9.9.09

Sangkar Saka

Kekadang ada terdapat Kes Saka apabila dibuang dengan cara yang betul pun akan ada pengantinya. Hendaklah diperhatikan betul-betul dari mana datangnya...

Den pernah dikunjungi oleh satu keluarga besar....Complete dengan ayah dan Ibu berserta dengan anak2 yang sudah dewasa...Mereka dirujuk kepada DEN setelah kes berulang-ulang...Biasolah..DEN ni dah macam DBKL le pulok...mano2 kes buangan yang tak solosai...Den gak yang kono dongar dan fahami...Mereka bercerita ... di rumah kampung mereka selalu kelihatan gangguan kelibat seolah Hantu Raya...Den dongar jelah....Kena sihir lah..kono ganggulah...tapi DEN memang tak amik port pun...yang ponting DEN tengok ikut kaedah DEN sendiri...Pesan Guru..apa orang cerita tu ko dongar jelah...boleh menganggu scan kita kalau terpengaruh dengan pola2 cerita pesakit..Dia nak cerito biar lah...Kito buek2 dongar dahla...yg ponting kita scan dalam2...kalau perlu gunakan Diri Dalam untuk berkunjung ketempat yang dimaksudkan...Sobab itu DEN memang tak suko kasi patient merasuk...apatah lagi bersoal
jawab dengan JIN yang merasuk...True Lies aje semua tu...Kalau DEN dah naik geram nanti jadi macam kes yang DEN handle kat kantin dulu di satu pagi Ahad....

Flash Back....Petir sambung menyabung....DEN mendapat panggilan talifon....kata dah 10 tahun sakit dan merata berubat...Dah kena sembelih pun...tapi steady aje lagi...Di sembelih oleh Tok Guru sendiri...steady aje...last2 give up...DEN kata datanglah...
Masa tu patient tak le ramai sangat...Tapi memang DEN dah set dan janji dengan ramai patient...Dia datang berdua...Duduk berdepan dibilik makan guru.....Dia pun bercerita....bla..bla...gangguan dia pandai mengaji dan berzikir..sebab tu Ustaz2 Darul was-was nak enjut lebih2...DEN tengok mamat yang dok ikut dio dari mula dia masuk bilik guru....Zap....den tangguk...dapat ..terus DEN buang...DEN cakap..mudah aje...apo yang ko cakap susah benar...Dia geleng kepala....Jeng..jeng..jeng...ZAP...berderet sampai...bantuan pun sampai...OOOO ini caranya tok cha beroperasi....sampai surender bomh2 melayu dan perawat Islam....7 ekor datang..serentak..nak memberi bantuan kepada kawan mereka..malangnya DEN dah buang dah...Biaso kalau tok cha punya mainan cenggini le...bila kena zas atau ruqyah..mereka standby banyak2...satu KO...yang lain pulak merasuk..Sebab itu lain sedikit peelnya kecuali yang masuk itu sama jenis.(.Maka perawat kenalah teguh hati...janganlah goyah..bukannya apa yang kita lakukan tidak berhasil..tetapi sebenarnya mereka ramai dan take turn bergilir2 masuk...Apabila Perawat yang sedang meruqyah tiba2 terdetik dihati...Guru kata kalau baca Manzil..JIN tergolek....Ini relax aje...bibir pun dah tebal...maka pada ketika itu percayalah..apa sahaja yang dibaca Perawat..tidak lagi menimbulkan apa2 cedera kepada JIN2 tersebut lantaran Goyahnya pegangan ketika itu..Kata orang bulu Hidung JIN pun tak tanggal..)

