11.11.09

ILMU NAFAS

Lotih DEN nak menjawabnya....beratus email dari 7000 lebih email DEN terima setakat ni mesti tanya bab NAFAS....

NAFAS terbahagi kepada 4...

Leceh betullah....iklan lagi...jangan marah...Astro pun ada IKLAN...inikan pula rancangan tidak berbayar.


Nafas Ampas Tanapas Nupus....Kesemua ini terletak Di Mulut ..Hidung...Antara dua telinga dibelakang Mata dan Di Hati....

Duduk letaknya ini amat dititik beratkan oleh Ahli Tasauf tahap tinggi..namun perlu ia kepada Asas Hu Allah dan Allah Hu...Pada Martabat zikir zat ia telah menjadi AA..AA(Hamzah) EE UU...kiranya 4 ALIF Rahsia...Memahami duduk dan perjalan keluar nafas amat penting...kerana ia melibatkan tahap tertinggi yakni Zikir Tanpa Huruf dan Suara...Seperti yg selalu dikatakan...Hidup Nafas kerana Ampas...Tanpa Tanapas tiadalah hidup Ampas..Tanapas pula hidup atas Nupus....dimana Nupus adalah Rahsia segala Rahsia yang dikenali juga sebagai.....


Maybe DEN akan terangkan dalam kursus ..susah tanpa rajah...

24 comments:

  1. Tu la pasal...den pun perhatikan astro ni makin lamo makin byk lak iklan...dulu tak mcm ni. Sepatut tv berbayar takdo iklan komersial. hehhe...lari topik lak.

    Pagi sifu....

    ReplyDelete
  2. Waduh waduh, lotih den tengok iklan ni. Tak mau tengok, takleh rugi ooo.Takut-takut tiba-tiba dah masuk cerita. Terpaksa la den tunggu depan tv ni

    ReplyDelete
  3. tanpa ampas ampus nni.. da sure mampus

    ReplyDelete
  4. Allah Hu,Hu Allah ada sesetengah pihak jual ilmu ni dengaq cita ratus2 jugak, kalau sambungan dia RM ribu2...adeenhh...saya kalau hujan satu sen pun tak dapat...

    ReplyDelete
  5. Ilmu Camni mana boleh jual...kalau dia jual..konfirm dia sendiri tak dapat apa2 dari zikir dia...hanya burung kakak tua..

    ReplyDelete
  6. 123... Do Re Mi...Apa dah jadi...Alif Ba Ta, A B C,... apa dah jadi, akan terjadi...hujan pasti berhenti...

    ReplyDelete
  7. Salam perkenalan. mohon izin mengikuti bicara tuan.

    ReplyDelete
  8. Dalam juga ilmu nafas ni ye...

    ReplyDelete
  9. macam ni saya kena kayuh pelan pelan pelan ni...asas kena kukuh dan kuat baru boleh faham..hmm belum lagi memahami...setakat ni info je dulu tok..tqvm

    ReplyDelete
  10. Baru boleh bersila depan tok ni.Perkemas semua sila-sila.Jangan dok bercakap.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. Biasa la Tok kalau dah boleh bikin wang apa saja bisa...amalan ini yang pernah di beritahu oleh seorang sedara saya, sekiranya orang kerasukan kiranya dipanggil perawat yang mengamalkannya supaya dirawat pesakit itu,si perawat hanya perlu memulakan zikir di rumah hingga ke rumah pesakit...maka akan cabut lari lah mambang tersebut tanpa perawat berbuat apa-apa, maka penat lah siperawat itu dan jadilah itu majlis High Tea...betoi ka ni...

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. Allahuakbar..kenapa duit lebih besar drpd kebesaran Allah bg diorg yg memperniagakan ilmu.

    ReplyDelete
  15. salam..camne seminar semalam tok..anyway..tahniah..semoga diberkati ALLAH..

    ReplyDelete
  16. Ya, Tahniah diatas hari ulangtahun yang ke 17 ;)

    ReplyDelete
  17. salam,kalo xsilap Ilmu nafas ada dalamketerangan dalam `hakikat Insan`...

    ReplyDelete
  18. dalam hakikat insan ada,tapi kena ada guru zahir gak..x gitu??

    ReplyDelete
  19. macam2...pggil sifo tapi kata2 ko ni xbertapis jugak ek...pe kata kau scan bdakni
    farahani nadia binti mohd zaidi
    dia ag kuat pada kau.....aku abg diaje..
    stakat zikir nafas ndri umbun ke tulang punggung pe semua tu pehal sangat.tahap tu je?lambat ag nak sampai tahap wali...xmgapalah aku banyok kijo ni nk g jupo tok guru nik aziz...nk mintak dia ajarkan ilmu tauhid ag

    ReplyDelete
  20. satu ag kalu mu ni pegang ilmu siratul mustakim....mu xckp ke arah blue ni..apela

    ReplyDelete
  21. ntah apa-apa tah mamat ni, kecoh je..

    ReplyDelete
  22. dulu ader sy bertanya pasal nafas2 ni..tapi sampi skang sy tak past2 tak paham2 ape nak disampai ke mgkn masa tu tak seyes..rugi pk balik..yg sy ingat ada yg tuju tempat jantung..ader cara arwah ayah sy ajar zikir lafaz lailahaillah seratus kali seiring dengan membaca 99 asma husna didlm hati serentak..dlu sy amal kun hu tarik nafas lepas allah.kemudiaan blaja lg mula tarik nafas allah lepas hu.tidak boleh lg dipisahkan dan lebih padat..(masa zaman blaja byk masa terluang boleh berjalan2 bawak gelas kosong cari tok guru n sedia dituang ..skg ddah bz.hehe.klu tok ader buat khusus harap diiklan besar2an..sy harap dapat join..hihi...

    ReplyDelete
  23. ader juga yg abg angkat sy yg berzikir ah ah ah..sy kata lucah betul mcm nak beromen..dia senyum n berkias alif dan ha..adam n hawa...sy pun garu kepala just mentafsirkan dia menceritakan asal kejadian la kot..lg dlm mgkn tok boleh leh tuang2 skit..insyallah..

    ReplyDelete
  24. Guru Mursheed kami mentalkinkan ZIkir Anfas , Tanafas dan Nufus.Beliau adalah Cucunda yang 23 kepada Sultanul Awliya Shaykh Abdul Qadir Al jailani Raja Para Sang Wali Wali. Memang benar dan wujud Zikir ini dan boleh di pindahkan dari Tanafas ke Anfas sehingga kita mati dengan Nafas atau pun Anfas menyebut Nama Allahu Allah ataupun mudah sungguh menyebut Kalimah Syahadah dan inilah Rahsia Hadis Nabi SAW " Sesiapa yang mensaksikan Kalam Akhirnya dengan KALIMAH LA ILAHA ILLALLAH ia akan masuk syurga dan inilah rahsianya KALIMAH SYURGA. Dr Ismail Kassim [ drismailkassim@yahoo.com ataupun drihk@yahoo.com hubungi untuk maklumat lanjut

    ReplyDelete