu ustaz shahrin yang charge RM 2000 tu ke untuk kursus. ustaz reiki indon buat ESQ 159 berapa depa charge ? ada ribu raban jugak kan.

    ReplyDelete
  16. ESQ 159 1 kapala RM 2 ribu lebih, tapi kat Royal Bintang Seremban tu memang selalu penuh dengan ESQ. isi kursus biasa je macam kursus motivasi yang lain, cara penyampaian je lain...

    ReplyDelete
  17. Nak tanya skit Tok...Pak mertua saya pandai mengurut. Tapi bila ditanya belajar mana, dia jawab tau camtu aje. Saya syak saka ler tuh. Kalau kita buang saka dia, adakah kebolehan mengurut pak mertua saya tuh juga akan hilang?

    ReplyDelete
  18. Wali tak perlu pinjam lidah orang..tak mungkin masuk badan orang....

    Kalau yang menagku keturunan PGL..tu maknanya dia tu low class le...Manusia tetap Khalifah...

    Kalau yang mengaku pendamping Inang Puteri bertujuh tu DEN percaya..tapi kalau pendamping dia Puteri bertujuh tu...dia sudah kena tipu...tak mungkin dorang nak jadi pendamping...

    Ramai orang kebatinan dan Silat ..Tok Moh ..percaya depa dapat jumpa PGL dan PMM...itu semua JIN yang menyamar je...Lain kali jurus je kalau depa datang..tgk..keluar tak tanduk...Kalau puteri takde tanduk...

    ReplyDelete
  19. eh ramai juga yang berminat dengan alam ni (dewi) ye..... hati hati...

    ReplyDelete
  20. Puteri Bertujuh yang jaga HArta kat Kota Tinggi tu...bangsa JIN.....

    ReplyDelete
  21. ABg...nanti tulih artikel pasal barang2 berkhadam lak. Sure ramai peminat nak tau ni..

    ReplyDelete
  22. Puteri Selendang Biru.. Da NEXT episode !!@~

    ReplyDelete
  23. balik2 iklan lagi kisah tok belagak ni..

    ReplyDelete
  24. Salam..ada orang kata PGL ni anak penguasa laut selatan..tapi dek kenakalan(kesalahan) akhirnya diambat oleh nabi sulaiman a.s lari hingga ke gunung ledang..tok betul ke nabi sulaiman ni kuat ambat(halau) dewa/dewi yg lari syariat..spt dewa greek zeus sampai kene ikat tgh kutub..

    ReplyDelete
  25. kisah bohong je tu...Penguasa laut Selatan tu JIN jantan kafir yg menyamar je...dah beberapa kali mati dan sentiasa ada yang ganti...Wali Songo dah pernah bunuh pun...Ingat tu JIN jantan tau...

    ReplyDelete
  26. Sy tolong ulangkan: "..Ingat tu JIN jantan tau..."

    mua ha ha

    ReplyDelete
  27. Haiya bukan Nyai roro kidol la gitu tapi Nyai'e roro Bedol la huhu...

    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum.
    Tok,
    Tok je ke yang boleh nampak Tuan2 Puteri tu,
    Ke memang depa menjelmakan diri dan boleh dilihat juga oleh lain? (yang x reti scan..)
    memang tu wajah Tuan2 Puteri tu ka. Ke depa saja bertukar rupa supaya xdak orang yang terkejut berok tengok pompuan lawa semayang kat situ. ( jika memang orang lain boleh nampak depa)
    Tok, PGL tu ka yang suka dekat Hang Tuah tu, ke mitos aje.
    Lagi satu..Hang Tuah tu betul ke masih hidup sampai sekarang ni Tok??
    Maaf Tok, banyak pulak tanya.. hehehe.. :)

    ReplyDelete
  29. DEN tak tahu le orang lain nampak ke dak...DEN tengok sebagai naluri lelaki sejati ma...pompuan pakai telekung dan berwuduk...lawa ma...ada nur kata orang...DEN pun tak pasti DEN scan ke idak.DEN terus nampak camtu je...Sifu DEN kata dorang masa Solat dah tak leh maintan rupa jelmaan..mesti asal..dah tua ma...Sobab tu sikalang kalau DEN panggil buat show depan budak2 yg boleh scan..depa maintain Vogue cuma malu le depan DEN sebab DEN dah what u did last summer...