Cis..alang2 dah datang....DEN tarik ke tujuh2 JIN tu masuk kedalam badan mamat tu..terus DEN tutup laluan keluar. laluan keluar ni nak tutup pakai tapak Sulaiman pun boleh..pakai Lam Jalalah pun boleh, pakai ayatul qursi pun boleh...Caro DEN...pakai Nur aje..cepat dan mudah..
....Terus meronta mamat tu....Aku tak mau keluar...DEN jawab..ada aku suruh ko keluar...Aku nak kasi korang mati adale.......Rontaan semakin kuat..So DEN paku aje..kedua tangan dia kat atas meja...dah keras semacam aje...Ko hanya boleh keluar kalau ko titik tuan ko....( Caro DEN memang gitu...takdo do DEN nak paksa keluar...DEN tak kasi keluar adalah...) Tak boleh ..aku sayang Tuan aku ....bentak Mamat tu....DEN jawab...kalau Tuan ko terror..tryle lepaskan korang...DEN sedia menunggu...kecil tapak tangan....Padang bola sekolah DEN tadahkan....

DEN pun tipun Sifu .... Den kato kek sifu...DEN nak main2 boleh ke....Dia kata Carry on buddy...
Dapat Greenlight....faham-faham le....DEN bolum Warm Up..mamat tu dah meronta2 menjerit aku tak nak keluar..lepas tu cakap pulak lepaskan aku....Ialah..cakap berbelit sobab ada 7 ekor..ado yang nak kuar ado yang nak stayback....DEN sengih jo...

DEN terus panggil patient lain duduk depan DEN di meja sebelah...takdo maso nak layan mamat tu...air liur dah menjejeh keluar...Patient seroang pompuan datang dengan abah dia...DEN tengok dorang gelisah jo...yelah...mamat sebelah dok meronta-ronta...tangan dan terpaku...cuma bontot dia aje terangkat2 menolak kerusi panjang...Di betulkan oleh patient2 yang kebetulan sudah mula membanjiri bilik makan guru...DEN teruskan aje dengan patient DEN...Si ayah nampak kurang selesa..akhirnya dia bersuara..takpa ke..kang terlepas aniaya semua...DEN kata takpo...selagi DEN tak lopeh...melokat la dia kek situ....Mamat tu asyik menolak kerusi paaki punggung...Last2 DEN pun hangin..DEN bangun...DEN pakukan bontot dia...dan DEN pakukan muka dia ke meja..mengadap ke kanan kearah DEN...Keras terus..berbuih2 mulut dia...lepaskan aku....Ha..ha...DEN ketawa...Titik tuan ko dulu..baru cerita...Tak boleh aku sayang dia....makin kuat rintihan dia...Kalau ikut hati nak ajo DEN jahitkan mulut mamat tu..Kesian le pulak....

DEN sambung rawatan dengan pompuan tadi...Kes dia pun lebih kurang sama...Ayah dia kata..dengan anak dia pun kan jadi macam tu gak ke...? DEN cakap takdelah..DEN kaut dan buang....Oooooo Cepat je...Yep..kato DEN..Itu pasal DEN geram dan lagi satu DEN ado kelas Jarak Jauh..kiranya ini satu sample dan latih tubi yang baik....DEN cakap..DEN tak minat main jenis rasuk2 ni...leceh..buang masa dan memenatkan ramai pihak...

Sambil tu..DEN pun sms ke beberapa member....DEN kasi nama mamat tu...Apa yg nampak...Masing2 jawab ada Jin dan Hantu...DEN kato...Try le jurus ke hapa...Masa tu patient tadi sudah berangkat pulang...datang patient lain pula...Sambil mendengar keluh kesah patient..ekor mata DEN sekali sekala melihat gelagat Mamat tersebut...

Hek eleh..apa la melalut sampai ke cerita ni pulak...banyak sangat sandiwara dalam sandiwara...ini nak memanjangkan episode le ni...macam cerita drama bersiri..waktu tayangan 45 minit..tolak iklan adalah 20 minit aje yang tinggal...drag lagi...DEN raso cerita ni dah meleret dah...orang pun dah boring...baik DEN berhenti setakat ini...Iolah orang tak suko..apakan dayo..

