15.9.09

SANTAU dan Kaedah Rawatan 3

Kaedah rawatan lain ialah menggunakan air kelapa muda. Rawatan secara begini agak menyeluruh sebab sifat air kelapa itu sendiri dan juga bahan2 campuran yang di masukan bersama. Kata orang 3 in 1.
Antara bahan yang diguna pakai ialah
a) Air kelapa muda yang belum dikeluarkan dari tempurung. Maksudnya potong dibahagian atasnya sahaja. Sekarang dah banyak di kedai2 dijual kelapa yang dah siap dibuang sabutnya...tinggal menebuk lubang sahaja di tempurung.
b) Carrot dalam 3 hiris sahaja
c) Cili Api dalam 3 biji – dipotong halus dah macam chef le pulok
d) Garam kasar seketul sebesar taik hidung gergasi. ( kuku kelingking saiznya )
Masukkan bahan2 tersebut kedalam air kelapa..dan tutup dengan tempurung yang di tebuk tadi.
Bacakan Doa...

Doa-Doanya..ialah...nak kena pengeras ni...

1) Basmallah
2) Selawat Azimiah
3) Doa Pembuka Amalan
4) Fatihah - 3 x
5) Alam Nasroh - 1 x
6) Qursi - 1 x
7) Latataharoku Zarotan bihulhaq illa biiznillah - 3x
8) 7 Kun - 1 x

Niatkan membuang semua santau dan bisanya melalui jalan bawah....

Doa " Wahai Zat yang Wujud Lagi Maujud..Demi kasih sayang Mu Pada Hambamu ini....sembuhkanlah dan kembalikanlah sifat Muhammad pada dirinya yang sempurna "

CATATAN : ....Basmallah ini banyak tahapnya...Namun asasnya perawat mestilah menjazamkan

Bismillahirohmanirrohim 1000x selama 41 hari terlebij dahulu..baru ada emmmppphhh

Kemudian baru beralih kepada Ibu Bismillah iaitu

Ilahi unsurni ala aqdahi bihaqqi bismillah wabillah waminallah wa ilallah.

Boleh juga di baca bismillahilazi.....samiul alim...

Dan terakhir Basmallah Diri Batin

Pilihlah mana satu

11 comments:

  1. sambung...jgn tak sambung tok....

    ReplyDelete
  2. Kalau pakai taik hidung gergasi original lagi power...wakaka..

    ReplyDelete
  3. Hmm hidangan berbuka pose... yummy!!!

    ReplyDelete
  4. saya pun sama minta ijin utk amalkan ilmu ini.

    TQVM bang belagak.

    ReplyDelete
  5. saya pun nak minta izin untuk amalkan apasaja ilmu yg diturunkan Tok Belagak kat blog ni. Jazakallahu kairan kasira..

    ReplyDelete
  6. mintak izin utk amal segala amalan dalam blog ini... tq

    ReplyDelete
  7. Salam Tok ... saya pun pohon dengan penuh keizinan untuk mengamalkan ilmu2 Allah yang diturunkan oleh Tok .... sekadar yang termampu diamalkan oleh saya.

    ReplyDelete
  8. salam tok... saya pohon keizinanuntuk mengalam ilmu yang tok ajarkan.....

    ReplyDelete
  9. mohon di ijazahi imu ini tok belagak..

    ReplyDelete