    Tok Tuah lama dah mati...yang selalu orang silat kata dimasuki tok Tuah tu JIN bertuah...bertuah kerana dapat memperdayakan manusia..Tok Tuah termasuk mereka yang berjaya mencapai khusnul Khotimah....Nak confirm amalkan surah al-mulk ayat 14 sebelum tidur...

    Tak terlintas pulak nak tanya bab Tuah and PGL..

    ReplyDelete
  30. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  31. Melayukah Tok Tuah tu Tok..?

    Aper pula maksud "nak confirm" dlm comment Tok tu..

    ReplyDelete
  32. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  33. hehehe..
    pasal Tok tu memang dah tau Tok x scan pun memang Tok boleh nampak depa..
    Rupa asal depa rupanya..
    yela..memang la depa panjang umur..tapi tetap menghadapi perubahan fizikal yamg Allah dah tentukan..macam tu ye Tok..
    pasal PGL tu kalau betul le dia suka kan Tok Tuah..boleh ke dewi kahwin dengan manusia ni Tok..itu yang yang nak tanya sebenarnye..

    ReplyDelete
  34. Boleh kahwin....dan memang sampai sekarang ada yang berketurunan DEWA..

    Hang Tuah tu Melayu...

    ReplyDelete
  35. aku mmg minat dgn citer2 hang tuah nie...

    hang tuah capai tahap husnul khotimah? betul ker die nie lurus giller dgn arahan sultan?

    ReplyDelete
  36. a ah..betul ke..(sibuk gak nak tau)..bunuh jebat 7 hari 7 malam tu mitos ke hapa?

    ReplyDelete
  37. PGL dan PMM tu mmg jin la .Bukan manusia.PGL dlm lagenda tu Hang Tuah tu tak wujud.Ianya cuma cerita sindiran novelis zaman dahulu kala mengenai kezaliman Sultan Melaka yang bernafsu besar.Anak dara manusia tak cukup sampaikan jin pun dia hendak.

    ReplyDelete
  38. minta tok ceritakan tentang orang kayangan lak.wujud ke?
    banyak ke kayangan?atau kat perlis je?he2.pasal Perlis Indera Kayangan.

    ReplyDelete
  39. hang tuah aka narai ader pendpt kata dia wali hidup..wali hidup kat mano tu tak tahu la...tp dpt pijam keris tamingsari best tu leh gua acah2 jd pahlawan..klu nak tarik duit minta nombor mahu pak adi datang sounds(ada budak2 cerita kat sy..percaya je cos cm best je)..kekekke....

    ReplyDelete
  40. seronok baco bab-bab puteri nie..bagaimana pulok nama2 nenek yang selalu perawat guna..samada secara sedar atau tidak..antara nama nek saadong, sulok, salmah, sadok, halimah dsb..yang saya pelik mengapa depa nie hadir kalimah syahadah dan salam sebagai pembuka bicara sebelum rawatan dimulakan..begitu juga sebelum depa balik diakhiri dengan syahadah dan salam..

    ReplyDelete
  41. Ayat almulk tu dibaca nak wat kepastian ape?

    ReplyDelete
  42. ko ni kan jklau xcrte tipu xleh ke??enth mne2 ptri yg dtg ko ckp ptri gng ldg lak..jklau btol dia ptri gng ledg bg aku nme btol dia...

    ReplyDelete
  43. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  44. mulut xjaga langsung..mcm ane la nk berapit n knl dgn org..aku pn xnk org mulut puaka mcm ni

    ReplyDelete