DEN sambung balik...DEN teruskan merawat patient lain....Mamat tu dok meliut-liut...DEN scan...perghh kengkawan forumer ada yang menghantar jurus..bola.. api jurus naruto..laser..Nur..jurus Hampa Tidak Berbalas...Jurus tahap 500,000 kuasa kuda..dah macam Pendekar Laut le pulok...Waktu sudah pukul 3..DEN tanya adik mamat tu yang mengiring abang dia...Ko banyak masa lagi tak ? kalau nak balik..DEN habiskan....Dia kata takpa..Dah alang-alang biar perabis...OK..kalau itu yang tuanhamba mahu...DEN pun pergi kearah mamat tu..dan buka pasung kepala dia..DEn alihkan kekiri pula..DEN pasung..kekiri pulok...Sebelah kiri ramai patient pompuan duduk...Suspen dorang tengok..Terkezut tengok DEN pun boleh buek orang merasuk berjam2 macam perawat2 lain buek...berlaku sesi soal jawab...DEN bukan tak leh buek..tapi wasting time...Kalau DEN buek..DEn tak pernah suruh JIN2 tu keluar..DEN akan pasung lagi sampai JIN 2 tu sendiri melutut minta maaf dan merayu nak keluar...Baik punya titik..biar meraung biar mereka kenal siapo DEN...No Sweet Talk..Just Ketuk...dan Body Slam...Sobab itu banyak Kes ...bilo pesakit datang jo jumpo DEN...JIN2 tu semua pakat lari..tapi mana mau lari...Totap DEN kaut punyo...lari kelangit pun DEN tangkap juo...

DEN pergi balik ke Mamat tu...DEN buka pasung kepala mamat tu..DEN minta air segelas...DEN pun mula memusatkan perhatian DEN ke tahap kusyuk tahap gaban...mencipta hening...DEN pun hulurkan air tersebut...Mamat tu perhatikan aje air DEn...Dengan senyum kambingnya Mamat tu kata nak baca apa sebelum minum air ni...Semua bebola mata tertumpu kepada kami...DEN kata baca aje One Two Three Four...OOO baca cam tu aje sindir si mamat tu..Dia pun pegang gelas tersebut..Kelopak telingo DEN terdengar suara golak sobab DEN suruh baco 1,2,3,4...Mamat tu perhatikan air tersebut dan baca One Two Three Four..terus teguk...Dia kata sedapnya...DEN sonyum jo..kelihatan halkum dia bergerak bermakna air sudah di perut..Mamat tu seolah2 olah nak tunjuk kebal...tak berkesan air doa Tok Belagak yang terkenal ampuh macam Clorox...DEN diam jo...konfirm jo air dah masuk ke perut...terus DEN tukar air tu jadi bola berapi...Celako ko..sakit porut DEN ...Ko tipu aku..,marah si mamat..DEN cakap...so what..Tadi DEN puro2 jo baco tadi...walhal DEN berlagak jo membaco apa2 doa..Sobab ikut experience mana ko nak minum...Dah masuk perut baru DEN adjust...So perawat2 diluar sana yang nak tiru caro DEN..DEN izinkan..DEN biarkan mamat tu menggelupur..sebelum DEN pasung kembali kepalo dio..DEN pun sambung rawatan dengan patient lain..

DEN teruskan merawat patient lain...Jam menunjukan 4.30 pm...Tiba2 mamat tu memecah kesunyian...Ya Allah..ampunkanlah Aku...Aku berdosa....Aku telah menganiaya isteri dia..dah sepuloh tahun aku menganiaya mereka...Aku ingin pisahkan mereka...Ampunkanlah Aku..Aku berdosa...Perghh begitu menyayukan hati mendengarnya...Patutlah ramai Ustaz2 perawat surender termasuk Ismail Kamus...ini macam punya taubat macam taubat nasuha wa cakap lu..terpegun semua patient termasuk DEN, Tangisan macam suami kematian isteri...tak sampai 20 hari mati..suami dah ada calun yang bergetah....Dunia seakan berhenti...Mini DEN ..Toh Puan Anggun Belagak yang sentiasa sibuk menyediakan persiapan untuk meniaga kantin esoknya dan tak pernah amik port pun berhenti sejenak ketika memasuki ruangan bilik guru...tangisan dari seorang/seekor JIN yang berdosa besar...DEN pun cepat2 selesaikan rawatan dengan patient didepan DEN...Mereka pun tak balik nak tengok drama sebabak ini...DEn pun bingkas bangun dan duduk didepan Mamat tu...DEN buka kembali pasung di kepala...Baru dapat dia tegakkan kepala...Masih menangis dan tiba2 mengalunkan zikir munajat yang selalu di baca oleh salah satu tarikat di Bukit Abal...Wah..terkezut beruk DEN...kato orang nogori ..tokojut Boruk DEN...DEN terdongar makcik yang bawa anak dio nak diubat cakap..makcik nak hafal zikir munajat ni pun payah..dia sonang2 jo zikir dengan lancar.

DEN pun scan...OOO Taiko JIN yang berjubah rupanya...tengok lagi dalam bertanduk..merah saga matanya..bertanduk Kerbau...Kawan2 dia yang 6 ekor tu dah hangus kono jurus dengan kengkawan forumer DEN...

Episode Akhir :

Mamat tu terus berzikir dengan lenggoknya..air hingus menjejeh keluar..air mata bercucuran ...Memang sayu beb..terhenti semua aktiviti..kata orang malaikat lalu...
DEn pun duduk bertupang dagu..Semua mata tertumpu pada DEN...iolah..DEN buat DEK aje dekat 4 jam lobih...sekarang baru DEN botul2 berdepan...hidup atau mati...Diolah mati..DEN kan terror...Takan Hero mati...marah penonton nanti...DEN pelan2 bisik...tapi jelas sebutan dengan makhraj yang tepat..." Ko ingat aku tak tahu ko tu JIN kafir " . Terus senyap...mamat tu...dah tak berzikri dan meratap lagi dah...DEN pun cakap " Hek eleh...kenapa berhenti...teruskanlah meratap dan berzikir...Mamat tu tunduk...diam...dah tak mahu mengeluarkan walau sepatah pun perkataan...DEN usik lagi....sah DEN ni suko menyakat JIN...." Ko malu ke bengang pasal DEN tahu ko yang berzikir kononnya mangsa yang menyesal dan bertaubat....

Pelan2 DEN scan...DEN ingat nak terus tingkatkan Nur Scan..tapi mati pulak...tak best le..DEN palk tengah cari Stock..So DEN just Up sikit jo Nur Scan tu...Mamat tu dah tak tentu arah...Lepaskan aku...tiba2 terpacul perkataan yang pertama setelah 5 jam ..yang dia nak keluar...DEN balas..." Kan DEN cakap ...DEN takan kasi ko keluar...ko mesti titik tuan ko dulu baru cerita "...Keluarkan aku dulu....rintih mamat tu...DEN cakap pukul 5 nanti DEN lepaskan...yakni tinggal 15 je lagi...DEN siap pi merawat patient lain lagi..Cukup 15 minit..DEN kembali berdepan..." Lepaskan aku...dah sampai masa pukul 5 " DEN cakap tak mau lepaskan....Ko janji ko nak lepaskan..sahut si mamat tu hiba..DEN jawab ringkas dan padat " I lied " - DEN tiru cakap Arnold Swazenengger dalam filem True Lies..bengang habis ( iolah asyik dio jo tipu manusia..sesekali biar lah kita tipu dia pulak )....kelihatan marah mamat tu...DE cakap..jangan marah...nanti kena jual...Dalam pada tu..DEN pun Scan Tok Cha yang hantar tentera2 Jin sebelum ni..Pandai dia...bila nak mampus dia suruh Jin tu berzikir dan bertaubat menyebabkan Ustaz2 kesian dan terpedaya...DEN pun gunakan Jurus Api Neraka untuk membakar semua JIN2 belaan Tok Cha...dan kasi clear ilmu dia....Pastu DEN clearkan pendinding Pompuan yang upah tu....Terus DEN sentap keluar JIN dalam badan mamat tu dan ikatkan pada Pompuan tu..Lansung DEN Lam Jalalah kan...supaya tidak dapat dipulihkan lagi...Sedarlah budak tu...Dia banagun mengesat mata dan hingus...basuh muka...Yang bestnya elok aje dia berdiri tak sakit...Bayangkan duduk mendepang tangan dan bontot ke belakang terpaku pada kerusi...dalam keadaan biasa 5 minit pun dah tak larat...Maka berakhirnya sebuah sandiwara purba yang tiada kena mengena dengan JIN yang masih Hidup......Kita tunggu Dongeng seterusnya...

Pengajaran yang Jelas disini ialah Perawat jangan terpedaya...walaupun Jin tu mengaji ke berzikir... pesakit yang DEN ceritakan tu baru aje balik berubat dgn Ismail Kamus...Dengar mamat tu berzikir dah kelam kabut kata JIN Islam...Itulah belajarlah scan..mudah aje nak beza kafir ketidak...

19 comments:

  1. Salam Tok,
    Cayolah Tok! [Tabik Spring tu!], Tok mmg berbakat betul kok dlm bercerito nih...seOlah2 Den nampak kat Layar Screen Den, cerito yg Tok bawak tu..Fuhhh..! Patut pun ramai Org kato Tok mcm Tok Moh, sebenarnya Den tau,Tok nih "Org Hakikat"[sejenis iLMU Tarekat jugo lah tuh...]
    Jadi Tok jgn kocik ati jiko ramai "Perawat Islam" kat Luar sano tu tak faham, mmg ado Org yg ilmu sedikit ttpi "belagak", mcm Tok Belagak, smuanya tau..semuanya Syirik, smunyo Khurafat... Tak Kenal maka tak Cinto..Yo tak Tok? [mcm bodek Tok jer nih...hehehehe mahaf Tok, Ese pulok mcm nak marah ;-) isk isk isk..]Yolah mcm mano nak kenaL?, asyik kutuk Org jer...mentang2 iLmu tak smpi ko situ... Tahniah Tok!, mmg Tok ado Peminat sendiri, Mogo Tok tak jatuh dlm Gaung Ujub & Riak...! Mcm ramai Tok Moh/Guru kat luar tu, padai sikit dah nak meraba, cabullah,Zinalah, temberang Munafik betuL, InsyaAllah Ese Doakan Tok tak mcm tu..!
    Harap pas nih Tok kono wat Kelas Yo? Den pun nak pertajamkan apo2 yg tumpuL nih..!
    "Hanyo Jauhari juo yg konaL Manikam!"
    Teruskan Cerito Tok tu..Den tau Tok punyo cerito byk nak Story tuh..!

    BakaL MuridMu..
    [i know wat U do Last Poso heheheh...!! :)]
    Jwb ehh..Poso laaa...
    Salam Tok [siap cium tgn lagik...]
    Mahap Lahir Batin :)Mogo bertemu lain hari,
    dan Mogo bertemu ngan Mlm LaillatuLQadar..!
    MaaSalamah..!

    ReplyDelete
  2. Salam Tok ada seorang murid lari dari keluarga dan gurunya (Aliran Al Bathiniah)" lalu masuk keluarga "aliran sembelih jin" bila kat luar dia komen macam2 kata difitnahlah menyeru para perawat ruqyyah bersatu hati lah macam2 lagi...hobinya "suko kasi patient merasuk...apatah lagi bersoal...agak saya yang bodoh nilah tok dio ni tak cayo kaedah bawah 10 saat ni..atau tak dapat maju lebih hampir dalam bidang mengenal diri sambil merawat wallahu a'lam...rasonyo Tok konal budak ni....

    ReplyDelete
  3. Salam Tok sayo dah buek doso mintak delete comment tersebut taubat saya pun belum diterimo...nak buek doso lagi di bulan yg mulia ini wassalam.Mintak tunjuk ajar...amin.

    ReplyDelete
  4. Bak kato Orang Putih

    Puji Hadas pada Qadim
    Puji Qadim pada Zat
    Puji Zat pada Zat

    Aiman tak kesah...nak kato DEN mengarut ko..syirik ko..

    ReplyDelete
  5. Pedulik kan ssape yg tak ske tu Tok, nak tau gak ape jd kt mamat yg kna paku tuu

    ReplyDelete
  6. bak kata tok belagak.
    Puji Hadas pada Qadim
    Puji Qadim pada Zat
    Puji Zat pada Zat

    siapa yg tak faham bab puji memuji nie boleh refer kat sini :
    http://www.menadahkitab.com/?p=16

    ReplyDelete
  7. Alaa....tengah2 syok...bersambung lg.

    Harap dapat abg belagak dpt sambung lagi. Bagi sesetengah orang lain mungkin sekadar cerita. Tapi bagi saya ada ilmu yg dapat, insyaAllah.

    ramai supporters tok belagak ni.

    ReplyDelete
  8. siapa yg tak faham bab puji memuji nie boleh refer kat sini :
    http://www.menadahkitab.com/?p=16


    TQVM sedara Muhammad.

    ReplyDelete
  9. wah bagus..ada kitab rupanya...DEN belajar tak formal...Kaedah Musyahadah buek dulu baru meraso...baru ingat..

    ReplyDelete
  10. Salam Tok
    Puji Zat kepada Sifat
    Puji Sifat kepada Zat
    Bismi Asma' wal Af'al
    minta pencerahan Tok....

    ReplyDelete
  11. Haafizuu ‘ala solawaat, wassolaatul wustho,....
    Tenggelam Di Titik Tengah...titik Ba ke Tok?...jikalau ada limpahan Noor boleh saya menumpang mandi.....cuci Hadas

    ReplyDelete
  12. Sobab itulah adanya Jalan Fatimah...menyuci Hadas...barulah sempurna memuji Qadim.....

    Mandi roh Mandi Kalam
    Mandi dalam Kalam Allah
    Rohku Mandi Insan Ku Mandi

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillahi Robbil 'Alamin....
    masuk Kuala Sawah keluar Kuala Simin
    Masuk alam arwah boleh lihat cermin...he he
    Tok Cermin CCTV tu ada "Sound System" ke?

    ReplyDelete
  14. saya rasa tertarik2 ke arah tok ni. adakah kerana apa yg saya buat bulan 6 dan 3-4 hari yg lepas? melorong semacam jer.

    ReplyDelete
  15. slalunya org pengupah tu macamana kesudahanya Tok?Ada yang brjumpa mintak lepaskan ke....

    ReplyDelete
  16. kadang kadang saya marah juga dgn tok nenek kita yg pergi ambik saka tu.Sudah la kita kena bertarung dengan hawa nafsu dan Qarin yg original dan tak boleh dibuang walaupun sehingga akhir hayat.Ni kena tambah pulak dgn saka maka yg menysahkan generasi mendatang..Dua yg original tu pun kita selalu tumpas,ni kena tambah pulak dgn saka maka ni.

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum tok belagak, den nak tanyo sikit, tok ado nombor telefon tak, kalau ado tolong emailkan nombor tok ke asyraf619@yahoo.com, ni penting sangat ni, nenek den tongah sakit tenat ni...

    ReplyDelete
  18. den ade hanto email kat tok , dlm email tu ado story sikit pasal nenek den, mintok tok tlg tengok2 kan, timo kaseh

    ReplyDelete
  19. den nak tanyo lagi tok, tok ado facebook atau yahoo messenger x, kalau ado tolong add den, utk facebook Asyraf Maxwell, utk yahoo messenger asyraf619@yahoo.com, kalau boleh add dua2, senang nak cito pasal nenek den...

    ReplyDelete